Skip to main content

Blue Train

Blue Train är en av världens lyxigaste tågresor. Med detta femstjärniga tåg, Blue Train, har presidenter och kungar färdats sedan 1946. Namnet Blue Train har blivit synonymt med den ultimata lyxen, den bästa servicen och den bästa maten, åtföljd av de bästa Sydafrikanska vinerna . Här är det butlerservice dygnet runt som ser till att gästerna har allt de behöver antingen i den privata sviten eller i någon av loungerna.

Pre-departure lounges
Er semester startar när ni stiger in i Blue Trains pre-departure lounge på stationen i Kapstaden eller i Pretoria. Ni checkar in en timma innan avfärd. Här möts ni med champagne och snacks före avresan medan ert bagage tas om hand och transporteras till er suite.

Faciliteter i suiterna
På dagarna är er suite en elegant, rymlig lounge och på kvällen förvandlas den till sovrum.
De Luxe Suite erbjuder er antingen twin beds, två bäddar, (med dusch) eller dubbelbädd (med bad).
Luxury Suite är större och erbjuder twin eller dubbelsäng med bad faciliteter.
Alla suiter ombord på The Blue Train har air-conditioning. Blue Train är synonymt med lyxig personlig service som kommer som standard med en dedicerad egen butler och 24 timmars service. 

Fine dining
På Blue Train serveras gourmetmat av yppersta klass kompletterat med noga utvalda Sydafrikanska viner av bästa kvalitet. All mat är tillagad ombord på tåget av duktiga kockar. För att hålla den romantiska klassiska atmosfären ombord i den 42-sitsiga restaurangvagnen, är lunchen avslappnad och informell medans man inför middagen på kvällen brukar klä upp sig lite mer. Männen bär ofta minst kavaj och slips och damerna en elegantare klänning eller liknande. 

Loungevagnens faciliteter
Den varma atmosfären i den eleganta loungevagnen på Blue Train med sina stora fönster, gör att man får en panoramautsikt över det förbipasserande landskapet. Här kan man sitta och njuta av High Tea på engelskt vis eller träffas för en drink innan middagen. Skulle ni föredra en mer avslappnande atmosfär kan man bege sig till The Club Car, där man får en oklanderlig service. Här finns särskilda bord för kortspel, ett litet bibliotek och en fullt utrustad bar. Här kan gäster se på korta filmer om den områden som Blue Train passerar. 

Resrutt och utflykter
Pretoria - Cape Town eller Cape Town - Pretoria
Vägen mellan Pretoria och Kapstaden är en 27 timmars lång tågresa genom ett varierande och spektakulärt landskap. När man åker söderut är utflykten från tåget förlagd till diamantstaden Kimberley, där man utforskar The Big Hole, öpningen till gruvan, och diamantmuséet. När man åker norrut så besöks den historiska staden Matjiesfontein, som är full av Victorianska byggnader och originallampor från London, allt från 1800-talet. Detta ger betraktaren den konstiga känslan av att hamna i en tidsmaskin. En oas från en annan tid.

The Blue Trains utmärkelser
I över 50 år har Sydafrikas Blue Train erhållit utmärkelser från hela världen som en av världens eminentaste reseupplevelser. Blue Train har även röstats fram som “World’s Leading Luxury Train" för 20:e gången. 

The Blue Train

  • Starka anor
  • Fönster med panoramautsikt
  • Modern teknologi. I sviterna finns en kamera där man kan se färden ur lokförarens perspektiv.
  • Aircondition 
  • Resan går oavbrutet utan stopp, natt som dag
  • Unika konferensmöjligheter
  • Butik/shop ombord som säljer vackra juveler och souvenirer med Blue Trains namn
  • En lyxig och bekväm upplevelse


Priser och avångsdatum, kontakta oss

I priset ingår:

•    2 dagar/1 natt ombord på tåget i vald hyttkategori
•    Mat och dryck (Exklusiva drycker och maträtter såsom fransk champagne och rysk kaviar ingår ej)
•    Rumsservice
•    Utflykter


"The Blue Train, A Window To The Soul Of South Africa"

 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.