Rundresa i Sydafrika

Guidad rundresa i Sydafrika med svensktalande guide 

Tour 101/15 nätter 
Vi presenterar Skandinaviens mest innehållsrika rundresa i Sydafrika. Resan går genom Johannesburg, Pretoria, Panorama Route, Krugerparken, Swaziland, St. Lucia, Durban, Port Elizabeth, Garden Route, Knysna, Oudtshoorn, Stellenbosch med vindistrikten och Kapstaden. På resan medföljer svensktalande auktoriserad guide. Rundresan i Sydafrika är på 19 dagar och 17 nätter, varav 16 dagar och 15 nätter i Sydafrika. Max 27 minst 15 resenärer per avgång.
Den guidade rundresan i Sydafrika innehåller bland annat den vackra vägen Panorama Route där vi verkligen upplever Sydafrikas vackra bergiga landskap och slående natur. Givetvis utforskar vi djurlivet med safari i öppna fyrhjulsdrivna safarijeepar i Krugerparken och Hluhluwereservatet. St. Lucia erbjuder inte mindre än fem ekologiska zoner som gör att natur och djurliv är något utöver det vanliga. Vi åker längs en av världens vackraste kuststräckor, Garden Route och gör flera stopp och övernattningar längs vägen. I Stellenbosch blir vi introducerade till Sydafrikas magnifika vinkultur med besök på vingårdar, källarturer och ost- och vinprovning. Resan avslutas i världens vackraste stad, Kapstaden, där vi hittar bra restauranger, fantastisk shopping, en härlig atmosfär och mängder med saker att se och göra. Plus mycket mer!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Rundresa i Sydafrika Program

Dag 1: Graskop Vid ankomsten till Johannesburg blir vi mötta av vår svensktalande guide som tar oss ut till den väntande bussen. Vi startar vår Sydafrikaresa med att köra nordost mot provinsen Mpumalanga och den lilla staden Graskop där vi övernattar på Graskop Hotel.

Dag 2: Panorama Route Efter frukost åker vi vidare längs den vackra Panorama Route som följer Blyde River Canyon och stannar till vid bl. a Gods Window, Three Rondavels och Bourke´s Luck Potholes. Vi tar oss sedan vidare till vårt boende för de nästkommande 3 nätterna – Hippo Hollow Country Estate. Vi bor i trevliga rum med en sagolik natur som omgivning och ett stenkast från Krugerparken. Middag på kvällen medan vi ser flodhästar som strosar runt vid flodkanten. Frukost & Middag.

Dag 3-4: Safari i Kruger I två dagar ska vi nu utforska de södra delarna av Krugerparken där vi har mycket stora möjligheter att få se samtliga av ”The Big Five” lejon, buffel, elefant, noshörning och leopard. Vi börjar tidigt på morgonen då framförallt de stora katterna är aktiva för att avsluta på eftermiddagen vid 16. Självklart gör vi våra safariturer i 4-hjulsdrivna öppna jeepar med utbildade rangers. Dag 3 äter vi middag runt öppen eld och det blir en kväll i kulturens tecken. Vi blir underhållna av en shangaanstam, bl.a. av barn som sjunger och dansar för oss och hövdingen berättar om deras stamhistoria. Middagen serveras från traditionella järnpannor och rätterna är av lokal karaktär. Frukost & Middag.

Dag 5: Swaziland Vi lämnar Mpumalanga Lowveld efter frukost och kör söderut till det lilla kungadömet Swaziland. Här besöker vi en lokal marknad och Ngwenya glasfabrik. Sent på eftermiddagen når vi vårt hotell för natten, Lugogo Sun. Frukost & Middag.

Dag 6: Hluhluwe Vi lämnar Swaziland för att åter igen åka in i Sydafrika och kommer till det lilla samhället St Lucia vid Indiska Oceanen. Vi åker till Thanda Private Game Reserve där vi får se några Zulukrigare framföra en gammal dansritual som gjordes före och efter striderna. Zulufolket är den största etniska folkgruppen i Sydafrika och har samma rättigheter som andra medborgare i landet men betydligt andra vanor och seder. På eftermiddagen åker vi på safari i Sydafrikas äldsta reservat som heter Hluhluwe i fyrhjulsdrivna öppna jeepar. Detta var en gång i tiden ett exklusivt jaktområde endast avsedd för Zulukungen, King Shaka. Vi bor på Zulu Nyala Game Lodge. Frukost & Middag.

Dag 7: Umhlanga Efter frukost så tar vi en båttur på St Lucia Estuary. Dessa våtmarker är ett världsnaturarv och heter Isimangaliso Wetland Park. I sjösystemet kommer vi att få se en hel del flodhästar och krokodiler och mängder av olika sorters fåglar. Vi far vidare efter lunch mot Durban och gör en stadsrundtur varpå vi åker till vårt boende för natten The Square Hotel. Frukost.

Dag 8: Port Elizabeth Efter lunch så flyger vi till Port Elizabeth där vi gör, om tiden medger, en kortare stadsrundtur och bor sedan på Humewood Hotel. Frukost.

Dag 9: Knysna Vi fortsätter västerut utmed Garden Route och stannar till i Tsitsikamma National Park, den vackra regnskogen börjar i bergen och slutar vid Indiska Oceanen, där vi tar en promenad längs Storms River. Vi kommer också att upptäcka de fantastiska ständerna runt Plettenberg Bay, i denna fashionabla stad vid havet. Övernattning i Knysna på trevliga Knysna Log Inn. Frukost.

Dag 10: Oudtshoorn Vi fortsätter längs Indiska Oceanen till Mossel Bay. Den som vill kan besöka Bartolomeu Diaz museet där även en replika av hans skepp finns. Ni kan också upptäcka världens äldsta ”postkontor”, det flera hundra år gamla Milkwood trädet. Färden går sedan över det oerhört vackra Robinson Passet till Oudtshoorn. Oudtshoorn är världscentrum för strutsuppfödning och vi besöker en showstrutsfarm och den som väger under 75 kg kan få rida på en. Vi åker sedan till vårt boende för natten, Turnberry Boutique Hotel som ligger mitt i centrum. Frukost.

Dag 11: Oudtshoorn Efter frukost besöker vi Cango Caves som är den största kända samling av grottor med droppstensformationer och åker sedan vidare till vindistrikten som omger Kapstaden. I Stellenbosch gör vi en vinprovning på The Cellar Door och äter sedan middag. Här övernattar vi två nätter på Stellenbosch Lodge. Frukost & Middag.

Dag 12: Stellenbosch Idag blir det en riktig vinprovardag. Vi gör först en kortare stadsrundtur i Stellenbosch och sedan besöker vi två vingårdar, Domaine Brahms och Fairview där vi får guidade källarturer och ost/vinprovning. Frukost.

Dag 13: Kapstaden Nu väntar kanske det som många har sett fram emot nämligen Kapstaden eller The Mother City som staden också kallas. En av världens vackraste städer. På väg till vårt hotell gör vi en stadsrundtur med bl.a. ett besök på Table Mountain. Vi tar även linbanan upp till toppen och här har vi en strålande utsikt över Kapstaden och dess omgivningar. Eftermiddagen och kvällen fri för egna strövtåg. Vi bor på The Hyde Hotel. Frukost.

Dag 14: Kapstaden Efter frukost hämtar vår buss oss för en heldag runt vackra halvön Cape Peninsula, Kaphalvön med Godahoppsudden, pingvinerna i Boulders som några av många höjdpunkter. Dagen avslutas med ett besök på en av världens mest ansedda botaniska trädgårdar; Kirstenbosch Botanical Gardens. Frukost.

Dag 15: Kapstaden Hela dagen fri. De som önskar kan köpa till extra utflykter enligt bifogad information. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag. Middagen är på Gold Restaurant som ligger vid Gold Museum och där får vi uppleva Afrikansk sång och dans. Här bjuds vi på mat från hela Afrika. Frukost & Middag.

Dag 16: Hemresa På eftermiddagen är det dags att säga farväl till Sydafrika med massor av underbara minnen och nya vänner. Frukost

Dag 17: Hemma

Resfakta

18 dagar 17 nätter inkl resdagar med svensktalande guide på alla avresor. Max 30 deltagare, min 15 deltagare.
I priset ingår:
• Alla flygresor exklusive skatter
• Mat & dryck ombord på planet.
• Svensktalande guide som medföljer på resan och engelsktalande specialguider vid särskilda tillfällen.
• Allt boende enligt programmet för del i dubbelrum
• Alla utflykter och safari enligt programmet. Safari i öppna safarifordon med engelsktalande rangers i Krugerparken.
• Alla entréer och avgifter.
• Frukost alla dagar, 7 middagar.
• Rikligt med informationsmaterial, bla Berlitz reseguide om Sydafrika
• Avslutningsmiddag i Kapstaden.

I priset ingår ej: 
• Dricks till guider och personal.
• Måltidsdrycker.

• Flygskatter, ca 3500-4000kr per person
Vänligen observera följande:
• Förändringar i programmet kan ske beroende på orsaker utanför vår kontroll.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan