Afrikas Diamant - Tanzania och Zanzibar

För att en diamant ska kunna skina med all sin glans måste den ha samtliga kvaliteter och därefter slipas till perfektion. Den här resan är vår perfekta diamant. Femstjärnigt boende med allt inkluderat. Ni kommer att uppleva paradis efter paradis med god mat och oförglömliga upplevelser. Allt detta i en romantisk anda! Så vad väntar ni på? Afrikas Diamant väntar på att bli upptäckt!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Arusha

Ankomst till Arusha på förmiddagen. Här bli ni bemötta av vår representant som kör er till ert hotell där ni spenderar er första natt och förbereder er för en oförglömlig resa.

Boende: Arusha Coffee Lodge

Dag 2. Tarangire Natinal Park

Efter frukost åker ni till Arusha flygplats för inrikesplan till Tarangire Natinal Park. Tarangire National Park som ligger i nordöstra Tanzania och är elefanternas och baobabträdens park. Parken består av många olika vegetationsområden, bland dem öppen grässavann, trädsavann, våtmarker och palmskog. Här blir ni bemötta av vår representant som tar er till er lodge för inchekning. Vid ankomt till lodgen blir man välkommen av praktfulla färger och en mängd leenden som alla hör till de lokala massajerna som alla har blivit en del av den förtrollande berättelse som är Tarangire Treetops. Huvudbyggnaden är byggd runt det tusen år gammal baobab trädet och alla rum är byggda över mark vilket ger utsikt över topparna på omgivande vackra marula och baobabträd. På eftermiddagen åker ni ut på en safaritur i jakt på de vilda djuren.

Boende: Tarangire Tree Tops
Måltider: Frukost, lunch och middag samt utvalda drycker

Dag 3. Tarangire Natinal Park

Ni åker ut på morgon- och eftermiddagssafari.

Boende: Tarangire Tree Tops
Måltider: Frukost, lunch och middag samt utvalda drycker

Dag 4 Lake Manyara

Frukost och därefter utcheckning från lodgen. Ni åker därefter vidare till flygfältet för flyg till Lake Manyara. Lake Manyara har inte den savannartade natur som man ofta förknippar med safari, utan är till stora delar trädtäckt. Parkens huvudattraktion är naturen, ett rikt fågelliv, elefanter och en hel del olika växtätande däggdjur. Kattdjur förekommer men är inte så vanliga men här finns en märklig företeelse och det är de trädklättrande lejonen. Här blir ni bemötta av vår representant som tar er till er lodge för incheckning. The Manor at Ngorongoro ligger i nordvästra Tanzania och är en av de första safari loger i sitt slag att blanda östafrikanska gästfrihet med gammaldags afro-europeisk inredning och med Cape Dutch arkitektur. Lodgen ligger intill det berömda Ngorongoro-reservatet. 

Boende: Manor at Ngorongoro
Måltider: Frukost, lunch och middag samt utvalda drycker

Dag 5. Ngorongorokratern

Idag bär det iväg till den mest kända delen av Ngorongoro är den stora och djurrika Ngorongorokratern, som ligger i höglandets östra del. Platsen är idag känd som ett av de djurtätaste och djursäkraste safariområdena i Afrika. Här finns omkring 20 000 större däggdjur och världens högsta koncentration av rovdjur. Det finns också gott om bufflar, antiloper, gnuer och zebror. Picknicklunch längst vägen.

Boende: Manor at Ngorongoro
Måltider: Frukost, lunch och middag samt utvalda drycker

Dag 6. Serengeti National Park

Transfer till Lake Manyara flygfält för flyg till Serengeti National Park. Serengeti National Park, Tanzanias äldsta och populäraste nationalpark. Namnet Serengeti kommer från Massaiernas ord Siringitu, som betyder ungefär ”de ändlösa slätternas land”. Serengeti omfattar 15 000 km² och här finns tack vare den stora mängden gräsätare också fler stora rovdjur än någon annanstans i världen. Serengeti har bland annat stora populationer lejon, leoparder, geparder, hyenor och schakaler. Också elefant, buffel, flodhäst, krokodiler, dik dik antilop, impala, kudu, Grant’s gasell, giraff, topi och struts är vanligt förekommande. Incheckning på er camp. Denna camp ligger intill den berömda Grumetifloden som är hem till ett flertal flodhästar. Serengeti Migration Camp blivit synonymt med en oförglömlig safari i ett landskap som är orört sedan tidernas begynnelse.

Boende: Serengeti Migration Camp
Måltider: Frukost, lunch och middag samt utvalda drycker

Dag 7. Serengeti National Park

Ni åker ut på morgon- och eftermiddagssafari. Måltider på lodgen.

Boende: Serengeti Migration Camp
Måltider: Frukost, lunch och middag samt utvalda drycker

Dag 8. Zanzibar

Utcheckning efter frukost och transfer till Lobo flygfält för flyg till Zanzibar. Ni stannar till för picknicklunch lägst vägen. Zanzibar ligger i Indiska Oceanen och består av många olika kulturer och folkslag som präglat ön. Zanzibar är mest känd för sina underbara vita sandstränder, sol, vajande palmer, vackra palats och havet där man kan bada, snorkla, dyka året runt. Ni blir mötta av vår representant som kör er till er resort som ligger på den nordvästa delen av Zanzibar, med underbart kritvit sandstrand.Här är det bara att luta sig tillbaka och njuta.

Boende: Gold Zanzibar
Måltider: Frukost, lunch och middag samt utvalda drycker

Dag 9-11 Zanzibar

Dagarna spenerar ni av att bli resjält omhändertagna och bara njuta. Eventuella utflykter kan ni antingen förboka med oss eller direkt på resorten.

Boende: Gold Zanzibar
Måltider: Frukost, lunch och middag samt utvalda drycker

Dag 12. Hemresa

Efter frukost checkar ni ut. Transfer till flygplatsen för flyg hem till Sverige efter en oförglömlig resa. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från Tanzania.

Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Pris från: 57 950 kr per person, del i dubbel.
För andra tider under året, vänligen kontakta oss. Programmet är ett förslag och vi kan enkelt justera så det passar just era önskemål.

Safari, detta ingår i priset: 

 • Välkomstbubbel vid ankomst till flygplatsen
 • Välkomst cocatil på Mara Rianta Camp
 • Boende enligt program
 • All inclusive med utvald dryck
 • Två safariturer per dag samt utvalda aktiviteter
 • All transfer i programmet
 • Tvättservice

Zanzibar, detta ingår i priset:

 • 6 nätter på Gold Zanzibar med all inclusive, boende i beach suite
 • All transfsfer i programmet
 • Utvalda aktiviteter
 • Minibar
 • WiFi

Detta ingår inte i priset:

 • Flyg, från 6 500 kr per person
 • Visum till Tanzania ($50 per person)
 • Extra utflykter som önskas i programmet
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

Vi reserverar oss för för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan