Aktiviteter i Sydafrika

Safarin i Krugerparken

Vi presenterar här ett urval av de aktiviteter som kan läggas till när ni bor i eller i närheten av Kapstaden. Ofta är en eller flera av dessa med i våra reseförslag. För alla turer gäller att ni blir guidade på engelska och hämtade samt lämnade på hotellet. Några är halvdagsturer, några är heldagsturer och några är flerdagarsturer.

Kapstaden beskrivs ofta som en värld i en stad, vilket inte är att undra på. Det finns något för var och en i Kapstaden, och en dagstur i Kapstaden med Cape Rainbow låter dig uppleva alltihop. Res runt det magnifika Cape Peninsula, besök historiska platser på vägen såsom Simonstown och Groot Constantia. Besök Godahoppsudden och pingvinerna i Boulders. Alternativt, res iväg på en dagstripp till den panoramiska skönheten i Cape Winelands, de svepande fälten av blommor i West Coast eller till kuststaden Hermanus som är hemvist för "Southern Right Whales". Sen finns Kapstadens white beaches ... och så vidare. Vi kan fortsätta i evigheter. Vad du än är på för humör, täcker Cape Rainbow dina behov.

Garden Route i Sydafrika, med dess varierande naturliga skönhet som följer den sydöstra kustlinjen, är ett resmål som du inte får missa. Vi erbjuder dig en ett antal guidade Garden Route turer att välja på - oavsett din budget och tid.

Vithajsdykning i bur

Detta är förmodligen vår mest spännande och adrenalinframkallande dagstur. Du blir hämtad tidigt på morgonen för färd till Gaans Bai där de stora vita hajarna håller till. Frukost och lunch ingår och ni är tillbaka i Kapstaden ca 15.00. Dykerfarenhet behövs inte! Transport: Ni blir ....Läs mer »

Cape Peninsula

En oförglömlig utflykt till den mytomspunna mötesplatsen för de två stora oceanerna, Atlanten och Indiska Oceanen. Här finns vyer som får dig att tappa andan som står i kontrast till de karga förhållanden som råder vid de mest sydvästliga trakterna på den Afrikanska kontinenten. ....Läs mer »

Garden Route Safaritur

Njut av den otroligt vackra bergsmiljön och de grönskande dalarna på den västra Capen, en enorm kontrast till de lugna och torra områdena i Klein Karoo - en ökenregion i Sydafrika. Res runt de närmaste dagarna i det frodiga, gröna och vackra "hjärtat av Garden Route". Du får besöka ....Läs mer »

Helikopterturer runt Kapstaden & Cape Peninsula

Prova på en härlig helikoptertur runt Kapstaden. Varför inte prova på en härlig helikoptertur runt Kapstaden. Vi erbjuder 20 minuter, 30 minuter eller en timmas flygning. På den långa turen flyger man runt hela den kända halvön Cape Peninsula med de vackra stränderna, Godahoppsudden osv. Det finns ....Läs mer »

Hermanus och valarna

Southern Right Whales Varje år kommer dessa gigantiska djur till Sydafrika för att kalva och ta hand om sina nyfödda. På bara några meters avstånd från land kan du se och fotografera dessa urtidsdjur. Mot tillägg kan också en båttur arrangeras för att riktigt få närkontakt med ....Läs mer »

Kåkstäderna & Robben Island

En heldagstur med en guide som berättar och visar er runt i en av Kapstadens kåkstäder och du får en upplevelse som fastnar både i minne och hjärta för all framtid. Sedan åker ni båt över till fängelseön Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad ....Läs mer »

Stadsrundtur i Kapstaden

En ca tre timmar lång stadsrundtur som ger er en mycket god överblick över staden. Den går morgon eller eftermiddag. Höjdpunkter: Sydafrikanska Muséet, Castle of Good Hope, Bo-Kaap, Waterfront och Table Mountain (Taffelberget).  Läs mer »

Taffelberget Vandring

Vandra på framsidan av Taffelberget. Leden erbjuder en fantastisk utsikt hela vägen till toppen. Ni har Devils Peak och Lions Head på var sin sida av Taffelberget. Väl uppe kan ni njuta av de vackra vyerna, se Roben Island, Signal Hill och självklart få en vacker överblick över Kapstaden. Ni fortsätter ....Läs mer »

Tripple Extreme i Kapstaden

Äventyr i Kapstaden Ett fantastisk kombinationspaket, med förmånligt pris, tre aktivitet som täcker vind, vatten och vågor. Pris: 1 160kr per person I paketet ingår: * En 12 minuters helikoptertur över Kapstaden * En timmas seglingstur runt Kapstaden * En timmas åktur i snabbgående ribbåt ....Läs mer »

Vindistrikten - Guidad dagstur

Vindistriktet Guidad heldagstur till vinområdet runt Kapstaden. Höjdpunkter: Ost och vinprovning, guidad källartur och besök i städerna Franschhoek, Paarl och Stellenbosch. Ni hämtas och lämnas på ert hotell av guiden. "Res och se de spektakulära bergsvyerna och de frodiga dalarna i Capen. Smaka ....Läs mer »

Åktur i snabbgående ribbåtar, Kapstaden

Adrenalin kick - Få en riktig adrenalin kick och åk med dessa snabbgående båtar nedför Atlantkusten och Clifton och tillbaka. Turen är på en timma och inget för hjärtsvaga. Pris: 350kr per person  Läs mer »

Tripple Extreme i Kapstaden

Äventyr i Kapstaden Ett fantastisk kombinationspaket, med förmånligt pris, tre aktivitet som täcker vind, vatten och vågor. Pris: 1 160kr per person I paketet ingår: * En 12 minuters helikoptertur över Kapstaden * En timmas seglingstur runt Kapstaden * En timmas åktur i snabbgående ribbåt ....Läs mer »