Prisvärda Kapstaden, St Lucia & Safari

Sydafrikaresa med 10 dagar/9 nätter på egen hand där du får uppleva kosmopolitiska Kapstaden samt det underbara paradiset St. Lucia som erbjuder en mängd av upplevelser.

Safari i Sydafrikas äldsta reservat, inklusive alla av "The Big Five", valskådning, jättesköldpaddor som lägger ägg och Zulubyar där man lever som för många hundra år sedan. Ett litet samhälle med trevliga restauranger, shopping och orörda härliga sandstränder vid Indiska Oceanens varma vatten inom promenadavstånd. I St. Lucia har ni ett trevligt boende på 4-stjärnigt Guest House.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

När ni landar i Kapstaden så möts ni av vår representant som tar er till ert hotell för nästkommande 4 nätter. The Hyde Hotel ligger i Sea Point och har flera trevliga restauranger inom kort gångavstånd. På eftermiddagen blir ni hämtade av en guide och åker med på en stadsrundtur i Kapstaden och besöker bland annat Taffelberget. Efter turen blir ni körda tillbaka till ert hotell.

Dag 2. Cape Peninsula och Godahoppsudden

Idag hämtas ni på hotellet för en guidad heldagstur runt den vackra halvön Cape Peninsula. Ni åker längs kusten och de vita stränderna där mångmiljonvillorna ligger, ni besöker Cape Point, Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders Beach och besöker den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. Åter till hotellet sen eftermiddag.
Måltider: Frukost

Dag 3. Vinlandet

Idag åker ni ut på en guidad heldagstur till vinlandet där ni besöker några av de allra bästa vingårdarna och smakar på deras underbara viner. Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Lunch köper ni själva när ni gör ett lunchstop. Ni hämtas och lämnas på hotellet.
Måltider: Frukost

Dag 4. Kapstaden

Inga aktiviteter är inplanerade idag. Varför inte golfa, shoppa eller dyka med vithajar i bur? Vi hjälper er att boka. Annars utforskar ni Kapstaden på egen hand. Besök gärna V&A Waterfront med många trevliga restauranger i hamnen.
Måltider: Frukost

Dag 5. Kapstaden-Durban-St Lucia

Ni hämtas på hotellet på morgonen och körs tillbaka till Kapstadens flygplats för att flyga till Durban, flyget tar cirka 2 timmar. När ni landar hämtar ni ut er hyrbil och kör cirka 2 timmar österut till det lilla samhället St Lucia som är en del av ett världsnaturarv, St Lucia Wetland, som nu bytt namn till iSimangaliso Wetland Park. St Lucia ligger precis vid Indiska Oceanen söder om Mocambique och har ett subtropiskt klimat. Ni bor 5 nätter på mysiga Parkers Cottages som bara ligger 5 minuters promenad till huvudgatan.
Måltider: Frukost

Dag 6-9. St Lucia

Här finns mycket aktiviteter att välja mellan beroende på årstid, besök en Zuluby, åk på nattsafari för att se jättesköldpaddorna lägga ägg på stranden eller val- och delfinskådning från båt. Här kan ni sola och bada vid vita stränder, snorkla runt vackra korallrev, djuphavsfiska och dyka. På land kan ni njuta av vandring och hästridning. Samhället, som är mycket trevligt, har ett antal mysiga och trevliga restauranger. Under dessa dagar ingår en heldagssafari i Hluhluwe reservatet med frukost och lunch samt en 2 timmars båttur på deltat för att se på det fantastiska fågellivet, alla flodhästar och krokodiler. Återkom om vilken dag ni önskar göra vilken utflykt.
Måltider: Frukost

Dag 10. Hemresa

Efter frukost åker ni tillbaka till Durban där ni lämnar in er hyrbil och checkar in för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!

Pris Resfakta

Pris Resfakta

Pris från: 10 555 kr per person, del i dubbelrum
(priset är baserat på avresa i högsäsong, november-december, dock ej över jul/nyår)

Pris från: 9 780 kr per person, del i dubbelrum
(priset är baserat på avresa i lågsäsong, maj-september)

För andra månader, kontakta oss för pris

Om resan
En Sydafrikaresa som görs på egen hand, delvis guidad på engelska och delvis i hyrbil. Avresa alla veckor på året.
10 dagar/9 nätter inkl. resdagarna.
En resa till Sydafrika med mängder av upplevelser; kultur, natur, sol och bad med subtropiskt klimat och mycket djur. Denna resa passar också utmärkt för familjer.

Detta ingår i priset:

 • 4 nätter på The Hyde Hotel, Kapstaden inkl. frukost
 • 5 nätter på Parkers Cottages Guest House, St Lucia inkl. frukost
 • Privat transfer till och från flygplatsen i Kapstaden
 • Guidad Stadsrundtur i Kapstaden med Taffelberget exkl. linbanan upp, R200 per person
 • Guidad heldag runt Cape Peninsula inkl. alla inträden
 • Guidad heldag i Winelands med vinprovning
 • 1 heldag guidad safari i ett öppet fordon i Hluhluwe/Impholozi reservatet inkl. frukost och lunch
 • 1 ca 2 timmar lång, ”Hippo och Croc Cruise”, kryssning, i deltat (minst 10 deltagare)
 • Hyrbil D klass, Nissan Almera eller liknande i 6 dagar med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.
 • Trygghetsgaranti
   

Detta ingår inte i priset:

 • Flygresa från/till Sverige, samt inrikesflyg i Sydafrika, från ca 9 000kr per person
 • Eventuell dricks till guider
 • Måltider och dryck under utflykterna
 • Kontraktsavgift, ZAR 80 för hyrbilen samt bränsle och eventuella vägtullar som betalas på plats
 • Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, ca 200 kr per vuxen t/r
 • Luncher under utflykterna. Lunchstopp görs längs vägen och man betalar på plats
 • Inträde till pingvinernas särskilda byggnad i Boulders Beach, pris ca 50 kr per person
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar.
 

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Det går även bra att ändra i dag-för-dag-programmet, lägga till eller ta bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Karta Durban-St Lucia

Durban-St Lucia

Gästkommentarer

Gästkommentarer på resan: Prisvärda Kapstaden, St Lucia och Safari

Hej

Jag vill tacka Dig så mycket för fantastiskt bra stöd i vår planering och bokning av vår resa till Kapstaden och St Lucia. Mycket bra förslag från din sida som visade sig passa oss utmärkt. Vi kom hem i söndags med massor av minnen och kan konstatera att detta är den bästa resa vi gjort. Garanterat att vi åker tillbaka vid tillfälle.

Tack än en gång!
Hälsningar Marianne

2016-04-01

St. Lucia

St. Lucia, världsnaturarv sedan 1999

St Lucia återtog, år 2008, det gamla Zulunamnet iSimangaliso Wetlands Park. Denna pärla som sedan 1 december 1999 är upptagen på UNESCO´S lista över världsnaturarv. Inom området finns inte mindre än fem ekologiska zoner som gör att natur och djurliv är något utöver det vanliga.

För besökaren är detta den optimala semestern i Sydafrika beroende på att allt, utom storstadsliv, finns inpå knutarna. Djur, natur, bad, snorkling/dykning, safari, trevliga restauranger och underbart boende i trevliga guesthouse. Dessutom tropiskt klimat hela året. Hela området är ett reservat som också är hem för flera av ‘‘The Big Five’’. Alla av de stora; lejon, buffel, noshörning, leopard och elefant finns i Sydafrikas äldsta park, Hluhluwe, som ligger endast 45 minuters bilresa bort. Inom själva området finns exempelvis hundratals flodhästar, flera hundra nilkrokodiler, den största populationen av leoparder i Sydafrika, mängder med fågel-arter, bl a är den sydafrikanska havsörnen, fish eagel, vanligt förekommande. Här finns också jättesköldpaddan som årligen kommer för att lägga ägg samt knölvalar och delfiner som passerar här mellan juli och november.

Ingen åker härifrån utan att vara mycket nöjd med sin Sydafrikasemester.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan