Skip to main content

Guidade rundresor med svensktalande guide

lejonhonaImage: Lejonhon i Masai Mara Kenya

Här har vi sammanställt alla våra guidade rundresor som har svensktalande guider. Vi har våra fantastiska guider som vi är stolta över att samarbeta med. Några resor i Sydafrika, ett par i Tanzania och en i Kenya.

Det Stora Äventyret - Kenya & Zanzibar

En resa fylld av upplevelser och starka intryck från det vilda Afrika. Dina guider i Masai Mara, ett av jordens viltrikaste områden, är Linda Rasmussen och Sven Zetterlund som i drygt 10 år guidat safariresor i Östafrika och har en unik kontakt med massajfolket. Det gör att ni får upplevelser och mö...

7 dagar från SEK 48 450 Läs mer

Sydafrika med Svenska Vinbolaget

Resan är spikad och innehållet fullspäckat. African Tours & Safaris och Svenska Vinbolaget bjuder in till en välsmakande vin- och matresa till Sydafrika, fyllt med häftiga naturupplevelser och många spännande stopp. Resan är på 11 dagar/10 nätter. Sydafrika är ett storslaget land med ett spännande d...

Kontakta oss för aktuella avresor Läs mer

Kapstaden, Garden Route & Safari - Sydafrika i ett nötskal

Följ med på en resa där du får uppleva det bästa av Sydafrika med svensktalande guide. Upptäck en värld av äventyr och upplevelser i magiska Kapstaden och dess omgivningar. Från majestätiska vingårdarna till natursköna Garden Route och de spännande safariturerna. Ni startar i Kapstaden och fortsätt...

Kontakta oss för aktuella avresor Läs mer

Sydafrikas höjdpunkter med svensk guide

Sydafrika, en upplevelse för livet, ett land fyllt av kontraster och underbar natur. Vår rundresa täcker det bästa Sydafrika har att erbjuda. Oförglömliga safariupplevelser, häpnadsväckande natur, vackra stränder, och avslutning i en av världens vackraste städer – Kapstaden. Under resan gör vi också...

Kontakta oss för aktuella avresor Läs mer

Våra svenska guider

Görrel Espelund

I Sydafrika har vi några populära rundresor där ni kommer att få oförglömliga upplevelser tillsammans med Görrel Espelund, Afrikakorrespondenten som sadlade om och blev guide. Som journalist har hon haft särskilt fokus på Afrika i över 20 år och mellan 1997 och 2004 var hon stationerad i Kapstaden som korrespondent för Sydsvenskan och Göteborgs-Posten. Hennes bevakningsområde var Afrika, söder om Sahara. I Sverige är Görrel en flitigt anlitad föredragshållare och moderator. Genom åren har hon även skrivit ett flertal böcker, den senaste, ”Kap till Kairo – anteckningar längs vägen”, tillsammans med Andreas Karlsson.

Sedan några år tillbaka har hon återvänt till sitt andra hemland Sydafrika och är nu utbildad och ackrediterad kulturguide i enlighet med South African Tourism Service Associations (SATSA) krav.

Linda Rasmussen & Sven Zetterlund

I Kenya har vi i flera år arrangerat resor tillsammans med Linda Rasmussen och Sven Zetterlund som i drygt 10 år guidat safariresor i Östafrika och har en unik kontakt med massajfolket. Det gör att ni får upplevelser och möten som få turister har chans att få vara med om. Resan tar er til Masai Mara, ett av jordens viltrikaste områden, Ni flyger hela vägen, landar mitt i reservatet och bor på en bekväm tältcamp vid Talekfloden som gränsar till naturreservatet. Det garanterar dig maximal upplevelse av både djur och kultur från första stund till sista.

Linda Rasmussen har tidigare bott och arbetat i Tanzania under sju år bla på svenska skolan i Dar es Salaam. Sven Zetterlund är fotograf, filmare och författare och har ägnat de senaste 20 åren åt att dokumentera det vilda djurlivet och massajfolket i Kenya. Tillsammans driver de Mama Zebra Memorial Fund som bla finansierat skolor för ca 1700 massajbarn i Kenya. 

Hazze Sandström

I Tanzania erbjuder vi en spännande resa tillsammans med Hazze Sandström. Hazze föddes och växte upp i Tanzania. Sammanlagt har han bott mer än 25 år i landet. Tack vare uppväxten i Tanzania talar Hazze flytande Kiswahili och även de mindre språken Kinyamwezi och Kisukuma. Hazze har under sina 25 år i Tanzania arbetat med både biståndsprojekt och för kommersiella företag.

Hazzes kärlek till Tanzania och hans unika erfarenhet och kunskap om landet gör honom till en kunnig och engagerad guide och garanterar att ni som reser med honom får en resa som går bortanför de vanliga turiststråken.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.