2008-08-25: Vår bästa utlandssemester hittills

Hej Roger!

Sedan i söndags 20/1 är vi nu tillbaka i vardagen efter fantastiska 14 dgr. Detta var vår bästa utlandssemester hittills i livet. Vilket land, mat, viner, människor, vägar, djur, hav etc. etc. Och tack för att du övertalade oss att åka på safari. Lalibela och Tree Tops var helt underbart. Vi trodde aldrig att vi skulle komma sååå nära djuren, dvs lejon, noshörning, elefanter m m. De strök ju runt jeepen : -).

Det var en underbar känsla att vid Cape Point befinna sig längst sydväst i Afrika och sedan i Cape St Francis Resort befinna sig längst sydost i Afrika, vid två olika hav. Det blåste enorma vågor vi Cape St. Francis, då vi hade dåligt väder och tyvärr inte kom ut på havet. Vi efterfrågade den berömda Sunset-båtturen i Cape St Frances Bay. De tittade på oss och skrattade. Men det var häftigt med dessa vindar när vi gick på stranden fram och tillbaka till fyren. När vi flög från Port Elizabeth tillbaka till Cape Town, så såg vi Cape St. Francis fyrtorn helt klart.

Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst om allt fantastiskt vi har upplevt, men du vet ju känslan som har varit där så många gånger. Sista dagen 3 timmar innan vår transfer från Table Montain Lodge, kom vi äntligen upp på Table Montain. De första dagarna i Cape Town var det omöjligt p g a dimma och blåst samt att vi ju hade uppbokat schema på dagarna. Fredagen när vi kom tillbaka från Lalibela var det för hård blåst, men som sagt var på lördagen vid 11-tiden gick det bra. Det hade varit för snopet att komma hem till Sverige och inte ha fått komma upp dit.

Det var stort, med oändlig utsikt och vackra växter dessutom. Vi kan bara säga att vore det inte för den långa (och för oss besvärliga flygresorna tur och retur) så skulle vi återvända redan nästa år. Nu får det dröja några, men sedan ska vi definitivt tillbaka och då se mer av Cape Town och dess omgivning. Många vänliga hälsningar och återigen tack för bra arrangemang av rutten och login.

Metha Arodén Selemalm