Kapstaden & safari i Makutsi Game Reserve

Detta är resan som kombinerar några härliga dagar i Kapstaden med spännande safari mitt i den afrikanska bushen vid Kruger Nationalpark. Efter upplevelser och utflykter i Kapstaden kommer ni till Makutsi Safari Springs där ni bor i sk. rondavels, små runda hus, och läget är utmärkt för den som verkligen uppskattar naturens lugn och ro. Här finns palmer och acaciaträd och runt lodgen går elefanter, noshörningar, giraffer, krokodiler, lejon, geparder och leoparder i det fria. Inga staket omger safarilodgen! 

Förslaget är på 11 dagar/10 nätter men kan självklart skräddarsys efter era önskemål.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

När ni landar på Kapstadens flygplats blir ni bemötta av vår representant som kör er till ert hotell i Kapstaden. Cloud Nine Boutique Hotel & Spa är ett charmigt guest house i viktoriansk stil och ligger i trevliga området Gardens. Det ligger nära Kloof Street där det finns massor av trevliga restauranger och butiker.   

Dag 2. City Tour Kapstaden

På morgonen blir ni hämtade av en guide och åker på en stadsrundtur i Kapstaden och besöker Table Mountain. Efter turen blir ni körda tillbaka till ert hotell.
Måltider: Frukost

Dag 3. Cape Peninsula

På dagens program står en guidad heldagsutflykt till den vackra halvön Cape Peninsula. Under dagen besöker ni Cape Point, Godahoppsudden, pingvinerna i Boulders Beach samt besöker även den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. Åter till hotellet sen eftermiddag.
Måltider: Frukost

Dag 4. Kapstaden

Denna dagen är fria för egna aktiviteter eller om ni vill boka till fler utflykter. Förslag är kåkstäderna & Robben Island, dyka med vithajar i bur, spela golf, rida eller flyga helikopter. Säg till så hjälper vi er gärna förboka någon mer utflykt om ni önskar.
Måltider: Frukost

Dag 5. Hoedspruit/Phalaborwa till Makutsi Safari Springs

Efter frukost hämtas ni och blir körda till flygplatsen för en inrikesflygning till Hoedspruit eller Phalaborwa flygplats, Här blir ni mötta med namnskylt för en transfer på ca en timme som tar er till Makutsi Safari Springs. Efter att ni kommit tillrätta i er bungalow kan ni njuta av eftermiddagen vid poolen och bekanta er med denna underbara lodge, naturen och mineralkällorna. Middagen serveras traditionellt utomhus under bar stjärnhimmel om vädret tillåter.

Dag 6. Safari i Makutsi Game Reserve

Idag blir det två 3-timmars långa guidade safari i Makutsireservatet. Första turen går tidigt på morgonen, 06.00-09.00 och den andra på eftermiddagen, ca 15.00–18.00. Safarin sker i en öppen Land Rover med duktig safariguide. Här är chansen stor att få uppleva många av Sydafrikas vilda djur som elefanter, noshörningar, zebror, lejon, krokodiler, giraffer, flodhästar och leoparder. Listan kan göras lång! Mellan de två safariturerna kan ni slappna av vid poolen eller varför inte läsa i skuggan på terrassen. Låt Afrika ta hand om er. På kvällen serveras en sundowner, en drink, innan det är dags för middag.

Dag 7. Kruger National Park
 

Redan klockan 5 på morgonen är det idag dags att åka iväg i en minibuss för en heldags guidad safari i världsberömda Krugerparken. Det tar ungefär en timma att ta sig till parkens infart. De tidiga timmarna i gryningen används för att se så många djur som möjligt. Er guide har med sig en picknickfrukost som intas på en av parkens många rastplatser. Efter frukost fortsätter ni att utforska parkens rika djurliv. Lunch intas på en av parkens inhägnade camps, lunch ingår ej. Ni återvänder till Makutsi vid 17-tiden. Middag serveras på traditionellt vis under bar himmel.

Dag 8. Makutsi Safari Springs – kvälls/natt safari


Egen tid fram till kl 15, då ni beger er ut på en 5-timmars safari i en öppen Land Rover med guide på reservatet. Vid solnedgången blir det en kort paus för att njuta av varsin sundowner med tilltugg. När mörkret faller på letar vi efter djur med starka strålkastare för att få chansen att se djur som är aktiva på natten. Tag med en jacka, kvällen kan bli kylig och middagen serveras sent när ni återvänt till Makutsi.

Dag 9. Drakensbergen och Blyde River Canyon, Panorama Route


Efter frukost är det dags för en tur som kallas Panorama Route, till de hisnande Drakensbergen och Blyde River Canyon, den tredje största ravinen i världen. Vi gör flera stopp längs vägen och besöker bland annat Bourke’s Luck Potholes och utsiktsplatsen Three Rondavels med en storslagen utsikt över Blyde Dam. Vi stannar för lunch innan det är dags att återvända till Makutsi (lunch ingår ej). Idag har ni också chans att köpa lokalt tillverkad kuriosa och hantverk.

Dag 10. Safari på Makutsi Game Reserve


Idag blir det en 3-timmars lång guidad safari i Makutsireservatet. Ni väljer själva om ni vill åka på morgonen 06.00-09.00 eller på eftermiddagen, 15.00–18.00. Safarin sker som tidigare i en öppen Land Rover tillsammans med en kunnig guide. Återigen får ni chansen att se många av Sydafrikas vilda djur. På kvällen serveras en sundowner, en drink, innan det är dags för middag.

Dag 11. Hemresa


Efter frukost väntar en transfer till flygplatsen i Hoedspruit eller Phalaborwa. Ni lämnar garanterat Makutsi Safari Springs med otroliga upplevelser och fina minnen för resten av livet.

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 19 875 kr per person, del i dubbelrum (exkl. flyg)
(Pris är baserat på lågsäsong mars-oktober)

Detta ingår i priset:

•    4 nätter på Cloud Nine Boutique Hotel & Spa, Kapstaden inkl. frukost 
•    6 nätter på Makutsi Safari Springs inkl. frukost och middag 
•    3 guidade safaris i Makutsi reservatet på ca 3h/safari
•    1 guidad kvälls/natt-safari i Makutsi reservatet på ca 5h
•    En halvdags guidad stadsrundtur med besök på Table Mountain
•    En heldags guidad tur runt Cape Peninsula 
•    En heldagstur med guide till vindistriktet Stellenbosch med vinprovningar
•    En heldag guidad safari i Krugerparken inkl. inträde
•    Utflykt till Blyde River Canyon, den sk Panoramarutten inkl. inträde
•    Transfer från flygplatsen i Kapstaden till ert hotell Cloud Nine t/r
•    Transfer från flygplatsen i Hoedspruit/Phalaborwa till Makutsi t/r

Detta ingår inte i priset:

•    Flyg, Sverige – Sydafrika t/r samt inrikes, pris från ca 10 500 kr per person
•    Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, ca 200 kr per vuxen t/r 
•    Luncher under utflykterna. Lunchstopp görs längs vägen och man betalar på plats
•    Inträde till pingvinernas särskilda byggnad i Boulders Beach, pris ca 50 kr per person
•    Måltider och dryck under utflykterna
•    Extra utflykter som önskas i programmet
•    Dricks till guider och övrig personal
•    Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
•    Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
•    Eventuella vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral för rådgivning

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteändringar
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.
Skicka förfrågan