Resa med Fågelskådning på Madagaskar

Denna resa  tar dig till de viktigaste fågelskådningsområden i väster, öster och söder på Madagaskar, där du kan se många endemiska och andra fåglar. Ni ser också flera nationalparker och naturreservat, Andasibe / Perinet, Ranomafana, Ranohira, Zombitse.
Avresa varje vecka, året om.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1: Ankomst Antananarivo
Ni ankommer till Madagaskars huvudstad Antananarivo, även kallad ”Tana”. Ni blir mötta på flygplatsen och har transfer till hotellet. Övernattning på Tana Plaza. Frukost

Dag 2: Alarobia och Andasibe
Efter frukost gör ni ett besök till Tsarasaotra Park i Alarobia för att titta på sjöfåglar såsom: Goliat och Purple Heron, Svart häger, Red kricka, visslande ankor, Moor höns, lemurer och kameleonter. Sedan kör ni vidare till Andasibe och åker genom ett landskap som består av risfält, vattenfall och sällsynt skog. När ni är framme i Andasibe så kan ni göra ett valfritt tillval: Ett besök av fjäril och kameleont park i Marozevo, ett nattligt besök till Mitsinjo reservatet. Övernattning på Orchidee Hotel. Frukost och middag.

Dag 3: Mantadia och Andasibe
Idag gör ni heldags besök i Mantadia och Andasibe nationalparker där ni kan se olika arter av fåglar som Madagaskar damm häger, Madagaskar coucal, Madagaskar Häger, Fody madagascariensis och Madagaskars vita ögon. Övernattning på Orchidee Hotel. Frukost och middag.

Dag 4: Antsirabe
Ni åker tillbaka till Tana och sedan fortsätter ni till Antsirabe. Ni stannar på några platser efter vägen för fågelskådning. Övernattning på Residence Camelia. Frukost och middag.

Dag 5: Ranomfana
Efter frukost, kör ni till Ranomafana nationalpark. Ni gör ett stopp i Ambositra för att besöka några av Zafimanirys centrala hantverkare som gör träsnideri och fortsätter sedan till Ranomafana. Övernattning på Centrest. Frukost och middag.

Dag 6: Ranomfana
Ni gör ett heldags besök i denna vackra nationalpark av regnskog där ni kan se olika fåglar som Madagaskars Crested Ibis, duvhök, olika Vangas särskilt Blå, Rufous, Hook-billed, Rödstjärtar, Ground roller, Cuckoo roller, Magpie Robins, lemurer såsom gyllene bambu lemurer, bruna lemurer, kameleonter, grodor och fåglar. Övernattning på Centrest. Frukost och middag.

Dag 7: Ranohira
Tidig avresa till Ranohira med några stopp för fågelskådning på vägen. Valfritt tillval: besök i Anja parken, där ni kan se några familjer ring-tailed lemurer i deras naturliga omgivning. Fortsätt till Ranohira Övernattning på Isalo Ranch. Frukost och middag.

Dag 8: Isalo, Zomitse-Vohibasia och Ifaty
Ett tidigt morgon besök av Isalo nationalpark med sina ruin-liknande klippor, raviner, vattenfall och en härlig naturlig pool för att leta efter Benson 's rock trast "unikt för denna park. Ni kör sedan mot Zombitse-Vohibasia nationalpark för några timmars besök av denna park på jakt efter den endemiska Appert's greenbul, rapphöna, buttonquail, det ståtliga Giant coua, flyghöna, mindre gök, törnskata, Thamnornis sångare och Newtonia. Efter besöket åker ni till Tulear för att sedan direkt åka till Ifaty. Vägen mellan Tulear och Ifaty är inte lång men vägen är väldigt dålig så det tar ca 1,5h. Övernattning på Hotel La Mira. Frukost och middag.

Dag 9: Reniala
Besök av Reniala reservatet där ni kan se långsvansade vältar, brun Mesite, crested drongo, Madagaskar coucal, Sakalava vävare. Övernattning på Hotel La Mira. Frukost och middag.

Dag 10: Tulear till Fort Dauphin
Transfer till Tulears flygplats för flyg till Fort Dauphin där ni möts på flygplatsen och åker vidare till Berenty privata reservat. Övernattning på Gite De Berenty. Frukost och middag.

Dag 11: Berenty
Heldags besök i Berenty reservatet som är ett bra ställe att titta på fåglar och över 100 arter som har registreras här. Under dagen kommer ni att se och höra bland annat crested drongo, bandad tornfalk, shrikegök och turturduvor. Rovfåglar är ganska vanligt, särskilt Madagaskars ormvråk. Giant couas är lätta att se och är ganska tama. Men ni kommer även att se lemurer och reptiler. Övernattning på Gite De Berenty. Frukost och middag.

Dag 12: Fort Dauphin
Tillbaka till Fort Dauphin med stopp för fågelskådning på vägen. Övernattning på Croix du Sud. Frukost och middag.

Dag 13: Fort Dauphin flyg till Antananarivo
Transfer till flygplatsen för flyg till Antananarivo. Transfer till hotellet, övernattning på Tana Plaza. Frukost

Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen för flyget hem.

Resfakta Pris

Priser, minimum 4 personer med del i dubbelrum

4-5 personer: 15 925kr per person

6-7 personer: 13 775kr per person

8-9 personer: 12 960kr per person

10-11 personer: 12 440kr per person

Detta ingår i priset:
* Transfer till och från flygplatserna
* Minibuss eller buss (beroende på antal deltagare) med luftkonditionering
* Mellanklass hotell med halvpension, förutom i Antananarivo där endast frukost ingår
* Engelsktalande guide som är specialiserad på fåglar under hela resan
* Entré till parkerna och kostnad för lokala guider

Detta ingår ej i priset:
* Flyg till och från Madagaskar samt inrikesflyg
* Visum kostnad (om man stannar mindre än 30 dagar kostar inte visum något)
* Luncher och middag i Antananarivo samt dryck
* Vi reserverar oss för prisändringar pga fullbokade hotell samt valutaförändringar

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan