Fler nyheter

 • Plastpåsar förbjuds i Tanzania fr.o.m. 1 juni 2019

  2019-05-17


  Fr.o.m. 1 juni 2019 är plastpåsar i alla storlekar och former förbjudna i Tanzania. Detta innebär att ni inte får ta med er plastpåsar i någon form när ni reser till Tanzania.

  Undantag gäller för plastpåsar som specifikt avses användas till små förpackningar med vätskor i handbagaget. Notera dock att undantag endast gäller de plastpåsar som tillhandahålls på flygplatsen som kan stängas, öppnas och återförslutas. Dessa får ni behålla.

  Har ni andra plastpåsar i ert bagage måste dessa slängas på anvisad plats i ankomsthallen. Vi rekommenderar att ni reser utan plastpåsar för att undvika problem.

  Tanzania följer med denna lag Rwanda och Kenya i fotspåren. Förbudet beror på att engångsartiklar i plast är ett stort problem i Östafrika pga. att de inte återanvänds eller återvinns utan ofta hamnar i naturen där de inte bryts ner.  

 • En helt unik resa till Kenya

  2019-05-10

  Vissa resor minns man med lite extra värme. En sådan resa är Det stora äventyret – Kenya & Zanzibar, där man inte bara får uppleva Kenyas fantastiska safari och kultur utan också får unika möten med massajfolket. Våra svensktalande erfarna färdledare Sven & Linda tar er med på ett äventyr med starka intryck där man får minnen för livet, men också chansen att bidra så att barn i Kenya får chansen till ett bättre liv. På denna resa till Kenya klimatkompenserar vi er resa till 100% och ni bidrar även till mer än 1 000 massajbarns utbildning. En fin känsla att ha med sig på resan!

  Det Stora Äventyret

  En resa fylld av upplevelser och starka intryck från det vilda Afrika tillsammans med Linda & Sven. Ni besöker Masai Mara, ett av jordens viltrikaste områden men också där Sven och Linda har en unik kontakt med massajfolket. Det gör att ni får upplevelser och möten som få turister har chans att få vara med om. 12 dagar/11 nätter

  Pris från: 35 985 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Om Sven & Linda

  Våra guider Linda Rasmussen och Sven Zetterlund har i drygt 10 år guidat safariresor i Östafrika. Deras fantastiska historia tillsammans fick dem att öppna Afrikahuset, strax norr om Ängelholm, som är väl värt ett besök. Vi är otroligt stolta över att ha Linda & Sven som guider på vår unika rundresa till Kenya. En resa som skiljer sig mot andra och blir ett minne för livet!

  Läs mer om Sven & Linda här

  Mama Zebra Memorial Fund

  En fond som startades år 2002 till minne av Sven och Lindas respektive som gick bort alldeles för tidigt. Fonden har bland annat finansierat två grundskolor, gymnasium och läkarstation. Reser du med oss till Kenya hjälper du till att bidra.

  Läs mer om fonden här

  Resekväll i Stockholm 16 maj

  Torsdagen den 16 maj bjuder vi in dig och dina vänner till en inspirerande resekväll. Under kvällen kommer ni att få ta del av spännande rese-berättelser och nyheter från Tanzania & Sydafrika.

  Datum: 16 maj 2019
  Tid: 17:30 - 20:00
  Plats: Luntmakargatan 25 Stockholm

  Boka din plats här

 • Påskpresent från African Tours & Safaris

  2019-04-18

  Påsken ligger framför oss och för många innebär det lite välbehövd ledighet där man kan umgås med vänner och familj. Många passar också på att planera sina framtida resor och så här i påsktider vill vi på African Tours & Safaris ge er en liten påskpresent. Vi är otroligt stolta över våra guider och får fantastisk fin feedback från våra gäster som varit iväg på våra rundresor. Att inte "bara" ha en guide som vet destinationens sevärdheter, utan som även har en otrolig erfarenhet, passion och en gedigen kunskap om landet, det gör att resan blir extra minnesvärd. Görrel & Andreas som guidar på våra rundresor i Sydafrika, gör dessa resor till något alldeles extra! I årets påskägg ligger det en rabatt på 1 200 kr per person för de som bokar en av nedan guidade rundresor före 30 april 2019. (Använd koden påsk19)

  Sydafrika i ett nötskal - Kapstaden, Garden Route & Safari

  En klassisk Sydafrikaresa som tilltalar alla sinnen. Kapstaden, vindistrikten och Garden Route där vi njuter av sol och bad, vackra omgivningar och oförglömlig safari. En av dom bästa svenska guiderna som finns i Sydafrika tar hand om er. 15 dagar/14 nätter inkl. resdagar

  Pris från: 34 985 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  En paradisresa till södra Afrika - Kapstaden, Safari & Mocambique

  Vi börjar i Kapstaden med spännande utflykter och reser sedan vidare för safari. Därefter fortsätter vi med avkoppling, sol och bad i Moçambique. En av våra populära svenska guider är med er i Sydafrika. 15 dagar/14 nätter inkl. resdagar

  Pris från 49 985 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Tanzania Big Five Safari - Jul & Nyår

  Upplev en riktig Big Five safari i Tanzania i kombination med sol och bad på underbara Zanzibar. Byt kyla och mörker mot solsken, värme, spännande safari och vita stränder. Vi har platser kvar över jul och nyår. 12 dagar/11 nätter inkl. resdagar

  Pris från: 39 990 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Sydafrika - Platser kvar över jul & nyår

  Det börjar bli svårt att hitta flyg och boende till bra pris över jul & nyår. Vi har dock förbokat ett antal platser på flyg samt boende på populära datum kring jul & nyår, och kan erbjuda dessa till bra pris vid bokning av paketresa. Så det finns fortfarande chans för er att komma iväg till Sydafrika. Ring oss så berättar vi mer!

  Läs mer och boka här

 • Dags att planera sommaren?

  2019-04-08

  Äntligen har vi fått känna av lite härligt vårväder och nu närmar sig sommaren med stormsteg. Har du redan planerat er sommarsemester? Vågar man verkligen lita på att vi får en liknande sommar som förra året? Till Afrika kan man resa året om, och för många är det ett perfekt läge att göra det just under sommarsemestern, när man kan vara borta lite längre. I detta nyhetsbrev tipsar vi om bra upplägg för dig som vill resa iväg nu i sommar. Ring oss gärna, så pratar vi mer om vad som passar just era önskemål. Vi gör Afrika till ditt Afrika.

  African Tours & Safaris är en av de första researrangörerna i Sverige att klimatkompensera för alla våra kunders resor till 100%. Läs mer här.

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  Södra Madagaskars höjdpunkter

  Madagaskar, den tropiska paradisön i öster. Här blandas olika kulturer, utsökt mat, kulturliv med varierande landskap, endemiska djurarter som de söta lemurerna och vackra stränder.
  13 dagar/12 nätter

  Pris från: 15 695 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Solsäkra sommaren och res till Mauritius

  Semestra på Mauritius året runt! Mauritius har ett varmt klimat året om så säkra din solsemester med en resa till fantastiska Mauritius med hela familjen nu i sommar.
  12 dagar/11 nätter.

  Pris från: 11 985 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Jambo Kenya Safari & Diani Beach

  Upplev några av Kenyas bästa parker, Lake Naivasha, Lake Nakuru och Masai Mara, med fantastisk safari och korta restider mellan parkerna. Safari i jeep, till fots och i båt. En resa till Kenya är inte komplett utan några dagar på en vit sandstrand vid Indiska Oceanen så naturligtvis ingår även sol och bad i Diani Beach. 10 dagar/9 nätter

  Pris från: 20 490 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Save the date - Resekväll i Stockholm 16 maj

  Nu kör vi på en resekväll även i Stockholm. Vår svenska reseledare Hazze Sandström pratar om sina resor till Tanzania. David Lenefors som startade vårt safariföretag I Tanzania berättar om våra safariresor och vad som gör oss unika och Hanna Wik som har bott i Sydafrika i tre år berättar om våra resor till Sydafrika. Vi kommer inom kort att skicka ut en inbjudan så håll ögonen öppna.

  Kontakt oss här

 • En kväll med inspirerande berättelser

  2019-04-01

  Onsdagen den 10 april kl. 18.00 bjuder vi, African Tours & Safaris tillsammans med vårt systerbolag Hummingbird Lifestyle Travel, in dig och dina vänner till en inspirerande resekväll. Under kvällen kommer ni få ta del av spännande reseberättelser och nyheter från södra och östra Afrika samt Indiska Oceanen och exotiska öar. Allt detta i form av oförglömliga bilder och inspirerande upplevelser. 

  Priset för denna kväll är 100 kr som går oavkortat till välgörenhetsorganisationen A Reaching Hand i Sydafrika, som är en ideell organisation som stödjer ett flertal lokala hjälpprojekt i och omkring Kapstaden och som African Tours & Safaris jobbar mycket tillsammans med.

  Försäkra dig om en plats och boka upp dig här

  Datum & Tid
  Onsdag 10 april, 2019
  Klockan: 18.00 - 20.00
  Vi bjuder på enklare förtäring

  Adress
  African Tours & Safaris/Hummingbird Lifestyle Travel
  Fabriksgatan 13
  412 50 Göteborg

  Välkomna!

   

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.