Fler nyheter

 • LIVSVIKTIGA RESOR

  2020-03-27

  Hummingbird har anor från 1947 och var med och arrangerade de första paketresorna från Sverige ut i en outforskad värld. Mycket har hänt sedan dess. Idag är vi en koncern med fem nischade researrangörer inom exotiska resor, safariresor, dykresor, träningsresor och event & konferensresor.

  Under de här dryga 70 åren så har krig, katastrofer, lågkonjunkturer, strejker mm varit återkommande inslag. Men inte någon gång har världen och resandet påverkats så som nu.

  Under de senaste veckorna har vi varit med om att det med bara några timmars framförhållning stängts landsgränser, utegångsförbud införts och att UD har avrått från resor till alla länder i världen. Det är en overklig och tumultartad förändring som världen genomgått på bara några veckor. Det har varit ett exceptionellt läge där alla våra medarbetare gjort heroiska insatser för att på bästa sätt få hem våra gäster, hantera inställda resor och samtidigt förhålla sig till den oro som finns för coronaviruset, både hos våra resenärer men också för nära och kära.

  Det här får konsekvenser. Och du kan göra skillnad.

  1. På många av våra destinationer står besöksnäringen för 20-50% av ekonomin. Globalt är det 10% av BNP. Vi anlitar i möjligaste mån lokala, småskaliga hotell, restauranger, safarilodger och dykcenter. Turismen är bokstavligt talat livsviktig för dem
  2. Bästa skyddet mot tjuvjakt i Afrikas nationalparker och reservat är turismen. Utan safariturismen hade elefant, lejon och noshörning med all säkerhet varit utrotade idag. På samma sätt skyddas korallrev och stora landområden med orörd natur av turismen.
  3. Utan dykturismen hade vi haft färre marina nationalparker och färre fiskar och koraller i vattnet då turismen skyddar mot överfiske och dynamitfiske.Resor och upplevelser som man längtat efter och sett fram emot har blivit inställda.
  4. Genom att boka om till ett senare datum hjälper du lokala entreprenörer att överleva och bidrar till fortsatt skydd av djur och natur. Dessutom har du något att se fram emot mitt i Coronakrisen.

  Du som ännu inte bokat din resa för höst och vinter har all anledning att kontakta oss. I spåren av Corona kan du nu få ännu mer upplevelser för pengarna än tidigare. Och för att det ska kännas tryggt att boka så erbjuder vi öppet köp på de flesta resor.

  Det kommer en vardag även efter detta. Och även om det här är den värsta krisen vi gått igenom sedan 1947 så är vårt engagemang och passion för att skapa oförglömliga reseupplevelser lika stort som tidigare. Alltid 100% klimatkompenserat och med en AAA-rating som gör att du kan känna dig extra trygg.

  Med vänliga hälsningar
  Ulf Hansen
  VD Intoit Travel Group

  Bolagen som ingår i Intoit Travel Group är: 

  African Tours & Safaris – Afrikaupplevelser & safaris
  Hummingbird Lifestyle Travel – Exotiska resor
  Scuba Travel – Dykresor över hela världen
  Hummingbird Grupp & Konferens – Events & konferensresor
  Invictus Travel & Training - Träningsresor

 • Öppet köp på nya bokningar till den 30 april 2020

  2020-03-13

  För att du som resenär skall känna dig trygg med att boka resan genom oss på African Tours & Safaris, erbjuder vi våra kunder ÖPPET KÖP på alla nya bokningar som görs fram till 30 APRIL 2020, för avresor till och med 31 januari 2021. Detta innebär att du som kund kan avboka din resa, oavsett anledning, och få tillbaka din handpenning fram till och med 30 april 2020.
  Detta gäller alla våra resor *, dock kan särskilda villkor gälla för specifika arrangemang samt beroende på val av flygbolag. Prata med oss vad som gäller för just din resa.

  För mer information, klicka här!

 • Trygghet att boka sin resa via African Tours & Safaris

  2020-03-13

  African Tours & Safaris kunder omfattas av vår Trygghetsgaranti vilket innebär att om UD avråder från att resa, så får du som kund avboka utan kostnad.

  Våra kunders säkerhet är vår högsta prioritet och situationen med coronaviruset ändrar sig kontinuerligt. Vi på African Tours & Safaris håller oss löpande informerade om situationen på de destinationer som vi arrangerar resor till. När det kommer till beslut angående din resa är det Utrikesdepartementets rekommendationer som vi följer.

  Om UD inför en avrådan för din specifika destination kan du 14 dagar innan avresa boka om din resa till annat datum eller annan destination (med ev. rabatter/tillägg). Alternativt kan man få pengarna tillbaka. Allt i enlighet med paketreselagen.

  Om ingen avrådan finns för den destination som du ska åka till och du ändå skulle vilja omboka eller avboka din resa så gäller våra vanliga regler, läs mer här. 
  Om en avrådan finns för din destination men vi är längre bort än 14 dagar från avresa gäller vanliga omboknings- och avbokningsregler.

  Har du frågor kring din resa är du alltid välkomna att höra av dig till oss!
  Läs mer om vår Trygghetsgaranti här!

 • Vill du besöka ett unikt land i Afrika

  2019-10-21

  Botswana, landet utan kust, mitt i södra Afrika lockar besökare med förstklassig safari i vacker och varierande natur och möjlighet till stora safariupplevelser. Här kan du en dag ljudlöst glida fram med kanot genom världens största inlandsdelta till att en annan dag möta San-folket, Afrikas ursprungsbefolkning i Kalahariöknen. Att Botswana tidigt har jobbat för en hållbar miljö har varit en framgångssaga för landet, och Botswana har ett rykte om sig att ha världens bästa safari.

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  BOTSWANAS PARKER

  Juvelen bland Botswanas parker är det vattenfyllda paradiset Okavangodeltat. Kalahariöknen har en helt annan växlighet och djurliv och vid Chobefloden kan besökare hänföras av stora flockar med elefanter. Läs mer här om Botswanas vilda parker.

  VAR KOMMER OKAVANGOS VATTEN IFRÅN?

  Botswanas regnsäsong är under Europas vinter, ändå är det mellan april till oktober som Okavangodeltat är har sin högsäsong. Hur kommer detta sig?

  NÄR SKA MAN ÅKA TILL BOTSWANA?

  Den bästa tiden djurmässigt att besöka Botswana är april-oktober. Då är vädret stabilt och djuren är koncentrerade kring de platser ...

  ELEFANTER & !Xoo

  Botswana har den högsta koncentrationen av vilda elefanter i Afrika och man finner de flesta av dem i Chobe National Park och Linyanti-regionen. Totalt finns över 50 000 elefanter i Botswana.

  Det lokala språket !Xoo ska uttalas med ett klickljud i början och är uppbyggt av sammanlagt över 120 olika ljud – att jämföra med engelskans ca 40 ljud.

 • Jul, jul, strålande sol

  2019-10-04

  Har ni fortfarande inte bestämt er för vad ni ska göra över jul & nyår? Då har vi ett fåtal platser kvar till vår favoritdestination - Afrika! Res iväg från slask och stress och upplev er bästa julklapp. Kombinationen av vacker natur, oförglömlig safari, god mat och goda drycker, intressant kultur samt sol och bad gör att Afrika erbjuder den perfekta balansen mellan aktivitet och avkoppling.

  Låt oss hjälpa er att uppleva jul och nyår i värmen. Kontakta oss för ett skräddarsytt reseförslag på info@africantours.se eller ring oss på 031/164020 alternativt 08/410 609 90.

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  VI HAR FLYGBILJETTER TILL SYDAFRIKA

  Vi har ett antal flygbiljetter kvar över jul & nyår till Sydafrika på bra datum och till förmånliga priser. Kontakta oss så vi kan skräddarsy er bästa julklapp

  VI KAN SYDAFRIKA

  Vårt team är precis hemkomna från Sydafrika, där vi besökt safarilodger och hotell samt gjort utflykter som våra resenärer gör på plats. Allt för att säkerställa att våra kunder får den perfekta resan och minnen för livet!  Ring oss på 031/164020 eller maila så skräddarsyr vi din drömresa.

  SAFARI & STRAND I TANZANIA

  Endast 4 platser kvar på vår guidade resa genom Tanzania med spännade safari och sol & bad på Zanzibar.
  Utresa: 23 december, 2019
  Hemresa: 2 januari, 2019
  Pris från: 40 895 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  GE EN JULKLAPP TILL ETT BARNHEM

  Vi samarbetar med A Reaching Hand i Sydafrika som är en ideell insamlingsorganisation som stödjer ett flertal lokala hjälpprojekt i och omkring Kapstaden - Ge en julklapp till någon som verkligen behöver. Kontakta oss för mer information.

   

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.