Skip to main content

Kapstaden, Garden Route & safari för familjen

Detta är den absolut optimala resan för familjer med lite mindre barn. Många safarilodger i Sydafrika har en lägsta ålder på 12 år så välkomnar denna lodgen i detta reseförslag yngre barn. Ni börjar med några dagar i Kapstaden, ett mysigt guesthouse där det finns pool. Därefter kör ni på egen hand, delvis genom vindistrikten, till Garden Route. Innan ni kommer dit bor ni två nätter på Garden Route Game Lodge där ni åker på fyra safariturer i öppen jeep med guide. Lodgen är väldigt barnvänlig med många olika aktiviteter samt barnvänlig safari. Det finns också "vuxensafari" utan barn i jeep med guide. Ni fortsätter färden och kör en kort sträcka till Knysna via Garden Route. Därefter blir det tid för sol och bad i Cape St. Francis som har härligt klimat och fina stränder. Denna resa är på 13 dagar/12 nätter, men kan skräddarsys efter era önskemål. 

Höjdpunkter: 
Utflykter i Kapstaden, safari på barnvänlig safaripark, Knysna och sol och bad i Cape St Francis

Följande ingår i resan: 

 • 5 nätter på The Hyde All Suites Hotel & Spa, Kapstaden inkl. frukost 
 • 2 nätter på Garden Route Game Lodge inkl. frukost och middag
 • 2 nätter på Knysna Log Inn Hotel inkl. frukost 
 • 3 nätter på Cape St Francis Resort i Village Break inkl. frukost
 • Privat transfer från flygplatsen i Kapstaden till ert hotell
 • På Garden Route Game Lodge ingår 2 Gamedrives per dag, safari i öppen jeep med guide, besök på reptilcentrat samt deltagande i olika barnaktiviteter
 • En hyrbil, D-klass, Nissan Almera eller liknande med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här  


Pris från: 9 265 kr per person
För mer detaljerad information, se program och resfakta/pris

 

 

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst till Kapstadens flygplats blir ni mötta av en chaufför med namnskylt för privat transfer till The Hyde Hotel där ni skall bo i 5 nätter. Hotellet ligger i Sea Point och har flera trevliga restauranger inom kort gångavstånd.

Dag 2. Kapstaden

Förslag – City Tour En guidad stadsrundtur i Kapstaden är ett perfekt sätt att få se lite mer av staden och få en överblick över de olika stadsdelarna. På denna halvdagstur stannar man till i Bo-Kaap och Cape Malay kvarteren och man gör även ett stopp vid Company Garden och South African Museum. Turen avslutas med Table Mountain där man med linbana tar sig upp på det 1000 meter höga berget som är ett signum för Kapstaden och där man får en makalös utsikt över hela Kapstaden. Ett minne man tar med sig efter resan! 
Ev. linbana till toppen av Taffelberget betalas på plats pga att den är väderkänslig, den kan ej betalas i förskott, ca 200 kr per person. Efter turen blir ni körda tillbaka till ert hotell. Vill man stanna kvar lite längre uppe på Taffelberget, kan man meddela sin guide och sen ta sig tillbaka till hotellet på egen hand.
(Pris City Tour: från 370 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

Dag 3. Kapstaden

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!
(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

Dag 4. Kapstaden

Förslag – Heldagstur Kåkstäderna och Robben Island På morgonen hämtas ni för en guidad heldagstur till Kåkstäderna för att se hur den svarta befolkningen i Kapstaden lever och sedan blir det en båttur ut till Robben Island där ni guidas av fd fångar. En utflykt som är mycket minnesvärd.
(Pris Kåkstäderna och Robben Island: från 990 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Vill man enbart boka en tur till Robben Island, gör man detta lättast online. Pris ca 400 kr per person. Observera att Robben Island behöver förbokas i god tid. Turen ut till ön där Nelson Mandela satt fängslad i så många år, tar ungefär 4 timmar totalt.
Måltider: Frukost

Dag 5. Kapstaden

Kapstaden har ett stort utbud av museum, kanske spendera en dag på en av de vackra stränderna eller varför inte vandra uppför Lions Head. Vi hjälper er gärna att boka fler utflykter om ni önskar.
Måltider: Frukost

Dag 6. Garden Route Game Lodge

Efter frukost får ni en hyrbil levererad till hotellet och ni kör österut drygt 3 timmar till Garden Route Game Lodge, som är en 3,5-stjärnig safarilodge som ligger nära Albertinia och har utsikt över bergskedjan Langeberg. Anläggningen omges av grönskande växtlighet och olika djur ses ofta vandra förbi. Här finns en pool och en restaurang. 
På Garden Route Game Lodge kan barnen åka på egen gamedrive/safari och de vuxna på sin om man önskar. Här kan man träffa geparder i deras Conservation Center eller varför inte uppleva deras reptilcenter med över 26 olika ormar. De har även ett speciellt program för barn där de får lära sig om natur, djur och miljö och om hur allt hänger ihop. 
Garden Route Game Lodge ligger med bra avstånd till Kapstaden och är anpassat bra för familjer med fler aktiviteter än bara gamedrives, men passar även bra till de som önskar uppleva safari utan att ta sig så långt ifrån Kapstaden. 
När ni kommer fram kan ni ta det lite lugnt innan det på eftermiddagen är dags för er första gamedrive med proffsig ranger i öppen jeep. En gamedrive är på ca 2-3 timmar beroende vad man lyckas se för djur,
och på kvällssafarin avslutar man ut i bushen med en ”Sundowner” dvs en drink. Ni kommer tillbaks till lodgen lagom till middagen som serveras antingen i deras Boma eller i restaurangen.
Måltider: Frukost och middag

Dag 7. Safari på Garden Route Game Lodge 

Spännande dag där man börjar med tidig morgonsafari. I området finns det möjlighet att se lejon, elefanter, vit noshörning, buffel och gepard. Här finns även mycket zebra, giraff och antiloper av olika sorter. När ni är tillbaks kan ni njuta av en härlig frukost och sen har ni några timmar att bara ta det lugnt vid poolen alternativt prova några av de andra aktiviteterna som finns på lodgen. På eftermiddagen är det återigen dags för en gamedrive, och då ingen safaritur är den andra lik, finns det alltid något spännande som väntar. Måltider: Frukost och middag

Dag 8-9. Knysna

Ni kör till den vackra lagunstaden Knysna vid Indiska Oceanen där ni bor på Knysna Log Inn Hotel som är byggt i timmer och har en mysig liten veranda med pool. Runt omkring Knysna finns massor att göra för hela familjen. Åk till Knysna Heads och se den vidunderliga utsikten, ta en båttur ut till Featherbed Nature Reserve eller besök Monkeyland, en fristad för apor där ni vandrar fritt med dem. I närheten kan ni även besöka Monkeylands ”syster”  - Birds of Eden, en fristad för fåglar som flyger fritt eller Tenikwa och vandra med kattdjur. Här finns också Knysna Elephant Park som har tagit hand om övergivna elefantungar sedan 1994, ett slags barnhem för elefanter. Några har stannat kvar och några har flyttats till andra platser.
Måltider: Frukost

Dag 10. Cape St Francis

Färden går vidare till Cape St Francis Resort och ni bor på Cape St Francis "Village Break". Här väntar sol, bad och fina stränder. För den mer aktive så rekommenderar vi ett besök i Addo Elephant National Park som är hem för ca 400 elefanter och resten av the ”Big Five”, samt många andra djur.
Måltider: Frukost

Dag 11-12. Cape St Francis

Vill man inte enbart sola och bada så finns det mycket att göra runt omkring. Naturen och landskapet i detta området erbjuder något för alla.
St Francis Bay kallas ibland Sydafrikas Venedig, för här finns en ett kanalsystem där man kan åka båt, simma, paddla kajak och roa sig med diverse vattensporter. Längs med vattnet radar vackra, vita hus med halmtak upp sig. I bukten, som också heter St Francis Bay, finns delfiner och man kan också fiska från klipporna. Cape St Francis, ligger längst ut på udden, ca 10 minuter med bil från St Francis Bay. Här kan ni besöka pingvinerna på Cape St Francis Reahabilitation Centre. 
Måltider: Frukost

Dag 13. Hemresa

Efter frukost kör ni till Port Elizabeth, lämnar tillbaka er hyrbil och flyger hem till Sverige. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika! Denna resa från Kapstaden till Port Elisabeth är lite drygt 80 mil om ni kör via Route 62.
 

 

Resfakta Pris

Pris: 10 925 kr per person, del i dubbelrum, exklusive flyg (högsäsong oktober-19 decemer)
Pris: 9 265 kr per person, del i dubbelrum, exklusive flyg (lågsäsong maj-augusti)

Priset är baserat på 2 vuxna och 1 barn under 12 år
För andra datum eller rumskategorier kontakta oss, det skiljer en del beroende på ålder.

Den perfekta familjeresan - En resa i Sydafrika som görs på egen hand, delvis guidad och delvis i hyrbil.

Detta ingår i priset:

 • 5 nätter på The Hyde Hotel, Kapstaden inkl. frukost 
 • 2 nätter på Garden Route Game Lodge inkl. halvpension
 • 2 nätter på Knysna Log Inn Hotel inkl. frukost 
 • 3 nätter på Cape St Francis Resort i Village Break inkl. frukost
 • Privat transfer från flygplatsen i Kapstaden till ert hotell
 • På Garden Route Game Lodge ingår 2 Gamedrives per dag, safari i öppen jeep med guide, besök på reptilcentrat samt deltagande i olika barnaktiviteter
 • En hyrbil, D-klass, Nissan Almera eller liknande med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här  


Detta ingår inte i priset:

 • Flygresa från/till Sverige samt inrikesflyg i Sydafrika, prisindikation ca 8 500 kr per vuxen 
 • Önskade utflykter
 • Eventuell dricks till guider
 • Kontraktsavgift för hyrbilen, eventuell hyra av GPS samt bränsle och vägtullar
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen (5% av resans pris)
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen 
   

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar 

 

Karta

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.