Aktiviteter i Sydafrika

Safarin i Krugerparken

Vi presenterar här ett urval av de aktiviteter som kan läggas till när ni bor i eller i närheten av Kapstaden. Ofta är en eller flera av dessa med i våra reseförslag. För alla turer gäller att ni blir guidade på engelska och hämtade samt lämnade på hotellet. Några är halvdagsturer, några är heldagsturer och några är flerdagarsturer.

Kapstaden beskrivs ofta som en värld i en stad, vilket inte är att undra på. Det finns något för var och en i Kapstaden. Res runt det magnifika Cape Peninsula, besök historiska platser på vägen såsom Simon's Town och Groot Constantia. Besök Godahoppsudden och pingvinerna på Boulders Beach. Alternativt, res iväg på en dagstripp till den panoramiska skönheten i Cape Winelands eller till kuststaden Hermanus som är hemvist för "Southern Right Whales".

 

Cape Peninsula

En oförglömlig heldagsutflykt till den mytomspunna mötesplatsen för de två stora oceanerna, Atlanten och Indiska Oceanen. Här finns vyer som får en att tappa andan som står i kontrast till de karga förhållanden som råder vid de mest sydvästliga trakterna på den Afrikanska kontinenten. ....Läs mer »

Helikopterturer runt Kapstaden & Cape Peninsula

Varför inte prova på en härlig helikoptertur runt Kapstaden! Vi erbjuder 20 minuter, 30 minuter eller en timmas flygning. På den långa turen flyger man runt hela den kända halvön Cape Peninsula med de vackra stränderna, Godahoppsudden osv. Det finns flera olika turer att välja mellan och storlek ....Läs mer »

Hermanus och valarna

Varje år migrerar Southern Right Whales till kustvattnen utanför Sydafrika för att, para sig, kalva och ta hand om sina unga. Dessa däggdjur, bara meter från land, ger en oförglömlig upplevelse. Denna heldagstur med start i Kapstaden går till sjösidan av Hermanus som är beläget på ....Läs mer »

Kåkstäderna & Robben Island

En heldagstur med en guide som berättar och visar er runt i en av Kapstadens kåkstäder och man får en upplevelse som fastnar både i minne och hjärta för all framtid. Efter turen till kåkstäderna kommer ni tt ta färjan till Robben Island för en guidad tur. Robben Island ....Läs mer »

Stadsrundtur i Kapstaden

En ca tre timmar lång stadsrundtur som ger er en mycket god överblick över staden. Inkluderar de bästa sevärdheterna i en Kapstaden tur. Denna tur är en geografisk och kulturell extravaganza! Från de historiska delarna av Kapstaden till de otroliga shoppingområdena i Waterfront. Höjdpunkter ....Läs mer »

Taffelberget Vandring

Vandra på framsidan av Taffelberget. Leden erbjuder en fantastisk utsikt hela vägen till toppen. Ni har Devils Peak och Lions Head på var sin sida av Taffelberget. Väl uppe kan ni njuta av de vackra vyerna, se Roben Island, Signal Hill och självklart få en vacker överblick över Kapstaden. Ni fortsätter ....Läs mer »

Vinområdet - dagsutflykt

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen, det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Under en vistelse i Kapstaden och dess närområde så rekommenderar vi gärna en heldagstur med vinprovning. Dessa turer är ....Läs mer »

Vithajsdykning i bur

Detta är förmodligen vår mest spännande och adrenalinframkallande dagstur. Med tidig hämtning på morgonen för färd till Gansbaai där de stora vithajarna håller till. Efter en frukost åker ni sedan med båt ut till Dyer Island och Geyser Rock - ett område som även är ....Läs mer »
Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.