2012-07-03: En helt fantastisk bokning av vår Sydafrika resa

Hej Ann,
Vill tacka dig för en helt fantastisk bokning av vår Sydafrika resa. STORT tack! Vi är mer än nöjda.

Vi kom hem igår efter tre veckor. Våra förväntningar var höga när vi reste men blev så mycket mer. Vi har haft fantastiska tre veckor med upplevelser som inte går att beskriva i ord. Alla bokningar, hämtningar och lämningar, flyg, hotell och utflykter har klaffat och tom vädret har varit fantastiskt. Det enda som inte kunde bli av var dyk med vithajar i bur men vi fick besked redan dagen innan att sikten i vattnet var så dålig att det inte kunde genomföras. De bad oss kontakta dig för att få tillbaka pengarna för detta.

Vi startade i Kapstaden med fem händelserika dagar. Vi flög helikopter över Kapstaden vilket verkligen är att rekommendera. Helikopter turen fick ersätta dyk med vithajar. Vi dök i Two Oceans Aquarium viket var en ny erfarenhet. Vi fick då chans att simma med Ragged tooth shark, en gigantisk rocka, sköldpaddor och massor med andra fiskar. Vi var på Nelson Hotel för afternoon tea, vilket uppskattades mycket av våra mammor, Ingalill och Anita. Stadsrundturen, utflykten till Godahoppsudden och vinrundturen var alla otroligt roliga med mycket kunniga och inspirerade guider.

St Lucia med alla flodhästar, krokodiler, fåglar och safari kan vi alla varmt rekommendera. Det enda djur vi inte fick se av Big five var leoparden men det ger oss bara anledning att komma tillbaka. Vi var också på valsafari där vi fick se valar som hoppade och lekte bredvid båten. Dessutom var båtfärden ut på havet ett riktigt äventyr för våra mammor. De skrek så det hördes över motorljudet och bruset från vågorna så tom kaptenen skrattade. Vår värd på Parker Cottage var mycket trevlig och hjälpsam. Efter sju helt otroliga dagar i St Lucia körde vi och lämnade ett par mer än nöjda mammor på flygplatsen i Durban och fortsatte till Aliwal Shoall för att dyka. Våra dyk överträffade allt vad vi kunnat föreställa oss. Vi simmade med hajar, sköldpaddor, potato bass, stingrocka och massor med andra fiskar. Vi tom hörde valar under vattnet och såg dem senare från båten.

Du ska ha stort tack för att du rekommenderade oss att fortsätta till Drakensberg. Vilka vyer och vilket fantastiskt hotell med mat som la sig kring midjan:). Vi hann med en lång vandring med både vattenfall och bergsklättring.

Det som utöver alla upplevelser och erfarenheter och som kanske har satt de djupaste spåren i oss, är alla dessa otroliga människor som bor i detta stora land. Trots svårigheter och fattigdom som vi inte ens kan föreställa oss är alla vi har mött lika tillmötesgående och hjälpsamma. Jag och min man har rest mycket sen vi träffades men aldrig varit i ett land där alla är så vänliga, glada och hjälpsamma. Det finns säkert en hel del kriminalitet men det är inget som vi råkat ut för eller märkt något av. Anders tappade dessutom sina dyra nyinköpta solglasögon i bilen då vi var på stadsrundtur i Kapstaden men de fick han tillbaka nästa dag:).

Vi tackar härmed från oss och kommer varmt att rekommendera African Tours och Sydafrika till alla vi känner.

Varma och vänliga hälsningar
Marie, Anders, Ingalill och Anita