Safari och unika upplevelser i Zimbabwe-Rundresa med guide

Resa till Hwange National Park i Zimbabwe

En fantastisk resa i mindre grupp om max 12 personer i september 2019!

Passar alla åldrar och safarin sker i jeepar och innebär inga långa vandringar.

Resan är på 11 dagar/10 nätter med resdagar och boendet är av hög kvalité med all inclusive. Resan går i september främst för att det är då de stora hjordarna av hundratals elefanter rör sig i södra Hwange.

Vår kollega Susanne har besökt alla dessa lodger och kan berätta mer för den som önskar och hon vill att ALLA ska få möjlighet att uppleva Zimbabwe som är helt fantastiskt och en av dom bästa resor hon har gjort!


Höjdpunkter:
Victoriafallen, safari i Hwange National Park, lokalbefolningen, besök till en skola, boende med väldigt hög standard och all inclusive.


Följande ingår i resan: 

 • 2 nätter på Gorges Lodge inkl. helpension
 • 3 nätter på Nehimba Lodge inkl. helpension
 • 3 nätter på Camelthorn Lodge ink- helpension
 • Alla flygresor med flygskatter (med reservation för prisjusteringar)
 • Professionella engelsktalande safariguider
 • Inträdesavgifter till Hwange Nationalpark
 • All transport och aktiviteter enligt program
 • All safari under resan, både vandring- och traditionell jeepsafari
 • Dricks till guider, porters på flygplats och lodger
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här  

Pris: 54 485 kr per person, del i dubbelrum, inkl. flyg
För mer detaljerad information, se program samt pris/resfakta

Pris från:
54 485 kr
Dagar:11
Flyg Sverige-Victoria Falls tur och retur inkl. flygskatter* Transfer,del i dubbelrum med alla måltider och utvalda drycker, safari och inträden/aktiviteter enligt program. * Skatterna kan behöva justeras, detta görs i samband med slutfaktura 50 dagar innan avresa.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
20/9-1929/9-19GöteborgZimbabwe - En unik rundresa654 485 krBoka
20/9-1929/9-19StockholmZimbabwe - En unik rundresa654 485 krBoka

Program

Program

Dag 1. Ankomst till Victoria Falls, Zimbabwe

Vid ankomst till Victoria Falls, möts vi och åker gemensamt vidare till Gorges Lodge, som med sitt fantastiska läge kommer att få oss att tappa andan. Lodgen ligger spektakulärt belägen på kanten av Batoka-ravinen, 200 meter ovanför den mäktiga Zambezifloden. Eftermiddagen spenderar vi med egen tid på lodgen, kanske ta ett dopp i poolen eller njut av den vidunderliga utsikten med en kall dryck i handen. Det finns även möjlighet att se svartörnar flyga längst med ravinen (de behöver vindar för att kunna lyfta och flyga). På kvällen får vi ta del av en traditionell dansuppvisning av personer från byarna i området. Sedan avnjuter vi en 3-rätters middag. Vi somnar sedan mätta och belåtna med ljudet av Zambezifloden i bakgrunden. 
Måltider: Lunch och middag samt utvalda drycker

Dag 2. Victoriafallen till Hwange Nationalpark

Starta dagen med kaffe/te på er privata veranda innan vi tillsammans äter en stadig frukost. Redo för äventyr åker vi in till Victoria Falls och beger oss på en promenad längst med Victoriafallen, som är upptagen på Unescos världsarvslista. Det är en otrolig syn och upplevelse att se detta underverk som på lokalspråk kallas ”Mosi oa Tunya”, röken som dundrar.  

Vi åker vidare mot Hwange Nationalpark, och byter här till safaribilar. Nu är det dags att börja spana efter de djur som kallar detta sitt hem. Väl framme på vår lodge, Nehimba Lodge som ligger i en privat del av parken, så möts vi av personal och bjuds på en svalkande välkomstdrink. Samtidigt som vi kan få uppleva den första solnedgången i vildmarken, kanske framför vattenhålet vid lodgen eller från våra lyxiga tält. En fantastisk 3-rätters middag serveras ute under den afrikanska himlen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 3. Nehimba Lodge

Det är dags för safari och vi åker ut tidigt på morgonen för att utforska de vackra norra delarna av parken, både till fots och med bilar. Vi stannar till för en fika-paus vid Nehimba Seeps, som är en naturlig källa till vatten och har använts av urbefolkningen San-folket genom tiderna men det är också vanligt att elefanter kommer hit för att gräva efter både vatten och mineraler. 

Lunch intas tillbaka på lodgen, och det finns möjlighet för egen tid eller kanske ta ett dopp i poolen. Eftermiddag åker vi ut på safari, med en stopp för att uppleva ytterligare en magisk solnedgång, självklart med drink i handen. Middag på lodgen, och sedan somnar vi till bushens alla ljud efter en dag med många spännande upplevelser. 
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 4. Nehimba Lodge

Tidig morgon beger vi oss in i nationalparken för en heldagssafari. Lunch och siesta inne i parken med en picknick under träden. Sedan beger vi oss sakta tillbaka till vår lodge och har en lugn eftermiddag. Kanske sitter vi framför vattenhålet och ser vilka besökare som kommer just denna dag. 
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 5. Camelthorn Lodge

Idag är det dags att lämna vår lodge och efter en tur på ca 2,5 h går ni ombord på tåget Elephant Express som tar oss på en långsam och behaglig safarifärd på väg mot nästa lodge. Lunch intas som en picknick ombord innan avfärd. LÄngs med tågrälsen kommer ni att få se djur och beroende på hur många kortare stopp ni gör så tar resan ca 2-3 timmar. Ni kommer sedan fram till Camelthorn Lodge, som ligger i sydöstra delen av nationalparken. Detta område anses vara det ett av de allra bästa för möjligheter till fina djur- och fågelmöten i parken. Några av djuren vi hoppas möta här är antiloper som gnu, kudu, vattenbock och sabel samt buffel, lejon, schakal och gepard. Efter en välsmakande middag åker vi på en nattsafari för att ha chansen att se de nattaktiva djuren som nu börjar sin dag. 
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6. Bybesök

Njut av nybryggt kaffe när ni vaknar och efter en rejäl frukost beger vi er ut på en kulturell utflykt till Ngamo för ett besök i byn, deras skola och se vilka projekt som Imvelo stöttar i området. Ni får en guidad rundtur. Lunch tillbaka på lodgen innan vi åker ut på en eftermiddagssafari med våra erfarna guider som gärna delar med sig av sin kunskap och kärlek till vildmarken med oss. 
(Måltider: Frukost, lunch och middag)

Dag 7. Camelthorn Lodge

Idag väntar en heldag på safari med picknick följt av siesta på en skuggig plats. Idag får vi också möjlighet att få vara delaktiga i bevarandet av denna park genom att hjälpa er guide att se över det grävda vattenhålet, en viktig källa till vatten för djuren i parken. Tillbaka på lodgen kan vi kan njuta av vildmarken runt en brasa innan middag, kanske med spännande berättelser från vår guide.  
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 8. Tillbaka mot Victoria Falls

Dagen börjar igen i gryningen och passa på att gå en vandringsafari innan frukost. Det är en helt annan upplevelse att vara ute i vildmarken till fots än traditionella safaribilar. Sedan är det dags att lämna Hwange för denna gången och vi åker åter igen med tåget Elephant Express och kommer sedan fram till Gorges Lodge. Denna gången med många spännande många upplevelser att berätta om. På kvällen väntar en god middag under Afrikas stjärnhimmel.  
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 9. Hemresa

Njut av sista morgonen på resan, innan det är dags att åka tillbaka till flygplatsen och flyga tillbaka till Sverige. Med er i bagaget har ni upplevelser och minnen för lång tid framöver. 
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris: 54 485 kr per person, del i dubbelrum, inkl. flyg
Enkelrumstillägg: 9 985 kr 

Detta ingår i priset:

 • Alla flygresor med flygskatter (med reservation för prisändringar pga. skatter och valutajusteringar)
 • 2 nätter på Little Gorge inkl. helpension samt utvalda drycker
 • 3 nätter på Camelthorn Lodge inkl. helpension samt utvalda drycker
 • 3 nätter på Nehimba Lodge inkl.helpension samt utvald dryck
 • Guidad tur vid Victoriafallen
 • Safari i Hwange Nationalpark i öppen jeep och vandringssafari
 • Bybesök till Ngamo och skolbesök
 • Båttur i solnedgången på Zambezifloden
 • Alla transfers och andra aktiviteter enligt program
 • Entrée till alla parker
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här  
   

Detta ingår inte i priset

 • Visum till Zimbabwe, USD40 per person, erhålls vid ankomst på flygplatsen
 • Dricks till guider och annan personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta din lokala vaccinationsklinik för rådgivning
   

Resan måste bestå av minst 10, max 12 personer.

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. valuta- och skatteförändringar 

Connecting People and Nature

Upplev Zimbabwe med Imvelo Safari Lodges ”Connecting People and Nature”.

Genom att resa till Zimbabwe och bo på Imvelo´s lodger så bidrar man verkligen till landet och dess lokalbefolkning! Imvelo gör verkligen ett fantastiskt jobb genom att bidra till lokalbefolkningen framförallt för hälsovård, tandvård och skolor.  Dom bidrar med olika projekt så att tandläkare och ögonläkare från Europa kan komma och behandla unga som gamla i byarna belägna runt Imvelos lodger när det gäller deras tänder och även behandla gråstarr som är ett stort problem.

Dom har byggt 11 skolor, bidrar så att eleverna får ett mål mat om dagen i skolan och har även byggt brunnar i byarna så att människor kan få färskt vatten.

Imvelo står för underhåll och drift av 13 utav Hwange National Parks totalt 60 vattenhål - med daglig skötsel av pumpar och drivmedel. Dessa pumpar ska leverera ca 500 000 - 750 000 liter vatten om dagen - under sju av årets månader till parkens ca 46 000 elefanter!

En av deras sju lodger, Camelthorn är byggd på allmän mark. Dom kämpade länge för att få tillstånd att bygga lodgen men alla som var med och byggde den och alla som idag arbetar där kommer från närliggande byar. Här finns möjlighet för de anställda att utbilda sig och klättra uppåt i karriären och på så sätt även kunna försörja sin familj.

Imvelo arbetar även på att alla lodger inom en snar framtid skall bli mer miljövänliga. Nehimba Lodge är den första lodgen som enbart drivs av solpaneler och genom att dom nu även kan återanvända batterierna gör att hela lodgen blir mycket mer miljövänlig. På tur står Zambezi Sands, som förhoppningsvis är redo att endast drivas genom solpaneler i maj nästa år, 2019.

Imvelo gör verkligen skillnad och genom att boka er resa genom oss på African Tours & Safaris och bo på Imvelo´s lodger i Zimbabwe så bidrar ni till en bättre framtid för landet, folket och djuren!

 

 

 

 

 

Hotell

Lodger under resan

Lodger under resan

Gorges Lodge och Little Gorges Gorges Lodge och Little Gorges ligger ca 30 minuter från Victoria Falls och med sitt unika läge har dessaa lodger något alldeles speciellt. Lodgerna &a...
Pris från:
54 485 kr
Dagar:11
Flyg Sverige-Victoria Falls tur och retur inkl. flygskatter* Transfer,del i dubbelrum med alla måltider och utvalda drycker, safari och inträden/aktiviteter enligt program. * Skatterna kan behöva justeras, detta görs i samband med slutfaktura 50 dagar innan avresa.
Transportsätt:Flyg
Boka resa
Boka resa