Fler nyheter

 • Tanzania och Sydafrika tar bort krav på PCR test vid inresa

  2022-03-23

  Världen öppnar upp sig alltmer och vi kan resa friare. Ett konkret bevis på detta är att två av våra absolut populäraste destinationer, Tanzania och Sydafrika nu slopar krav på PCR test för inresa. Om ni är fullt vaccinerade mot COVID-19 så behöver ni inte ta ett PCR test före avresa. Det enda ni behöver uppvisa vid ankomst är ert vaccinationsbevis som ni enkelt laddar ner från eHälsomyndigheten. Läs mer om att Sydafrika slopar krav på PCR test här. Läs mer om Tanzanias slopade krav på PCR test här.

  Tanzanias ambassadör i Sverige och de nordiska länderna, H.E. Grace Oluto, kommenterar i ett mail till African Tours & Safaris de lättade inresereglerna såhär: 

  The removal of the negative PCR test for fully vaccinated people is exciting and, indeed, a positive move in the right direction not only for the tourism market but also for our Scandinavian friends who find our lovely country a fun and relaxing gateway destination.

  Tanzania will continue to adhere to safe Covid-19 protocols, continue to encourage Tanzanians to vaccinate and will observe the prevalence of the disease in the country, and the world at large.

  For information and updates on our Travel Advisory regarding Covid-19 please visit www.tanemb.se/tourism/travel-health-tips/

  Resandet i världen håller sakta på att normaliseras igen efter flera år med Coronapandemin. Inte bara Tanzania och Sydafrika gör det lättare att resa in i respektive land, ett flertal länder i Afrikas har redan tagit bort kraven på att uppvisa negativt PCR test vid inresa.

  Seychellerna

  För inresa till Seychellerna krävs, för fullvaccinerade resenärer, endast vaccinationsbevis, inget negativt PCR test.

  Botswana

  Om ni är fullt vaccinerade kan ni resa in i Botswana utan att via upp negativt PCR test.

  Namibia

  Även Namibia har slopat krav på negativt PCR test, det räcker med vaccinationsbevis för att resa in i landet.

  Mauritius

  För inresa till Mauritius krävs, för fullvaccinerade resenärer, endast vaccinationsbevis, inget negativt PCR test.

   

 • 100% återbetalning

  2021-05-12

  Vi är en stolt researrangör!

  SVT rapporterade i förra veckan att få företag söker stöd för att kunna återbetala resenärer, detta leder till att resenärer inte får tillbaka alla sina pengar för uteblivna resor. African Tours & Safaris är stolta över att samtliga våra gäster som drabbats har kunnat boka om sin resa eller fått full återbetalning. När många resenärer förlorat sina pengar för att man inte har bokat en paketresa eller för att resebolaget inte kunnat återbetala enligt paketreselagen så har vi alltid hållt våra gäster skadeslösa. Nu är det viktigare än någonsin att man som resenär känner trygghet och bokar sin resa med en seriös och ekonomiskt stabil researrangör.

  Boka din resa hos oss genom att kontakt oss 031/164020 eller maila på info@africantours.se

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  SÅ HÄR TYCKER VÅRA RESENÄRER

  "Ända sedan bokningen har vi fått uppriktig info och ett otroligt seriöst bemötande till 100%. Det finns ingen tvekan om att vi kommer åka med African Tours & Safaris när väl resan blir av."

  Läs mer om vad våra resenärer tycker om oss på RECO
  Lär mer om vad våra resenärer tycker om oss på Google

  ÖPPET KÖP - TRYGGHET

  För att du som resenär skall känna dig trygg med att boka resan genom oss på African Tours & Safaris, erbjuder vi våra kunder öppet köp fram till 60 dagar innan avresa på alla nya bokningar som görs fram till 31 maj 2021. Det vill säga flexibelt, tryggt och endast en anmälningsavgift på 3 000 kr per person.

  Läs mer om vår trygghetsgaranti här

  KENYA - SAFARI & STRAND

  En resa till Kenya som passar er som vill kombinera en safari i världsklass med sol och bad vid Indiska Oceanen. Ni besöker Tsavo West som tillsammans med Tsavo East bildar ett av Afrikas största sammanhängande vildmarksområden. Ni reser från Mombasa till Tsavo med tåg. Läs mer och boka här.

  Pris från: 11 990 kr per person exkl. flyg

  Play movie

 • Oförglömlig safari

  2021-04-30

  En resa till Tanzania är en resa tillbaka i tiden, till en tid då de stora däggdjuren vandrade i enorma hjordar över vår värld. Men Tanzania är mer än safari. Tanzania är också ett land rikt på kultur, historia och fantastiskt landskap. Låt oss ta med er på en oförglömlig safari! Kontakta oss på 031/164020 eller maila på info@africantours.se

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  TANZANIASAFARI DELUXE - 7 000 KR I RABATT

  Safari i Tanzania för er som vill ha extra allt! Förutom magisk safari bor ni vid Ngorongorokraterns kant med fantastisk utsikt över världens största obrutna kaldera. I Serengeti bor ni med bara en tältduk mellan er och de vilda djuren. Läs mer och boka här

  Pris från: 27 490 kr per person exkl. flyg
  Ord. pris: 34 490 kr per person exkl. flyg

  VÅRT KONTOR I TANZANIA

  Karibu Tanzania! 
  När ni landar i Tanzania hälsas ni välkomna av våra kollegor från vårt kontor i Arusha. Läs mer om hur vi är med er under hela resans gång.

  På en safaritur i gryningen i Serengeti är chanserna goda att se lejon, ofta hela flockar. Lejonen gillar att ligga på de små safarivägarna och sova eftersom det är blött i gräset. Denna morgon fick African Tours & Safaris safariresenärer se en hel flock med lejon alldeles intill jeepen. En fantastisk upplevelse naturligtvis! 

  Play movie

   

   

   

 • Vilken är din drömstrand?

  2021-04-23

  Vilken eller vilka är Afrikas bästa stränder? Det är såklart en smaksak beroende på vilka önskemål man har. Hur fin sanden är? Hur rent och klart havet är? Är det lätt att ta sig dit? Vad har stranden mer att erbjuda? Önskemålen kan vara många, i detta nyhetsbrev berättar vi om våra favoriter. Vi gör det möjligt för dig att resa till din drömstrand. Låt oss veta dina önskemål så tar vi dig dit.
  Kontakta oss bara på 031/164020 eller maila på info@africantours.se Låt drömmen bli sann! 

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  5. CLIFTON BEACH - SYDAFRIKA

  Erbjuder egentligen 4 stränder, Clifton 1-4. Ligger skyddad från vinden längst Atlantkusten i Kapstaden. Härlig "sanden-mellan-tårna-känsla" med en lite kyligare vattentemperatur. Reser man till Clifton reser man till Kapstaden och det är ju en av världens häftigaste städer. Vill du besöka Clifton? Läs mer om möjligheterna här.

  4. NOSY BE - MADAGASKAR

  Bara att få resa till Madagaskar gör att denna strand kommer på vår topp 5-lista. Sedan att stranden är kritvit, vattnet rent samt att det erbjuds grym snorkling är ju inte fy skam.
  Låt oss ta dig till Nosy Be och Madagaskar, läs mer här.

  3. FLIC EN FLAC - MAURITIUS

  Det finns en anledning varför denna strand är en av de mest populära stränderna på Mauritius. Vattnet är turkost, stranden är vit och varm. Här kan man även få uppleva de mest magiska solnedgångarna.
  Låt dig inspireras av våra resor till Mauritius här

  2. NUNGWI - TANZANIA

  Stranden ligger på paradisön Zanzibar och är öns vackraste strand. Nungwi erbjuder inte bara den vita sanden och det korallblåa havet utan även flertalet aktiviteter och mysiga restauranger.
  Läs om våra resor till Zanzibar i kombination med safari här

  1. VILKEN ÄR VÅR FAVORITSTRAND?

  Besöker man denna strand så räcker det just med denna strand. Inget extra behövs, för den har allt och inget på samma gång. Ett paradis där man bara kan vara.
  Nyfiken på vår favorit? Läs mer här!

 • Sundowners och Braii i Sydafrika

  2021-04-01

  Vad roligt att ni uppskattade receptet på den sydafrikanska köttfärspajen Bobotie. När vi inte kan resa just nu, får vi passa på att njuta av Afrikas goda maträtter och viner här hemifrån. Sydafrikas vindistrikt, sundowners och braii ... det kan ni läsa om i detta nyhetsbrev! Påsken är här och vi hoppas på härliga dagar i vårsolen. Våga dröm och planera ert nästa äventyr! Vi finns alltid här för att göra verklighet av dina drömmar och vi fortsätter att skräddarsy upplägg på resor till fantastiska Afrika. 
  Kontakta oss för ett reseförslag!

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  SUNDOWNERS

  Det finns få saker som går upp emot att njuta av en solnedgång och en sundowner (Sydafrikansk term för valfri alkoholhaltig dryck som intas vid solnedgång)! Som avslutning på en spännande gamedrive, på terrassen eller kanske uppe på Taffelberget? Solnedgångarna är magiska i Afrika!
  Njut av en sundowner på någon av våra safariresor - läs mer här!

  SYDAFRIKAS VACKRA VINLAND

  Vin från Sydafrika, som har perfekta förutsättningar för att göra riktigt bra viner, blir mer och mer populärt i Sverige. Vilka sydafrikanska viner har du testat? Vilken är din favorit?

  Ett besök ut till vindistriktet kan göras som dagsutflykt från Kapstaden, eller varför inte kombinera några dagar i Stellenbosch med charmiga Franschhoek, som har både mat och vin i världsklass!
  Läs mer om våra resor till Sydafrika med viner och god mat!

  SYDAFRIKANKS BRAAI

  Vår efterlängtade grillsäsong närmar sig. Kärt barn har många namn ... barbecue, barbie, asado, barbacoa. I Sydafrika kallar man det braii. Braaivleis är ett ord på afrikaans och betyder grillat kött. Ordet braai (uttalas ungefär som ”braj”) innefattar både själva grillutrustningen, sammankomsten och grillningen i sig (”to braai”). Vad lägger du på grillen nu i påsk?

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.