Skip to main content

Camping - Kapstaden till Victoriafallen

Resan går genom sydvästra Sydafrika, Namibia, Botswana och avslutas vid de mäktiga Victoriafallen på Zimbabwesidan och inkluderar alla dessa länders höjdpunkter. Detta är en resa för er liter mer äventyrslustna och som vill komma så nära naturen som möjligt. Man bor på olika campingar och hjälper till med de dagliga göromålen. Resan bjuder på mycket kontraster, fantastisk natur och massor av djur. Resan är 20 dagar/19 nätter och sker i en en grupp med engelsktalande guide samt med internationella resenärer. Min 2 personer och max 24 personer. Resan finns även med start i Victoriafallen och avslut i Kapstaden.

Höjdpunkter:

Belyser södra Afrikas mest otroliga sevärdheter; Taffelberget, paddla längst Orange River i Namibia, besök Namiböknen, klättring upp Dune 45, besöker Himbastammen, safari i Etosha Nationalpark, Mokoro genom Okavangodeltat, båttur på Chobe River, magiska Victoriafallen. 

Följande ingår i resan:

 • Övernattning och aktiviteter enligt program i 19 nätter
 • 19 frukost, 19 luncher och 19 middagar. All mat är tillagad från the "Nomad overland truck"
 • Transport i "Nomad overland truck"
 • Utflykter och inträden enligt program
 • Engelsktalande guide som följer med på hela resan
 • Entréavgifter till parker och reservat
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här  


Pris från: 19 985 kr per person, del i dubbeltält exkl. flyg
För mer detaljerad information, se program och pris/resfakta

 

 

Program

Program

Dag 1. Kapstaden-Cederbergen

Vi lämnar Kapstaden på morgonen och kör mot Cederberg-bergen. Cederbergområdet är inte bara ökänst för sina spektakulära berg och apelsingårdar, området är också hem för Rooibosbusken som är källan till det omtalande rooibos teet. För den som väljer aktivitetesprogrammet gör man ett besök till en rooibos tefarm. Middag och genomgång om hur resan är upplagd på kvällen. Övernattning på Marcuskraal Campsite (camping).
Tilläggsaktivitet: Besök till en Rooibos tefarm
Måltider: Middag

Dag 2. Namaqualand-Orange/Gariepfloden

Nästa dag kör vi norr ut till Orange/Gariepfloden som ligger på gränsen till Namibia. Ni kommer att få ta del av de första ökenlandskapen som kommer följa er under resan de kommande dagarna. Ni slår läger vid Orangefloden som är den längsta i Sydafrika, med start i Lesotho. Åker ni under den Sydafrikanska våren (juli till september) så får ni se alla de blommor som har gjort detta område berömt. Övernattning på Fiddlers Creek Campsite (camping).
Måltider: Frukost och middag

Dag 3. Namibia-Orange/Gariepfloden-Fish River Canyon

Det bästa sättet att få uppleva Orangefloden är att ta sig ut på en kanottur, så innan resan fortsätter har man en möjlighet att ta sig ut på floden. Därefter korsar ni gränsen till Namibia och gör ett kort stopp vid några heta källor för ett dopp innan vi på eftermiddagen kör norrut till vår camping för incheckning. Övernattning på Hobas Campsite (camping). 

Valfri aktivitet: Kanottur längst Orangefloden
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 4. Fish River Canyon, Quiver Tree Forest och Giants Playground

Tidig morgon beger i er mot Fish River Canyon, Afrikas största canyon. Ni vandrar längst kanten för att njuta av den otroliga utsikten och får sedan uppleva den magiska soluppgång. Från Fish River Canyon färdas vi västerut och mot Keetmanshoop. Vår eftermiddag spenderas med att besöka Quiver Tree Forest och Giants Playground. Övernattning på Seeheim Hotel Campsite (camping).
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 5. Namib Naukluft Nationalpark

En resa som denna har många etapper att köra och denna dag är en av de längre. Vi färdas djupare in i Namibias öken, och vi får uppleva hur landskapet ändras. Övernattning på Sesriem Campsite (Camping).
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6. Sossusvlei - Namib-Naukluft Nationalpark

Att få uppleva de enorma sanddynerna i Sossusvlei vid soluppgången är något alldeles specielt, Sossuvlei tillhör en av världens äldsta öknar Namiböknen. Vi vaknar tidigt för att vandra upp Dune 45 för att se solen stiga upp över den vackra öknen. Efter frukost kliver vi in i en 4x4 där den lokala guiden vidare oss Sossusvlei och Dead Vlei för att upptäcka vidare öknen. På kvällen kan vi njuta av Namibias enorma stjärnhimmel. Övernattning på Boesman's Camp (Camping). 
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 7-8. Swakopmund

Efter en morgon i öknen,färdas mot kusten och åker till tyskinfluerade staden Swakopmund där flertal aktiviteter väntar för den som letar efter äventyr som till exempel: quad biking, sand boarding, sky diving eller båttur ut på havet för att se delfiner och sälar. På vägen passerar vi Walvis Bay där vi hoppas få se flamingos. Övernattning på Amanpuri Travellers Lodge eller Strauss Holiday Accomodation.

Tilläggsaktiviteter: En guidad tur med en lokal guide som ger oss kunskap om öknen och dess ekosytem.
Måltider: Frukost och lunch

Dag 9. Spitzkoppe till Brandberg

Innan vi kör inåt land åker vi en bit längst Namibias kända skelettkust. Därefter beger vi oss mot mystiska Spitzkoppe, här finns massiva granitstenar, upp mot 700 meter höga, och vi guidas i området av en guide med lokalkännedom. Övernattning på Brandeberg White Lady (camping)
Måltider: Frukost och middag

Dag 10. Brandberg White Lady

Denna morgon får vi se närmare på alla de stenmålningar som finns i området, det finns över 45 000 olika och den allra mest kända är White Lady. Efter morgonens utflykt beger vi oss vidare mot Kamanjab. Övernattning på Toko Lodge (camping). 
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 11-12. Etosha Nationalpark

Vägen går genom månlandskapsliknande miljöer som är så typiska för Namibia innan vi når Etosha Nationalpark där vi finns alla "the Big Five". Vi tillbringar två nätter här i det djurrika och mycket vackra området. Vi spenderar dagarna med att spana efter de vilda djuren. Övernattning på Halali samt Okaukejo (camping)
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 13. Windhoek

Efter en tidig safaritur tar vi oss mot Windhoek, huvudstaden i Namibia, och vi gör en kort promenad genom staden för att lära känna dess landsmärken. Övernattning på Heja Game Lodge (halvvägs mellan Windhoek och flygplatsen)
Måltider: Frukost och lunch

Dag 14. Ghanzi, Botswana

I dag lämnar vi Namibia och reser in till Botswana och Ghanzi. En helt annan natur än Namibia och det är här Sanfolket har sitt säte. Vi får en guidad promenad för att lära oss mer om detta spännande folk och vi får lära oss hur de överlever i naturen. På kvällen får vi ta del av deras kultur och se en dansshow. Övernattning på Ghanzi Trail Blazers (Camping)
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 15-16. Maun-Okavangodeltat

Vi fortsätter till Maun som är inkörsporten till det mäktiga inlandsdeltat Okavango. Guiden kommer här att informera om de följande dagarna inne i deltat och våra två nätters bushcamping. Vi färdas med traditionella kanoter, "makoros", inne i deltat. Det blir två spännande och äventyrsfyllda dagar paddlandes genom vildmarken. Övernattning på Sedia Riversude Lodge (camping).
Tilläggsaktiviteter: Flyg över Okavangodeltat.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 17. Nata

Tillbaka på fastlandet hämtas vi av vårt fordon och lämnar deltat bakom oss och vi åker åter in i Namibia.Vi spenderar mycket av denna dag på vägen och genom olika parker så håll ögonen öppna efter det vilda djuren. Vi övernattar nära gränsen till Botswana och gör oss redo för Chobe Nationalpark. Övernattning på Nata Lodge (camping).
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 18. Chobe Nationalpark

Vi fortsätter till Kasane och vår camp vid stranden av Chobefloden. Vi börjar med att upptäcka parken genom att åka på safari med 4x4, vi gör även en guidad tur med båt där vi har chansen att få se många av de djur som tar sig ner till floden för att dricka. Övernattning Thebe River Safaris (camping). 
Tilläggsaktiviteter: safariturer med 4 x 4 samt med båt
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 19. Zimbabwe–Victoriafallen

Efter en kort resa anländer vi till de fantastiska Victoriafallen och staden Victoria Falls. Övernattning på Victoria Falls Rainbow Hotel. 
Tilläggsaktiviteter: Entré till Victoriafallen
Måltider: Frukost och middag

Dag 20. Hemresa

Hemresa på eftermiddagen eller stanna en natt extra. Då är dagen fri för egna aktiviteter i och runt de berömda fallen. Forsränning och helikoptertur över fallen är bara några av de aktiviteter som går att boka på plats som extra tillval.
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Pris: 19 985 kr per person, del i tält exkl. flyg.
Enkelrumstillägg: 390 kr per person

Resan är 20 dagar/19 nätter och sker i en en grupp med internationella resenärer, min 2 personer, max 24 personer. Engelsktalande guide. Resan finns även med start i Victoriafallen och avslut i Kapstaden. Man har med all utrustning och packning i trucken. Campingen görs ömsom på campingplatser eller i det "vilda".

Vi rekommenderar att man ankommer till Kapstaden dagen innan resan startar även att man stannar kvar en extra natt i Victoriafallen. Detta ifall det skulle bli några förseningar. Vi hjälper er att boka.

Detta ingår i priset:

 • Övernattning samt aktiviteter enligt program i 19 nätter
 • 19 frukostar, 19 luncher och 19 middagar. All mat är tillagad från the "Nomad overland truck"
 • Transport i "Nomad overland truck"
 • Utflykter och inträden enligt program
 • Engelsktalande guide som följer med på hela resan
 • Entréavgifter till parker och reservat
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här  


Detta ingår inte i priset:

 • Flygbiljetter, flyg från ca 8 000 kr per person
 • Övriga aktiviteter som ej ingår i programmet
 • Dryck
 • Dricks till guider och annan personal
 • Visum till Zimbabwe, USD40 per person som betalas på plats vid gränsövergången
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta din lokala vaccinationsklinik för rådgivning


Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar 

Karta

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.