Skip to main content

Kan man flyga rättvist?

Visst har även vi upplevt känslan av ”flygskam”, men vi på African Tours & Safaris vet också att turismen är en förutsättning för att Afrikas viltvård skall bevaras och att turismen är en av huvudinkomsterna för människor som bor i de länder vi säljer resor till. Därför är det viktigt för oss att stötta den småskaliga och närodlade turismen och med stolthet klimatkompenserar vi våra resor till 100%.

Tillsammans kan vi göra skillnad, och vi börjar här och nu!

Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

Safariturismen livsviktig

Turismen är en förutsättning för en stor del av viltvården i Afrika. Noshörning, elefant och lejon är några av de djur som sannolikt hade varit utrotade utan safariturism. Det bästa skyddet mot tjuvjakt är.......

Läs mer om vad vår VD säger här

Man ska inte skämmas

"Många tror att skyddade områden skulle förbli skyddade även om turister inte besökte dem. Detta är inte sant, utan besökare skulle 90% av de skyddade områdena inte existera och tusentals jobb skulle försvinna. Jag tror att de negativa konsekvenserna av turister som inte reser till södra Afrika skulle vara betydligt större än de negativa koldioxidavtrycken av dem som kommer dit....."

Läs mer om ekotursim här

Tillsammans kan vi bidra

Vi på African Tours & Safaris arbetar kontinuerligt med att minska vår negativa påverkan på världen och vi har under året arbetat med att minska vårt användande av engångsartiklar, i plast men även i andra material. Detta innebär att.....

Läs mer om vad vi gör här

Glad midsommar

Vi på African Tours & Safaris vill önska både gamla och nya resenärer en riktigt Glad Midsommar med många härliga skratt, god mat och dryck.
När man ofta reser på safari stannar man till mitt ute i bushen för att avnjuta en "sundowner" dvs. en drink i solnedgången. Saknar ni inspiration till midsommarens drink kommer några favoriter här:

Läs mer och skåla här

Sidan verkar inte finnas.
Prova vår sajtkarta eller testa att söka:

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.