Skip to main content

Blue Train

Blue Train är en av världens lyxigaste tågresor. Med detta femstjärniga tåg, Blue Train, har presidenter och kungar färdats sedan 1946. Namnet Blue Train har blivit synonymt med den ultimata lyxen, den bästa servicen och den bästa maten åtföljd av de bästa Sydafrikanska vinerna . Här är det butlerservice dygnet runt som ser till att gästerna har allt de behöver antingen i den privata sviten eller i någon av loungerna.

Pre-departure lounges
Er semester startar när ni stiger in i Blue Trains pre-departure lounges på stationen i Kapstaden eller i Pretoria. Ni checkar in en timma innan avfärd. Här möts ni med champagne och snacks före avresan medan ert bagage tas om hand och forslas till er suite

Faciliteter i suiterna
På dagarna är er suite en elegant, rymlig lounge och på kvällen förvandlas den till sovrum.
De Luxe Suiten erbjuder er antingen twin beds, två bäddar, (med dusch) eller dubbelbädd (med bad).
Luxury Suites är större och erbjuder twin eller dubbelsäng med bad faciliteter.
Alla suiter ombord på The Blue Train är utrustade med skrivpulpet. Varje suite är en värld i sig själv med ett individuellt air-conditioning system och ett privat nöjes center med filmkanaler och radiostationer. I Luxury Suite finns dessutom ett utval av CD, filmer och DVD samt WiFi.
Blue Train är synonymt med lyxig personlig service som kommer som standard med en dedicerad egen butler, 24 timmars service, alldeles intill er suite som försäkrar er om den ultimata definitionen av lyx i rörelse.

Fine dining
På Blue Train serveras gourmetmat av yppersta klass kompletterat med noga utvalda Sydafrikanska viner av bästa kvalitet. All mat är tillagad ombord på tåget av duktiga kockar. För att hålla den romantiska klassiska atmosfären ombord i den 42 sitsiga restaurangvagnen är lunchen en vardaglig affär medan middag på kvällen formell. På kvällen ombeds männen klä om till minst kavaj och slips och damerna en elegantare klänning eller liknande kvällsdress.

Loungevagnens faciliteter
Den varma atmosfären i den eleganta loungevagnen på Blue Train med sina stora fönster gör att man får en panoramautsikt över det förbipasserande landskapet. Sitt här och njut av high tea på engelskt vis eller träffas i vagnen för en drink innan middagen. Skulle ni föredra en mer avslappnande atmosfär är The Club Car, vagnen, ni skall vara i. Här får man oklanderlig service. Det finns särskilda bord för kortspel, ett litet bibliotek och fullt utrustad bar. Här kan gäster se på korta filmer om områdena som Blue Train  passerar. Alla gäster kan här njuta av en Kubansk cigarr innan de drar sig tillbaka till suiterna på kvälen.

Beskrivning av vägen och utflykten från tåget
Pretoria – Cape Town  eller Cape Town -  Pretoria
Vägen mellan Pretoria och Kapstaden är en 27 timmars lång resa genom ett varierande och spektakulärt landskap.
När man åker söderut är utflykten från tåget förlagd till diamantstaden Kimberley där man utforskar The Big Hole, öpningen till gruvan, och diamantmuséet.
När man åker norrut så besöks den historiska staden Matjiesfontein som är full av Victorianska byggnader och originallampor från London allt från 1800-talet. Detta ger betraktaren den konstiga känslan av att hamna i en tidsmaskin. En oas från en annan tid.

The Blue Trains utmärkelser
I över 50 år har Sydafrikas Blue Train erhållit utmärkelser från hela världen som en av världens eminentaste reseupplevelser. Nyligen blev Blue Train röstat som “World’s Leading Luxury Train" för 20:e gången. 
 

The Blue Train

  • Starka anor
  • Fönster med panoramautsikt
  • Modern teknologi. Vi har bla en kamera I suiterna där man kan se färden ur lokförarens öga, aircodition och TV i suiterna med utvalda filmer, musikkanaler och GPS
  • Resan går oavbrutet utan stopp, natt som dag. Ni kommer att sova gott.
  • Unik konferensmöjlighet
  • Boutique ombord som säljer vackra juveler och souvenirer med Blue Trains namn.
  • En lyxig och bekväm upplevelse

2020 ligger priserna enligt följande:

Lågsäsong: 
1 januari – 31 augusti 2020 samt 16 november – 31 december 2020
Luxury Double: från 17 300 kr per person
De Luxe Double: från 13 815 kr per person

Högsäsong: 
1 september 2019 – 15 november 2019
Luxury Double: från 21 530 kr per person
De Luxe Double: från 17 050 kr per person

I priset ingår:

•    2 dagar/1natt ombord på tåget i vald hyttkategori
•    Mat och dryck (Exklusiva drycker och maträtter såsom fransk champagne och rysk kaviar ingår ej)
•    Rumsservice
•    Utflykter

The Blue Train, A Window To The Soul Of South Africa.

 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.