Fler nyheter

 • Kapstaden, Garden Route & Safari - på egen hand eller med grupp?

  2017-05-18

  Kapstaden, en av världens vackraste städer! Med ett makalöst läge vid foten av det mäktiga Taffelberget och med Atlanten framför sig, har Kapstaden något att erbjuda till alla!
  Vill du resa på egen hand eller följa med på en gruppresa med svensktalande guide? Oavsett hur du önskar resa, har vi något som kan passa dig! Börja ditt äventyr med ett antal dagar i Kapstaden, den perfekta starten på resan! 

  Passa på att boka din jul & nyårsresa redan nu - det bokas för fullt!

  Kapstaden, Garden Route & Safari – Med svensktalande guide

  På denna resa guidar vi er genom vår populära rundresa. Vår svensktalande guide tar hand om er och ni behöver bara tänka på att koppla av. Resan är på 16 dagar/15 nätter inkl. resdagar.
  Pris från: 34 985 kr per person inkl. flyg

  För detaljerad information och bokning, läs här

  Kapstaden & Garden Route & safari – På egen hand

  Detta är en av våra populäraste resor på egen hand och innehåller oförglömliga upplevelser, bra boende och mycket av det bästa Sydafrika har att erbjuda. Upplev Kapstaden, vackra miljöer längst Garden Route och avsluta med spännande safari. Resan är på 17 dagar/16 nätter inkl. resdagar.
  Pris från: 18 285 kr per person exkl. flyg

  För detaljerad information och bokning, läs här

  Kapstaden, vin, Kruger och Mauritius – på egen hand

  Kapstaden, vindistrikten, Krugerparken och Mauritius - den perfekta kombinationen! En populär resa på egen hand men boende, transfer, flera utflykter och safarin i Krugerparken ingår. Resan är på 15 dagar/14 nätter inkl. resdagar.
  Pris från: 25 995 kr per person exkl. flyg

  För detaljerad information och bokning, läs här

  Kapstaden, Safari & Mocambique - En guidad resa, flera upplevelser

  En lyxig resa med bra boende och god mat för den som vill unna sig lite extra över jul och nyår! Fantastiskt vackra Kapstaden, spännande safari i Krugerparken och en härlig avslutning med sol & bad i Mocambique! Gruppresa med svensktalande guide på totalt på 17 dagar/16 nätter inkl. resdagarna.

  Pris från: 52 985 kr per person inkl. flyg
  Avresa 21 december 2017

  Läs mer och boka resan här

   

   

 • Bila på egen hand i Namibia

  2016-09-15

  Till hösten utökar KLM sitt ruttnät och börjar nu flyga på Windhoek i Namibia. Med tre avgångar per vecka, blir detta ett mer tillgängligt och intressant resmål för många! I och med att man i Namibia även använder valutan sydafrikanska rand (ZAR), och att denna valuta för tillfället är ytterst förmånlig för oss svenskar, är det ett mycket bra tillfälle att resa hit. Namibia erbjuder en trygghet som land vilket gör att det är en underbar destination att resa till. Vandra på sanddynorna i Sossusvlei och ta del av en fantastisk utsikt. Åk ut på säl och delfinsafari i Swakopmund och njut av spännande safari i Etosha National Park där ni har chansen att se den utrotningshotade svarta noshörningen.

  På detta kör-själv-paket i Namibia får man under 10 dagar/9 nätter chansen att stifta bekantskap med Namibias fantastiska variation av landskap. Med förbokade hotell kan man i lugn och ro njuta av dagarna som erbjuder några av Namibias höjdpunkter
  Bila på egen hand i Namibia
  Pris från: 19 985 kr per person inkl. flyg

   

 • Glad alla elefanters dag!

  2016-08-09

  Fredagen den 12 augusti är det ”World Elephant Day” och vi vill fira och uppmärksamma de magnifika och vackra elefanterna. Antalet elefanter i världen sjunker ständigt på grund av handel med elfenben och utbredd, illegal tjuvjakt. Dessutom har elefanternas naturliga områden reducerats kraftigt, vilket sätter hårda prov på relationen mellan vilda elefanter och arbetande bönder som försvarar sin lantbruksmark. En strid som elefanten sällan går vinnande ur. Fira ”World Elephant Day” med oss och besök deras hemsida för att informeras om hur organisationerna arbetar för den hotade elefanten och hur du kan hjälpa till. Läs mer här. För mer elefantinspiration se trailern till fantastiska dokumentären ”When elephants were young” och får mer information här. En vacker film om en ung man och hans elefant som tillsammans tigger på Bangkoks gator tills möjligheten uppkommer för elefanten Nong Mai att släppas fri i det vilda.

 • Det är glädjande att allt fler vill upptäcka mer av Afrika!

  2016-07-29

  Det är glädjande att allt fler vill upptäcka mer av Afrika. Vi som har bott, jobbat och gjort otaliga resor på kontinenten vet ju att här finns så otroligt många och olika former av naturupplevelser, kulturer, matupplevelser och inte minst fantastiska människor. Är du nyfiken på Afrika eller redan gjort några resor och vill upptäcka lite bortom allfartsvägarna? Ring eller maila oss så gör vi det som vi brinner för – hjälper dig att få ut det bästa av din Afrikaresa. Några tips får du nedan och mycket mer inspiration hittar du på vår hemsida. Glad afrikaplanering!

  Sydafrika - den perfekta destinationen
   

  Sydafrika är en perfekt destination för alla. Den växlande och magiska naturen kommer slå dig med häpnad. På några timmar kan du att få se öken, savann, vindistrikt, vattenfall, dalar och höga berg. Ett fantastiskt land för de som tycker om att vandra och cykla samtidigt som man enkelt kan hyra bil. Sydafrika erbjuder mängder med sevärdheter, semesterorter, spännande safariupplevelser och oändligt med vingårdar. Allt till förmånliga priser och i ett härligt klimat. Läs om våra reseförslag här
  Denna otroligt populära destination brukar snabbt bli slutsåld runt jul och nyår, som tur är har vi fortfarande bra flygresor och kan hjälpa dig att skräddarsy en resa efter dina önskemål.
  Pris från:  24 985 kr per person inkl. flyg

  Kapstaden, Krugerparken & Mocambique.
  En guidad resa - flera upplevelser
   

  Letar du efter den perfekta resan där du inte behöver välja utan får uppleva kultur, natur, djur och sol och bad i ett? Då är detta resan för dig. Med start i Kapstaden, den äldsta staden i Sydafrika som kärleksfullt kallas för ”the Mother city”, där bergen, stadslivet och de lummiga och inbjudande vindistrikten välkomnar er. Fortsätt resan med att söka efter de vilda djuren i Krugerparken. Där kan du somna till ljuden av nattaktiva djur som leker och jagar för att vakna till utsikten över floden dit djuren kommer för att dricka och bada. Åk vidare till vackra Mocambique för att avsluta med sol och bad i spännande natur.
  Avresa 25 december, 2016
  Pris: 45 985 kr per person inkl. flyg
  Läs mer och boka här

  Safari & Strand i Tanzania - Nyårsresa
     Tanzania är ett djurparadis som erbjuder upplevelser du sent kommer att glömma. Förgyll ditt nyår med att åka på en guidad tur som bland annat tar dig ner i Ngorongorokratern för att därefter fortsätta sedan till berömda Serengeti National Park med ett rikt djurliv och möjlighet att få ta del av ”den stora migrationen” då nästan 2 miljoner zebror och gnuer förflyttar sig från Kenya till Tanzania. Efter dessa fantastiska upplevelser på land åker ni till Zanzibar och dess vattenvärld med färgglada korallrev. Här kan ni koppla av och njuta av sol och bad och prova på alla vattenaktiviteter ni kan tänka er.
  Avresa 25 december, 2016
  Pris: 45 985 kr per person inkl. flyg
  Läs mer och boka här

  The Rainbow Team
   

  Gothia Cup är över för i år och Rainbow Team har åkt tillbaka hem till Sydafrika igen. Killarna gjorde en fantastisk insats och vann alla matcher i gruppspelet utan att släppa in ett enda mål. Tidigt i slutspelet åkte tyvärr laget ut efter en hård kamp mot norska FK Varg och resan var över för den här gången. Men det sjungande och dansande laget är redan taggade på att komma tillbaka till Göteborg och Gothia Cup nästa år. Vi ses då! Under tiden kan ni följa dem på deras Facebooksida.
  På bilden ser vi Luke September som höll ett tacktal till oss i med att det var vi som sponsrade lagdräkterna. Go Rainbow Team!

   

 • Inspiration och restips inför hösten

  2016-06-13

  Resekväll i Helsingborg 26 maj


   

  Inspireras och lär er mer om Sydafrika med afrikakorrespondenterna, journalisterna, tillika våra guider Andreas Karlsson & Görrel Espelund. Vi bjuder in till en resekväll tillsammans med vårt systerbolag Poseidon Travel i Helsingborg torsdagen den 26 maj. Vi utlovar inspirerande berättelser av Andreas & Görrel. Boka resekvällen här!

  Rainbow Teams resa till Gothia Cup
     Förra året kom "Rainbow Team" från Kapstaden för första gången till Göteborg för att spela i Gothia Cup. Nu är de tillbaka och vi på African Tours & Safaris sponsrar deras lagdräkter. Detta lag symboliserar att det inte spelar någon roll var man kommer ifrån eller vad man har för bakgrund. Tillsammans övervinner man allt. Vi kommer självklart att hålla er uppdaterade på vår facebooksida Ni kan också följa dem direkt på deras facebooksida.

  En resa - tre länder. Upplev Namibia, Botswana & Victoriafallen
     Besök tre skilda länder på mindre än två veckor tillsammans med en erfaren guide! Upplev fantastisk safari i Etosha National Park och Chobe National Park. Möt lokalbefolkningen och bli berörd av deras livsstil och historia och blicka ut över världens största vattenfall, det mäktiga Victoriafallen. Detta och mycket mer kommer du vara med om under resans gång.
  15 dagar inkl. resa
  Pris från: 38 985 kr per person inkl. flyg
  Läs mer och boka här.

  Namibias häftiga höjdpunkter


   

  Namibia är landet med häftig natur med sanddynor, öken och ett fantastiskt djurliv. Under denna resa upplever ni bland annat Sossusvleis röda sanddynor, Fish River Canyons otroliga vyer, Spitzkoppes häftiga granittoppar och nationalparken Etosha med ett underbart djurliv. Nambiba är helt klart ett av Afrikas mest fascinerade land.
  16 dagar inkl. resa
  Pris från: 29 985 kr per person inkl. flyg
  Läs mer och boka här

  Safari & Zanzibar - en klassik komibation som funkar i alla lägen
  Tanzania erbjuder besökaren safari i världsklass med Serengeti och vulkankratern Ngorongoro som höjdpunkter. Har ni tur och kommer vid rätt tidpunkt på året kan ni också uppleva den stora migrationen då hundratusentals djur flyttar över till Kenya för att söka mat och vatten. Utanför kusten ligger Zanzibar, kryddön som erbjuder kritvita stränder och korallblått hav - kombinationen är oslagbar. 
  Priser från: 19 985 kr per person inkl. flyg
  Läs mer här


   

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.