Kapstaden & vindistrikten

Kapstaden är en stad som, ju oftare man besöker den, bara har mer och mer att erbjuda. Vindistrikten kan man ägna hur mycket tid som helst åt.
Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Vinlandet erbjuder inte bara vin utan även fantastiska golfbanor, matupplevelser på högsta nivår och utöver detta många andra aktiviterer.

I detta reseförslag med 5 nätter i Kapstaden och 6 nätter i vinlandet ingår även två utflykter i Kapstaden. Vi rekommenderar också att ni bokar på en vintur med kunnig guide för att få ut det mesta av er upplevelse, antingen i grupp eller privat. De vingårdar som vi tipsar om håller mycket bra klass och flera finns representerade på Systembolaget i Sverige. Vill ni spela golf finns det otroligt många fina banor i området kring Stellenbosch och det övriga vindistriktet, så hjälper vi er gärna med bokning av tid.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst till Kapstadens flygplats blir ni mötta av en chaufför med namnskylt för privat transfer till Cloud Nine, där ni skall bo i 5 nätter. Cloud Nine är ett mysigt hotell i victoriansk stil med pool och en terass med härlig utsikt över Taffelberget. Hotellet ligger i den trevliga stadsdelen Tamboerskloof med närhet till massor av bra restauranger och små trevliga butiker.

Dag 2-5. Kapstaden

Dessa dagar tillbringar ni i Kapstaden och ni får två heldagsutflykter samt en stadsrundtur på (av er) utvalda dagar. Den ena är en heldag runt Cape Peninsula med Godahoppsudden som en av många höjdpunkter. Den andra är en heldag i kulturens och historiens tecken, först en specialguidad tur i kåkstäderna och därefter en båttur ut till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i många år. Stadsrundturen är ett perfekt sätt att lära känna staden lite mer ingående och utforska de olika stadsdelarna. Njut sen av den fantastiska panoramautsikten från toppen av Taffelberget.
Måltider: Frukost

Dag 6. Stellenbosch

Efter frukost får ni en bil levererad till hotellet och ni kör på egen hand den korta sträckan ut till Stellenbosch och tar in på River Manor. Hotellet har gamla anor och är byggt i viktoriansk stil. Hotellet ligger mitt i staden med ett rikligt utbud av restauranger, vinbutiker och shopping runt hörnet.
Måltider: Frukost

Dag 7-11. Stellenbosch

Härliga dagar i fantastisk omgivning. Vi kommer gärna med tips och idéer på aktiviteter och trevliga utflykter. Det är mycket trevligt att ha en guidad vintur med kunniga guider där man besöker olika vingårdar. För den som vill vara mer aktivt kan man hyra cyklar, eller varför inte ta en runda på en av flera golfbanor som finns endast några minuter bort med bil.

Kommer ni på Sydafrikas vinter/vår, juli - november ta en kort tur till havet och se de fantastiska valarna, Southern Right Whales. Besök även valhuvudstaden Hermanus.
Måltider: Frukost

Dag 12. Hemresa

Idag lämnar ni Stellenbosch och Sydafrika och kör den korta sträckan till flygplatsen och lämnar er bil. Med er i bagaget har ni härliga minnen från er resa.
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 16 505 kr per person, del i dubbelrum
(priset är baserat på avresa i högsäsong, november-december, dock ej över jul/nyår)

Pris från: 12 495 kr per person, del i dubbelrum
(priset är baserat på avresa i lågsäsong, maj-september)

För andra datum, kontakta oss för pris

Detta ingår i priset:

 • Transfer från Kapstadens flygplats till hotell
 • 5 nätter på Cloud Nine Guest House, Kapstaden inkl. frukost
 • 6 nätter på River Manor, Stellenbosch inkl. frukost
 • Halvdagstur ”City Tour”
 • Guidad heldagsutflykt, Cape Peninsula
 • Guidad heldagsutflykt, Kåkstäderna och Robben Island
 • Hyrbil ”Nissan Almera” eller liknande enligt program med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.


Detta ingår inte i priset:

 • Flygresa från/till Sverige, pris från ca 8 500 kr per person
 • Måltider och dryck under utflykterna
 • Extra utflykter som önskas i programmet
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, ca 200 kr per vuxen t/r
 • Luncher under utflykterna. Lunchstopp görs längs vägen och man betalar på plats
 • Inträde till pingvinernas särskilda byggnad i Boulders Beach, pris ca 50 kr per person
 • Kontraktavgift för bilen ca 80 kr samt en leveransavgift på ca 250 kr som betalas på plats
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen


Tips!
Tänk på att detta endast är ett förslag och kan justeras helt efter era önskemål på upplägg, antal dagar och budget.


Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan