Camping - Kapstaden till Victoriafallen

Resan går genom sydvästra Sydafrika, Namibia, Botswana och avslutas vid de mäktiga Victoriafallen på Zimbabwesidan och inkluderar alla dessa länders höjdpunkter. Detta är en resa för er liter mer äventyrslustna och som vill komma så nära naturen som möjligt. Vi bor på olika campingar och hjälper till med de dagliga göromålen. Resan bjuder på mycket kontraster, fantastisk natur och massor av djur.

Resan är 20 dagar/19 nätter och sker i en en grupp med internationella resenärer, min 2 personer, max 24 personer. Engelsktalande guide. Resan finns även med start i Victoriafallen och avslut i Kapstaden.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Kapstaden-Cederbergen

Vi lämnar Kapstaden på morgonen och kör mot Cederberg-bergen. Denna första eftermiddag går vi igenom och lär oss lite om campinglivet, om hur resan är upplagd och guiderna informerar om de närmaste dagarnas aktiviteter.
Tilläggsaktiviteter: Vinprovning och en välkomstmiddag.
Måltider: Lunch och middag

Dag 2. Namaqualand-Orange/Gariepfloden

Nästa dag kör vi norr ut till Orange/Gariep River som ligger på gränsen till Namibia. Floden är den längsta i Sydafrika med start i Lesotho. Åker ni under våren (juli till september) så får ni se alla de blommor som har gjort detta område berömt.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 3. Namibia-Gariepfloden-Fish River Canyon

Innan vi korsar nu gränsen till Namibia så har ni möjlighet att paddla kanot längst Oragngefloden. På eftermiddagen kör ni norrut mot Fish River Canyon, Afrikas största canyon efter Gran Canyon. Ni vandrar längst kanten för att njuta av den otroliga utsikten och får sedan uppleva den magiska solnedgången.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 4. Namib-Naukluft Nationalpark

Från Fish River Canyon färdas vi mot vår camp för kvällen och hinner med en kort vandring i Sesriem Canyon. Idag är det en lite längre tur, detta för att komma djupare in i Namib öknen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 5. Sossusvlei Dunes - Namib-Naukluft Nationalpark

Att få uppleva de enorma sanddynerna i Sossusvlei vid soluppgången tillhör en av världens äldsta öknar. Vi vaknar tidigt för att vandra upp Dune 45 för att se solen stiga upp. Efter frukost kliver vi in i en 4x4 där den lokala guiden vidare oss Sossusvlei och Dead Vlei.
Tilläggsaktiviteter: En guidad tur med en lokal guide som ger oss kunskap om öknen och dess ekosytem
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6-7. Swakopmund

Vi färdas mot kusten och åker till badorten/staden Swakopmund där flertal aktiviteter väntar för den som letar efter äventyr som till exempel: quad biking, sand boarding, sky diving eller båttur ut på havet för att se delfiner och sälar. På vägen passerar vi Walvis Bay där vi hoppas få se flamingos.
Måltider: Frukost och lunch

Dag 8. Spitzkoppe

Innan vi kör inåt land mot Kamjab kör vi en bit längst Namibias kända skeletkust. Därefter beger vi oss mot mystiska Spitzkoppe. Här finns massiva granitstenar, upp mot 700 meter höga. Vi guidas här av en lokal guide. I natt campar vi i det vilda!
Måltider: Frukost och middag

Dag 9. Outjo

Vi fortsätter norrut och till Outjo där vi träffar Himba stammen som lever och klär sig som man gjort i århundraden.
Tilläggsaktiviteter: Besök till Himbastammen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 10-11. Etosha Nationalpark

Vägen går genom månlandskapsliknande miljöer som är så typiska för Namibia innan vi når Etosha Nationalpark där vi finns alla "the Big Five". Vi tillbringar två nätter här i det djurrika och mycket vackra området. Vi spenderar dagarna med att spana efter de vilda djuren.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 12. Windhoek

Efter en tidig safaritur tar vi oss mot Windhoek, huvudstaden i Namibia. På eftermiddagen åker vi på en stadsrundtur. Ikväll sover vi på vandrarhem och för de som vill blir det middag på Joe’s Beer House, en världsberömd restaurang (ingår inte i totalkostnaden)
Måltider: Frukost och lunch

Dag 13. Ghanzi, Botswana

Idag lämnar vi Namibia och reser in till Botswana och Ghanzi. En helt annan natur än Namibia. Det är här sanfolket har sitt säte och på kvällen får vi ta del av deras kultur och se en dansshow.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 14-15-16. Maun-Okavangodeltat

Innan vi fortsätter in i Botswana får vi möjlighet att ta en promenad med sanfolket där vi får lära oss hur de överlever i naturen. Vi fortsätter därefter till Maun som är inkörsporten till det mäktiga inlandsdeltat Okavango. Guiden kommer här att informera om de följande dagarna inne i deltat och våra två nätters bushcamping. Vi färdas med traditionella kanoter, "makoros", inne i deltat. Det blir två spännande och äventyrsfyllda dagar paddlandes genom vildmarken.
Tilläggsaktiviteter: Guidad promenad med sanfolket och aktiviteter i Okavangodeltat.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 17. Caprivi

Tillbaka på fastlandet hämtas vi av vårt fordon och lämnar deltat bakom oss och vi åker åter in i Namibia.Vi spenderar mycket av denna dag på vägen och genom olika parker så håll ögonen öppna efter det vilda djuren. Vi övernattar nära gränsen till Botswana och gör oss redo för Chobe Nationalpark.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 18. Chobe Nationalpark

Vi fortsätter till Kasane och vår camp vid stranden av Chobefloden. Vi börjar med att upptäcka parken genom att åka med 4x4, vi gör även en guidad tur med båt där vi har chansen att få se många av de  djur som tar sig ner till floden för att dricka.
Tilläggsaktiviteter: safariturer med 4 x samt med båt
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 19. Zimbabwe–Victoriafallen

Efter en kort resa anländer vi till de fantastiska Victoriafallen och staden Victoria Falls.
Tilläggsaktiviteter: Entré till Victoriafallen
Måltider: Frukost och middag

Dag 20. Hemresa

Hemresa på eftermiddagen eller stanna en natt extra. Då är dagen fri för egna aktiviteter i och runt de berömda fallen. Forsränning, safari på elefantrygg och helikoptertur över fallen är bara några av de aktiviteter som går att boka på plats som extra tillval.
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris: 12 940 kr per person, del i dubbel exkl. flyg.
Enkelrumstillägg: 870 kr per person
Aktivitetstillägg: 5 720 kr per person

Resan är 20 dagar/19 nätter och sker i en en grupp med internationella resenärer, min 2 personer, max 24 personer. Engelsktalande guide. Resan finns även med start i Victoriafallen och avslut i Kapstaden. Man har med all utrustning och packning i trucken. Campingen görs ömsom på campingplatser eller i det "vilda".

Aktivitetspaketet innehåller:

 • Vinprovning och välkomstmiddag
 • Guidad tur med en lokal guide som ger oss kunskap om öknen och dess ekosytem
 • Besök till Himbastammen
 • Okavango Delta excursion
 • Båt- och bilsafari i Chobe Nationalpark
 • Entré till Victoriafallen
   

Detta ingår i priset:

 • Övernattning enligt program
 • Mat enligt program
 • Transport i "overland truck"
 • Utflykter och inträden enligt program.
 • Engelsktalande guide som följer med på hela resan
 • Entréavgifter till parker och reservat


Detta ingår inte i priset:

 • Flygbiljetter, flyg från ca 8 000 kr per person
 • Dryck
 • Dricks till guider och annan personal
 • Visum till Zimbabwe, USD40 per person som betalas på plats vid gränsövergången
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta din lokala vaccinationsklinik för rådgivning


Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar 

Karta

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan