Skip to main content

Kapstaden & vindistrikten

En resa för dig som älskar goda viner! Upplev fantastiska Kapstaden och åk sedan till vindistrikten där du och ditt sällskap bor några nätter i Stellenbosch och några nätter i Franschhoek. Resan är på 11 dagar/10 nätter och passar par och vänner som älskar god mat och framför allt utsökta viner!

Höjdpunkter: 

Kapstaden, Stellenbosch, Franschhoek, gourmétmat, goda viner

Följande ingår i resan:

 • Flyg: tur och retur till Sydafrika
 • Bagage att checka in samt måltider ombord
 • Flygskatter & avgifter
 • 4 nätter på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa, Kapstaden inkl. frukost
 • 3 nätter på Evergreen Manor, Stellenbosch inkl. frukost
 • 3 nätter på Le Ballon Rogue Guest House, Franschhoek inkl. frukost
 • Transfer från Kapstadens flygplats till hotell
 • Hyrbil ”Nissan Almera” eller liknande enligt program med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
 • Klimatkompensering till 100%, läs mer här
 • Trygghetsförsäkring, läs mer här


Pris från: 16 985 kr per person
För mer detaljerad information, se program och resfakta/pris

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst till Kapstadens flygplats blir ni mötta av en chaufför med namnskylt för privat transfer till Cloud 9 Boutique Hotel & Spa, där ni skall bo i 4 nätter. Cloud Nine är ett mysigt hotell i victoriansk stil med pool och en terrass med härlig utsikt över Taffelberget. Hotellet ligger i den trevliga stadsdelen Tamboerskloof med närhet till massor av bra restauranger och små, trevliga butiker.

Dag 2. Kapstaden

Dessa dagar tillbringar ni i Kapstaden och vi hjälper er gärna att förboka någon utflykt.

Förslag – City Tour En guidad stadsrundtur i Kapstaden är ett perfekt sätt att få se lite mer av staden och få en överblick över de olika stadsdelarna. På denna halvdagstur stannar man till i Bo-Kaap och Cape Malay kvarteren och man gör även ett stopp vid Company Garden och South African Museum. Turen avslutas med Table Mountain där man med linbana tar sig upp på det 1000 meter höga berget som är ett signum för Kapstaden och där man får en makalös utsikt över hela Kapstaden. Ett minne man tar med sig efter resan!
Ev. linbana till toppen av Taffelberget betalas på plats på grund av att den är väderkänslig, den kan ej betalas i förskott, ca 200 kr per person. Efter turen blir ni körda tillbaka till ert hotell. Vill man stanna kvar lite längre uppe på Taffelberget, kan man meddela sin guide och sen ta sig tillbaka till hotellet på egen hand.
(Pris City Tour: från 370 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

Dag 3. Kapstaden

Förslag – Heldagstur Kåkstäderna och Robben Island På morgonen hämtas ni för en guidad heldagstur till Kåkstäderna för att se hur den svarta befolkningen i Kapstaden lever och sedan blir det en båttur ut till Robben Island där ni guidas av före detta fångar. En utflykt som är mycket minnesvärd.
(Pris Kåkstäderna och Robben Island: från 990 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Vill man enbart boka en tur till Robben Island, gör man detta lättast online. Pris ca 400 kr per person. Observera att Robben Island behöver förbokas i god tid. Turen ut till ön där Nelson Mandela satt fängslad i så många år, tar ungefär 4 timmar totalt.
Måltider: Frukost

Dag 4. Kapstaden

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!
(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

Dag 5. Stellenbosch

Efter frukost får ni en bil levererad till hotellet och ni kör på egen hand den korta sträckan ut till Stellenbosch och tar in på Evergreen Manor. Stellenbosch är framför allt känt för sina vinodlingar och många anser detta vara Sydafrikas högborg när det gäller vin. Vi kan rekommendera er att åka runt i omgivningarna och göra ett par besök på några vingårdar och ta en promenad i Stellenbosch, besök gärna den botaniska trädgården. Vill ni inte köra bil själva, så kan vi självklart boka in transfer åt er istället.
Måltider: Frukost

Dag 6-7. Stellenbosch

Härliga dagar i fantastisk omgivning. Vi kommer gärna med tips och idéer på aktiviteter och trevliga utflykter. Det är mycket trevligt att ha en guidad vintur med kunniga guider där man besöker olika vingårdar. För den som vill vara mer aktivt kan man hyra cyklar, eller varför inte ta en runda på en av flera golfbanor som finns endast några minuter bort med bil. Kommer ni på Sydafrikas vinter/vår, juli - november ta en kort tur till havet och se de fantastiska valarna, Southern Right Whales. Besök även valhuvudstaden Hermanus.
Måltider: Frukost

Dag 8. Franschhoek

Er resa fortsätter till gourmethuvudstaden Franschhoek och här bor ni 3 nätter på charmiga Le Ballon Rogue Guest House.
Måltider: Frukost

Dag 9-10. Franschhoek

Förslagsvis kan ni hoppa på Franschhoeks trevliga Winetram för att komma till fler vingårdar. Det finns ett alternativ med hop-on/hop-off där man åker en speciell linje beroende på vilka vingårdar man vill besöka. Pris för detta ligger på ca 150 kr per person. Det som tillkommer är kostnaden för vinprovning (ca R20-60/vinprovning). Vingårdarna man besöker på deras hop-on/hop-off rutt är lite enklare och större för att kunna ta emot mycket folk, men det är trevligt att få se många olika. 
Ett annat mycket trevligt alternativ som Winetram har, är deras ”Curated Wine Experience”. Under en heldag får man lära sig mer om viner, besöka två ”premium” vingårdar med vinprovning, 3 rätters lunch samt transporten med tåget. Det ligger på ca 750 kr per person.
Måltider: Frukost

Dag 11. Hemresa

Idag lämnar ni vindistrikten och Sydafrika och kör den korta sträckan till flygplatsen och lämnar er bil. Med er i bagaget har ni härliga minnen från er resa.
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 16 985 kr per person, del i dubbelrum

Detta ingår i priset:

 • Flyg: tur och retur till Kapstaden
 • Bagage att checka in samt måltider ombord
 • Flygskatter & avgifter
 • 4 nätter på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa, Kapstaden inkl. frukost
 • 3 nätter på Evergreen Manor, Stellenbosch inkl. frukost
 • 3 nätter på Le Ballon Rogue Guest House, Franschhoek inkl. frukost
 • Transfer från Kapstadens flygplats till hotell
 • Hyrbil Nissan Almera eller liknande enligt program med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
 • Klimatkompensering till 100%
 • Trygghetsförsäkring


Detta ingår inte i priset:

 • Utflykter som önskas i programmet
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Kontraktavgift för bilen ca 80 kr samt en leveransavgift på ca 250 kr som betalas på plats
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen


Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Vi kommer alltid rekommendera bästa flygbolag med bra tidtabell, då vi anser att logistiken med flygtider och transfers är en viktig del av resan för att undvika långa väntetider. Vi reserverar oss för prisjusteringar p.g.a. skattejusteringar och valutaändringar.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.