Fler nyheter

 • Vi har platser och flyg kvar till julens resor

  2019-08-09


  Medan många njuter av semester är vi i full gång med bokningar av hösten och vinters resor till Afrika! Vi märker att det är fler och fler som vill uppleva denna fantastiska kontinent - som har något att erbjuda till alla!

  Kommande jul & nyår är ett perfekt tillfälle för den som vill ta långledigt. Genom att ta ut bara fem semesterdagar, kan man får hela 17 dagars ledighet. Här är förslag på vad ni kan göra för att slippa julstress, mörka dagar och snöslask. Vi har även ett fåtal platser kvar på vår höstlovsresa till Selous & Zanzibar, så passa på att boka nu!

  Vi finns bara ett samtal bort - så slå oss gärna en signal på 031/16 40 20 eller maila på info@africantours.se

  Familjeresa till Tanzania och Zanzibar

  Vi har ett fåtal platser kvar på vår höstlovsresa till Selous & Zanzibar. I Selous Game Reserve i Tanzania får ni uppleva safari i jeep, till fots samt båtsafari. Detta tillsammans med avkopplande dagar på Zanzibar. 10 dagar/9 nätter. Läs mer och boka här.

  Vuxen, pris från: 24 220 per person inkl. flyg
  Barn, pris från: 18 625 kr per person inkl. flyg

  Vi guidar er genom Sydafrika på svenska

  Åk med på någon av våra guidade rundresor med svensk guide. Det enda du behöver tänka på är att njuta av resan, vyerna, kulturen, maten och de oförglömliga upplevelserna. Med otroligt erfarna och omtyckta guider, blir resan till ett minne för livet! Läs mer om vilka gruppresor vi har under jul & nyår här.

  Vi sätter ihop er drömresa

  Vill ni hellre resa på egen hand? Vi bokar upp allt i förväg så att ni kan lugnt och tryggt kan fokusera på att njuta av er semester och de härliga upplevelserna som väntar. Vi har flyg på attraktiva datum för bra priser. Tillsammans med dessa kan vi skräddarsy det perfekta upplägget som ju ni drömmer om. Skicka en förfrågan till oss här och vi gör Afrika till ert Afrika.

  Flower Power

  Visste ni att Kapregionen ståtar med hela 9000 växtarter varav 69 procent inte finns någon annanstans. Området är det minsta i världen av dess slag och står på UNESCOS världsarvslista.

 • Vart går din nästa Afrikaresa?

  2019-07-26


  Hoppas ni njuter i den härliga sommarvärmen!
  Många passar på att utnyttja ledigheten och de sköna kvällarna till att planera sin nästa resa. Blir det Afrika denna gång? Vi har öppet hela sommaren, så ring eller skicka ett mail så tar vi fram ett upplägg som passar! I detta nyhetsbrev tipsar vi om några av våra favoriter! Kanske något för dig?

  Kapstaden, vindistriktet och safari i Kruger

  Upplev vackra Kapstaden i kombination med goda sydafrikanska viner och bra safari i Krugerparken. Detta är tre av de mest klassiska resmålen i Sydafrika och en perfekt kombination på 10 dagar/9 nätter.

  Pris från: 16 165 kr per person exkl. flyg

  Läs mer om upplägget och skicka förfrågan här


  Tanzaniasafari med Zanzibar

  Få resor kan uppfylla drömmen om Afrika som en safari i Tanzanias vilda natur i kombination med Zanzibars vita stränder och turkosa hav. Upplev flera olika parker och reservat och avsluta sen med sol och bad på Zanzibar. 14 dagar/13 nätter.

  Pris från: 32 900 kr per person exkl. flyg.

  Läs mer om vad som ingår och boka här

  Rovos Rail Golf Safari

  Rovos Rail har platser kvar på Golf Safari med avgång 3-11 oktober 2019. Kombinera golf i världsklass med safari som slår det mesta. Njut av fantastisk mat och dryck och få ett minne för livet.

  Pris från: 45 500 kr per person exkl. flyg.

  Läs mer om golfsafarin och vad som ingår

  Botswana och Victoriafallen

  Var med om otroliga safariupplevelser med både jeep och båt i Moremi Game Reserve och Chobe Nationalpark och upplev de imponerande Victoriafallen. En resa på 7 dagar/6 nätter som går att förlänga och kombinera med sol & bad.

  Pris från: 34 550 kr per person exkl. flyg

  Läs mer om resan och skicka förfrågan här

 • Vår favoritstad - Kapstaden

  2019-07-15

  Vad är det som är så magiskt med Sydafrika? Listan kan göras otroligt lång men både vi och våra gäster är eniga om att Sydafrika erbjuder en kombination av så många olika upplevelser. Det finns något för alla och dessutom får man otroligt mycket för pengarna.

  Vi har bra flyg och boende kvar över jul & nyår, boka innan den 30 juli och få 1 000 kr rabatt per person.

  African Tours & Safaris är en av de första researrangörerna i Sverige att klimatkompensera för alla våra kunders resor till 100%. Läs mer här.

  Kapstaden, Garden Route & Safari

  Detta är en av vår populäraste skräddarsydda resa på egen hand, som tar er från Kapstaden till Port Elizabeth via Garden Route, en av Sydafrikas vackraste sträckor. 16 dagar/15 nätter.

  Pris från: 14 495 kr per person exkl. flyg.

  Läs mer om upplägget och skicka förfrågan här

  Kapstaden, Krugerparken & Mauritius

  En härlig resa för er som vill kombinera Kapstaden med utflykter, spännande safari i Krugerparken med guide och sol och bad på underbara Mauritius. 13 dagar/12 nätter.

  Pris från: 16 985 kr per person exkl. flyg

  Läs mer om upplägget och skicka förfrågan här

  Kapstaden och vin

  En resa för er som älskar goda viner och magisk natur. Upplev fantastiska Kapstaden och därefter de populära vindistrikten. 11 dagar/10 nätter.

  Pris från: 7 765 kr per person exkl. flyg

  Läs om upplägget och skicka förfrågan här

  Kapstadens topp 5 restauranger

  Kapstaden är rankad som en av världens främsta kulinariska huvudstäder tillsammans med bland annat Sydney, London, Tokyo och Barcelona. Vi har här sammanställt vilka vi tycker är de topp fem bästa restaurangerna.

 • Kan man flyga rättvist?

  2019-06-21

  Visst har även vi upplevt känslan av ”flygskam”, men vi på African Tours & Safaris vet också att turismen är en förutsättning för att Afrikas viltvård skall bevaras och att turismen är en av huvudinkomsterna för människor som bor i de länder vi säljer resor till. Därför är det viktigt för oss att stötta den småskaliga och närodlade turismen och med stolthet klimatkompenserar vi våra resor till 100%.

  Tillsammans kan vi göra skillnad, och vi börjar här och nu!

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  Safariturismen livsviktig

  Turismen är en förutsättning för en stor del av viltvården i Afrika. Noshörning, elefant och lejon är några av de djur som sannolikt hade varit utrotade utan safariturism. Det bästa skyddet mot tjuvjakt är.......

  Läs mer om vad vår VD säger här

  Man ska inte skämmas

  "Många tror att skyddade områden skulle förbli skyddade även om turister inte besökte dem. Detta är inte sant, utan besökare skulle 90% av de skyddade områdena inte existera och tusentals jobb skulle försvinna. Jag tror att de negativa konsekvenserna av turister som inte reser till södra Afrika skulle vara betydligt större än de negativa koldioxidavtrycken av dem som kommer dit....."

  Läs mer om ekotursim här

  Tillsammans kan vi bidra

  Vi på African Tours & Safaris arbetar kontinuerligt med att minska vår negativa påverkan på världen och vi har under året arbetat med att minska vårt användande av engångsartiklar, i plast men även i andra material. Detta innebär att.....

  Läs mer om vad vi gör här

  Glad midsommar

  Vi på African Tours & Safaris vill önska både gamla och nya resenärer en riktigt Glad Midsommar med många härliga skratt, god mat och dryck.
  När man ofta reser på safari stannar man till mitt ute i bushen för att avnjuta en "sundowner" dvs. en drink i solnedgången. Saknar ni inspiration till midsommarens drink kommer några favoriter här:

  Läs mer och skåla här

 • Tillsammans kan vi bidra

  2019-06-19

  Allt fler länder, städer, regioner och delstater världen över förbjuder plastpåsar. Senast i raden (så vitt vi vet) är Oman. Plastpåsar förbjuds eftersom de har stora negativa effekter på människor och miljö. Plastpåsar är oftast gjorda av plast som inte bryts ner i naturen. I många länder är det just där plastpåsarna hamnar; i naturen. I skogar, i gräs, i vattendrag, sjöar och hav. Våra hav fylls snabbt med bortkastade plastartiklar och vi måste alla ta ett ansvar för att minska förbrukningen av plast. Drivande i arbetet med plastnedskräpning har länder i Östafrika varit. Bangladesh var det första land som förbjöd plastpåsar (2002) men länder i Östafrika har de senaste åren hakat på trenden och plastpåsar är nu helt förbjudna i Rwanda, Kenya och Tanzania. Vi på African Tours & Safaris arbetar kontinuerligt med att minska vår negativa påverkan på världen och vi har under året arbetat med att minska vårt användande av engångsartiklar, i plast men även i andra material. Detta innebär att vi nu implementerar bland annat dessa förändringar i vår safariverksamhet i Tanzania:

  • Picknick lunch som äts under heldagar på safari kommer inte längre att förpackas i engångsförpackningar i plats utan i burkar som diskas och återanvänds.
  • Vi har fört en dialog med våra leverantörer och de hotell och lodger vi samarbetar med och alla har gått med på att minska användandet av engångsplast som sugrör och plastfolie i våra lunchlådor.
  • Istället för att förse våra resenärer med små engångsflaskor vatten köper vi stora flaskor vatten och häller upp i vattenflaskor som kan återanvändas.

  Vi ber alla som reser med oss att vara vaksamma på att safariresor görs i natur som är skyddsvärd och det är därför viktigt att allt skräp hamnar i soptunnor och inget i naturen. Vi arbetar kontinuerligt för att minimera mängden skräp. Det skräp som genereras ber vi er slänga på för skräp avsedd plast. Tillsammans kan vi bidra till att skydda fantastiska naturområden, djur och människor.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.