Bila på egen hand i Namibia

Namibia erbjuder en trygghet som land vilket gör att det är en underbar destination för att resa med hyrbil och upptäcka detta vackra land på egen hand. Vandra på sanddynorna i Sossusvlei och ta del av en fantastisk utsikt, utforska kuststaden Swakopmund, åk ut på säl och delfinsafari på Atlanten och njut av spännande safari i Etosha National Park där ni har chansen att se den utrotningshotade svarta noshörningen. Har ni mer tid så lägger vi gärna upp ett längre program som passar era intressen och budget.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Windhoek

Ni ankommer till Hoseak Kutako Airport i WIndhoek. Där möter vår representant upp er och ni hämtar ut er hyrbil. Via bergig terräng kör ni till Windhoek, huvudstaden i Namibia. Ni kommer att bo på Terra Africa Guest House som är beläget i en lugn förort nära stadens centrum med afro-europeisk stil och fridfull atmosfär. På kvällen kan ni njuta av det typiska Namibiska köket i en av de många restaurangerna i staden. Körsträcka: ca 50 km.

Boende: Terra Africa Guest House
Måltider: Frukost

Dag 2. Sossusvlei

Idag börjar ni er resa söderut in i hjärtat av Namiböknen, ett område med imponerande landskap och majestätiska sanddyner. Lodgen ni kommer att bo på ligger nära ingången till Sesriem. Resten av dagen kan ni ta en eftermiddags promenad eller delta i valfria aktiviteter som lodgen erbjuder. Körsträcka: ca 350km.

Boende: Sossusvlei Lodge 
Måltider: Frukost, middag

Dag 3. Sossusvlei

Idag vaknar ni tidigt, för soluppgången över de mäktiga sanddynerna i Namiböknen är något ni inte vill missa. Ni åker från Sossusvlei och besöker Dead Vlei, en surrealistisk vit lerpan omgiven av magnifika sanddyner och urgamla ”camelthorn” träd. Ni kommer också att besöka Sesriem Canyon, en 18 miljoner år gammal ravin. Körsträcka: ca 150km.

Boende: Sossusvlei Lodge
Måltider: Frukost, middag

Dag 4 – 5. Swakopmund

Idag kör ni via Namib Naukluft Park till Swakopmund, en lugn kuststad som ligger mellan Namiböknen och Atlanten. Besök Welwitschias slätter och ”månlandskapet”, två av attraktionerna under denna bilfärd. I Swakopmund, kommer ni att ha möjlighet att delta i några utav de äventyrliga aktiviteter som erbjuds. Det kan vara allt från att köra fyrhjuling till flygning över den vackra naturen. En delfinbåttur ingår. Körsträcka: ca 360km.

Boende: Beach Hotel 
Måltider: Frukost

Dag 6. Damaraland

Ni kör idag mot Damaraland, på vägen kan ni besöka den största sälkolonin i Södra Afrika som ligger vid Cape Cross. Lodgen ni kommer att bo på är beläget i hjärtat av Damaraland, där djur som noshörning, ökenelefant och kudu vandrar omkring fritt. Under eftermiddagen kan ni besöka Burnt och Organ Pipes. På väg till lodgen kan ni stanna till vid olika smågator där ni kan handla olika handgjorda konstverk, där kommer det också finnas ett brett utbud av mineraler och ädelstenar. Körsträcka: ca 340km.

Boende: Damara Mopane Lodge
Måltider: Frukost

Dag 7. Etosha National Park

Efter frukost gör ni ett besök på Twyfelfontein, ett nationellt arv och ett ”open air” konstgalleri med över 2500 olika Bushmanhällristningar och hällmålningar.  Ni kör vidare norrut till Etosha National Park där ni kommer att övernatta. Körsträcka: ca 320km.

Boende: Etosha Village
Måltider: Frukost

Dag 8. Etosha National Park

Tidigt på morgonen åker ni in till Etosha National Park. Parken är omgiven av en uttorkad saltöken, Etosha Pan och här i parken finns elefant, lejon, leopard och noshörning, det vill säga 4 av ”Big Five”. Parkens vattenhål stödjer en mångfald av däggdjur och fåglar, inklusive arter som svart-faced impala, gepard, och Namibias minsta antilop Damara dik-dik. Körsträcka: ca 300km. Ni kan mot en avgift åka på safari i Etosha i öppen jeep med ranger, kostar ca 500kr för en haldvdag och 750kr för en heldag per person.

Boende: Etosha Village  
Måltider: Frukost

Dag 9. Windhoek

Ni åker från Etosha nationalpark vidare söderut genom Namibias ”triangel” med sin majestätiska Otavibergskedja och vidare mot Windhoek. Längst vägen kan ni stanna och ta en promenad genom en av de stora hantverksmarknaderna i Okahandja. Ni kör sedan mellan höga bergskedjor tillbaka till huvudstaden Windhoek, där er resa närmar sig sitt slut. Körsträcka: ca 490km.

Boende: Terra Africa Guesthouse
Måltider: Frukost

Dag 10. Hemresa

Ni åker den korta biten till flygplatsen när ni lämnar hyrbilen och väntar sedan på ert flyg som ska ta er hemåt igen.

Resfakta Pris

Pris från: 14 625 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg

Detta ingår i priset:

 • Hyrbil, klass N-Toyota Hilux 4x4 D/C eller liknande med fria mil, helförsäkring och självriskreducering i 10 dagar.
 • Boende 9 nätter del i dubbelrum med frukost enligt programmet (även middag dag 2 & 3)
 • Båtutflykt från Walvis Bay för att se sälar, pelikaner och delfiner
 • Kartor och information om de platser ni bör besöka

Detta ingår inte i priset: 

 • Flyg
 • Inträden till reservat och sevärdheter
 • Ev leveransavgifter av hyrbilen, ett andra reservdäck, föraravgift för en andra chaufför, gränsövergångsavgifter
 • Övriga aktiviteter och utflykter (För de som önskar kan vi inkludera mer aktiviteter)
 • Lunch, middag och dryck
 • Flyg till och från Windhoek (Vi kan hjälpa er att boka flyg)
 • Reseförsäkring  (vi samarbetar med Gouda reseförsäkringar och hjälper er gärna med detta)

 

Vi reserverar oss för prisjusteringar pga p.g.a tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- samt skatteförändringar

Gästkommentar Namibia

Hej African
Jag vill bara framföra ett stort och varmt tack för era insatser med vår resa till Namibia och Kapstaden.
Allting var perfekt planerat och allt klaffade utan minsta problem. Hotellen  vi bodde på var jättebra och guiderna var fantastiska. Det är sällan man kan säga att allt var perfekt men denna resa var helt enkelt perfekt och vi har ingenting vi kan säga att det här kunde varit bättre. 
Vi fick en oförglömlig semester som vi kommer att minnas under lång tid.

Varma hälsningar
 Elisabeth Tunberg

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan