Skip to main content

Golfresa i Sydafrika till Kapstaden, vindistriktet och Krugerparken

Golfresa till Sydafrika för er som vill kombinera semester med Kapstaden, vindistrikten och safari i Krugerparken och även spela golf. Resan är på 13 dagar/12 nätter och kan göras året om men bäst väder i Sydafrika är under vår höst/vinter det vill säga september till mars/april.

Höjdpunkter: 

Kapstaden, golf, vindistrikten, safari i Krugerparken

Följande ingår i resan:

 • 4 nätter på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
 • 1 natt på Steenberg inkl. frukost
 • 2 nätter på Beluga House inkl. frukost
 • 2 nätter på Devonvale Golf Estate inkl. frukost
 • 3 nätter på Buhala Lodge inkl. frukost och middag
 • 2 safariturer i öppen jeep med guide i Krugerparken inkl. entréavgift
 • Privat transfer från Kapstadens flygplats och ert hotel
 • Privat transfer mellan flygplatsen i Nelspruit till Buhala Game Lodge tur och retur
 • Hyrbil i 6 dagar, D-klass, Nissan Almera eller liknande med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.
 • Klimatkompensering till 100%
 • Trygghetsgaranti


Pris från 17 785 kr per person

För mer detaljerad information, se program och resfakta/pris
 

 

Program

Program

Dag 1. Ankomst Kapstaden

Ni möts på flygplatsen med namnskylt och körs till ert hotell Cloud 9 Boutique Hotel & Spa där ni bor 4 nätter. 

Dag 2. Kapstaden

Förslag – City Tour En guidad stadsrundtur i Kapstaden är ett perfekt sätt att få se lite mer av staden och få en överblick över de olika stadsdelarna. På denna halvdagstur stannar man till i Bo-Kaap och Cape Malay kvarteren och man gör även ett stopp vid Company Garden och South African Museum. Turen avslutas med Table Mountain där man med linbana tar sig upp på det 1000 meter höga berget som är ett signum för Kapstaden och där man får en makalös utsikt över hela Kapstaden. Ett minne man tar med sig efter resan!

Ev. linbana till toppen av Taffelberget betalas på plats pga att den är väderkänslig, den kan ej betalas i förskott, ca 200 kr per person. Efter turen blir ni körda tillbaka till ert hotell. Vill man stanna kvar lite längre uppe på Taffelberget, kan man meddela sin guide och sen ta sig tillbaka till hotellet på egen hand.
(Pris City Tour: från 370 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

Dag 3. Kapstaden

I dag kanske ni vill golfa på någon bana nära Kapstaden? Ta en taxi till Rondebosch GC eller Milnerton GC.
Måltider: Frukost

Dag 4. Kapstaden

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!
(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

Dag 5. Steenberg

Efter frukost får ni en hyrbil levererad till hotellet. Det är bara en kort bit, ca 20 min, att köra till Steenberg Hotel. Detta är en vingård och hotell från 1695 och där ligger också en av Sydafrikas bästa golfbanor. Här bor ni kungligt i ett standard luxury room med frukost. Här spelar ni en golfrunda på förmiddagen, äter mycket bra på den kända restaurangen Catharina´s och varför inte göra vinprovning på eftermiddagen. 
Måltider: Frukost

Dag 6. Hermanus

Idag  kör ni den vackra kustvägen till Hermanus, ca 2,5 timmes bilfärd. Ni skall bo i Hemanus och under valsäsong, jul/agusti till november så kan ni stå på land och se stora valar som kommer för att kalva eller para sig. Ni kan sedan golfa på Arabella Golf Club. Det är samma arkitekt till denna banan som Steenberg, Peter Matkovich. Detta är också en av Sydafrikas bästa banor och hotellet är väldigt läckert. Ni bor svenskägda Beluga House.
Måltider: Frukost

Dag 7. Vin eller Golf

I utkanten av Hermanus ligger den pittoreska Hemel-en-Aarde (himmel & jord) dalen. Här mellan bergen, nära Atlanten, hittar du Hermanus vinodlare. En lite okändare vinrutt med många bra vingårdar.
Måltider: Frukost

Dag 8. Stellenbosch

Ni kör idag till Stellenbosch där ni bor 2 nätter på Devonvale Golf & Wine Estate. Här bor ni precis intill en golfbana och ni kan även spela på De Zalze Golf Estate  som ligger strax utanför Stellenbosch som också den designats av Peter Matkovich

Dag 9. Stellenbosch

Det finns flera vackra golfbanor i närheten.

Förslag - vinprovartur På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide ut till det vackra vindistrikten som framförallt är känt för sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap.
Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i Stellenbosch, Franschhoek och Paarl, beroende på vilka viner ni i gruppen tycker om. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.
Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.
(Pris Guidad vintur: från 640 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

Dag 10. Krugerparken

Idag kör ni den korta biten till flygplatsen lämnar hyrbilen och flyger till Nelspruit. Här hämtas ni och körs i ca 1 timma till ert boende på Buhala Lodge, strax utanför Krugerparken som ligger med utsikt över den naturliga gränsen till parken, Crocodile River. Ni kan sitta på verandan och se när djuren kommer för att dricka. Även en guidad eftermiddagssafari i öppen jeep med ranger ingår i Krugerparken.
Måltider: Frukost/Middag

Dag 11. Golf på Leopard Creek

Idag väntar en golfrunda på Leopard Creek. Ni körs fram och tillbaka till banan. Leopard Creek är byggt så att djuren som finns runt omkring inte kommer in på banan då den skyddas av träd och buskar. Ett av dom mest kända hålen ligger ca 32 meter över Crocodile River´s vattennivå och ger en fantastisk utsikt över floden och Krugerparken.
Måltider: Frukost/Middag

Dag 12. Heldagsafari

Idag blir det en heldags safari i Krugerparken.
Måltider: Frukost/Middag

Dag 13. Hemresa

Ni körs idag tillbaka till Nelspruit och er resa hem via Johannesburg. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!
Måltider: Frukost

 

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 17 785 kr per person med del i dubbelrum (priset gäller i lågsäsong maj tom augusti)

Pris från: 20 145 kr per person med del i dubbelrum (Priset gäller i högsäsong sep till 14 december (dock ej över jul och nyår)
 

Detta ingår i priset: 

 • 4 nätter på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
 • 1 natt på Steenberg Hotel inkl. frukost
 • 2 nätter på Beluga House inkl. frukost
 • 2 nätter på Devonvale Golf Estate inkl. frukost
 • 3 nätter på Buhala Game Lodge inkl. frukost och middag
 • 2 safariturer i öppen jeep med guide i Krugerparken inkl. entréavgift
 • Privat transfer från Kapstadens flygplats och ert hotel
 • Privat transfer mellan flygplatsen i Nelspruit till Buhala Game Lodge tur och retur
 • Hyrbil i 6 dagar, D-klass, Nissan Almera eller liknande med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.
 • Klimatkompensering till 100%
 • Trygghetsgaranti

 

Detta ingår inte i priset:

 • Flygbiljetter, ca 10 000kr inkl. skatter 
 • Utflykter som önskas
 • Green fee eller hyra av klubbor eller golfbilar. 
 • Kontraktavgift för hyrbilen, R90 leveransavgift av hyrbilen ca R400 och eventurell hyra av GPS, ca R95/dag samt bränske och vägtullar som betalas med kreditkort på plats
 • Dryck
 • Reseförsäkring eller avbeställningsskydd, kan kompletteras hos oss

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valita- och skatteförändringar 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.