Skip to main content

Kapstaden, Garden Route & safari

Detta är en av våra populäraste skräddarsydda resa på egen hand. Denna resa tar er från Kapstaden till Port Elizabeth via Sydafrikas kända Garden Route med hyrbil. En av Sydafrikas finaste sträckor att åka. Denna resa innehåller flera oförglömliga upplevelser, bra boende och mycket av det bästa Sydafrika har att erbjuda! Resan är på 16 dagar/15 nätter inkl. resdagar med avresa året om. Resan går naturligtvis att anpassa efter era önskemål på boende och reselängd. 

Höjdpunkter: 
Kapstaden, vindistriktet med Stellenbosch, Oudtshoorn, Knysna och safari i Kariega Game Reserve. 

Detta ingår i resan:

 • 4 nätter på The Hyde Hotel, Kapstaden inkl. frukost
 • 2 nätter på Stellenbosch Hotel, Stellenbosch  inkl. frukost
 • 2 nätter på La Plume, Oudsthoorn inkl. frukost
 • 3 nätter på The Rex Hotel, Knysna  inkl. frukost
 • 2 nätter på Kariega Main Lodge, inkl. frukost, lunch och middag, utvalda drycker och 2 safariturer per dag samt conservation & community levy för Kariega Foundation som jobbar mot bland annat tjuvskytte
 • Transfer Cape Town International Airport till ert hotell
 • En hyrbil, D klass, Nissan Almera eller liknande enligt program med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
 • Klimatkompensering, läs mer här 
 • Vår trygghetsgaranti


Pris från: 19 950 kr per person
För mer detaljerad information, se program och resfakta/pris

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst till Kapstaden blir ni bemötta av vår represenatnat som kör er till ert hotell The Hyde Hotel och resten av dagen är fri för egna strövtåg i den vackra staden.

Dag 2. Kapstaden

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!
(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset).
Måltider: Frukost

Dag 3-4. Kapstaden

Dessa dagar är fria för egna aktiviteter. Njut av poolen vid hotellet eller kanske ett besök i Waterfront där det alltid är fullt med aktiviteter. Här finns utmärkt shopping, restauranger i världsklass och ett sprudlande folkliv utan dess like. Kapstaden har ett stort utbud av aktiviteter och upplevelser, vi hjälper gärna att boka. Kontakta oss för förslag.
Måltider: Frukost

Dag 5. Stellenbosch

Efter frukost kommer en bilvärd och lämnar er hyrbil. Det är det dags att lämna Kapstaden för den här gången. Förslagsvis kan ni köra den den vackra kuststräckan via Strand till den trevliga staden Hermanus. Sedan fortsätter ni upp till Stellenbosch. Stellenbosch är framför allt känt för sina vinodlingar och många anser detta vara Sydafrikas högborg när det gäller vin. Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Här bor ni centralt på Stellenbosch Hotel.
Måltider: Frukost

Dag 6. Vintur

Förslag – Guidad vinprovartur På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide ut till det vackra vindistriktet Stellenbosch, ca 5 mil från Kapstaden och som framförallt är känt för sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap.
Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i vindistrikten. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.
(Pris Guidad vintur Stellenbosch: från 640 kr per person, ej inkluderat i totala priset)'
Måltider: Frukost

Dag 7. Oudtshoorn

Ni fortsätter er färd österut på Route 62 till Oudtshoorn. Staden är känd för sina strutsuppfödningar och här bor flest strutsar i världen. I Oudtshoorn bor ni på ett av våra favoritställen, La Plume Guest House. Detta guest house finner vi i det lugna, vackra Olifants River Valley med en spektakulär vy över Swartberg Mountains. Njut av de vackra rummen och inte minst de fantastiska badrummen. Besök gärna en strutsfarm på eftermiddagen.
Måltider: Frukost

Dag 8. Oudtshoorn 

Dagen fri för egna aktiviteter. Idag förslår vi att ni gör en utflykt till Prince Albert Pass som är en otroligt vacker bilfärd. På vägen passerar ni Cango Caves som är världens största grottsamling med droppstensformationer. Här kan ni välja att stanna och följa med på en guidad tur.
Måltider: Frukost

Dag 9. Knysna

Färden går vidare via Robinson Pass ner till Garden Route och ert resmål för dagen, Knysna. Här bor ni på The Rex Hotel, beläget mitt i staden. Här finns mycket att göra, åk till Knysna Heads och se den vidunderliga utsikten, ta en båttur ut till Featherbed Nature reserve för en guidad promenad, besök Monkeyland, en fristad för apor där ni vandrar fritt med dem eller besök deras ”syster” Birds of Eden, en fristad för fåglar som flyger fritt. Detta område kallas för the Crags och ligger alldeles utanför Plettenberg. När ni är i ostronhuvudstaden skall ni naturligtvis äta dessa godsaker på plats. Besök gärna Knysna Oyster Company eller åk på en guidad kåkstadstur där ni får möta den lokala befolkningen och se hur de lever, träffa barnen, besöka ett typiskt hem, se Xhosa stammen sjunga och dansa m.m.  En stor del av kostnaden för turen går tillbaka till denna ”community” i form av, soppkök, skoluniformer, barnhem etc. Ni kan också åka på en 3 timmars båttur för att leta efter valar och delfiner.
Måltider: Frukost

Dag 10-11. Knysna

Dagarna fria för egna aktiviteter. Kör runt och titta på alla vackra platser i och kring Knysna, se förslag ovan. Här finns även två mycket bra golfbanor, Pezula och Simola för den golfintresserade.
Måltider: Frukost

Dag 12. Kariega Game Reserve

Tidig avresa från Knysna för att komma till Kariega Private Game Reserve vid lunchtid. Här väntar nu 3 dagar och 2 nätter med fantastisk safari. Ni checkar in på Kariega Main Lodge. Kariega Game Reserve har totalt 10 000ha land, är malariafritt och här finns möjlighet att se alla Big Five (lejon, elefant, leopard, buffel och noshörning). Safarin sker i öppna jeepar tillsammans med en duktig ranger som berättar om de rika djur-och växtlivet. Det finns även möjlighet att åka på en båttur längs Kariegafloden.
Måltider: Frukost/Lunch/Middag

Dag 13. Kariega Game Reserve

Safari i Kariega i öppen jeep med ranger och chans att se samtliga "Big Five" samt många andra djur och fåglar. 
Måltider: Frukost/Lunch/Middag

Dag 14. Hemresa

Efter en tidig safari och efterföljande brunch är det dags att säga adjö till safarilivet och köra de 85 km till Port Elizabeth och återlämna bilen samt påbörja resan hemåt. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från:19 950 kr per person, del i dubbelrum 

Detta ingår i priset:

 • 4 nätter på The Hyde Hotel, Kapstaden inkl. frukost
 • 2 nätter på Stellenbosch Hotel, Stellenbosch  inkl. frukost
 • 2 nätter på La Plume, Oudsthoorn inkl. frukost
 • 3 nätter på The Rex Hotel, Knysna  inkl. frukost
 • 2 nätter på Kariega Main Lodge inkl. frukost, lunch och middag, utvalda drycker och 2 safariturer per dag samt conservation & community levy för Kariega Foundation som jobbar mot bland annat tjuvskytte
 • Transfer Cape Town International Airport till ert hotell
 • En hyrbil, D klass, Nissan Almera eller liknande enligt program med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
 • Klimatkompensering, läs mer här 
 • Vår trygghetsgaranti


Detta ingår inte i priset:

 • Flygresa t/r Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg, från 10 000 kr per person 
 • Utflykter som önskas
 • Kontraktsavgift, leveransavgift, ev. extra förare, hyra av GPS, envägshyra för hyrbilen samt bränsle och eventuella vägtullar
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa till genom African Tours & Safaris, även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral för rådgivning


Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt  valuta- och skatteförändringar

Karta

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.