Fler nyheter

 • Låt Namibia bli er nästa destination

  2018-10-29

  Namibia är landet som kanske hamnat lite i skuggan av sina grannländer, men är väl värt ett besök. Storheten i Namibia är inte dess djurliv, vingårdar och storstäder, som grannländerna Sydafrika och Botswana gärna stoltserar med. Storheten med Namibia, är just det, den stora ytan och friheten som den ger. Här finns världens äldsta öken och de ikoniska klarröda sanddynorna i Sossusvlei är något som måste upplevas! I södra Namibia finns även världens andra största kanjon, Fish River Canyon, som bara är slagen av Grand Canyon i USA. Det tyska inflytandet i Namibia upplever ni i hamnstaden Swakopmund, också ett naturligt stopp på en rundresa i landet, vare sig ni reser i grupp eller bilar på egen hand. Detta brukar kallas adrenalinhuvudstaden av landet och här finns äventyr runt varje hörn.

  Men djurliv finns det? Jodå, Namibia har naturligtvis det med. Från den allra högsta populationen av gepard, till otroliga elefanter som anpassat sig till ökenklimatet samt den skygga spetsnoshörningen. Den unika nationalparken Etosha, mest känt för sin enorma saltöken där under vintertid man kan se allt från kattdjur till antiloper och elefanter samlas vid vattenhål, är en av landets största attraktioner.

  Låt Namibia bli ert nästa resmål. Vi ger er förslag på resor i detta nyhetsbrev och självklart skräddarsyr vi efter era önskemål.

  Upptäck vackra Namibia

  En fantastisk rundresa i Namibia innehållande många av de höjdpunkter som Namibia har att erbjuda. Sossusvlei, de vackra vyerna över Fish River Canyon, de majestätiska bergskedjorna i Damaraland, spännande safari i Etosha Nationalpark, Kalahariöknen och mycket mer.
  Resan är på 13 dagar/12 nätter på plats.

  Pris från: 27 000 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Namibia, Botswana & Victoriafallen

  Besök tre länder under en och samma resa! Ni kommer bland annat att få vandra på de ockraröda sanddynorna i världens äldsta öken, Namiböknen, och följa med på spännande safari i Etosha Nationalpark. Därefter reser in i Botswana för att spendera tid vid de fågelrika Okavango- och Kwandofloderna. Resan avslutas vid de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe.
  Resan är på 15 dagar/14 nätter på plats.

  Pris från: 28 715 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Förläng Namibiaresan med Zambezi Queen

  Zambezi Queen är ett elegant och lyxigt fartyg som rör sig längst Chobefloden endast några kilometer från där Botswana, Namibia, Zambia och Zimbabwe möts. Från er privata balkong spanar ni efter de vilda djuren som rör sig i Chobe Nationalpark. Under dagarna på Zambezi Queen njuter ni av femstjärniga bekvämligheter, god mat, spännande utflykter och förstklassig service.

  Pris från: 10 995 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Kombinera med de mäktiga Victoriafallen

  Victoriafallen, detta magiska vattenfall, som är ett av de största i världen, ligger beläget i Zambezifloden mellan Zambia och Zimbabwe. Mosi-oa-Tunya – Röken som dundrar på lokalspråk är en naturupplevelse utöver det vanliga. Den vattenfyllda röken från fallen syns på flera kilometers håll och att ta en guidad vandring tätt inpå de mäktiga fallen är en upplevelse för livet.

  Pris från: 12 510 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

 • Ta med familjen på safari i vinter

  2018-10-17

  Varför inte se till att få uppleva den härliga sommarvärmen vi hade i somras även till vintern? Afrika är en fantastisk kontinent som erbjuder underbar värme även under vår vinter och inte bara det, Afrika erbjuder också en stor variation av natur, djur, olika kulturer och de mest varmhjärtade människorna.

  En populär kombination är att uppleva spännande safari tillsammans med sol och bad. Passa på att uppleva detta tillsammans med hela familjen. I detta nyhetsbrev nämner vi två av flera förslag med exakt denna kombination.

  Har ni fortfarande inte planer över nyår? Passa på att boka upp de två sista platserna vi har till Kapstaden och Krugerparken. Kanske blir det just du som skålar in 2019 bland de vilda djuren i Krugerparken.

  Familjens Kenya

  Ta med familjen på en magisk safariresa till Kenya. Safari i Kenyas världsberömda nationalpark Masai Mara och därefter sol och bad på Diani Beach söder om Mombasa. Detta är den perfekta resan för familjen och för er som vill se mängder av djur, inklusive "Big Five", för att sedan njuta av sol och bad vid Indiska Oceanen.

  Pris
  Vuxen, från: 15 990 kr exkl. flyg
  Barn, från: 13 190 kr exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Tanzaniasafari för familjen

  Vår familjeresa till Tanzania passar perfekt för er som reser med familjen och vill uppleva Tanzanias fantastiska natur och kultur. Möt människorna i Ng'resi village, spana efter de vilda djuren i Tarangire och Lake Manyara för att avsluta  resan med sol, bad och snorkling på Zanzibar. En resa fullspäckad med äventyr på 10 dagar/9 nätter

  Pris
  Vuxen, från: 15 490 kr exkl. flyg
  Barn, från: 11 240 kr exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Fira nyår i Krugerparken – 2 platser kvar

  För er som vill fira nyår i Sydafrika har vi satt ihop en riktigt bra kombination med Kapstaden, safari i Krugerparken samt en avslutning med Panorama Route. Res iväg efter julen för att koppla av och ladda batterierna inför det nya året.
  Avresa ifrån Stockholm den 25 december, hemresa den 3 januari.

  Pris
  37 985 kr per person, del i dubbelrum inkl. flyg

  Boka de sista platserna här

                          

 • Kapstaden, Garden Route & Safari - på egen hand eller med grupp?

  2017-05-18

  Kapstaden, en av världens vackraste städer! Med ett makalöst läge vid foten av det mäktiga Taffelberget och med Atlanten framför sig, har Kapstaden något att erbjuda till alla!
  Vill du resa på egen hand eller följa med på en gruppresa med svensktalande guide? Oavsett hur du önskar resa, har vi något som kan passa dig! Börja ditt äventyr med ett antal dagar i Kapstaden, den perfekta starten på resan! 

  Passa på att boka din jul & nyårsresa redan nu - det bokas för fullt!

  Kapstaden, Garden Route & Safari – Med svensktalande guide

  På denna resa guidar vi er genom vår populära rundresa. Vår svensktalande guide tar hand om er och ni behöver bara tänka på att koppla av. Resan är på 16 dagar/15 nätter inkl. resdagar.
  Pris från: 34 985 kr per person inkl. flyg

  För detaljerad information och bokning, läs här

  Kapstaden & Garden Route & safari – På egen hand

  Detta är en av våra populäraste resor på egen hand och innehåller oförglömliga upplevelser, bra boende och mycket av det bästa Sydafrika har att erbjuda. Upplev Kapstaden, vackra miljöer längst Garden Route och avsluta med spännande safari. Resan är på 17 dagar/16 nätter inkl. resdagar.
  Pris från: 18 285 kr per person exkl. flyg

  För detaljerad information och bokning, läs här

  Kapstaden, vin, Kruger och Mauritius – på egen hand

  Kapstaden, vindistrikten, Krugerparken och Mauritius - den perfekta kombinationen! En populär resa på egen hand men boende, transfer, flera utflykter och safarin i Krugerparken ingår. Resan är på 15 dagar/14 nätter inkl. resdagar.
  Pris från: 25 995 kr per person exkl. flyg

  För detaljerad information och bokning, läs här

  Kapstaden, Safari & Mocambique - En guidad resa, flera upplevelser

  En lyxig resa med bra boende och god mat för den som vill unna sig lite extra över jul och nyår! Fantastiskt vackra Kapstaden, spännande safari i Krugerparken och en härlig avslutning med sol & bad i Mocambique! Gruppresa med svensktalande guide på totalt på 17 dagar/16 nätter inkl. resdagarna.

  Pris från: 52 985 kr per person inkl. flyg
  Avresa 21 december 2017

  Läs mer och boka resan här

   

   

 • Bila på egen hand i Namibia

  2016-09-15

  Till hösten utökar KLM sitt ruttnät och börjar nu flyga på Windhoek i Namibia. Med tre avgångar per vecka, blir detta ett mer tillgängligt och intressant resmål för många! I och med att man i Namibia även använder valutan sydafrikanska rand (ZAR), och att denna valuta för tillfället är ytterst förmånlig för oss svenskar, är det ett mycket bra tillfälle att resa hit. Namibia erbjuder en trygghet som land vilket gör att det är en underbar destination att resa till. Vandra på sanddynorna i Sossusvlei och ta del av en fantastisk utsikt. Åk ut på säl och delfinsafari i Swakopmund och njut av spännande safari i Etosha National Park där ni har chansen att se den utrotningshotade svarta noshörningen.

  På detta kör-själv-paket i Namibia får man under 10 dagar/9 nätter chansen att stifta bekantskap med Namibias fantastiska variation av landskap. Med förbokade hotell kan man i lugn och ro njuta av dagarna som erbjuder några av Namibias höjdpunkter
  Bila på egen hand i Namibia
  Pris från: 19 985 kr per person inkl. flyg

   

 • Glad alla elefanters dag!

  2016-08-09

  Fredagen den 12 augusti är det ”World Elephant Day” och vi vill fira och uppmärksamma de magnifika och vackra elefanterna. Antalet elefanter i världen sjunker ständigt på grund av handel med elfenben och utbredd, illegal tjuvjakt. Dessutom har elefanternas naturliga områden reducerats kraftigt, vilket sätter hårda prov på relationen mellan vilda elefanter och arbetande bönder som försvarar sin lantbruksmark. En strid som elefanten sällan går vinnande ur. Fira ”World Elephant Day” med oss och besök deras hemsida för att informeras om hur organisationerna arbetar för den hotade elefanten och hur du kan hjälpa till. Läs mer här. För mer elefantinspiration se trailern till fantastiska dokumentären ”When elephants were young” och får mer information här. En vacker film om en ung man och hans elefant som tillsammans tigger på Bangkoks gator tills möjligheten uppkommer för elefanten Nong Mai att släppas fri i det vilda.