Kapstaden, Krugerparken, Mocambique och ön Inhaca

Denna resa till Sydafrika och Mocambique är mycket populär då den innehåller dels den vackra storstaden Kapstaden, dels ikonen Krugerparken och inte minst paradisön Inhaca utanför Mocambiques kust. Ni åker på guidade utflykter i Kapstaden för att uppleva det bästa som staden har att erbjuda inklusive vindistrikten, guidade safariturer i Krugerparken i öppet fordon och kopplar av med sol, bad och vattensporter på ön Inhaca.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Kapstaden

Dag 1. Vid ankomst till Kapstadens flygplats blir ni mötta för en privat transfer till Table Mountain Lodge som är ett vackert guest house från kolonialtiden och ligger perfekt i stadsdelen Gardens, mellan Table Mountain och centrum. Promenadavstånd till trevliga restauranger och shopping. En guidad stadsrundtur på engelska med Table Mountain på eftermiddagen ingår. Ev. linbana till toppen betalas på plats då den är väderkänslig och ej kan betalas i förskott, ca 180:- pp. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
Dag 2. Idag blir det en guidad heldagsutflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula med Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders samt ett besök i Kirstenbosch botaniska trädgård. Ni hämtas och lämnas på ert hotell
Dag 3. Inget inbokat denna dag. Shopping? Golf? Kåkstäder och Robben Island? Burdykning med vithajar? Hör med oss så kan vi hjälpa er att boka.
Dag 4. Idag blir det en heldags guidad tur i det fantastiska vindistriktet, Stellenbosch, Franschhoek och Paarl. Det blir vin- och ostprovningar på några av de bästa gårdarna samt ett besök i den pittoreska universitetsstaden Stellenbosch. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
Dag 5. Inget inbokat denna dag. Shopping? Golf? Kåkstäder och Robben Island? Burdykning med vithajar? Hör med oss så kan vi hjälpa er att boka.

Krugerparken

Dag 6 - 9. Efter frukost hämtas ni på hotellet för en transfer till flygplatsen och ert inrikesflyg till Nelspruit. Här blir ni återigen mötta för ca en timmas transfer till er safari lodge, Pestana Kruger Lodge som ligger med utsikt över Crocodile River där ni kan se djuren komma ner för att dricka. Här bor ni i tre nätter och två heldags safariturer, game drives, i öppet fordon med guide i Krugerparken väntar.  Varför inte passa på att utnyttja deras Spa som är mycket bra eller sola vid en av deras pooler? Frukost och middag ingår alla dagarna.

Mocambique – ön Inhaca

Dag 9 - 13. Efter frukost blir ni transporterade i bil i ca två timmar till Mocambique och huvudstaden Maputo. Sedan tar ni ett flyg ut till ön Inhaca som tar 15 minuter. Ni tillbringar dessa underbara lata dagar på ön med att sola och bada. Här finns mycket bra snorklings- och dykvatten och fantastiska korallrev. Här kan man också åka ut på Big Game Fishing. Vissa vattenaktiviteter ingår såsom en kortare snorklingstur, båttur till en angränsande öde ö var dag, lån av Hobie Cats och kajaker. Frukost och middag ingår alla dagar.
Dag 14. Dags att lämna paradiset med flyg tillbaka till Maputo för er resa hemåt.

Resfakta Pris

Pris: 13 035 kr per person, del i dubbelrum
Priset gäller under lågsäsong (maj-aug/sep), för övrig tid kontakta oss

En resa till Sydafrika och Mocambique som görs på egen hand, delvis guidad på engelska. Avresa alla dagar på året. 14dagar/13 nätter.

Detta ingår i resan:
* Allt boende som nämns i programmet 5 nätter på Table Mountain Lodge med fruksot, 3 nätter på Pestana Kruger Lodge med halvpension, 5 nätter på Inhaca Lodge med halvpension.
* En biltransfer från flygplatsen i Kapstaden
* En biltransfer från hotellet i Kapstaden till flygplatsen
* En biltransfer från Nelspruits flygplats till Pestana Kruger lodge
* En halvdags guidad stadsrundtur med Table Mountain
* En heldags guidad tur runt Cape Peninsula inkl. inträden
* En heldags guidad tur i vindistriktet Stellenbosch, Franschhoek och Paarl med vinprovningar
* På Pestana Kruger Lodge ingår halvpension, två hela dagars guidade safariturer i öppet fordon i Krugerparken inklusive inträde till parken.
* En biltransfer från Pestana Kruger Lodge till Maputo i Moçambique
* På Pestana Inhaca Lodge ingår halvpension samt vissa vattenaktiviteter

Detta ingår ej:
* Flygresa tur o retur Sverige – Sydafrika samt inrikesflyg i Sydafrika
* Flygresa Maputo - Johannesburg
* Flygresa tor Inhaca
* Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain
* Eventuell dricks till guider
* Visum till Mocambique ca 550:-

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Ön Inhaca

Inhaca ligger ca 2 timmars båtfärd eller 15 minuters flygning utanför huvudstaden Maputo. På ön bor idag ca 1500 människor som flydde hit ut när inbördeskriget startade och dessa människor har byggt upp ett fungerande samhälle med skola, sjukhus och har fiske som viktigaste näring. På ön finns endast en resort och det är Pestana Inhaca Resort som vi har exklusiva rättigheter att representera i Skandinavien.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan