Skip to main content

Golfresa för livsnjutaren i Kapstaden och vinlandet

Denna golfresa på 14 dagar/13 nätter till Kapstaden och vindistriktet är en resa i Sydafrika för livsnjutaren. Fantastiskt boende med Spa och pool, underbara middagar och bra vinupplevelser och som grädden på moset några rundor golf, de vackra miljöerna och den slående naturen får ni på köpet. I och runt Kapstaden finns många av de bästa golfbanorna, restaurangerna och massor av vingårdar. Om ni vill så går det enkelt att lägga till mer golf eller mindre, safari etc. möjligheterna är oändliga.

Höjdpunkter:

Golf på flera av världens bästa banor, Kapstaden, vindistrikten

Följande ingår i resan:

 • 4 nätter på Cape Milner Hotel inkl. frukost
 • 2 nätter på Steenberg Hotel inkl. frukost
 • 3 nätter på Coopmanhuijs Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
 • 3 nätter på Avondrood Guest House inkl. frukost
 • Privat transfer Cape Town International Airport till hotellet
 • Hyrbil D-klass, Nissan Almera eller liknande enligt program med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.
 • Klimatkompensering till 100%, läs mer här
 • Vår Trygghetsgaranti, läs mer här
   

Pris från 19 850 kr per person
För mer detaljerad information, se program och resfakta/pris

Program

Program

Dag 1. Ankomst Kapstaden

Ni hämtas av en chaufför med namnskylt på flygplatsen för en privat transfer till ert boende centralt i Kapstaden för nästkommande 4 nätter.

Dag 2.  Cape Peninsula 

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!

(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

Dag 3-4. Kapstaden

Dyka med vithajar i bur eller besöka Robben Island? Vi hjälper er att boka. Ni har väl inte missat Taffelberget, Table Mountain? Passa på någon av dagarna att besöka berget när det är fint väder eller gå en runda golf.
Måltider: Frukost

Dag 5. Steenberg - Costantia

En hyrbil levereras till ert hotell på morgonen. Det är bara en kort bit, ca 20 min, att köra till Steenberg Estate och Hotel. Detta är en vingård och hotell från 1695 och där ligger också en av Sydafrikas bästa golfbanor. Här äter man mycket bra på den kända utmärkta restaurangen Catharina´s och varför inte göra vinprovning på eftermiddagen, gratis när man bor här och/eller äta lunch på deras restaurant Bistro 1682 som ligger där man gör vinprovningen. I detta område som heter Constantia finns flera bra vingårdar att besöka, bla Sydafrikas äldsta, Groot Constantia.
Måltider: Frukost

Dag 6. Steenberg

Idag blir det naturligtvis golf på den utmärkta golfbanan, Steenberg Golf Club. 
Måltider: Frukost

Dag 7. Stellenbosch

Ni kör idag till ett känt vindistrikt Stellenbosch. Staden Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad. Det är en vacker universitetstad med många restauranger. Ni kommer att bo mitt i staden på trevliga och vackra Coopmanhuijs hotel. Hotellet ligger i ett kulturminnesskyddat hus. I hotellet ligger även en mycket bra restaurang som heter Helena´s. Kanske hinner ni med en runda golf på De Zalze GC en annan mästerskapsbana.

Dag 8. Stellenbosch

Förslag – Guidad heldagstur med vinprovning På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide. Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i Stellenbosch och Franschhoek beroende på vilka viner ni i gruppen tycker om. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.

(Pris Guidad vintur Stellenbosch: från 640 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost                       

Dag 9. Stellenbosch

Idag är inget inplanerat förutom att ni kanske vill spela golf på Arabella GC. Ytterligare en mycket bra mästerskapsbana. Banan ligger nära kusten och passa också på att besöka Hermanus, en stad där man kan se valarna från land. De är här från juli till november och ni kommer med säkerhet se dessa bamsar. I Hermanus finns också ett bra vindistrikt, Hemel en Aarde.          
Måltider: Frukost                          

Dag 10. Franschhoek

Idag bär det av till Franschhoek, gourmethuvudstaden i Sydafrika. Här bor ni centralt i den lilla staden som har många fina restauranger att välja på.

Dag 11-12. Franschhoek

Dagarna är fria för egna aktiviteter eller gå en runda golf till exempel på Pearl Valley GC.

Dag 13. Hemresa

Hyrbilen lämnas på flygplatsen och ni checkar in och flyger hem med fler härlig upplevelser med er i bagaget.

 

 

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från 19 850 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg

Detta ingår i priset: 

 • 4 nätter på Cape Milner Hotel inkl. frukost
 • 2 nätter på Steenberg Hotel inkl. frukost
 • 3 nätter på Coopmanhuijs Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
 • 3 nätter på Avondrood Guest House inkl. frukost
 • Privat transfer Cape Town International Airport till hotellet
 • Hyrbil D-klass, Nissan Almera eller liknande enligt program med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.
 • Klimatkompensering till 100%, läs mer här
 • Vår Trygghetsgaranti, läs mer här

Detta ingår inte i priset: 

 • Flygbiljetter, pris från 8 000kr per person
 • Guidad heldagsutflykt, Cape Peninsula inkl inträde exkl. Boulders Beach entré
 • Heldags guidad vintur med vinprovning
 • Övriga utflykter som önskas
 • Green Fees, vi bokar ni betalar på plats
 • En lämningsavgift i Kapstaden, R400 samt kontraktsavgift R80 samt eventuell hyra av GPS, bränsle och vägtullar som betalas på plats
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa,  även som komplement till hemförsäkringen

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteändringar

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.