Fler nyheter

 • Plastpåsar förbjuds i Tanzania fr.o.m. 1 juni 2019

  2019-05-17


  Fr.o.m. 1 juni 2019 är plastpåsar i alla storlekar och former förbjudna i Tanzania. Detta innebär att ni inte får ta med er plastpåsar i någon form när ni reser till Tanzania.

  Undantag gäller för plastpåsar som specifikt avses användas till små förpackningar med vätskor i handbagaget. Notera dock att undantag endast gäller de plastpåsar som tillhandahålls på flygplatsen som kan stängas, öppnas och återförslutas. Dessa får ni behålla.

  Har ni andra plastpåsar i ert bagage måste dessa slängas på anvisad plats i ankomsthallen. Vi rekommenderar att ni reser utan plastpåsar för att undvika problem.

  Tanzania följer med denna lag Rwanda och Kenya i fotspåren. Förbudet beror på att engångsartiklar i plast är ett stort problem i Östafrika pga. att de inte återanvänds eller återvinns utan ofta hamnar i naturen där de inte bryts ner.  

 • En helt unik resa till Kenya

  2019-05-10

  Vissa resor minns man med lite extra värme. En sådan resa är Det stora äventyret – Kenya & Zanzibar, där man inte bara får uppleva Kenyas fantastiska safari och kultur utan också får unika möten med massajfolket. Våra svensktalande erfarna färdledare Sven & Linda tar er med på ett äventyr med starka intryck där man får minnen för livet, men också chansen att bidra så att barn i Kenya får chansen till ett bättre liv. På denna resa till Kenya klimatkompenserar vi er resa till 100% och ni bidrar även till mer än 1 000 massajbarns utbildning. En fin känsla att ha med sig på resan!

  Det Stora Äventyret

  En resa fylld av upplevelser och starka intryck från det vilda Afrika tillsammans med Linda & Sven. Ni besöker Masai Mara, ett av jordens viltrikaste områden men också där Sven och Linda har en unik kontakt med massajfolket. Det gör att ni får upplevelser och möten som få turister har chans att få vara med om. 12 dagar/11 nätter

  Pris från: 35 985 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Om Sven & Linda

  Våra guider Linda Rasmussen och Sven Zetterlund har i drygt 10 år guidat safariresor i Östafrika. Deras fantastiska historia tillsammans fick dem att öppna Afrikahuset, strax norr om Ängelholm, som är väl värt ett besök. Vi är otroligt stolta över att ha Linda & Sven som guider på vår unika rundresa till Kenya. En resa som skiljer sig mot andra och blir ett minne för livet!

  Läs mer om Sven & Linda här

  Mama Zebra Memorial Fund

  En fond som startades år 2002 till minne av Sven och Lindas respektive som gick bort alldeles för tidigt. Fonden har bland annat finansierat två grundskolor, gymnasium och läkarstation. Reser du med oss till Kenya hjälper du till att bidra.

  Läs mer om fonden här

  Resekväll i Stockholm 16 maj

  Torsdagen den 16 maj bjuder vi in dig och dina vänner till en inspirerande resekväll. Under kvällen kommer ni att få ta del av spännande rese-berättelser och nyheter från Tanzania & Sydafrika.

  Datum: 16 maj 2019
  Tid: 17:30 - 20:00
  Plats: Luntmakargatan 25 Stockholm

  Boka din plats här

 • Dags att planera sommaren?

  2019-04-08

  Äntligen har vi fått känna av lite härligt vårväder och nu närmar sig sommaren med stormsteg. Har du redan planerat er sommarsemester? Vågar man verkligen lita på att vi får en liknande sommar som förra året? Till Afrika kan man resa året om, och för många är det ett perfekt läge att göra det just under sommarsemestern, när man kan vara borta lite längre. I detta nyhetsbrev tipsar vi om bra upplägg för dig som vill resa iväg nu i sommar. Ring oss gärna, så pratar vi mer om vad som passar just era önskemål. Vi gör Afrika till ditt Afrika.

  African Tours & Safaris är en av de första researrangörerna i Sverige att klimatkompensera för alla våra kunders resor till 100%. Läs mer här.

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

  Södra Madagaskars höjdpunkter

  Madagaskar, den tropiska paradisön i öster. Här blandas olika kulturer, utsökt mat, kulturliv med varierande landskap, endemiska djurarter som de söta lemurerna och vackra stränder.
  13 dagar/12 nätter

  Pris från: 15 695 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Solsäkra sommaren och res till Mauritius

  Semestra på Mauritius året runt! Mauritius har ett varmt klimat året om så säkra din solsemester med en resa till fantastiska Mauritius med hela familjen nu i sommar.
  12 dagar/11 nätter.

  Pris från: 11 985 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Jambo Kenya Safari & Diani Beach

  Upplev några av Kenyas bästa parker, Lake Naivasha, Lake Nakuru och Masai Mara, med fantastisk safari och korta restider mellan parkerna. Safari i jeep, till fots och i båt. En resa till Kenya är inte komplett utan några dagar på en vit sandstrand vid Indiska Oceanen så naturligtvis ingår även sol och bad i Diani Beach. 10 dagar/9 nätter

  Pris från: 20 490 kr per person exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Save the date - Resekväll i Stockholm 16 maj

  Nu kör vi på en resekväll även i Stockholm. Vår svenska reseledare Hazze Sandström pratar om sina resor till Tanzania. David Lenefors som startade vårt safariföretag I Tanzania berättar om våra safariresor och vad som gör oss unika och Hanna Wik som har bott i Sydafrika i tre år berättar om våra resor till Sydafrika. Vi kommer inom kort att skicka ut en inbjudan så håll ögonen öppna.

  Kontakt oss här

 • En kväll med inspirerande berättelser

  2019-04-01

  Onsdagen den 10 april kl. 18.00 bjuder vi, African Tours & Safaris tillsammans med vårt systerbolag Hummingbird Lifestyle Travel, in dig och dina vänner till en inspirerande resekväll. Under kvällen kommer ni få ta del av spännande reseberättelser och nyheter från södra och östra Afrika samt Indiska Oceanen och exotiska öar. Allt detta i form av oförglömliga bilder och inspirerande upplevelser. 

  Priset för denna kväll är 100 kr som går oavkortat till välgörenhetsorganisationen A Reaching Hand i Sydafrika, som är en ideell organisation som stödjer ett flertal lokala hjälpprojekt i och omkring Kapstaden och som African Tours & Safaris jobbar mycket tillsammans med.

  Försäkra dig om en plats och boka upp dig här

  Datum & Tid
  Onsdag 10 april, 2019
  Klockan: 18.00 - 20.00
  Vi bjuder på enklare förtäring

  Adress
  African Tours & Safaris/Hummingbird Lifestyle Travel
  Fabriksgatan 13
  412 50 Göteborg

  Välkomna!

   

 • Konferera klimatsmart i Sydafrika

  2019-03-14

  En konferens i Sydafrika är alltid mer berikande än på hemmaplan av många skäl. Den inspirerande miljön, vädret och alla fantastiska intryck utifrån gör deltagaren oerhört motiverad. Kapstaden brukar vara det naturliga valet för konferensresor beroende på det rikliga utbudet av hotell, konferensmöjligheter och aktiviteter. Men Sydafrika har givetvis andra landsdelar som också erbjuder perfekta förhållanden. Varför inte en konferens i Krugerparken som kan kombineras med spännande safariupplevelser?

  I mer än tio år har vi arrangerat konferensresor och temaresor till Sydafrika och vi hjälper er och ert företag med totalarrangemanget för en lyckad företagsresa till Sydafrika. Kontakta oss för ett kostnadsfritt och skräddarsytt förslag. Vi tar fram det bästa av Sydafrika baserat på era behov!

  Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!


  Kapstaden - Staden som erbjuder allt

  Kapstaden, en av Sydafrikas huvudstäder, har ett enormt utbud av aktiviteter. Allt för att kunna erbjuda er den perfekta konferensresan. Oavsett bransch så erbjuder Kapstaden något för alla. 5 dagar/4 nätter.

  Pris från: 10 950 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och kontakta oss här

  Konferens med spännande safari

  Det perfekta sättet att uppnå en lyckad konferens- eller styrelsemöte är att kombinera nytta med nöje. Kombinera konferensen i Kapstaden genom att avsluta med safari eller varför inte boka upp hela konferensresan på en safari lodge. 4 dagar/3 nätter

  Pris från: 13 985 kr per person inkl. flyg

  Läs mer och kontakta oss här

  Klimatkompensering

  Kom ihåg att vi på African Tours & Safaris är en av de första researrangörerna i Sverige som har beslutat att alla resor som genomförs i vår regi skall klimatkompenseras till 100%. Då tänker vi inte enbart på flygresan utan även boende, transporter och måltider som ingår i resan. Full klimat-kompensering ingår nu i alla resor och går inte att välja bort.

  Läs mer här eller kontakta oss så berättar vi mer

  Save the date - Resekväll 10 april

  Torsdagen den 10 april kommer vi, African Tours & Safaris, tillsammans med vårt systerbolag Hummingbird Lifestyle Travel ha en inspirerade resekväll. Vi kommer bjuda in dig och dina vänner till att komma och lyssna till spännande reseberättelser och nyheter från södra och östra Afrika samt Indiska Oceanen och exotiska öar.

  Vi kommer i nästa vecka skicka ut en inbjudan så håll ögonen öppna.

   

   

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.