Fler nyheter

 • Jul, jul, strålande sol

  2019-10-04

  Har ni fortfarande inte bestämt er för vad ni ska göra över jul & nyår? Då har vi ett fåtal platser kvar till vår favoritdestination - Afrika! Res iväg från slask och stress och upplev er bästa julklapp. Kombinationen av vacker natur, oförglömlig safari, god mat och goda drycker, intressant kultur samt sol och bad gör att Afrika erbjuder den perfekta balansen mellan aktivitet och avkoppling.

  Låt oss hjälpa er att uppleva jul och nyår i värmen. Kontakta oss för ett skräddarsytt reseförslag på info@africantours.se eller ring oss på 031/164020 alternativt 08/410 609 90.

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  VI HAR FLYGBILJETTER TILL SYDAFRIKA

  Vi har ett antal flygbiljetter kvar över jul & nyår till Sydafrika på bra datum och till förmånliga priser. Kontakta oss så vi kan skräddarsy er bästa julklapp

  VI KAN SYDAFRIKA

  Vårt team är precis hemkomna från Sydafrika, där vi besökt safarilodger och hotell samt gjort utflykter som våra resenärer gör på plats. Allt för att säkerställa att våra kunder får den perfekta resan och minnen för livet!  Ring oss på 031/164020 eller maila så skräddarsyr vi din drömresa.

  SAFARI & STRAND I TANZANIA

  Endast 4 platser kvar på vår guidade resa genom Tanzania med spännade safari och sol & bad på Zanzibar.
  Utresa: 23 december, 2019
  Hemresa: 2 januari, 2019
  Pris från: 40 895 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  GE EN JULKLAPP TILL ETT BARNHEM

  Vi samarbetar med A Reaching Hand i Sydafrika som är en ideell insamlingsorganisation som stödjer ett flertal lokala hjälpprojekt i och omkring Kapstaden - Ge en julklapp till någon som verkligen behöver. Kontakta oss för mer information.

   

 • Därför ska ni resa till Tanzania med oss

  2019-09-13

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!
  En resa till Tanzania är en resa tillbaka i tiden, till en tid då de stora däggdjuren vandrade i enorma hjordar över vår värld. Men Tanzania är mer än safari. Tanzania är också ett land rikt på kultur, historia och fantastiskt landskap. I Tanzania kan ni bada i vattenfall på Kilimanjaro, vandra genom historiska kvarter i Stone Town och möta människor från mer än 120 olika kulturer och folkslag. Låt oss, tillsammans med vår personal i Tanzania, ta med er på denna resa. Kontakta oss för ett skräddarsytt reseförslag på info@africantours.se eller ring oss på 031 164020.

  VÅRT KONTOR I TANZANIA

  Karibu Tanzania! När ni landar i Tanzania hälsas ni välkomna av våra kollegor från vårt kontor i Arusha. Läs mer om hur vi är med er under hela resans gång.

  VÅRA GUIDER

  I Tanzania arbetar våra egna guider och de är inte bara kunniga som uppslagsverk om Tanzanias natur och kultur, de är också fantastiska på att ta hand om er som reser, anpassa sig efter era önskemål och förutsättningar.

  PARKER I TANZANIA

  Tanzanias nationalparker och reservat erbjuder fantastiska djur och naturupplevelser med fler stora däggdjur än någon annan plats i världen och mer än hälften av alla afrikanska lejon.

  TANZANIA BORTANFÖR TURISTSTRÅKEN

  Tanzania skulle vara ett fantastiskt land att besöka även om Kilimanjaro, Ngorongorokratern och Serengeti inte fanns. Följ därför med oss bortanför turiststråken.

 • När är det bäst att resa till Afrika?

  2019-08-30

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration! Till södra och östra Afrika kan man nästan resa till året runt, men när ska man egentligen åka för att få ut det mesta och bästa av de olika länderna? När är det regnsäsong? När kan man se migrationen? När är det som varmast? Frågorna är många och i detta nyhetsbrev förklarar vi lite mer om våra populäraste destinationer. Ni kan självklart läsa om alla våra destinationer på vår hemsida alternativt maila oss på info@africantours.se eller slå oss en signal på 031-164020

  SYDAFRIKA

  Eftersom Sydafrika ligger på södra halvklotet har landet omvända säsonger jämfört med Sverige....

  TANZANIA

  Den långa torrperioden i Tanzania varar juni till oktober och det är under denna perioden ovanligt med nederbörd......

  BOTSWANA

  Botswanas klimatmönster är typiskt för södra Afrika, även om de får mindre regn än länder längre österut.....

  DRÖMMER DU OM ATT RESA PÅ SAFARI

  Låt dig inspireras på frukostmöte i Gårda.

  Nu vill vi välkomna dig till en ”dröm dig bort”-frukost med inspiration om fantastiska Sydafrika. tisdagen den 10 september kl. 07.30 står frukosten uppdukad på Fabriksgatan 13 och mellan kl. 08.00-09.00 kan du luta dig tillbaka och låta dig inspireras på Fabriksgatan 10. Begränsat antal platser, så föranmälan krävs.

  Anmäl dig via mail på info@africantours.se alternativt på telefon 031-164020

   

 • Vår favoritstad - Kapstaden

  2019-07-15

  Vad är det som är så magiskt med Sydafrika? Listan kan göras otroligt lång men både vi och våra gäster är eniga om att Sydafrika erbjuder en kombination av så många olika upplevelser. Det finns något för alla och dessutom får man otroligt mycket för pengarna.

  Vi har bra flyg och boende kvar över jul & nyår, boka innan den 30 juli och få 1 000 kr rabatt per person.

  African Tours & Safaris är en av de första researrangörerna i Sverige att klimatkompensera för alla våra kunders resor till 100%. Läs mer här.

  Kapstaden, Garden Route & Safari

  Detta är en av vår populäraste skräddarsydda resa på egen hand, som tar er från Kapstaden till Port Elizabeth via Garden Route, en av Sydafrikas vackraste sträckor. 16 dagar/15 nätter.

  Pris från: 14 495 kr per person exkl. flyg.

  Läs mer om upplägget och skicka förfrågan här

  Kapstaden, Krugerparken & Mauritius

  En härlig resa för er som vill kombinera Kapstaden med utflykter, spännande safari i Krugerparken med guide och sol och bad på underbara Mauritius. 13 dagar/12 nätter.

  Pris från: 16 985 kr per person exkl. flyg

  Läs mer om upplägget och skicka förfrågan här

  Kapstaden och vin

  En resa för er som älskar goda viner och magisk natur. Upplev fantastiska Kapstaden och därefter de populära vindistrikten. 11 dagar/10 nätter.

  Pris från: 7 765 kr per person exkl. flyg

  Läs om upplägget och skicka förfrågan här

  Kapstadens topp 5 restauranger

  Kapstaden är rankad som en av världens främsta kulinariska huvudstäder tillsammans med bland annat Sydney, London, Tokyo och Barcelona. Vi har här sammanställt vilka vi tycker är de topp fem bästa restaurangerna.

 • Gillar du vin?

  2019-05-27

  Vin från Sydafrika blir mer och mer populärt i Sverige. Sydafrika har riktigt bra förutsättningar för att göra goda viner. Ett perfekt medelhavsklimat, varierande jordmån samt höjd och landskap som gjort för vinodling. Blå himmel, böljande rader av vinrankor och vingårdar med höga berg i bakgrunden. Inte undra på att vinturismen i Sydafrika bara växer. Förutom kända röda druvor som Cabernet Sauvignon, Merlot och Shiraz samt fantastiska vita viner som Sauvignon Blanc och Chardonnay, så har Sydafrika en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault. Vilka vingårdar vill du besöka under din vistelse i vinlandet? Kombinera gärna några dagar i Stellenbosch med charmiga Franschhoek, som har både mat och vin i världsklass! Vi finns här redo att sätta ihop din fantastiska resa till Sydafrika. Kontakta oss på 031/16 40 20 alternativt 08/410 609 90, så kan vi prata mer om dina resedrömmar!

  Kapstaden & Vinlandet

  En resa för er som vill fokusera på vin och härliga upplevelser. Besök Kapstaden, Stellenbosch & Franschhoek. 11 dagar/10 nätter.

  Pris från: 7 765 kr per person exkl. flyg

  Lär mer pch boka här

  Kombinera vin & golf

  En populär kombination är att också kombinera vin och golf. Detta förslag erbjuder spännande golfbanor, härliga vinbesök och avslut med spännande safari. 13 dagar/12 nätter.

  Pris från: 17 785 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Svenska Vinbolaget till Sydafrika

  Resan är spikad och innehållet fullspäckat. African Tours & Safaris och Svenska Vinbolaget bjuder in till en välsmakande vin- och matresa till Sydafrika, fyllt med häftiga naturupplevelser och många spännande stopp. Med på resan är Jonas Gullberg, VD för Svenska Vinbolaget. 9 dagar/8 nätter

  Pris från: 28 985 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Aktiviteter i vinlandet

  Upplev vinlandet på ett annorlunda sätt genom att hyra en cykel. Få med dig en picnick-korg och ge dig ut bland vinrankorna och det fantastiska landskapet på egen hand. Eller varför inte vara lite äventyrlig och hyr en fyrhjuling och tillsammans med guide besöka vingårdar och helt magiska utsiktsplatser. Eller är kanske Segway din grej? Ja ni ser, det finns otroligt många olika sätt att uppleva vindistriktet!

  Kontakta oss för roliga förslag

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.