Golfresa i Sydafrika till Kapstaden, vindistriktet och Krugerparken

Denna golfresa till Sydafrika ger er det bästa på kort bilavstånd, vacker storstad, hav, vin, god mat, vackra vyer, höga berg, mycket bra boende och framförallt mycket bra golf på några av Sydafrikas bästa banor och som avslutning kanske resans höjdpunkt; safari i Krugerparken och även här en härlig golfrunda. 
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

En golfresa i Sydafrika till Kapstaden, vindistriktet och Krugerparken

Dag 1. Ankomst Kapstaden

Ni möts på flygplatsen med namnskylt och körs till ert hotell där ni bor 4 nätter. På eftermiddagen blir ni hämtade och åker på en guidad stadsrundtur i Kapstaden och gör ett besök på Table Mountain om vädret tillåter. Efter turen körs ni tillbaka till hotellet.

Dag 2. Kapstaden

Idag gör ni en guidad heldagsutflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula med Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders samt ett besök i Kirstenbosch botaniska trädgård. En fantastisk dag där ni får se mycket vacker natur. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.

Dag 3. Kapstaden 

Idag kanske ni vill golfa på någon bana nära Kapstaden? Ta en taxi till Rondebosch GC eller Milnerton GC.

Dag 4. Kapstaden

Inget program idag är inplanerat. Besök gärna det livliga och trevliga V&A Waterfront med massor av trevliga restauranger och bra shopping. Kanske vill ni ha en guidad tur i kåkstäderna och ett besök på Robben Island? Vi bokar gärna åt er.

Dag 5. Steenberg

Efter frukost får ni en hyrbil levererad till hotellet. Det är bara en kort bit, ca 20 min, att köra till Steenberg Hotel. Detta är en vingård och hotell från 1695 och där ligger också en av Sydafrikas bästa golfbanor. Här bor ni kungligt i ett standard luxury room med frukost. Här spelar ni en golfrunda på förmiddagen, äter mycket bra på den kända restaurangen Catharina´s och varför inte göra vinprovning på eftermiddagen. Här finns också en ”bubbly bar” Gorgeous som serverar läckra kanapéer eller ostron till ett glas mousserande vin, ett Spa och naturligtvis pool.

Dag 6. Arabella Country Club 

Idag  kör ni den vackra kustvägen mot Kleinmond, ca 1 timmas bilfärd. Ni skall bo på Arabella Hotel & Spa. Ni golfar på Arabella Golf Club. Det är samma arkitekt till denna banan som Steenberg, Peter Matkovich. Detta är också en av Sydafrikas bästa banor och hotellet är väldigt läckert. Här bor ni i ett Deluxe rum med frukost. Här finns ett Spa samt trevliga restauranger och en pool. Golf på eftermiddagen

Dag 7. Arabella Country Club

Golf på morgonen? Passa på och åk till Hermanus som är en trevlig liten stad på eftermiddagen. I utkanten av Hermanus ligger den pittoreska Hemel-en-Aarde (himmel & jord) dalen. Här mellan bergen, nära Atlanten, hittar du Hermanus vinodlare. En lite okändare vinrutt med många bra vingårdar.

Dag 8. Stellenbosch, De Zalze

Ni kör idag till De Zalze Winelands Golf Estate strax utanför staden Stellenbosch. Här finns vinodlingar, vinet Kleine Zalze kommer härifrån och en mycket trevlig golfbana. På området finns det också en mycket bra restaurang som heter Terroir, bör förbokas. Naturligtvis blir det golf på denna bana som också den designats av Peter Matkovich

Dag 9. Stellenbosch

Golf? Vi kan annars ordna med en guidad tur i vindistriktet där ni hämtas och lämnas på hotellet.Turen görs av en riktigt duktig vinkännare som tar er med till både stora kända och små okända pärlor. Ni kan koppla av vid lodgens pool.

Dag 10. Krugerparken

Idag kör ni den korta biten till flygplatsen lämnar hyrbilen och flyger till Nelspruit. Här hämtas ni och körs i ca 1 timma till ert boende på Buhala Game Lodge, strax utanför Krugerparken som ligger med utsikt över den naturliga gränsen till parken, Crocodile River. Ni kan sitta på verandan och se när djuren kommer för att dricka. Ni bor i ett Standard Room med frukost, lunch och middag. Även guidad safari i öppen jeep med ranger ingår i Krugerparken.
Idag hinner ni med en eftermiddagssafari. Middag på kvällen

Dag 11. Golf

Idag blir det en tidig morgonsafari i Krugerparken, hem för lite vila och lunch sedan väntar en ny golfrunda. Ni körs fram och tillbaka till banan. Middag på kvällen

Dag 12. Heldagsafari

Idag blir det en heldags safari i Krugerparken. Middag på kvällen

Dag 13. Hemresa

Ni körs idag tillbaka till Nelspruit och er resa hem via Johannesburg

 

Resfakta Pris

Pris från: 17 950 kr per person med del i dubbelrum Priset gäller i lågsäsong maj tom augusti

Pris från: 22 250 kr per person med del i dubbelrum Priset gäller i högsäsong (dock ej över jul och nyår)
 

Detta ingår i paketet: 

 • Allt boende enligt program i standardrum
 • Frukost ingår på alla boenden förutom Kleine Zalze Lodge
 • På Buhala Game Lodge ingår halvpension samt 2 safariturer i öppen jeep med guide i Krugerparken inkl. dagliga entréavgifter, sk conservation fee. 
 • Privat transfer från Kapstadens flygplats och ert hotel
 • Privat transfer mellan flygplatsen i Nelspruit till Buhala Game Lodge och retur.
 • En guidad stadsrundtur och ett besök på Table Mountain. Det ingår ingen tur med linbana upp till toppen av berget. Detta betalas på plats och kostar ca 200:- tor
 • En guidad heldagstur runt Cape Peninsula med alla entréer utom till pingvinerna som betalas på plats
 • En hyrbil i 6 dagar, en mellanklassbil med automatlåda Nissan Almera eller liknande enligt program med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.
 • Trygghetsgaranti

 

Detta ingår inte i paketet:

 • Flygbiljetter, ca 10 000kr inkl. skatter och inrikesflyg i Sydafika
 • Green fee eller hyra av klubbor eller golfbilar. Vi bokar och ni betalar på plats
 • Kontraktavgift för hyrbilen, ca 80 kr leveransavgift av hyrbilen ca 250 kr som betalas med kreditkort på plats
 • Dryck
 • Eventuell linbana till toppen av Table Mountain eller inträde till pingvinerna
 • Reseförsäkring eller avbeställningsskydd

 

Tips!
Resan kan göras året om med utresa alla veckor på året. Ni kan ändra hotell, antal dagar, golfbanor etc. Denna resa skall ses som ett förslag och det går utmärkt att ändra resan allt efter intresse och tid.
 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valita- och skatteförändringar 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan