Skip to main content

Kapstaden, Krugerparken & Mauritius

En härlig resa för er som vill kombinera metropolen Kapstaden med att spana efter Afrikas vilda djur i världsberömda Krugerparken och avsluta med doppa tårna i det azurblåa havet på Mauritius. Resan passar alla åldrar, par och familjer och ger en prefekt kombination med utflykter, safari och avslappning. Resan är på 16 dagar/15 nätter inkl. resa.

Höjdpunkter:

Kapstaden, spännande safari i Krugerparken och avkoppling på Mauritius

Följande ingår i resan:

 • Internationella och inrikesflyg
 • 4 nätter på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
 • 3 nätter på Maqueda Lodge inkl. frukost och middag
 • 1 natt på City Lodge OR Tambo inkl. frukost
 • 5 nätter på Anelia Resort & Spa inkl. frukost och middag
 • 1 solnedgångs safari på ca 3 timmar i Krugerparken inkl. entré
 • 2 heldagars safari i Krugerparken exkl. lunch
 • All transfer mellan flygplatser och hotell 
 • Klimatkompensering till 100%, läs mer här
 • Trygghetsgaranti, läs mer här

Pris från: 42 985 kr per person inkl. flyg
För mer detaljerad information, se program och resfakta/pris

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst till Kapstadens flygplats hämtas ni av vår representant som kör er till ert hotell för nästkommande 4 nätter. Ni bor på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa som är nyrenoverat under 2016 och ligger i trevliga området Gardens. Det ligger nära Kloof Street där det finns massor av trevliga restauranger och butiker. Gör gärna en stadsrundtur idag, ta en hop-on/hop-off buss, sitt på taket och guidas. Bussen går även upp till Taffelberget. Vill ni så kan vi även boka in en guidad tur i minibuss.    

Dag 2. Cape Peninsula

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!

(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset)

Måltider: Frukost

Dag 3. Kapstaden

Ni kanske vill ha en ledig dag och shoppa, strosa omkring, besöka Waterfront, den trevliga hamnen med alla restauranger, lyxhotell och butiker. Annars kan vi ordna med ett flertal guidade utflykter kanske till kåkstäderna och ett besök till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i många år, eller varför inte dyka med vithajar i bur eller spela en runda golf.
Måltider: Frukost

Dag 4. Vinlandet

Förslag – Guidad heldagstur med vinprovning På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide ut till det vackra vindistriktet Stellenbosch, ca 5 mil från Kapstaden och som framförallt är känt för sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap.
Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i Stellenbosch och Franschhoek beroende på vilka viner ni i gruppen tycker om. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.

(Pris Guidad vintur Stellenbosch: från 640 kr per person, ej inkluderat i totala priset)

Måltider: Frukost

Dag 5. Krugerparken

Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen. Ni skall idag flyga inrikes mot Krugerparken. När ni landar väntar ännu en chaufför på er och kör er till er safarilodge. Bilturen tar en dryg timme. Ni kommer att bo på den lilla intima familjeägda lodgen som heter Maqueda Lodge med endast 12 rum. Lodgen ligger precis utanför Krugerparken vid Crocodile River, den naturliga gränsen till Krugerparken i ett naturreservat där djuren strövar fritt alldeles inpå knuten. Beroende på flygtider så ingår även en 3 timmars safari i Krugerparken under solnedgången. Ankomst till lodgen behöver vara senast 15.30.
Måltider: Frukost och middag

Dag 6. Krugerparken

Ni åker tidig morgon in i Krugerparken och då väntar en spännande safari i öppen jeep med guide. Ni har med er frukost som ni äter i parken. Lunch intas i parken på en inhägnad camp och betalas på plats, ingår ej. Tillbaka på lodgen kan ni slappa lite innan middag.
Måltider: Frukost och middag

Dag 7. Krugerparken

Gårdagens program upprepas men ingen safari är den andra lik. Det är det som är spänningen med safari i Afrika, man vet aldrig vad som väntar runt knuten. Här i södra delen av Krugerparken finns gott om djur så som elefanter, giraffer, zebror, lejon, buffel, noshörning och många andra djur. För er som tycker om fåglar finns här ett stort antal sorter; allt från svalor till örnar. Eftersom naturen varierar med vattendrag, skog, savann och buskage ger detta en stor mångfald.
Måltider: Frukost och middag

Dag 8. Johannesburg

Efter frukost är det utcheckning och transfer tillbaka till Nelspruits flygplats. Här tar ni flyget till Johannesburgs flygplats där ni hämtar ut era väskor och promenerar över till City Lodge OR Tambo för övernattning innan äventyret fortsätter till Mauritius.
Måltider: Frukost 

Dag 9. Mauritius 

Ni promenerar över till Johannesburgs flygplats för flyg över till Mauritius. När ni landar har ni en transfer till ert boende för nästkommande 5 nätter, Anelia Resort & Spa som ligger på Mauritius västkust vid den populära stranden Flic n Flac. Mauritius är mest känd för sitt kristallklara turkosa vatten, underbara vita sandstränder, sin kuperade natur och ett underbart tropiskt klimat, spenderar de flesta besökarna sina dagar på stränder med sol & bad. Men det finns mycket mer att uppleva på Mauritius än bara sol, bad, cocktails och kokosnötter. Det har mer och mer blivit en spännande destination som lockar besökare från världens alla hörn med sin romantiska skönhet, kultur, historia och dynamiska atmosfär. 
Måltider: Frukost och middag

Dag 10-13. Mauritius 

Skulle ni tröttna på att ligga i solstolen finns mängder av aktiviteter och sevärdheter att upptäcka. Bland annat kan ni ta en dagsutflykt till några av de närliggande öarna, golfa, åka på utflykt till Mauritius ikoniska berg Le Morne Brabant eller besöka Triolet Shivala – Mauritius största hindutempel. Tycker ni om djur och natur är nationalparken Black River Gorge med sina imponerande vattenfall definitivt värt ett besök. Ni kan också passa på att ta en tur till huvudstaden på ön, Port Louise för att uppleva det lokala livet på Mauritius.
Måltider: Frukost och middag

Dag 14. Hemresa 

Det är dags att resa hem och ni blir hämtade på hotellet av vår representant som kör er till flygplatsen i tid för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från er resa.
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 42 985 kr per person, del i dubbelrum inkl. flyg

Detta ingår i priset:

 • Internationella och inrikesflyg
 • 4 nätter på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
 • 3 nätter på Maqueda Lodge inkl. frukost och middag
 • 1 natt på City Lodge OR Tambo inkl. frukost
 • 5 nätter på Anelia Resort & Spa inkl. frukost och middag
 • 1 solnedgångs safari på ca 3 timmar i Krugerparken inkl. entré
 • 2 heldagars safari i Krugerparken exkl. lunch
 • All transfer mellan flygplatser och hotell 
 • Klimatkompensering till 100%, läs mer här
 • Trygghetsgaranti, läs mer här


Detta ingår inte i priset:

 • Måltider och dryck under utflykterna
 • Guidad heldagsutflykt, Cape Peninsula
 • Guidad vinprovartur
 • Extra utflykter som önskas i programmet
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Luncher under utflykterna
 • Nödvändiga PCR tester, vaccinationer, kontakta en vaccinationscentral för detaljer
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
   

Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Vi kommer alltid rekommendera bästa flygbolag med bra tidtabell, då vi anser att logistiken med flygtider och transfers är en viktig del av resan för att undvika långa väntetider. Vi reserverar oss för prisjusteringar p.g.a. skattejusteringar och valutaändringar.

Gästkommentarer

Gästkommentarer

Åter hemma efter en fantastisk resa till Cape-town, Krüger och Mauritius. Vi är supernöjda med resan. Alla arrangemang fungerade klanderfritt och vi har upplevt en av de bästa resor vi varit med om. Upplägget var mycket bra med en första intensiv vecka med massor av upplevelser båda i Cape-town och ute på Maqueda lodge och Krügerparken. Därefter en skön avstressande vecka i solen på Mauritius. Alla arrangemang, utflykter och transfers fungerade klanderfritt.

Vi vill verkligen tacka Dig för detta och hoppas kunna återkomma i framtiden.

/Hälsningar kari och Svante Jansson

We came back from our holiday a few days ago and we spent some time relaxing and getting back to the rhythm of life here in the Nordic hemisphere :D.

This has been one of the most wonderful vacations we've ever had! We have special appreciation for Maqueda Lodge; that place was amazing and the way they interacted with us was absolutely fantastic. It was perfect. 20 Degrees Sud was also a great hotel; we've never been so pampered in our entire lives - it was almost too much for us: we're adventurers and hands-on people :). In any case, it was a great visit to Mauritius as well, even though we had a bit of bad luck and an anticyclone hit during the second half of our stay there and we had rain & clouds for 4 days straight.

There was only one problem during the entire trip: the flight from Cape Town to Johannesburg was with a low-cost company (Air Link). The problem here was that Emirates have a greater baggage allowance (24 kg I think) whereas Air Link only have something around 20 kg. Luckily, we did not have so much over 20 kg so we could take out something from the checked-in suitcases and bring it with the hand luggage. After that we had no more problems.

Thank you for setting up a wonderful vacation for us and for sending us to these very special and beautiful places. Without you we would have definitely not known about gems like Maqueda Lodge / 20 Degrees Sud and for that we are very grateful.

Very warm regards,

Mihai & Crina Toth.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.