Från Serengeti till Strand - Tanzania och Zanzibar

Tanzania sviker aldrig! Detta är en resa i enklare boende med underbara upplevelser. Här besöker ni det magnifika storviltsreservatet Serengeti, den stora Ngorongorokratern som fastställer uttrycket, ”att se är att tro” och inte minst Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Allt detta tillsammans med magiska dagar på Zanzibar är det perfekta upplägget för en bröllopsresa

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Arusha

Ankomst till Arusha på förmiddagen. Här bli ni bemötta av vår representant som kör er till Snow Crest Hotel där ni spenderar er första natt och förbereder er för en oförglömlig resa.

Dag 2. Lake Manyara

Utcheckning från lodgen och därefter kommer er safariguide och ni beger er till Lake Manyara National Park. Lake Manyara har inte den savannartade natur som man ofta förknippar med safari, utan är till stora delar trädtäckt. Parkens huvudattraktion är naturen, ett rikt fågelliv, elefanter och en hel del olika växtätande däggdjur. Kattdjur förekommer men är inte så vanliga men här finns en märklig företeelse och det är de trädklättrande lejonen. Picknick lunch längst vägen. Incheckning på Manyara Wildlife Safari Camp.

Dag 3-4. Serengeti National Park

Efter frukost bär det iväg till Serengeti National Park. Tanzanias äldsta och populäraste nationalpark och Namnet Serengeti kommer från Massaiernas ord Siringitu, som betyder ungefär ”de ändlösa slätternas land”. Serengeti omfattar 15 000 km² och här finns tack vare den stora mängden gräsätare också fler stora rovdjur än någon annanstans i världen. Serengeti har bland annat stora populationer lejon, leoparder, geparder, hyenor och schakaler. Också elefant, buffel, flodhäst, krokodiler, dik dik antilop, impala, kudu, Grant’s gasell, giraff, topi och struts är vanligt förekommande. Lunch längst vägen. Incheckning på Ecd Lodge. Här finns också chansen att komma närmare naturen genom att gå på en naturpromenad samt att möte djuren på natten genom en nattsafari.

Dag 5. Ngorongoro Conservation Area

Utcheckning och där efter avfärd mot Ngorongoro. Ngorongoro Conservation Area (NCA) är ett stort naturskyddsområde i norra Tanzania, beläget mellan Serengeti National Park i väster och förkastningsdalen Great Rift Valley i öster. Den mest kända delen av Ngorongoro är den stora och djurrika Ngorongorokratern, som ligger i höglandets östra del. Platsen är idag känd som ett av de djurtätaste och djursäkraste safariområdena i Afrika. Här finns omkring 20 000 större däggdjur och världens högsta koncentration av rovdjur. Det finns också gott om bufflar, antiloper, gnuer och zebror. Ni äter picknick lunch längs vägen. Incheckning på Ngorongoro Farm House

Dag 6-10. Zanzibar

Efter frukost blir ni körda till flygfältet för att ta er till Zanzibar. Vid ankomst så möter vår representant upp er och kör er till den norra delen av Zanzibar för incheckning på Langi Langi Beach Cottages. Här spenderar ni fem nätter och njuter av sanden mellan tårna, korallblått hav och ren avkoppling.

Dag 11. Hemresa

Sista dagen i paradiset. Frukost och därefter utcheckning. På eftermiddagen är det transfer till flygplatsen för flyg hem till Europa och Sverige.

 

Resfakta Pris

Pris per person: från 25 525 kr per person, del i dubbel
Priset gäller under lågsäsong, för andra priser kontakta oss

Safari, vad som ingår:

 • Välkomstbubbel vid ankomst till flygplatsen
 • Boende enligt program
 • Privat transport i eget safarifordon, 4x4
 • Helpension förutom i Arusha
 • Aktiviteter enligt programmet
 • Alla entréer till parker
 • Engelsk assistans av guide/chaufför 24 timmar per dag
 • Flyg, Arusha - Zanzibar

 

Zanzibar, vad som ingår:

 • Boende enligt program inkl. frukost
 • All transfsfer i programmet

 

Detta ingår inte i priset:

 • Flyg, från 6000 kr per person
 • Visum Tanzania $50 per person
 • Extra utflykter som önskas i programmet
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan