Kapstaden, Garden Route & safari för familjen

Den perfekta familjeresan!
Detta är den absolut optimala resan för familjer med lite mindre barn. Många safarilodger i Sydafrika säger nej till barn under 12 år men på denna resa är hela familjen hjärtligt välkommen överallt!

Ni börjar med några dagar i Kapstaden, ett mysigt guesthouse där hotellet har pool. Därefter kör ni på egen hand, delvis genom vindistrikten, till Garden Route. Innan ni kommer dit bor ni två nätter på Garden Route Game Lodge där ni åker på fyra safariexpeditioner i öppen jeep med guide. Lodgen är väldigt barnvänlig med massor av aktiviteter samt barnvänlig safari. Det finns också "vuxensafari" utan barn i jeep med guide. För de som önskar finns en speciell barnmeny i restaurangen. Passa också på och besök deras reptilcenter. Ni fortsätter färden och kör en kort sträcka till Knysna via Garden Route. Därefter blir det tid för sol och bad i Cape St. Francis som har härligt klimat och fina stränder. Resan avslutas i Port Elizabeth där ni lämnar hyrbilen och börjar resan hemåt.

En resa i Sydafrika som görs på egen hand, delvis med guidade utflykter och delvis i hyrbil.
Avresa alla dagar på året. 13 dagar/12 nätter. 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst till Kapstadens flygplats blir ni mötta av en chaufför med namnskylt för privat transfer till Cloud Nine, där ni skall bo i 5 nätter. Detta fina, lilla Guesthouse är i victoriansk stil med en liten pool. Cloud Nine ligger i den trevliga stadsdelen Tamboerskloof med närhet till massor av bra restauranger och små trevliga butiker. En guidad stadsrundtur på engelska med besök på Taffelberget på eftermiddagen ingår. Ev. linbana till toppen betalas på plats pga att den är väderkänslig, den kan ej betalas i förskott, ca 200kr per person för en tur och retur-resa. Ni hämtas och lämnas på ert Guesthouse.

Dag 2. Kapstaden

Idag finns det inget inplanerat. Vi hjälper gärna till med tips på saker att göra för hela familjen.
Måltider: Frukost

Dag 3. Cape Peninsula

Idag blir det en guidad heldagsutflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula med Godahoppsudden, de vackra vägarna och stränderna, pingvinerna i Boulders Beach samt ett besök i Kirstenboschs botaniska trädgård. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
Måltider: Frukost

Dag 4. Kåkstäderna och Robben Island

Idag är det dags för en heldagstur med en guide som berättar och visar er runt i en av Kapstadens kåkstäder. Under dagen besöker man även fängelseön Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i många år, så det blir en heldag med upplevelser att minnas! Höjdpunkter: Distrikt Six, Bo-Kaap, Athlone, Khayelitsha, Robben Island. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
Måltider: Frukost

Dag 5. Kapstaden

Idag finns det inget inplanerat. Vi hjälper gärna till med tips på saker att göra för hela familjen.
Måltider: Frukost

Dag 6-7. Garden Route Game Lodge

Efter frukost får ni en hyrbil levererad till hotellet och ni kör österut drygt 3 timmar till Garden Route Game Lodge. Här kan barnen åka på egen game drive/safari och de vuxna på sin eller varför inte uppleva deras reptilcenter med över 26 olika ormar. De har även ett speciellt program för barn där de får lära sig om natur, djur och miljö och om hur allt hänger ihop.
Måltider: Frukost och miiddag

Dag 8-9. Knysna

Ni kör till den vackra lagunstaden Knysna vid Indiska Oceanen där ni bor på Knysna Log Inn Hotel som är byggt i timmer och har en mysig liten veranda med pool. Runt omkring Knysna finns massor att göra för hela familjen. Åk till Knysna Heads och se den vidunderliga utsikten, ta en båttur ut till Featherbed Nature Reserve för en guidad promenad eller besök Monkeyland, en fristad för apor där ni vandrar fritt med dem. I närheten kan ni även besöka Monkeylands ”syster”  - Birds of Eden, en fristad för fåglar som flyger fritt eller Tenikwa och vandra med kattdjur. Här finns också Knysna Elephant Park som har tagit hand om övergivna elefantungar sedan 1994, ett slags barnhem för elefanter. Några har stannat kvar och några har flyttats till andra platser.
Måltider: Frukost

Dag 10-12. Cape St Francis

Färden går vidare till Cape St Francis Resort och ni bor på Cape St Francis "Village Break". Här väntar sol, bad och fina stränder. För den mer aktive så rekommenderar vi ett besök i Addo Elephant National Park som är hem för ca 400 elefanter och resten av the ”Big Five”, samt många andra djur.
Måltider: Frukost

Dag 13. Hemresa

Efter frukost kör ni till Port Elizabeth, lämnar tillbaka er hybil och flyger hem till Sverige. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika! Denna resa från Kapstaden till Port Elisabeth är lite drygt 80 mil om ni kör via Route 62.
 

 

Resfakta Pris

Pris: 14 390 kr per person, del i dubbelrum (högsäsong)
Pris: 11 310kr per person, del i dubbelrum (lågsäsong)

Priset är baserat på 2 vuxna + 1 barn under 12 år
För andra datum eller rumskategorier kontakta oss, det skiljer en del beroende på ålder.

Den perfekta familjeresan - En resa i Sydafrika som görs på egen hand, delvis guidad och delvis i hyrbil.

Avresa alla dagar på året. 13 dagar/12 nätter. 
 

Detta ingår i priset:

 • 5 nätter på Cloud Nine, Kapstaden inkl. frukost 
 • 2 nätter på Garden Route Game Lodge inkl. halvpension
 • 2 nätter på Knysna Log Inn Hotel inkl. frukost 
 • 3 nätter på Cape St Francis Resort i Village Break inkl. frukost
 • Privat transfer från flygplatsen i Kapstaden till ert hotell
 • En halvdags guidad stadsrundtur med besök på Table Mountain
 • En heldags guidad tur runt Cape Peninsula inkl. alla inträden
 • En heldags guidad tur i Kåkstäderna samt båttur till Robben Island
 • På Garden Route Game Lodge ingår 2 Gamedrives per dag, safari i öppen jeep med guide, besök på reptilcentrat samt deltagande i olika barnaktiviteter
 • En hyrbil, D-klass, Nissan Almera eller liknande med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
   

Detta ingår inte i priset:

 • Flygresa från/till Sverige samt inrikesflyg i Sydafrika, prisindikation ca 8 500 kr per vuxen   (barn under 12 år betalar 75% av priset). Vi bokar gärna flyg åt er med bästa avtalspris från flygbolagen.
 • Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, ca 200 kr per vuxen t/r
 • Luncher under utflykterna. Lunchstopp görs längs vägen och man betalar på plats
 • Inträde till pingvinernas särskilda byggnad i Boulders Beach, pris ca 50 kr per person
 • Eventuell dricks till guider
 • Hyrbil - Kontraktsavgift ca R75, leveransavgift ca R400, envägshyra ca R1 000  samt eventuell   hyra av GPS R95/dag, extra förare, vägtullar och bränsle.
   

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar 
 

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Det går även bra att ändra i dag-för-dag-programmet, lägga till eller ta bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

 

Karta

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan