Safari sol & bad i Kenya, Rundresa i grupp

Klassisk safari i Kenya och avslutning på Mombasas kust med sol och bad.

Resan är på 13 dagar/12 nätter inklusive flygdagarna. Vi färdas i en liten grupp, max 18 personer i tre safarifordon. Våra guider är engelsktalande.
 
Vi börjar vår safari vid foten av Mount Kenya, fortsätter till Shaba och Samburu reservatet, vi besöker en by i Samburu, tittar på Lake Nakurus fågelliv och åker i två dagar och utforskar det fantastiska Masai Mara där vi också besöker en skola. Vårt boende är genomgående bra och är 4 stjärnigt. Helpension ingår på safarin. Vi åker i safarifordon med sk. pop up tak. Vi är som mest 6 personer i varje fordon för att alla skall garanteras en fönsterplats.
Vad mer kan man önska av en vecka i Östafrikas klassiska vildmark? Vi kommer att möta Afrikas vilda djur och fåglar på nära håll i deras naturliga miljöer. De gulbruna savannerna är hemvist åt tusentals gnuer, antiloper, zebror och gaseller och i deras fotspår smyger de stora kattdjuren på jakt efter dagens mål mat. Till vattenhålen letar sig noshörningar, bufflar och elefanter fram för att dricka.
 
Mombasakusten är mest känd för sol och bad. Långa, vita sandstränder kantade av kokospalmer och ett turkosfärgat hav gör Mombasakusten till ett drömresemål för sol- och badturisten och ett perfekt sätt att avsluta safarin. Här tillbringar vi 4 nätter på Diani Reef Resort och Spa som är en 5 stjärnig resort med halvpension.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Safari sol & bad i Kenya - Program

Kenyasafari

Dag 1. Utresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn

Dag 2: Nairobi - Nyeri Vid ankomst hämtas vi av vår guide och åker vi mot vårt boende på Serena Mountain Lodge. Lodgen är belägen vid Mount Kenyas fot, på en höjd av 2000 m. Denna "tree lodge", byggd högt upp runt träden, ger oss en fängslande utsikt över vattenhålet. Lejon, buffel, elefant och ibland leopard kan ses då de kommer för att dricka vid alla tider på dygnet. Från ditt rum kommer du att se djurens aktiviteter. Eftermiddagen tillbringar vi med "game watching", vi spanar efter djur från vår lodge. Vi kommer också att ta en naturpromenad i skogen med en kunnig guide i både botanik och zoologi. Lunch och middag äter vi på Serena Mountain Lodge.

Dag 3:
Nyeri - Shaba National Reserve
Idag åker vi norrut mot Shaba nationalreservat. Vi checkar in på vårt boende Shaba Sarova Lodge där vi också intar vår lunch.
Efter lunch åker vi på safari, game drive, i Shaba nationalreservat. Välkänd för sin ökenliknande natur. Detta semiarida, halvtorra, territorium är hem för djur som anpassas till denna typ av miljö men bjuder också på klassiska safaridjur som lejon, gepard, elefant, olika antiloper och babian. Där finns också vissa nordliga djurarter som du inte hittar längre söderut i landet, bland annat nätgiraff, grevyzebra, giraffgasell och beisaoryx. Landskapet gränsar till Ewaso Ngirofloden. Där finns också gott om reptiler i form av krokodiler, landsköldpaddor, varaner och ödlor. Även fågellivet är rikt och omfattar arter som inte återfinns i södra Kenya, t ex somalistruts och gampärlhöna.Middag äter vi på vår lodge.

Dag 4: Shaba
Efter frukost blir det en tidig morgon safari i Shaba reservatet. Innan dagen blir för varm har vi stor chans att se lejon som vars päls har samma färg som jorden. Lunch intar vi på Shaba Sarova Lodge På eftermiddagen åker vi på ytterligare en safari i reservatet. Middag på Shaba Sarova Lodge. Under din vistelse på Shaba, kommer vi också att besöka Samburu National Reservat som ligger granne med Shaba.

Dag 5: Shaba – Lake Nakuru National Reserve
Färden tar oss idag till Lake Nakuru nationalreservat, men innan dess åker vi till Samburu där vi gör ett besök i en traditionell by. Samburustammen som bor här är en ”kusinstam” till Masaierna. De har liknande kläder, traditioner samt bor i liknande hus/hyddor. Lunch intar vi på vår lodge som för natten är Lion Hill Lodge. På eftermiddagen åker vi på en safaritur runt sjön Nakuru som är en sodasjö. Eftermiddagens sol lyser upp den naturliga amfiteatern. Detta är en av de bästa stunderna på dagen att upptäcka stora kolonier av rosa flamingos och de bildar stora rosa märken runt sjön, som kommer och går i majestätisk flykt. I parken kring sjön finns de flesta av de vanliga däggdjursarterna, om än inte elefanter. Det är även en av de få platser man kan se noshörningar. Här syns ofta leoparden, svartvit guereza, en slags långhårig apa, flodhästar och lejon. Middag på Lion Hill Lodge

Dag 6: Lake Nakuru Nakuru - Masai Mara National Reserve
Efter frukost åker vi mot södra Masai Mara National Reserve den kända parken som är Kenyas stolthet. Den kallas populärt bara Mara. Vägen hit är lite skumpig men håller på att förbättras. Vi kommer att stanna och göra ett besök i en skola på vår väg till Mara. Lunch intar vi på vårt övernattningsställe Mara Sarova Camp (lyxigt inredda ”tält”). Eftermiddag ägnas åt safari. Masai Mara är Kenyas kanske artrikaste park, och du har goda chanser att få se hyenor (Mara har ett stort hyenabestånd), schakaler, giraffer, babianer, olika slags antiloper, gaseller, geparder och andra djurarter. Flodhästar och krokodiler finns i floderna, medan vegetationen längs dessa drar till sig vattenbockar, elefanter, impalor och rörbockar. Vi kommer att lämna lodgen på jakt efter hjordar av elefanter i ett landskap av oändlig savann. Förmodligen får du se lejon åtminstone ett par gånger. Återigen är den bästa tiden den svenska hösten, då den stora ansamlingen av gnuer och andra gräsätare i parken underlättar jakten då den stora migrationen är igång . Lejonen är då i större utsträckning aktiva under dagtid än under andra tider på året. Middag äter vi på Mara Sarova Camp

Dag 7: Rift Valley - Masai Mara
Vi börjar dagen med en morgonsafari i Masai Mara National Park som har en enorm yta av 1500 km ². Belägen på en höjd av i genomsnitt 1650 m. Dess slätter är ett idealiskt landskap för de eleganta och pigga gasellerna. Mara är grön under regnperioden, resterande tid är det högväxande gräset torrt och erbjuder då en fantastisk utsikt över det eviga Afrika. Kanske blir vi lyckliga nog att se gnu, zebra och deras predatorer som följer i deras spår (hyena, lejon, leopard, vildhund), särskilt under migrationsperioden mellan augusti och oktober. Lunch intar vi på Mara Sarova Camp. På eftermiddagen fortsätter vi vår safari. Vi intar en så kallad Sundowner när solen går ner, vitt vin, juice eller läsk med jordnötter, chips och kex. Middag på Mara Sarova Camp

Dag 8-12: Masai Mara - Nairobi – Mombasas södra kust
Idag äter vi frukost och tar oss sedan mot Nairobi. Lunch intar vi på den världsberömda restaurangen Carnivore i Nairobi, världskänd köttrestaurang med licens att servera alla typer av kött tex. krokodil. Här äter man så mycket man vill av nygrillat kött. The Carnivore är också vida berömd för sin dawa, som på swahili betyder medicin. En drink som påminner om Caipirinha och är väldigt läskande. Vi körs sedan till flygplatsen för vårt flyg till Mombasa. Vi hämtas sedan på flygplatsen i Mombasa och körs till Mombasas södra kust och vårt boende på Diani Reef Resort and Spa. Här äter vi vår middag på kvällen. På Diani Reef Resort bor vi med halvpension.
 
Vi kommer nu att spendera 4 nätter på Mombasas kust och bara koppla av. Här finns en hel del aktiviteter att ägna sig åt och ett bra Spa om man inte bara vill sola och bada.
Vi kan rekommendera en utflykt en utflykt till Wasini Island. Det är en heldagsutflykt som startar med att ni körs från hotellet till Wasini Jetty och stiger ombord på en båt som kallas dhow. En traditionell båt byggd i trä. Båten kommer att stanna vid ett vackert ställe där ni kommer att få snorkla. Vill ni dyka tillkommer en extra kostnad. Ni äter sedan lunch på ön som består av nyfångad krabba och fisk. Efter lunch kan ni promenera på ön, snorkla lite mer eller bara sola och koppla av. Här finns inga bilar på ön som förstör er vila. Ni åker sedan tillbaka med båten och körs till ert hotell på sen eftermiddag.
 
Dag 13. Hemresedag
  
Dag 14. Hemma
 

Resfakta

Gruppresa med engelsktalande guide, max 18, minst 12 deltagare vid varje avresa.
Vad som ingår på safarin:
 • Transport i ett safarifordon med sk. pop up tak, garanterad fönsterplats
 • 4 stjärnigt boende enligt program,
 • Helpension, som startar med middag dag 1och slutar med lunch på Carnivore Restaurang dag 9
 • En walking safari med en kunnig och erfaren guide på Mountain Lodge
 • Ett besök i en by i Samburu
 • Ett besök i en skola i Masai Mara, tag gärna med pennor, leksaker, kläder m.m. till barnen
 • En Sundowner i Masai Mara
 • Alla entréer till parker
 • ½ liter mineralvatten per person och dag.
 • Engelsk assistans av guide/chaufför 24 timmar per dag
 Vad som ingår på Mombasakusten :
 • Halvpension, frukost och middag
 • Standard Garden view rooms på Diani Reef Resort och Spa, 5 stjärnigt boende
 • Transfers från flygplats och resorten tur och retur
Flyg ingår inklusive alla flygskatter. Skandinavien – Nairobi, Nairobi – Mombasa, Mombasa-Nairobi, Nairobi – Skandinavien.
Detta ingår inte:
 • Dricks till guider och bärare. Detta system används fortfarande i Östra Afrika
 • Visum till Kenya ca 50 US Dollar
 • Dryck
 • Utflykten till Wasini Island som kostar 870:-

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan