Fler nyheter

 • Vill du besöka ett unikt land i Afrika

  2019-10-21

  Botswana, landet utan kust, mitt i södra Afrika lockar besökare med förstklassig safari i vacker och varierande natur och möjlighet till stora safariupplevelser. Här kan du en dag ljudlöst glida fram med kanot genom världens största inlandsdelta till att en annan dag möta San-folket, Afrikas ursprungsbefolkning i Kalahariöknen. Att Botswana tidigt har jobbat för en hållbar miljö har varit en framgångssaga för landet, och Botswana har ett rykte om sig att ha världens bästa safari.

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  BOTSWANAS PARKER

  Juvelen bland Botswanas parker är det vattenfyllda paradiset Okavangodeltat. Kalahariöknen har en helt annan växlighet och djurliv och vid Chobefloden kan besökare hänföras av stora flockar med elefanter. Läs mer här om Botswanas vilda parker.

  VAR KOMMER OKAVANGOS VATTEN IFRÅN?

  Botswanas regnsäsong är under Europas vinter, ändå är det mellan april till oktober som Okavangodeltat är har sin högsäsong. Hur kommer detta sig?

  NÄR SKA MAN ÅKA TILL BOTSWANA?

  Den bästa tiden djurmässigt att besöka Botswana är april-oktober. Då är vädret stabilt och djuren är koncentrerade kring de platser ...

  ELEFANTER & !Xoo

  Botswana har den högsta koncentrationen av vilda elefanter i Afrika och man finner de flesta av dem i Chobe National Park och Linyanti-regionen. Totalt finns över 50 000 elefanter i Botswana.

  Det lokala språket !Xoo ska uttalas med ett klickljud i början och är uppbyggt av sammanlagt över 120 olika ljud – att jämföra med engelskans ca 40 ljud.

 • Jul, jul, strålande sol

  2019-10-04

  Har ni fortfarande inte bestämt er för vad ni ska göra över jul & nyår? Då har vi ett fåtal platser kvar till vår favoritdestination - Afrika! Res iväg från slask och stress och upplev er bästa julklapp. Kombinationen av vacker natur, oförglömlig safari, god mat och goda drycker, intressant kultur samt sol och bad gör att Afrika erbjuder den perfekta balansen mellan aktivitet och avkoppling.

  Låt oss hjälpa er att uppleva jul och nyår i värmen. Kontakta oss för ett skräddarsytt reseförslag på info@africantours.se eller ring oss på 031/164020 alternativt 08/410 609 90.

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  VI HAR FLYGBILJETTER TILL SYDAFRIKA

  Vi har ett antal flygbiljetter kvar över jul & nyår till Sydafrika på bra datum och till förmånliga priser. Kontakta oss så vi kan skräddarsy er bästa julklapp

  VI KAN SYDAFRIKA

  Vårt team är precis hemkomna från Sydafrika, där vi besökt safarilodger och hotell samt gjort utflykter som våra resenärer gör på plats. Allt för att säkerställa att våra kunder får den perfekta resan och minnen för livet!  Ring oss på 031/164020 eller maila så skräddarsyr vi din drömresa.

  SAFARI & STRAND I TANZANIA

  Endast 4 platser kvar på vår guidade resa genom Tanzania med spännade safari och sol & bad på Zanzibar.
  Utresa: 23 december, 2019
  Hemresa: 2 januari, 2019
  Pris från: 40 895 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  GE EN JULKLAPP TILL ETT BARNHEM

  Vi samarbetar med A Reaching Hand i Sydafrika som är en ideell insamlingsorganisation som stödjer ett flertal lokala hjälpprojekt i och omkring Kapstaden - Ge en julklapp till någon som verkligen behöver. Kontakta oss för mer information.

   

 • Därför ska ni resa till Tanzania med oss

  2019-09-13

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!
  En resa till Tanzania är en resa tillbaka i tiden, till en tid då de stora däggdjuren vandrade i enorma hjordar över vår värld. Men Tanzania är mer än safari. Tanzania är också ett land rikt på kultur, historia och fantastiskt landskap. I Tanzania kan ni bada i vattenfall på Kilimanjaro, vandra genom historiska kvarter i Stone Town och möta människor från mer än 120 olika kulturer och folkslag. Låt oss, tillsammans med vår personal i Tanzania, ta med er på denna resa. Kontakta oss för ett skräddarsytt reseförslag på info@africantours.se eller ring oss på 031 164020.

  VÅRT KONTOR I TANZANIA

  Karibu Tanzania! När ni landar i Tanzania hälsas ni välkomna av våra kollegor från vårt kontor i Arusha. Läs mer om hur vi är med er under hela resans gång.

  VÅRA GUIDER

  I Tanzania arbetar våra egna guider och de är inte bara kunniga som uppslagsverk om Tanzanias natur och kultur, de är också fantastiska på att ta hand om er som reser, anpassa sig efter era önskemål och förutsättningar.

  PARKER I TANZANIA

  Tanzanias nationalparker och reservat erbjuder fantastiska djur och naturupplevelser med fler stora däggdjur än någon annan plats i världen och mer än hälften av alla afrikanska lejon.

  TANZANIA BORTANFÖR TURISTSTRÅKEN

  Tanzania skulle vara ett fantastiskt land att besöka även om Kilimanjaro, Ngorongorokratern och Serengeti inte fanns. Följ därför med oss bortanför turiststråken.

 • När är det bäst att resa till Afrika?

  2019-08-30

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration! Till södra och östra Afrika kan man nästan resa till året runt, men när ska man egentligen åka för att få ut det mesta och bästa av de olika länderna? När är det regnsäsong? När kan man se migrationen? När är det som varmast? Frågorna är många och i detta nyhetsbrev förklarar vi lite mer om våra populäraste destinationer. Ni kan självklart läsa om alla våra destinationer på vår hemsida alternativt maila oss på info@africantours.se eller slå oss en signal på 031-164020

  SYDAFRIKA

  Eftersom Sydafrika ligger på södra halvklotet har landet omvända säsonger jämfört med Sverige....

  TANZANIA

  Den långa torrperioden i Tanzania varar juni till oktober och det är under denna perioden ovanligt med nederbörd......

  BOTSWANA

  Botswanas klimatmönster är typiskt för södra Afrika, även om de får mindre regn än länder längre österut.....

  DRÖMMER DU OM ATT RESA PÅ SAFARI

  Låt dig inspireras på frukostmöte i Gårda.

  Nu vill vi välkomna dig till en ”dröm dig bort”-frukost med inspiration om fantastiska Sydafrika. tisdagen den 10 september kl. 07.30 står frukosten uppdukad på Fabriksgatan 13 och mellan kl. 08.00-09.00 kan du luta dig tillbaka och låta dig inspireras på Fabriksgatan 10. Begränsat antal platser, så föranmälan krävs.

  Anmäl dig via mail på info@africantours.se alternativt på telefon 031-164020

   

 • Vi har platser och flyg kvar till julens resor

  2019-08-09


  Medan många njuter av semester är vi i full gång med bokningar av hösten och vinters resor till Afrika! Vi märker att det är fler och fler som vill uppleva denna fantastiska kontinent - som har något att erbjuda till alla!

  Kommande jul & nyår är ett perfekt tillfälle för den som vill ta långledigt. Genom att ta ut bara fem semesterdagar, kan man får hela 17 dagars ledighet. Här är förslag på vad ni kan göra för att slippa julstress, mörka dagar och snöslask. Vi har även ett fåtal platser kvar på vår höstlovsresa till Selous & Zanzibar, så passa på att boka nu!

  Vi finns bara ett samtal bort - så slå oss gärna en signal på 031/16 40 20 eller maila på info@africantours.se

  Familjeresa till Tanzania och Zanzibar

  Vi har ett fåtal platser kvar på vår höstlovsresa till Selous & Zanzibar. I Selous Game Reserve i Tanzania får ni uppleva safari i jeep, till fots samt båtsafari. Detta tillsammans med avkopplande dagar på Zanzibar. 10 dagar/9 nätter. Läs mer och boka här.

  Vuxen, pris från: 24 220 per person inkl. flyg
  Barn, pris från: 18 625 kr per person inkl. flyg

  Vi guidar er genom Sydafrika på svenska

  Åk med på någon av våra guidade rundresor med svensk guide. Det enda du behöver tänka på är att njuta av resan, vyerna, kulturen, maten och de oförglömliga upplevelserna. Med otroligt erfarna och omtyckta guider, blir resan till ett minne för livet! Läs mer om vilka gruppresor vi har under jul & nyår här.

  Vi sätter ihop er drömresa

  Vill ni hellre resa på egen hand? Vi bokar upp allt i förväg så att ni kan lugnt och tryggt kan fokusera på att njuta av er semester och de härliga upplevelserna som väntar. Vi har flyg på attraktiva datum för bra priser. Tillsammans med dessa kan vi skräddarsy det perfekta upplägget som ju ni drömmer om. Skicka en förfrågan till oss här och vi gör Afrika till ert Afrika.

  Flower Power

  Visste ni att Kapregionen ståtar med hela 9000 växtarter varav 69 procent inte finns någon annanstans. Området är det minsta i världen av dess slag och står på UNESCOS världsarvslista.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.