Namibias öknar och storviltsreservat

Resan tar oss från en av södra Afrikas bästa storviltsreservat, Etosha, till de röda sanddynerna i Namibiaöknen och på vägen får vi bland annat, se 1000-åriga grottmålningar gjorda av ursprungsbefolkningen samt Himbastammen med sina målade kroppar och oerhört vackra kvinnor.
Resan är på 10 dagar/9 nätter med engelsktalande guide, helpension och hög standard på boendet.

Avresa från Windhoek varje fredag vid minst 2 bokade.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Namibias öknar & storviltsreservat Program

Dag 1. Windhoek – Otjiwarango

Vid ankomsten till Windhoek blir ni mötta av vår guide som tar er ut till den väntande bussen och färden startar med att köra genom den lilla staden Okahandja som ligger vid en förgrening av Swakopfloden. På eftermiddagen kommer vi till Otjiwarongo och tar in på vårt hotell för natten, Otjibamba Lodge där också middag väntar. Middag.

Dag 2. Otjiwarango – Etosha

Efter frukost kör vi till Etosha, med lunchstopp efter vägen, som är en av Namibias nationalparker där vi får uppleva safari på det rätta sättet dvs i öppna 4-hjulsdrivna fordon med utbildad ranger. Vi har stora förutsättningar att få se alla Big Five, lejon, buffel, elefant, noshörning och leopard. Vi bor på Mondjila Safari Camp. Frukost, lunch och middag.

Dag 3. Etosha

En hel dag i Etosha väntar efter frukost. Vi äter lunch i parken och middag på Mondjila Safari Camp på kvällen. Frukost, lunch och middag.

Dag 4. Etosha – Khorixas

Efter frukost åker vi vidare till Kamanjab där vi besöker Himbastammen som lever i skyddade områden i regionen. De är stolta men mycket vänliga och kvinnorna är kända för sin skönhet och sina håruppsättningar. Vi tillbringar några timmar med dessa intressanta människor. Efter lunch fortsätter vi till den förstenade skogen som har bildats via enorma översvämmningar för 125 millioner år sedan då tall liknande träd fördes med vattenmassorna. Dessa träd som är upp till 30 meter höga och 6 meter i omkrets har genom årtusenden ombildats till kiseloxid och ser nu ut som förstenade träd. Vi bor på Gowati Lodge där vi också äter middag. Frukost, lunch och middag.

Dag 5. Khorixas – Walvis Bay

Vi besöker Twyfelfontain i hjärtat av Damaraland där vi får se 1000-åriga grotttmålningar gjorda av Bushmen och föreställer de djur som på den tiden vandrade fritt i området varefter vi fortsätter till Walvis Bay och vårt boende för natten, Protea Hotel Long Beach där vi äter middag. Frukost, lunch och middag.

Dag 6. Walvis Bay

Vi gör en båtfärd och besöker Pelican Point där vi får se rosa flamingos och pelikaner. Längre ut träffar vi delfiner som simmar bredvid båten. Efter lunch besöker vi Swakopmund och får se många gamla vackra byggnader och minnesmärken. Boende på Protea Hotel Long Beach. Frukost, lunch och middag.

Dag 7. Walvis Bay - Solitaire

På väg mot Solitaire träffar vi på det botaniska underverket Welwitschia Mirabilis som uteslutande finns i dimbältet i den Namibiska öknen och vissa växter är över 1500 år gamla och producerar närmre 200 meter löv. Vi fortsätter genom en del av öknen som kallas för ökenlandskapet och varför framgår tydligt…..Vi kör sedan genom Kuiseb Canyon som är ett geologiskt fenomen där floden har grävt sig igenom och format denna imponerande canyon som också är gränsen mellan det klippiga området i norr och de enorma sanddynerna som slutar vid Orange River. Vi bor på Solitaire Country Lodge. Frukost, lunch och middag.

Dag 8. Solitaire

På väg till Sossusflei, besöker vi Dead Vlei, som är en uttorkad sjö där endast ett fåtal träd finns kvar, innan vi fortsätter till Sossusflei som är världens högsta sanddyner i den äldsta öknen i världen där vi också får se den sällsynta ökenantilopen, Oryxen. De sista 5 kilometerna åker i i 4-hjulsdrivna fordon. Vi bor på Solitaire Country Lodge.
Frukost, lunch och middag.

Dag 9. Solitaire – Windhoek

Efter frukost kör vi till Windhoek, huvudstaden i Namibia, och som fortfarande bär många och tydliga spår efter det att Namibia var en Tysk koloni. Vi gör besök på flera platser i staden innan vi checkar in på Kalahari Sands Hotel. Frukost, lunch och middag.

Dag 10. Windhoek – Flygplatsen

Efter en garanterat händelserik och spännande resa så är det dags att ta farväl av detta vackra land och vi blir transporterade till flygplatsen för vidare färd hemåt eller varför inte några dagar i Sydafrika. Frukost

 

Namibia Pris

Pris per person i del i dubbelrum:
15 100kr gäller perioden juni 2013 – oktober 2013

Tillägg för enkelrum: 1 500kr
Pris för barn under 12 år som reser med 2 fullt betalande vuxna: 11 320kr

Pris per person i del i dubbelrum:
15 100kr gäller perioden november 2013 – juni 2014

Tillägg för enkelrum: 1 500kr
Pris för barn under 12 år som reser med 2 fullt betalande vuxna: 11 320kr

Pris per person i del i dubbelrum:
16 160kr gäller perioden juli 2014 – december 2014

Tillägg för enkelrum: 1 800kr
Pris för barn under 12 år som reser med 2 fullt betalande vuxna: 12 120kr

Avresedatum från Namibia 2013 - 2014: Startar på fredagar och slutar på söndagar, utresa från Sverige torsdagar och hemkomst måndagar. 2 -5 avresor per månad. Hör med oss om exakta datum

Ingår i priset:

Allt boende enligt programmet i del i dubbelrum Helpension (frukost, lunch och middag)3 - 4 stjärnor boende och sista natten 5 stjärnor.

Alla entréer och avgifter

Alla utflykter och besök enligt programmet

Engelsktalande guides tjänster

Transport i bekväm buss

Transporter i 4-hjulsdrivna fordon där så erfordras Informationsmaterial och kartor

Ingår inte i priset:

Flygresor

Dryck

Tips till guider och personal

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan