Fler nyheter

 • Kan man flyga rättvist?

  2019-06-21

  Visst har även vi upplevt känslan av ”flygskam”, men vi på African Tours & Safaris vet också att turismen är en förutsättning för att Afrikas viltvård skall bevaras och att turismen är en av huvudinkomsterna för människor som bor i de länder vi säljer resor till. Därför är det viktigt för oss att stötta den småskaliga och närodlade turismen och med stolthet klimatkompenserar vi våra resor till 100%.

  Tillsammans kan vi göra skillnad, och vi börjar här och nu!

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  Safariturismen livsviktig

  Turismen är en förutsättning för en stor del av viltvården i Afrika. Noshörning, elefant och lejon är några av de djur som sannolikt hade varit utrotade utan safariturism. Det bästa skyddet mot tjuvjakt är.......

  Läs mer om vad vår VD säger här

  Man ska inte skämmas

  "Många tror att skyddade områden skulle förbli skyddade även om turister inte besökte dem. Detta är inte sant, utan besökare skulle 90% av de skyddade områdena inte existera och tusentals jobb skulle försvinna. Jag tror att de negativa konsekvenserna av turister som inte reser till södra Afrika skulle vara betydligt större än de negativa koldioxidavtrycken av dem som kommer dit....."

  Läs mer om ekotursim här

  Tillsammans kan vi bidra

  Vi på African Tours & Safaris arbetar kontinuerligt med att minska vår negativa påverkan på världen och vi har under året arbetat med att minska vårt användande av engångsartiklar, i plast men även i andra material. Detta innebär att.....

  Läs mer om vad vi gör här

  Glad midsommar

  Vi på African Tours & Safaris vill önska både gamla och nya resenärer en riktigt Glad Midsommar med många härliga skratt, god mat och dryck.
  När man ofta reser på safari stannar man till mitt ute i bushen för att avnjuta en "sundowner" dvs. en drink i solnedgången. Saknar ni inspiration till midsommarens drink kommer några favoriter här:

  Läs mer och skåla här

 • Tillsammans kan vi bidra

  2019-06-19

  Allt fler länder, städer, regioner och delstater världen över förbjuder plastpåsar. Senast i raden (så vitt vi vet) är Oman. Plastpåsar förbjuds eftersom de har stora negativa effekter på människor och miljö. Plastpåsar är oftast gjorda av plast som inte bryts ner i naturen. I många länder är det just där plastpåsarna hamnar; i naturen. I skogar, i gräs, i vattendrag, sjöar och hav. Våra hav fylls snabbt med bortkastade plastartiklar och vi måste alla ta ett ansvar för att minska förbrukningen av plast. Drivande i arbetet med plastnedskräpning har länder i Östafrika varit. Bangladesh var det första land som förbjöd plastpåsar (2002) men länder i Östafrika har de senaste åren hakat på trenden och plastpåsar är nu helt förbjudna i Rwanda, Kenya och Tanzania. Vi på African Tours & Safaris arbetar kontinuerligt med att minska vår negativa påverkan på världen och vi har under året arbetat med att minska vårt användande av engångsartiklar, i plast men även i andra material. Detta innebär att vi nu implementerar bland annat dessa förändringar i vår safariverksamhet i Tanzania:

  • Picknick lunch som äts under heldagar på safari kommer inte längre att förpackas i engångsförpackningar i plats utan i burkar som diskas och återanvänds.
  • Vi har fört en dialog med våra leverantörer och de hotell och lodger vi samarbetar med och alla har gått med på att minska användandet av engångsplast som sugrör och plastfolie i våra lunchlådor.
  • Istället för att förse våra resenärer med små engångsflaskor vatten köper vi stora flaskor vatten och häller upp i vattenflaskor som kan återanvändas.

  Vi ber alla som reser med oss att vara vaksamma på att safariresor görs i natur som är skyddsvärd och det är därför viktigt att allt skräp hamnar i soptunnor och inget i naturen. Vi arbetar kontinuerligt för att minimera mängden skräp. Det skräp som genereras ber vi er slänga på för skräp avsedd plast. Tillsammans kan vi bidra till att skydda fantastiska naturområden, djur och människor.

 • För dig som vill få ut mer av resan

  2019-06-05

  Behöver man glasögon, då går man till optikern. Är man sjuk, går man till doktorn. För visst vill man ha att göra med en specialist, på just det området man söker? Precis så tänker vi när det gäller våra svenska guider och färdledare! De är alla specialiserade och experter på just sitt område och gör resan till något alldeles extra.

  • Simcoachen Anna-Karin Lundin, tar din simning till en ny nivå.
  • Jonas Gullberg från Svenska Vinbolaget, kan allt om vin och lite till
  • Löpcoachen Fredrik Zillén, ledande expert inom löpning
  • Paula Alderblad, journalist och fotograf med unik erfarenhet om Tanzania

  På våra resor med dessa fantastiska färdledare, kommer ni hem med otroliga kunskaper och minnen för livet! Läs mer om de olika resorna i detta nyhetsbrev.

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  Simcoachen till Sydafrika

  African Tours & Safaris, tillsammans med Simcoachen Anna-Karin Lundin, tar med er till Sydafrika för ett äventyr ni sent kommer att glömma. På denna resa blandar vi simträning tillsammans med oförglömliga upplevelser. 10 dagar/9 nätter.

  Avresa: 24 januari, 2020
  Pris från: 29 985 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Svenska Vinbolaget till Sydafrika

  Resan är spikad och innehållet fullspäckat. African Tours & Safaris och Svenska Vinbolaget bjuder in till en välsmakande vin- och matresa till Sydafrika, fylld med häftiga naturupplevelser och många spännande stopp. Med på resan är Jonas Gullberg, VD för Svenska Vinbolaget. 11 dagar/10 nätter.

  Avresa: 17 november, 2019
  Pris från: 28 985 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Tanzanias natur & kultur med Paula Alderblad

  Följ med på en unik resa till Tanzania tillsammans med Paula Alderblad som har bott och arbetat i Arusha, Tanzania, i många år. På denna resa kommer ni verkligen att komma nära Tanzanias människor och dess kultur. 10 dagar/9 nätter.

  Avresa: 14 november, 2019
  Pris från: 23 990 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Löparäventyr med löpcoachen Fredrik Zillén

  Lär er mer om löpning av en Sveriges ledande experter på löpteknik, upplev Tanzania, spring i fantastiska miljöer och var med på folkfesten vid Kilimanjaro Halvmaraton och marathon. 10 dagar/9 nätter.

  Avresa: 23 februari, 2020
  Pris från: 23 500 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

 • Gillar du vin?

  2019-05-27

  Vin från Sydafrika blir mer och mer populärt i Sverige. Sydafrika har riktigt bra förutsättningar för att göra goda viner. Ett perfekt medelhavsklimat, varierande jordmån samt höjd och landskap som gjort för vinodling. Blå himmel, böljande rader av vinrankor och vingårdar med höga berg i bakgrunden. Inte undra på att vinturismen i Sydafrika bara växer. Förutom kända röda druvor som Cabernet Sauvignon, Merlot och Shiraz samt fantastiska vita viner som Sauvignon Blanc och Chardonnay, så har Sydafrika en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault. Vilka vingårdar vill du besöka under din vistelse i vinlandet? Kombinera gärna några dagar i Stellenbosch med charmiga Franschhoek, som har både mat och vin i världsklass! Vi finns här redo att sätta ihop din fantastiska resa till Sydafrika. Kontakta oss på 031/16 40 20 alternativt 08/410 609 90, så kan vi prata mer om dina resedrömmar!

  Kapstaden & Vinlandet

  En resa för er som vill fokusera på vin och härliga upplevelser. Besök Kapstaden, Stellenbosch & Franschhoek. 11 dagar/10 nätter.

  Pris från: 7 765 kr per person exkl. flyg

  Lär mer pch boka här

  Kombinera vin & golf

  En populär kombination är att också kombinera vin och golf. Detta förslag erbjuder spännande golfbanor, härliga vinbesök och avslut med spännande safari. 13 dagar/12 nätter.

  Pris från: 17 785 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Svenska Vinbolaget till Sydafrika

  Resan är spikad och innehållet fullspäckat. African Tours & Safaris och Svenska Vinbolaget bjuder in till en välsmakande vin- och matresa till Sydafrika, fyllt med häftiga naturupplevelser och många spännande stopp. Med på resan är Jonas Gullberg, VD för Svenska Vinbolaget. 9 dagar/8 nätter

  Pris från: 28 985 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Aktiviteter i vinlandet

  Upplev vinlandet på ett annorlunda sätt genom att hyra en cykel. Få med dig en picnick-korg och ge dig ut bland vinrankorna och det fantastiska landskapet på egen hand. Eller varför inte vara lite äventyrlig och hyr en fyrhjuling och tillsammans med guide besöka vingårdar och helt magiska utsiktsplatser. Eller är kanske Segway din grej? Ja ni ser, det finns otroligt många olika sätt att uppleva vindistriktet!

  Kontakta oss för roliga förslag

 • Plastpåsar förbjuds i Tanzania fr.o.m. 1 juni 2019

  2019-05-17


  Fr.o.m. 1 juni 2019 är plastpåsar i alla storlekar och former förbjudna i Tanzania. Detta innebär att ni inte får ta med er plastpåsar i någon form när ni reser till Tanzania.

  Undantag gäller för plastpåsar som specifikt avses användas till små förpackningar med vätskor i handbagaget. Notera dock att undantag endast gäller de plastpåsar som tillhandahålls på flygplatsen som kan stängas, öppnas och återförslutas. Dessa får ni behålla.

  Har ni andra plastpåsar i ert bagage måste dessa slängas på anvisad plats i ankomsthallen. Vi rekommenderar att ni reser utan plastpåsar för att undvika problem.

  Tanzania följer med denna lag Rwanda och Kenya i fotspåren. Förbudet beror på att engångsartiklar i plast är ett stort problem i Östafrika pga. att de inte återanvänds eller återvinns utan ofta hamnar i naturen där de inte bryts ner.  

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.