Fler nyheter

 • Dags att planera årets semester

  2019-01-15

  Som vanligt startar året i en rasande fart. Vi blickar oftast tillbaka till våra finaste minnen från året som gått, men vill också börja blicka framåt. Vad vill vi uppleva 2019? Vilket resmål står på tur? Hur kombinerar vi bäst sol och bad med safariupplevelser? Hur planerar vi bäst med de värdefulla semesterdagarna vi har för att få ut maximalt med antal lediga dagar? Året som kommer är ett utmärkt år med många välplacerade röda dagar vilket möjliggör för längre ledighet. Så ta fram kalendern och kontakta oss för att planera 2019 års semesterresa.

  Sportlov

  Veckorna 7-9 är det sportlovsveckor i Sverige. Har ni inte bokat upp något ännu, finns det fortfarande chans att komma iväg. Upplev en riktig Big Five safari Tanzania under sportlovet. Februari och mars är en av de bästa tiderna på året för en safari i Tanzania. När vintern I Sverige är som kallast skiner solen på Östafrikas savann och djurlivet i safariparkerna är som allra bäst. Tanzaniasafari för familjen är en resa som passar perfekt för er som reser med barn och ungdomar. 10 dagar/9 nätter

  Pris från: 19 490 kr per person, exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Påsklovet

  Påsken infaller sent i år, mitten av april, och varför inte låta oss guida er och familjen genom Sydafrika. På vår "Sydafrika i ett nötskal" tar vår svenska guide hand om er och visar upp det bästa av Sydafrika. Ni börjar i magiska Kapstaden, fortsätter med vindistrikten och avslutar med safari i vildmarken. 13 dagar/12 nätter

  Pris från: 29 985 kr per person, inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Vill ni hellre resa på egen hand? Maila oss så skräddarsyr vi er Afrikaresa.

  Höstlovet

  För er med barn i skolan är vecka 44 ofta det enda tillfället under hösten att komma iväg. Ta med familjen på en spännande safariupplevelse i Sydafrika. På Makutsi Safari Springs kan hela familjen njuta av att komma nära naturen, samtidigt som ni kan ta det lugn och skönt och njuta av lodgen. Denna resa kommer att bjuda på nära safari, utflykt längs Sydafrikas vackra panoramarutt samt en heldagsutflykt till Sydafrikas mest kända park, Kruger Nationalpark. Ett svårslaget paket med upplevelser som kommer vara med er länge. 7 dagar/6 nätter

  Pris från: 13 170 kr per person, exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Jul & Nyår

  I år är det ett perfekt tillfälle för den som vill ta långledigt. Genom att ta ut bara fem semesterdagar, kan du får hela 17 dagars ledighet i samband med jul & nyår. Vad lockar dig mest? Vill du vara aktiv under resans gång? Kombinera safariupplevelser med härliga dagar på kritvita stränder? Åka med på en gruppresa med svensktalande guide där man får uppleva det bästa landet har att erbjuda? Låt oss veta vad just ni vill uppleva, så gör vi Afrika ditt Afrika.

  Läs mer och bli inspirerad här

   

   

   

 • Hur vill du uppleva Afrika?

  2019-01-03

  Gott Nytt År

  Hoppas att ni alla haft en fin julhelg och njuter av de sista dagarna på året. I dessa dagar blickar vi på African Tours & Safaris tillbaka på ett fantastiskt 2018. Ett år som gått otroligt fort och där vi fått äran att arrangera resor till Afrika för rekordmånga resenärer. Vi tackar för förtroendet och vet att det i skrivande stund är många som precis är på väg på sin resa och får oförglömliga reseupplevelser. Minnen för livet!

  I detta nyhetsbrev tipsar vi om några av våra mest populära resor! Jul- och nyårsledigheten brukar vara en perfekt tid att börja fundera över nästa års resor och upplevelser.
  Det bokas för fullt redan nu, så vänta inte för länge med att kontakta oss.

  Kapstaden, Garden Route & Safari

  Detta är en av våra populäraste rundresor på egen hand där ni börjar i Kapstaden, fortsätter sedan till Stellenbosch, vidare till Oudsthoorn samt Knysna för att avsluta i Kariega Private Game Reserve. Detta paket innehåller flera oförglömliga upplevelser, bra boende och mycket av det bästa Sydafrika har att erbjuda. 15 dagar/14 nätter på plats.

  Pris från: 19 985 kr per person, exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Safari i Selous Game Reserve & barfotaliv på Zanzibar

  Upplev Selous Game Reserve i Tanzania med både safari i jeep, safari till fots samt båtsafari. Detta okända reservat i södra Tanzania är Afrikas största och ett av de minst kända. Här kan man uppleva safari i det vilda Afrika utan trängsel. Koppla av på Zanzibar med sol och bad på en resort vid en vacker strand på östra Zanzibar. 10 dagar/9 nätter på plats.

  Pris från: 18 940 kr per person, exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Kapstaden, Kruger och Mauritius

  Namnet på resan säger det mesta! Magiska Kapstaden, spännande safari i Krugerparken och sen avslutningsvis härlig avkoppling med sol & bad på Mauritius. En av våra mest populära resor och som många anser är den ultimata kombinationen – ett minne för livet.
  13 dagar/12 nätter på plats

  Pris från: 22 165 kr per person, exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Vi guidar er genom Sydafrika

  Är ni ute efter att få ut det bästa av din Afrikaresa så är våra guidade rundresor med svenska guider det ni letar efter. Det enda ni behöver tänka på är att njuta av resan, vyerna, kulturen, maten och de oförglömliga upplevelserna. Resten tar vi hand om.

  Priser från: 35 985 kr per person, inkl. flyg

  Läs mer och boka här

   

   

   

 • Vi är på plats i Tanzania

  2018-12-19

  När vi tänker på Afrika är det ofta de vidsträckta grässlätterna, de öppna savannerna, djur som betande strövar fram och kanske ett lejon med stor man som sticker upp sitt huvud genom det höga gräset. Ofta tänker vi den klassiska lejonklippan i Walt Disney’s fantastiska sagan Lejonkungen. Visst drömmer vi om att åka på safari med dessa vyer. Och ja, detta kännetecknar vackra Tanzania. Och landet uppfyller dessa drömmar med råge! Det var här den klassiska safarin skapades. Safari som för övrigt är ett swahili-ord för att resa.

  Tanzania är en del av Östafrika, landet är drygt dubbelt så stort som Sverige, till stora delar täckt av savanner med skogbeklädda delar samt sjöar. En tredjedel av landet är skyddade naturområden. Här finns Afrikas högsta berg, Kilimanjaro, som reser sig 5 895 meter över havet och lockar äventyrare från världens alla hörn. Här finns Afrikas största skyddade naturområde Selous Game Reserve. Världens största migration av stora däggdjur, gnuer och zebror, vandrar mellan Tanzanias mest kända park Serengeti och Kenyas flaggskepp Masai Mara. Ett av världens underverk som inte lämnar någon oberörd.

  För de som efter djurmöten vill uppleva paradisstränder har Tanzania flera härliga pärlor. Varför inte besöka den mytiska ön Zanzibar som, med sin arabiska influens, ger ytterligare en dimension av upplevelse. Varva mellan att sakta gunga i en hängmatta vid en kritvit strand eller upptäcka Stone town’s snirkliga gångar.

  Med allt detta, och mycket mer, uppfyller Tanzania verkligen drömmen om Afrika.

  African Tours & Safaris Tanzania

  Vi på African Tours & Safaris kan stolt presentera vårt lokala kontor i Arusha, Tanzania. Här jobbar våra hängivna kollegor med att samordna och organisera för alla resenärer till Tanzania, här är även utgångspunkten för safari i norra Tanzania. Våra kollegor jobbar för fullt med att göra er safari en oförglömlig upplevelse.

  Troligtvis kommer ni att mötas av Seleman redan när ni anländer till flygplatsen, då han har tagit för vana att möta alla resenärer personligen och hälsa er välkomna. Detta gör att resan blir en personlig upplevelse, från det att ni bokar er resa hos oss på kontoret i Sverige till att ni möts på flygplatsen och sedan guidas av er privata guide ut på safari.

  Arnold och Seleman med kollegor, på plats i Arusha välkomnar er till sitt hemland!

  Läs mer om oss här

  Varför safari i Tanzania

  Safari i Tanzania är för er som vill se och uppleva enorma vidder med vild natur. I Tanzanias berömda nationalparker och reservat vandrar enorma hjordar med gräsätare som olika arter av antiloper, bufflar, zebror och naturligtvis gnuer. Den stora migrationen i Serengeti består av omkring 2 miljoner gnuer och zebror som ständigt vandrar på jakt efter gröna betesmarker.

  På en safari i Tanzania har ni stora möjligheter att flertalet vilda djur. Om ni vill se just lejon är Tanzania sannolikt det bästa landet i Afrika. Drygt hälften av alla afrikanska lejon finns i Tanzanias skyddade naturområden. En safari i Tanzania är en upplevelseresa som ni kommer bära med er resten av livet.

  Läs mer om våra inspirerade resor här

  Culture walk i Ng’resi Village

  På vår populära dagsutflykt Culture Walk besöker ni tillsammans med vår guide Peter byn Ng’resi som ligger belägen vid foten av Tanzanias näst högsta berg Mount Meru. Ng’iresi Village är på alla sätt en helt vanlig och genuin tanzanisk by där vi möter Tanzanier, unga som gamla, och inte horder av turister. På er vandring går ni förbi små jordbruksplättar, affärer, skolor och kyrkor. Många stannar för att prata med er lite kort eller utbyta några ord, alla känner vår guide Peter!

  Att våra resor berikar både er som reser med oss lokalbefolkningen i byar och städer dit ni reser är ett självklart mål för oss på African Tours & Safaris.

  Läs mer om Culture Walk här

  Vår resa genom Tanzania

  I november var vi nere och hälsade på våra kollegor i Tanzania, här är vår reseberättelse:

  ”..intill lejonen finns två hyenor och när de märker att en jakt är på gång lockar de med rop till sig fler hyenor. Runt omkring oss hörs hyenorna ropa och två hyenor blir fem, sju, elva och snart är det femton hyenor som cirklar runt lejonen med hopp om att lejonen ska slå en buffel som hyenorna i kraft av antal ska försöka ta ifrån lejonen.......”

  Läs mer om vår reseberättelse här

 • Zimbabwe - den oslipade diamanten

  2018-11-27

  De som vill uppleva något nytt ska definitivt få upp ögonen för Zimbabwe. Landet har den senaste tiden genomgått många förändringar, befolkningen blickar framåt mot en ljus framtid och välkomnar er med öppna armar till det nya Zimbabwe.

  Zimbabwe ligger i södra Afrika mellan Sydafrika, Zambia, Botswana och Mocambique och erbjuder en vacker och varierad natur. Här finner det storslagna och mäktiga Victoriafallen, som är upptagen på UNESCOs världsarvslista, och ett besök här lämnar ingen oberörd. Naturen är otroligt mäktig här, och för den som gillar äventyr kommer inte få svårt att fylla sina dagar med aktiviteter. Kanske se fallen från en helikopter, uppleva den mäktiga floden Zambezi från en solnedgångskryssning eller varför inte på en kanot bland flodhästar och krokodiler.

  Dem som vill åka på en oförglömlig safari ska absolut inte missa Hwange Nationalpark, en av Afrikas mest fantastiska parker där Afrikas ikoniska djur, elefanten, ses med fördel. Värt att nämna är också ett annat världsarv utsett av UNESCO, Matobo Hills Nationalpark, här finner man oerhört vacker och ovanlig natur med stora granitklippor och berg som ”tryckts upp” ur marken, sk kopjes. Matobo Hills är också känt för sina många och välbevarade klippmålningar. Hwange är också en viktig fristad för spets- och trubbnoshörning.

  Safari och unika upplevelser i Zimbabwe

  Passa på att uppleva det nya Zimbabwe genom denna, väldigt unika, resa i en mindre grupp där vi kommer att få uppleva Victoriafallen och spännande safari i Hwange Nationalpark. Ni besöker både den sydöstra och den nordvästra delen av parken och förutom safari och magisk natur besöker vi även en by där vi får ta del av den lokala kulturen och kommer även att få en fantastisk upplevelse på den lokala skolan. Resan är på 11 dagar/10 nätter inkl. flygdagar.

  Pris från: 54 485 kr per person, del i dubbelrum inkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Rovos Rail genom Zimbabwe

  Flera av turerna som lyxtåget Rovos Rail har inkluderar Zimbabwe och vi förstår ju varför. En av dessa turer är Durban till Victoriafallen. Ge er ut på detta 11 dagars äventyr och upplev Sydafrika och Zimbabwe med tåg. Inte bara besöker ni Ardmore Ceramics , och får ta del av Zulufolkets historia, utan ni besöker även här Hwange National Park där djuren upptäcks från tåget och en ovanlig safariutflykt är avnjuten. Denna sejour slutar sedan vid Victoriafallen vid mäktiga Zambezifloden. Resan är på 11 dagar/10 nätter exkl. flygdagar.

  Pris från: 40 300 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Upplev Zimbabwe med Imvelo Safari Lodges ”Connecting People and Nature”

  Genom att resa till Zimbabwe och bo på Imvelo´s lodger så bidrar man verkligen till landet och dess lokalbefolkning! Imvelo gör ett fantastiskt jobb genom att bidra till lokalbefolkningen, framförallt till hälsovård, tandvård och skolor. Årligen kommer bland annat tandläkare från Europa och behandlar lokalbefolkningen. Imvelo har byggt 11 skolor och står för underhåll och drift av 13 utav Hwange National Parks totalt 60 vattenhål. Vi kan även se att många av de som jobbar på lodgerna är de som bor i byarna. Och det finns mer att berätta....

  Vill du veta mer? Kontakta oss här

  Susannes reseblogg - Zimbabwe

  I november reste vår kollega Susanne genom Zimbabwe , här är ett stycke från hennes reseberättelse: "Vi stannar till några gånger för att titta på djuren som vi ser längs spåret, giraffer, impalor, gnuer och apor och efter ca tre timmar är vi framme vid Ngamo Sliding. Här sätter vi oss i en öppen jeep och sticker genast in i Hwange Nationalpark för man har hört på radion att man sett två lejonbröder. Mycket riktigt! Strax skymtar två beige kroppar som gömmer sig i det bruna gräset. Vi stannar jeepen bara 6-7 meter från dessa två kattdjur........"

  Läs mer om Susannes reseberättelse här

   

 • Ta med familjen på safari i vinter

  2018-10-17

  Varför inte se till att få uppleva den härliga sommarvärmen vi hade i somras även till vintern? Afrika är en fantastisk kontinent som erbjuder underbar värme även under vår vinter och inte bara det, Afrika erbjuder också en stor variation av natur, djur, olika kulturer och de mest varmhjärtade människorna.

  En populär kombination är att uppleva spännande safari tillsammans med sol och bad. Passa på att uppleva detta tillsammans med hela familjen. I detta nyhetsbrev nämner vi två av flera förslag med exakt denna kombination.

  Har ni fortfarande inte planer över nyår? Passa på att boka upp de två sista platserna vi har till Kapstaden och Krugerparken. Kanske blir det just du som skålar in 2019 bland de vilda djuren i Krugerparken.

  Familjens Kenya

  Ta med familjen på en magisk safariresa till Kenya. Safari i Kenyas världsberömda nationalpark Masai Mara och därefter sol och bad på Diani Beach söder om Mombasa. Detta är den perfekta resan för familjen och för er som vill se mängder av djur, inklusive "Big Five", för att sedan njuta av sol och bad vid Indiska Oceanen.

  Pris
  Vuxen, från: 15 990 kr exkl. flyg
  Barn, från: 13 190 kr exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Tanzaniasafari för familjen

  Vår familjeresa till Tanzania passar perfekt för er som reser med familjen och vill uppleva Tanzanias fantastiska natur och kultur. Möt människorna i Ng'resi village, spana efter de vilda djuren i Tarangire och Lake Manyara för att avsluta  resan med sol, bad och snorkling på Zanzibar. En resa fullspäckad med äventyr på 10 dagar/9 nätter

  Pris
  Vuxen, från: 15 490 kr exkl. flyg
  Barn, från: 11 240 kr exkl. flyg

  Läs mer och boka här

  Fira nyår i Krugerparken – 2 platser kvar

  För er som vill fira nyår i Sydafrika har vi satt ihop en riktigt bra kombination med Kapstaden, safari i Krugerparken samt en avslutning med Panorama Route. Res iväg efter julen för att koppla av och ladda batterierna inför det nya året.
  Avresa ifrån Stockholm den 25 december, hemresa den 3 januari.

  Pris
  37 985 kr per person, del i dubbelrum inkl. flyg

  Boka de sista platserna här

                          

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.