Kapstaden, Garden Route & safari

Detta är en av våra populäraste rundresor på egen hand. Resan är på 16 dagar/15 nätter inkl. resdagar med avresa året om. Ni startar i Kapstaden och fortsätter sedan till Stellenbosch, vidare till Oudsthoorn, Knysna och avslutningsvis Kariega Private Game Reserve. I Kapstaden finns det mycket att upptäcka och se, bland annat tar ni er ut till Godahoppsudden, upp till toppen på Table Mountain och besöker Robben Island. Vinlandet erbjuder både magiska viner och natur. I Oudsthoorn, som är världscentrum för strutsuppfödning får ni tillfälle att komma riktigt nära dessa fascinerade djur. Knysna som ligger i hjärtat av Garden Route erbjuder solnedgångskryssning i lagunen, härliga badstränder och fantastiska naturupplevelser. Detta paket innehåller flera oförglömliga upplevelser, bra boende och mycket av det bästa Sydafrika har att erbjuda!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst till Kapstaden blir ni bemötta av vår represenatnat som kör er till ert hotell Winchester Mansions Hotel. Detta otroligt stilfulla och samtidigt charmiga hotell är beläget vid Sea Point och har en fantastisk vy ut över Atlanten. På eftermiddagen möter er guide upp er för att ta med er på en stadsrundtur i Kapstaden. Detta blir en bra introduktion och ni lär känna staden redan första dagen. Ni besöker flera sevärdheter, däribland Table Mountain om vädret tillåter.

Dag 2. Kapstaden

Efter en god natts sömn och en välsmakande frukost blir ni upphämtade för en heldagstur runt Cape Peninsula och Godahoppsudden. Vi följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat över Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där den unika floran bjuder på en svårslagen artrikedom.
Måltider: Frukost

Dag 3-4. Kapstaden

Dessa dagar är fria för egna aktiviteter. Njut av poolen vid hotellet eller kanske ett besök i Waterfront där det alltid är fullt med aktiviteter. Här finns utmärkt shopping, restauranger i världsklass och ett sprudlande folkliv utan dess like. Kapstaden har ett stort utbud av aktiviteter och upplevelser, vi hjälper gärna att boka. Kontakta oss för förslag.
Måltider: Frukost

Dag 5. Stellenbosch

Efter frukost kommer en bilvärd och lämnar er hyrbil. Det är det dags att lämna Kapstaden för den här gången. Efter frukost får ni hyrbilen levererad till hotellet och kör förslagsvis sen den vackra kuststräckan via Strand till den trevliga staden Hermanus. Sedan fortsätter ni upp till Stellenbosch. Stellenbosch är framför allt känt för sina vinodlingar och många anser detta vara Sydafrikas högborg när det gäller vin. Här bor ni centralt på River Manor Boutique Hotel & Spa.
Måltider: Frukost

Dag 6. Vintur

Idag skall ni åka på en vinprovartur som är helt fantastisk! Ni åker med en väldigt duktig guide som tar er runt på olika vingårdar beroende på vilka viner ni i gruppen tycker om. Ni får prova viner, ost och troligtvis även choklad. Ni hämtas och lämnas på hotellet.
Måltider: Frukost

Dag 7. Oudtshoorn

Ni fortsätter er färd österut på Route 62 till Oudtshoorn. Staden är känd för sina strutsuppfödningar och här bor flest strutsar i världen. I Oudtshoorn bor ni på ett av våra favoritställen, La Plume Guest House. Detta guest house finner vi i det lugna, vackra Olifants River Valley med en spektakulär vy över Swartberg Mountains.
Måltider: Frukost

Dag 8. Oudtshoorn 

Dagen fri för egna aktiviteter. Idag förslår vi att ni gör en utflykt till Prince Albert Pass som är en otroligt vacker bilfärd. På vägen passerar ni Cango Caves som är världens största grottsamling med droppstensformationer. Här kan ni välja att stanna och följa med på en guidad tur.
Måltider: Frukost

Dag 9. Knysna

Färden går vidare via Robinson Pass ner till Garden Route och ert resmål för dagen, Knysna. Här bor ni på Knysna Log Inn Hotel, beläget mitt i staden. Här finns mycket att göra, åk till Knysna Heads och se den vidunderliga utsikten eller ta en båttur ut till Featherbed Nature Reserve för en guidad promenad. En bit utanför staden kan ni besöka Monkeyland, en fristad för apor där ni vandrar fritt med dem, Monkeylands ”syster” Birds of Eden, en fristad för fåglar som flyger fritt eller Tenikwa och vandra med kattdjur. Detta område kallas för the Crags och ligger alldeles utanför Plettenberg. När ni är i ostron- huvudstaden skall ni naturligtvis äta dessa godsaker på plats. Besök gärna Knysna Oyster Company. En guidad kåkstadstur där ni får möta den lokala befolkningen och se hur de lever, träffa barnen, besöka ett typiskt hem, se Xhosa-stammen sjunga och dansa. Mycket utav kostnaden för turen går tillbaka till denna ”community” i form av soppkök, skoluniformer och barnhem. Ni bor här på Knysn Log Inn som ligger beläget i centrala Knysna med gångavstånd till deras lokala Waterfront med ett flertal restauranger och butiker.
Måltider: Frukost

Dag 10-11. Knysna

Dagarna fria för egna aktiviteter. Kör runt och titta på alla vackra platser i och kring Knysna, se förslag ovan. Här finns även 2 mycket bra golfbanor, Pezula och Simola för den golfintresserade.
Måltider: Frukost

Dag 12. Kariega Game Reserve

Tidig avresa från Knysna för att komma till Kariega Private Game Reserve vid lunchtid. Här väntar nu 3 dagar och 2 nätter med fantastisk safari. Ni checkar in på Kariega Ukhozi Lodge som öppnar igen i september 2018 efter renovering. Kariega Game Reserve har totalt 9 000ha land, är malariafritt och här finns möjlighet att se alla Big Five (lejon, elefant, leopard, buffel och noshörning). Safarin sker i öppna jeepar tillsammans med en duktig ranger som berättar om de rika djur-och växtlivet. Det finns även möjlighet att åka på en båttur längs Kariega River.
Måltider: Frukost/Lunch/Middag

Dag 13. Kariega Game Reserve

Safari i Kariega i öppen jeep med ranger och chans att se samtliga Big Five.
Måltider: Frukost/Lunch/Middag

Dag 14. Hemresa

Efter en tidig safari och efterföljande brunch är det dags att säga adjö till safarilivet och köra de 85 km till Port Elizabeth och återlämna bilen samt påbörja resan hemåt. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!
Måltider: Frukost

Pris Resfakta

Pris Resfakta

Pris: från 24 985 kr per person del i dubbelrum 
(november-april, gäller ej 10 december-10 januari samt februari)

Pris från 19 985 kr per person del i dubbelrum
(lågsäsong maj-sep)

Denna resa är på 16 dagar/15 nätter inkl. resdagar med avresa året om. Resan är på egen hand men med guidade utflykter i Kapstaden, vinlandet och på safarin. För andra datum än ovan, kontakta oss för pris

Detta ingår i priset:

 • 4 nätter på Winchester Mansions inkl. frukost
 • 2 nätter på River Manor Hotel & Spa inkl. frukost
 • 2 nätter på La Plume inkl. frukost
 • 3 nätter på Log Inn Hotel inkl. frukost
 • 2 nätter på Kariega Ukhozi Lodge inkl. helpension, utvalda drycker och 2 safariturer per dag samt conservation & community levy för Kariega Foundation som jobbar mot bland annat tjuvskytte
 • Guidad stadsrundtur i Kapstaden
 • Guidad heldagstur, Cape Peninsula med bl.a. Godahoppsudden, pingvinerna i Boulders och Chapmans Peak
 • Guidad vinprovartur
 • En hyrbil, D klass, Nissan Almera eller liknande enligt program med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
 • Vår trygghetsgaranti


Detta ingår inte i priset:

 • Flygresa tur och retur Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg, från 8 000 kr per person beroende på säsong
 • Lunch under utflykterna i Kapstaden
 • Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, ca 200 kr per person
 • Kontraktsavgift, leveransavgift, ev. extra förare, hyra av GPS, envägs hyra för hyrbilen samt bränsle och eventuella vägtullar
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa till genom African Tours & Safaris, även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral för rådgivning


Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt  valuta- och skatteförändringar

Karta

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan