Skip to main content

Kapstaden, Safari & Mocambique - Jul & nyårsresa

Vi börjar med att uppleva en av världens vackraste städer, Kapstaden, och dess magiska vindistrikt tillsammans med vår svensktalande guide. Resan fortsätter med safari i öppna fordon där vi och vår guide letar efter bland annat ”The Big Five”. Efter safarin säger vår guide adjö och vi avslutar resan med att koppla av med sol och bad på Mocambiques kust. En lyxig resa med bra boende och god mat för den som vill unna sig lite extra över jul och nyår!

Resan är på 15 dagar/14 nätter inkl. flygresa.

 
Höjdpunkter: 
Kapstaden, safari i Entabeni och sol & bad i Vilanculos
 
I resans pris ingår:
 • Alla flygresor med flygskatter (med reservation för prisjusteringar)
 • Svensk guide i Kapstaden och under safarin 
 • 4 nätter på President Hotel inkl. frukost
 • 3 nätter på Entabeni Revineside Lodge inkl. frukost, lunch och middag
 • 5 nätter på Casa Rex inkl. frukost och middag
 • Transport i luftkonditionerad buss
 • Alla utflykter, entréer och avgifter enligt program
 • Måltider enligt program
 • All dricks till porters på flygplats och hotell
 • Vatten på bussen

Pris från: 49 895 kr per person. I priset ingår måltider och flygskatterna från 4 500 kr. 
För mer detaljerad information, se program och pris/resfakta

Avgångar & priser

Avresa/HemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
19/12 - 1/1KöpenhamnKapstaden, Safari & MocambiqueFler än 847 985:-Boka
19/12 - 1/1GöteborgKapstaden, Safari & MocambiqueFler än 847 985:-Boka
19/12 - 1/1StockholmKapstaden, Safari & MocambiqueFler än 847 985:-Boka

Program

Program

Dag 1. Kapstaden 

Vi anländer till Kapstaden på förmiddagen och möts av vår svensktalande guide som välkomnar oss och visar vägen till bussen.  Färden går direkt in mot centrum och efter cirka 20 minuter är vi i kärnan av Kapstaden där vår guide ger oss en god orientering av staden och dess historia. Därefter åker vi upp på Taffelberget som är ett av stadens mest karaktäristiska landmärken. Kabinbanan som går till toppen tar cirka fem minuter och tar oss upp till bergets platå som ligger 1000 meters över havet. Efter besöket på Taffelberget checkar vi in på det mysiga hotellet som ligger på Kapstadens Atlantsida. På kvällen samlas vi återigen för att avnjuta en gemensam välkomstmiddag på restaurangen Gold där vi bjuds på en kulinarisk upplevelse som tar smaklökarna på en resa genom hela Afrika. Med en färggrann miljö och trevlig personal blir upplevelsen en bra start på Afrikavistelsen!
Måltider: Middag

Dag 2. Kapstaden 

Efter frukosten lämnar vi Kapstaden och åker söderut på en guidad heldagstur till Godahoppsudden. Vi följer Atlantkusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt (bland annat kör vi längs den världsberömda Chapman’s Peak Drive). Bartolomeu Dias blev den första europén att runda Godahoppsudden 1488, i dag är den mytomspunna udden ett naturreservat och populärt utflyktsmål för vandrare, cyklister och surfare. Floran är unik och tillhör Cape Floral Kingdom, där bland annat kungsprotean, Sydafrikas nationalblomma, ingår. På vägen tillbaka mot Kapstaden besöker vi kolonin med afrikanska pingviner som håller till vid Boulders Beach strax utanför Simon’s Town. Under dagen äter vi gemensam lunch längs vägen. Vi kommer tillbaka till hotellet sent på eftermiddagen och kvällen är fri för egna upptäcktsfärder i Kapstaden. Middag på egen hand.
Måltider: Frukost och lunch

Dag 3. Vinlandet 

Efter en stadig frukost åker vi ut till de vackra vindalarna som omger Kapstaden. Här firar vi en annorlunda julafton tillsammans och provar vin på några av områdets många fantastiska och välskötta vingårdar. Vi besöker Franschhoek där franska flyktingar som kom till landet på 1600-talet lade grunden till det som skulle bli den sydafrikanska vinindustrin. Under dagen njuter av en gemensam lunch på en vackert belägen vingård. Sent på eftermiddagen är vi tillbaka i Kapstaden där vi har kvällen till eget förfogande.
Måltider: Frukost och lunch

Dag 4. Kapstaden 

Dagen är fri för aktiviter och måltider på egen hand.

Här bjuder vi på några förslag på aktiviteter som kan inspirera.

 •  Ta en halvdagstur till fängelseön Robben Island, där Mandela satt fängslad under många år. (biljetter bokas på internet i god tid före avresan från Sverige)
 •  Botanisera bland afrikanska hantverk på Green Market Square som ligger mitt i stan.
 •  Upplev strandliv i Clifton, Camps Bay eller något av de många strandnära samhällena längs med False Bay-kusten.
 •  Vandra upp till Lion’s Head för vacker natur och mäktig utsikt över staden.
 •  Shoppa loss på berömda varuhuset V&A Waterfront.
 •  Hyr surfbräda och våtdräkt och prova på surfing i Muizenberg.
 •  Tillbringa dagen i botaniska trädgården Kirstenbosch och njut av den prunkande växtligheten, den vackra utsikten och de spektakulära bergen.
 •  Spendera tid i glamourösa Constantia för finare lunch på vingård följt av vinprovningar (boka lunch i god tid före avresan till Kapstaden).

Måltider: Frukost

Dag 5. Ravineside Lodge & Entabeni Safari Concervancy 

Nya äventyr väntar och vistelsen i Kapstaden har för denna gång nått sitt slut. Efter frukost och utcheckning åker vi till Kapstadens flygplats där vi reser med flyg direkt till Johannesburg. Lättare måltid serveras ombord på planet och vid ankomsten väntar en transport som kör oss till vår safari lodge. Entabeni Safari Conservancy ligger ca 3 timmars resa norr om Johannesburg i provinsen Limpopo. Senare på eftermiddagen gör vi oss redo för att åka ut på den första safarituren. Här har vi chans att se Big Five – elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard – olika afrikanska antiloper, zebror och giraffer. Det finns även ett rikt fågelliv att utforska och har vi tur kan vi få se några Afrikas mindre kattdjur. Vi avslutar dagen med middag på lodgen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6-7. Ravineside Lodge & Entabeni Safari Concervancy 

Vi kliver upp i gryningen och hämtas av öppna safarifordon som tar oss med på en morgonsafari. Vid den här tiden är djuren som mest aktiva och det är stor chans att se djur. Åter på lodgen äter vi en härlig frukost och sedan är dagen fri att njuta utav lodgen och omgivningarna på egen hand. På eftermiddagen är det dags för dagens andra safari, öppna safaribilar tar oss ut för en ny chans att se Afrikas vilda djur. När skymningen faller vänder vi åter mot lodgen där vi äter en gemensam middag.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 8. Entabeni till Mocambique 

Vi kliver upp i gryningen och hämtas av öppna safarifordon som tar oss med på en morgonsafari. Vid den här tiden är djuren som mest aktiva och det är stor chans att se djur. Åter på lunchen äter vi en härlig frukost följt av utcheckning från lodgen. Vi åker sedan mot Johannesburg och OR Tambo där det har nu blivit dags att ta farväl av Sydafrika och vår guide och styra resan mot Mocambique. Vi tar flyget till grannlandet och landar i den lilla fiskebyn Vilanculos. Redan på flygplatsen kommer vi att märka att vi nu är i ett nytt land – med ett nytt språk och en ny kultur. Personal från hotellet möter oss på flygplatsen och tar oss till hotellet för incheckning. Under eftermiddagen finns tid att ta en promenad längs stranden eller upptäcka den afrikanska landsbygden. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.  
Måltider: Frukost och middag

Dag 9-12. Mocambique 

Nu har vi fyra härliga dagar där vi kan ta det lugnt och bara njuta i denna vackra och spännande miljö. Hotellet ligger alldeles vid strandkanten och härifrån kan vi följa havets skiftningar och variationer. Passa på att gå en lång strandpromenad vid lågvatten eller dåsa i en solstol vid poolen tillsammans med en bra bok.

För den som önskar mer aktiviteter finns möjlighet att snorkla, dyka, prova kite-surfing eller ta en ridtur längs stranden. En segeltur med traditionell båt dhow, djuphavsfiske och båtturer till exotiska öar i den vackra nationalmarinparken Bazaruto är andra oförglömliga utflykter som kan göras härifrån. (Alla utflykter bokas på plats till en extra kostnad).

Frukost och middag serveras på hotellet. Här kommer vi även att fira nyår och önska varandra ett gott 2020!
Måltider: Frukost och middag

Dag 13. Hemresa 

Nu har det blivit dags att lämna Mocambique för att återvända hemåt. Vi checkar från hotellet efter frukost och åker till flygplatsen och tar farväl av denna lilla bit av Afrika som vi fått möta under några upplevelserika dagar. Från Vilanculos flyger vi till Johannesburg och därefter vidare till Sverige.
Måltider: Frukost

Observera att avvikelser kan komma att ske, detta på grund av helgdagar och andra företeelser utanför vår kontroll

Våra guider

Görrel Espelund

Görrel Espelund är Afrikakorrespondenten som sadlade om och blev guide. Som journalist har hon haft särskilt fokus på Afrika i över 20 år och mellan 1997 och 2004 var hon stationerad i Kapstaden som korrespondent för Sydsvenskan och Göteborgs-Posten. Hennes bevakningsområde var Afrika, söder om Sahara.
I Sverige är Görrel en flitigt anlitad föredragshållare och moderator. Genom åren har hon även skrivit ett flertal böcker, den senaste, ”Kap till Kairo – anteckningar längs vägen”, tillsammans med Andreas Karlsson.
Sedan några år tillbaka har hon återvänt till sitt andra hemland Sydafrika och är nu utbildad och ackrediterad kulturguide i enlighet med South African Tourism Service Associations (SATSA) krav.

Andreas Karlsson

Andreas Karlsson är utbildad safariguide/ranger med lång erfarenhet från den afrikanska vildmarken. Han har en bakgrund som journalist och fotograf och har rest i och bevakat Afrika i över ett decennium. Han är föredragshållare och prisbelönt naturfotograf, och han har skrivit ett flertal böcker om Afrika, bland annat ”Kap till Kairo” (tillsammans med Görrel Espelund) och guideboken ”Mitt Kapstaden”. Andreas håller för närvarande på att avsluta en bok om Sydafrikas historia som kommer att komma ut i Sverige under 2016.
Andreas är ackrediterad av Field Guides Association South Africa (FGASA). Han är även utbildad och ackrediterad kulturguide i enlighet med South African Tourism Service Associations (SATSA) krav.

 

 

Gästkommentarer

Gästkommentarer

Nedan följer några av våra resenärers upplevelser från resan Kapstaden, Safari & Mocambique 

Vi tycker att detta var en fantastisk resa på alla sätt. Allt fungerade oklanderligt, och helt utan missöden. Ressällskapet kunde inte varit bättre. Vår grupp var liten, så det kändes som om vi blev som en familj. Att dessutom få Andreas Karlsson som guide var en ynnest. Inte nog med att han är väldigt trevlig och sympatisk, utan även oerhört kunnig inom i princip allt som har med Afrika att göra. Safarin i Entabeni var perfekt, även om vi missade leopard och buffel av Big 5. Dock såg vi massor av andra djur, inkl gepard. Vi gillade att besöka Mocambique som ett annorlunda och nytt land för oss, och vi gillade också hotell Casa Rex. God standard, lagom stort och lagom pretentiöst. Väldigt god mat. Kul att halvpension innebar att vi kunde välja fritt i hela menyn, helt utan restriktioner.  
Vi tvekar inte ett ögonblick att rekommendera resan till vänner, kollegor och bekanta.

Peter Jeirud, reste december 2018

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris: 49 895 kr per person inkl. flyg och flygskatter
Enkelrumstillägg: 12 985 kr

Resan är med en svensktalande guide som är med i Kapstaden och safari på totalt på 15 dagar/14 nätter inkl. resdagarna

I resans pris ingår:

 • Alla flygresor inkl. flygskatter (med reservation för prisändringar)
 • Svensktalande guide i Kapstaden och under safarin 
 • 4 nätter på President Hotel inkl. frukost
 • 3 nätter på Entabeni Revineside Lodge inkl. frukost, lunch och middag
 • 5 nätter på Casa Rex inkl. frukost och middag
 • Transport i luftkonditionerad buss
 • Alla utflykter, entréer och avgifter enligt program
 • Måltider enligt program
 • All dricks till porters på flygplats och hotell
 • Vatten på bussen


I resans pris ingår ej:

 • Visum till Mocambique, USD85 per person. Anordnas av gästerna själva innan avresa via Mocambiques Ambassad i Stockholm
 • Svensk guide i Mocambique, dock finns hotellets personal som kan hjälpa er
 • Extra, frivilliga utflykter utanför program
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring, kan tecknas via oss på African Tours & Safaris
   

Det krävs minst 10 personer för att resan skall bli av, max 20.

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. samt valuta- och skatteförändringarFlygskatterna kan behöva korrigeras pga skatteändringar från flygbolagen. Förändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll.

Enkelrumstillägget avser de boenden som inte har enkelrum och som därför måste ta betalt för ett dubbelrum, även om det bara bor en gäst i rummet. Ett billigare enkelrum kommer däremot alltid att bokas i de fall det finns tillgängligt (rummen kan då skilja sig något gentemot ordinarie dubbelrum).

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.