Zanzibars höjdpunkter

Denna resa är ett komplett paket som kombinerar strand och alla höjdpunkter på Zanzibar: Stone Town, Spice Tour och Jozani Forest. Vi besöker ruiner av palats och uråldriga moskéer, ett sultan harem, Mangapwani slavgrottor och såklart kryddplantager efter vilka Zanzibar har tagit sitt handelsnamn. Naturälskare kommer att glädjas över Jozani  Forest, en av få fristäder som finns kvar för den röda colobusapan.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Ankomst till Zanzibar När ni anländer på Zanzibar blir ni mötta av vår representant som kör er till Tembo House Hotel. Övernattning på hotellet.
Dag 2. Stone Town Tour Efter frukost så börjar vi med vår Stone Town tur. Den två timmar långa turen tar er till de vackraste och mest sceniska delarna av Old Town. Detta är Zanzibars kulturella hjärta. Våra guider är väldigt pålästa och erfarna av denna öns rika historia. Den gamla staden osar av magi och mystik och strimmor av ljus och djupa skuggor skapar en fascinerande värld i de smala gränderna. UNESCO har nyligen utsett Stone Town till en av världens mest historiska städer och är nu en skyddad stad. Turen tar er till den första platsen där slavmarknaden ägde rum, katedralen, Sultanens palats och mycket mer. På eftermiddagen blir det lite fritid för att slappna av vid stranden. Övernattning på Tembo House Hotel. Frukost.
Dag 3. Spice Tour/Kryddtur och Jozani  Marine Efter frukost blir ni hämtade på hotellet för en transfer till Kizimbani Village för Kryddturen. Stora delar av året känner man doften av kryddnejlikor som förs med vinden från de ställen vid vägarna där knopparna läggs på mattor för att torka. Spice Island, kryddön, som Zanzibar kallas odlar över fyrtio av de mest värdefulla tropiska väldoftande kryddorna. De har introducerats här under de två senaste århundradena av araber från Oman. Kryddorna odlas i sluttningarna norr om  Stone Town. Våra pålästa guider kommer att ta dig med på denna fascinerande tur. Du kommer att få smaka och lukta på kryddor och kanske köpa med lite hem. Ni är tillbaka på hotellet lagom för lunch. Eftermiddagen kommer vi att spendera med en tur till Jozani skogen. Denna skog är en av få fristäder i världen för den röda colobus apan. Ni kommer att få underbara fototillfällen när ni iakttar dessa ovanliga varelser som lever i skogsreservatet. Våra guider är också naturstuderande och naturälskare kommer att ha några trevliga timmar i naturreservatet. På eftermiddagen är det dags att packa och vi kommer att flytta till Karafuu Beach Hotel. Middag och övernattning på Karafuu Beach Hotel.
Dag 4 & 5. Karafuu Beach Hotel Nu är det dags att spendera några dagar på de underbara stränderna på östra kusten. Lev på det Swahiliska sättet eller ligg vid resortens pool. Ta en snorkeltur eller lär dig dyka…
Dag 6. Efter frukost är det dags att checka ut och en transfer till Zanzibars flygplats för flyget hem. Eller lägg till ytterligare dagar på ön.

Resfakta


Om resan
Pris från 5 550:- med del i dubbelrum. Avgår från Zanzibar. Avgångar dagligen året runt. Minimum 2 personer. Säsong året runt. Priserna är olika beroende på säsong. Lågsäsong: 1 april – 31 juni, Mellansäsong: 1 juli – 20 juli & 1 september – 30 november, Högsäsong: 1 januari – 31 mars & 21 juli- 31 augusti.

I priset ingår:
• Möte och assistans på flygplatsen vid ankomst
• Transfer från flygplatsen till Tembo House Hotel
• Transfer från Karafuu Beach Hotel till flygplatsen
• Tembo House Hotel**** är baserat på Bed&Breakfast
• Karafuu Beach Hotel***** är baserat på frukost och middag
• Utflykter enligt resplanen
• Boende i standardrum, uppgradering mot tillägg
• Inklusive statliga skatter

I priset ingår ej:
• Extra på hotellen som tex. telefon, tvätt och extra mat och drinkar
• Flyg
• Dricks till bärare och chufförer, guider m.m.

Tips
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan