Skip to main content

Gästkommentarer

Gästkommentarer på resan: Prisvärda Kapstaden, St Lucia och Safari

Hej

Jag vill tacka Dig så mycket för fantastiskt bra stöd i vår planering och bokning av vår resa till Kapstaden och St Lucia. Mycket bra förslag från din sida som visade sig passa oss utmärkt. Vi kom hem i söndags med massor av minnen och kan konstatera att detta är den bästa resa vi gjort. Garanterat att vi åker tillbaka vid tillfälle.

Tack än en gång!
Hälsningar Marianne

 • Ruaha var bland det mest spännande vi sett

  2020-02-04

  Ruaha var bland det mest spännande vi sett och att bo i lodge med direktkontakt med flodhästarna som höll till rakt nedanför vår lilla veranda var något helt otroligt. Vi hade turen att dessutom ha deras gångstråk till och från floden direkt utanför och att kunna följa deras morgon- och och kvällsbestyr på några meters håll utan att störa dem eller känna oss rädda var något fantastiskt och oväntat.

  Likaså var det en otrolig upplevelse på Kinasi Logde på Mafia Island.

  Vi hade turen att få se riktigt stora valhajar på mycket nära avstånd. Min fru är lite mer van vid vatten än jag så hon lyckades med flera nära möten genom snorklingen men jag lyckade i alla fall med ett lyckat hopp där jag kom riktigt nära de stora djuren. Dykargänget på Kinsasi på var mycket lyhörda för att vi gäster hade olika vana av vatten. Jag fick hjälp att lära mig snorkla. Att vi sedan hade den otroliga turen att få vara med om kläckningen av 135 havssköldpaddor trots att det var fel årstid var något oväntat.

  Hälsningar,

  Hans

  Safari i Selous och Ruaha i södra Tanzania i kombination med Mafia Island, januari 2020

 • Hemma från en fantastisk resa med barn och barnbarn till Tanzania

  2020-02-04

  Hej!

  Hemkomna från en fantastisk resa med barn och barnbarn till Tanzania så vill vi tacka för en mycket bra planerad och genomförd resa! Vi njöt alla av en spännande Safari vecka som tack vare våra två genomkunniga och behagliga guider Joseph och Jacob blir ett minne för livet för oss alla nio! Härliga kunskaper och erfarenheter som de delade med sig så skickligt av! Flyg från Serengeti till Zanzibar var en bra rekommendationen från dig Malin vilket gjorde att vi kunde njuta av en härlig och avkopplande vecka på stranden! Diamond Mapenzi Resort visade sig vara rätt plats för såväl gammal som ung att vila upp sig efter en Safari vecka samt skåla in det nya året 2020  vilket inte kunnde börja på ett bättre sätt ! Med vänliga hälsningar Torild & Lars

  Tanzania och Zanzibar december-januari 2019-2020

 • Feed-back till African Tours & Safaris

  2020-02-04

  Vi tog kontakt med African Tours & Safaris på rekommendation från vänner. Vår kontakt blev Malin Ternebrink och till henne skickade vi våra grova önskemål.

  Våra grova krav på resan

  Vi, Thomas och Carina, ville åka från Stockholm till Johannesburg och därifrån direkt på safari. Samtidigt ville vi att våra två vänner som bodde i Kapstaden skulle ansluta och åka på samma safari.

  Efter safarin ville vi flyga till Port Elisabeth och där plocka upp en hyrbil för att åka Garden route till Kapstaden. Bilen ville vi kunna lämna i Kapstaden.

  Standardkrav på boende

  Vi ville bo med bra standard men gemytligt, alltså inte för i några stora komplex

  Malin förstod våra tankar och kom snabbt tillbaka med ett förslag på flyg som innebar att vi åkte från Stockholm till Frankfurt (Lufthansa)och vidare till Johannesburg (South Africa Airlines – jättebra). Därefter inrikesflyg till Hoedspruit. Korta mellanlandningar. Våra vänner anlände med inrikesflyg 15 minuter före oss så där lyckades Malin tajma in bra.

  Vi hämtades på Hoedspruit flygplats av en förare från Simbavati River lodge i Timbavati Private Game Reserv där Malin bokat in oss för safaridygnen. Toppenställe, personligt och få gäster.

  Elefanter, Impalor och vildsvin inpå knuten, flodhäst i rivern. Games tidig morgon och sen eftermiddag. Varje game avslutades med en liten ”picknick” ute i bushen när solen gick ner (småplock vin, öl eller alkoholfri dryck).

  Vi fick se 4 av big 5, saknade buffeln, men även hyenor, krokodiler, gnun, zebra, giraffer och Cheeta (geparder). Totalt 17 arter av storlek.

  Lämnade Simbavati, transport till Hoedspruit för flyg till Johannesburg och byte till Port Elisabeth. Där hämtades en förbokad bil.

  Övernattning i Port Elisabeth på Cape Flame Guest House som låg nära stranden med gångavstånd till middagsrestaurang De Kelder, bra mat.

  Med bil till On the Beach House, Jeffreys Bay. Bästa boendet under Garden Route resan. Fantastiskt fina rum vid stranden där vi kunde sitta och titta på delfinflockars förflyttning. Nära fina restauranger, gångavstånd. Mycket bra boende med a/c, kylskåp och ”honestybar”. Bra frukost. Kan rekommendera lunch på Die Walskipper och middag på Kitchen Windows Beach Restaurant.

  Vidare med bil på bra vägar till Knysna. Jättebra boende på Amber Guest lodge. Dock lite långt från centrum, ingen a/c utan takfläkt (att tänka på vid säsong med höga temperaturer). Ägaren rekommenderade inte taxi med kommentaren ”lokala chaufförer som pungslår turister”. Tog egen bil ner till Waterfront. Lunch på enkel bar ”Tapas & oysters”. Middag på ”34 South”, bör bokas i förväg – ostron rekommenderas. Mysig ort som bör besökas.

  Vidare till Hermanus, Beluga Guest House, bra läge nära centrum. Kanonfina rum, pool, honesty bar.  Betyget dras ner pga avsaknad av kylskåp och a/c. Fanns en stor fläkt att ta fram från en garderob men den lät som ett kraftverk så den slogs av efter 5 sek.

  Åt på Fishermans Cottage (boka bord). Tog tyvärr in 2 ”platters för 4 personer. Hade räckt med 1. Jättemycket mat, skaldjur och fisk. Gott!

  Sen vidare till Kapstaden för en vecka i hyrt hus (egen bokning) tillsammans med vännerna. Återlämnade hyrbilen, nu fanns biltillgång i hushyran. Många besök på vingårdar för luncher och middagar. Tyvärr blåste det för mycket så linbanan till Table mountain och båt till Robben Island stod still.

  Besökte dock kåkstaden Kaymandi utanför Stellenbosch med guiden Mandiba som själv bott i kåkstaden i 8 år. Fick se det ”inre” av miljön. Han hämtade oss i Stellenbosh och körde oss till kåkstaden. Guide behövs, besök inte utan.

  Övrigt

  Ostron på restaurant Jardin i Stellenbosch, värt ett besök, liksom hela Stellenbosch. Steffanie´s Place i Somerset West, kanon middagsrestaurang (boka bord).

  De Brasserie, jättebra lunchrestaurang i Strand (boka bord)

  Hemresa från Kapstaden via Wien till Arlanda (Austria Air). Fungerade jättebra.

  Kommentar till Africa Tours & Safari

  Seriös och personlig kontakt. Malin verkar brinna för att göra kunderna supernöjda. Finns till hands så fort man har en fråga. Hennes engagemang och syn på vad som är viktig för upplevelsen avspeglas i de bokningar hon gjorde för vår resa. Sammanställde en ”resebeskrivning” för vår tur med boenden, beskrivning av varje ort, förslag på matställen, sevärdheter, Att tänka på osv.

  Stort tack från oss och våra vänner som var med på resan. I januari 2020.

  Thomas & Carina

  Sydafrika, januari 2020

   

 • Härliga minnen från Sydafrika!

  2019-12-19

  Nu har intrycken från en fantastisk Sydafrika resa sjunkit in .. härliga minnen!
  Vi vill tacka för en härlig resa, där allt fungerade perfekt. Fina boenden trevliga/kunniga guider, fin route och härliga upplevelser i Kariega,safariturerna var härliga med fina natur och djur upplevelse. Vi var nästan alltid ensamma med vår bil o kom djuren nära utan andra bilar omkring. Badande elfantfamilj på kvällsdppp i skymningen ..en höjdare.
  Vi längtar redan tillbaka! 

  Bengt & Marianne Bergström med sällskap (Kapstaden, Garden Route med Safari, november 2019)


   

 • Härlig upplevelse med familjen

  2019-10-18

  Härlig upplevelse i Tanzania

  Härlig upplevelse med familjen, var helt fantastiskt att ha Jakob i 5 dagar som guide, Jakob var helt enastående!
  Allt fungerade klockrent, folk kom i utsatt tid och allt klaffade till 100%.

  Roland Andersson med familj (Tanzaniasafari med Zanzibar, september 2019)

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.