Skip to main content

Chumbe Island Lodge


Chumbe Island Lodge ligger på den lilla ön Chumbe Island strax utanför Zanzibars huvudö Unguja. Ön och det omgivande korallrevet är ett privat reservat som drivs av ett ickevinstdrivande företag med avsikten att bevara den unika miljön både i vattnet och på land. Lodgen är en unik eko-lodge som har ett mycket litet ekologiskt fotavtryck tack vare att de bland annat samlar in regnvatten och producerar el med solenergi.

Boende

Chumbe Island Lodge säng


Boende på Chumbe Island är ganska enkelt men samtidigt fantastiskt. En rustik paradiskänsla infinner sig i hyddorna som svalkas naturligt av brisen från Indiska Oceanen. All bungalows har en nedervåning och ett litet sovloft, toalett med dusch och en veranda.

Aktiviteter

ChumbeIsland strand


Chumbe Island driver ett marint reservat och ett skogsreservat på ön. Aktiviteter som erbjuds vid boende här inkluderar snorkling, guidad vandring i skogen på ön och att delta i arbetat med ett bevara reservaten. Ön inbjuder också till egna promenader för att på egen hand upptäcka den unika floran och faunan i den bevarade skogen. Naturligtvis kan ni sola, bada, simma i havet och läsa en god bok i skuggan också om det lockar.

Bilder från Chumbe Island

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.