Skip to main content

St Lucia, Kapstaden & Safari

En härlig sydafrikaresa med 10 dagar/9 nätter som mestadels är på egen hand där ni får uppleva kosmopolitiska Kapstaden samt det underbara paradiset St. Lucia som erbjuder många upplevelser.

Resan passar alla åldrar, par och barnfamiljer med intresse för djur, vackra stränder och upplevelser.

Höjdpunkter under resan:

Kapstaden, Taffelberget, Godahoppsudden, St Lucia, safari, vackra stränder, jättesköldpaddor

Föjande ingår i resan:

 • 4 nätter på The Hyde Hotel, Kapstaden inkl. frukost
 • 5 nätter på Parkers Cottages Guest House, St Lucia inkl. frukost
 • Privat transfer till och från flygplatsen i Kapstaden
 • 1 heldag guidad safari i ett öppet fordon i Hluhluwe/Impholozi reservatet inkl. frukost och lunch
 • 1 ca 2 timmar lång, ”Hippo och Croc Cruise”, kryssning, i deltat (minst 10 deltagare)
 • Hyrbil D klass, Nissan Almera eller liknande i 6 dagar med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här


Pris från: 8 285 kr per person
För mer detaljerad information, se program och resfakta/pris

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

När ni landar i Kapstaden så möts ni av vår representant som tar er till ert hotell för nästkommande 4 nätter. The Hyde Hotel ligger i Sea Point och har flera trevliga restauranger inom kort gångavstånd. På eftermiddagen blir ni hämtade av en guide och åker med på en stadsrundtur i Kapstaden och besöker bland annat Taffelberget. Efter turen blir ni körda tillbaka till ert hotell.

Dag 2. Kapstaden

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!
(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset).
Måltider: Frukost

Dag 3. Kapstaden

Förslag – Guidad heldagstur till Stellenbosch med På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide ut till det vackra vindistriktet Stellenbosch, ca 5 mil från Kapstaden och som framförallt är känt för sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap.
Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i Stellenbosch beroende på vilka viner ni i gruppen tycker om. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.
(Pris Guidad vintur Stellenbosch: från 640 kr per person, ej inkluderat i totala priset)'
Måltider: Frukost

Dag 4. Kapstaden

Utforska Kapstaden på egen hand. Besök gärna V&A Waterfront med många trevliga restauranger i hamnen.
Måltider: Frukost

Dag 5. Kapstaden-Durban-St Lucia

Ni hämtas på hotellet på morgonen och körs tillbaka till Kapstadens flygplats för att flyga till Durban, flyget tar cirka 2 timmar. När ni landar hämtar ni ut er hyrbil och kör cirka 2 timmar österut till det lilla samhället St Lucia som är en del av ett världsnaturarv, St Lucia Wetland, som nu bytt namn till iSimangaliso Wetland Park. St Lucia ligger precis vid Indiska Oceanen söder om Mocambique och har ett subtropiskt klimat. Ni bor 5 nätter på mysiga Parkers Cottages som bara ligger 5 minuters promenad till huvudgatan.
Måltider: Frukost

Dag 6-9. St Lucia

Här finns mycket aktiviteter att välja mellan beroende på årstid, besök en Zuluby, åk på nattsafari för att se jättesköldpaddorna lägga ägg på stranden eller val- och delfinskådning från båt. Här kan ni sola och bada vid vita stränder, snorkla runt vackra korallrev, djuphavsfiska och dyka. På land kan ni njuta av vandring och hästridning. Samhället, som är mycket trevligt, har ett antal mysiga och trevliga restauranger. Under dessa dagar ingår en heldagssafari i Hluhluwe reservatet med frukost och lunch samt en 2 timmars båttur på deltat för att se på det fantastiska fågellivet, alla flodhästar och krokodiler. Återkom om vilken dag ni önskar göra vilken utflykt.
Måltider: Frukost

Dag 10. Hemresa

Efter frukost åker ni tillbaka till Durban där ni lämnar in er hyrbil och checkar in för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Pris från: 8 855 kr per person
(Gäller i högsäsong, november-december, dock ej över jul/nyår)

Pris från: 8 285 kr per person, del i dubbelrum
(Gäller i lågsäsong, maj-september)

För andra månader, kontakta oss för pris

Detta ingår i priset:

 • 4 nätter på The Hyde Hotel, Kapstaden inkl. frukost
 • 5 nätter på Parkers Cottages Guest House, St Lucia inkl. frukost
 • Privat transfer till och från flygplatsen i Kapstaden
 • 1 heldag guidad safari i ett öppet fordon i Hluhluwe/Impholozi reservatet inkl. frukost och lunch
 • 1 ca 2 timmar lång, ”Hippo och Croc Cruise”, kryssning, i deltat (minst 10 deltagare)
 • Hyrbil D klass, Nissan Almera eller liknande i 6 dagar med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här

Detta ingår inte i priset:

 • Flygresa från/till Sverige, samt inrikesflyg i Sydafrika, från ca 9 000 kr per person
 • Utflykter som önskas
 • Eventuell dricks till guider
 • Kontraktsavgift R85, leveransavgift R400 i Kapstaden, eventuell hyra av GPS, samt bränsle och eventuella vägtullar.
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar.

Gästkommentarer

Gästkommentarer på resan: Prisvärda Kapstaden, St Lucia och Safari

Hej

Jag vill tacka Dig så mycket för fantastiskt bra stöd i vår planering och bokning av vår resa till Kapstaden och St Lucia. Mycket bra förslag från din sida som visade sig passa oss utmärkt. Vi kom hem i söndags med massor av minnen och kan konstatera att detta är den bästa resa vi gjort. Garanterat att vi åker tillbaka vid tillfälle.

Tack än en gång!
Hälsningar Marianne

St. Lucia

St. Lucia

St. Lucia, världsnaturarv sedan 1999

St Lucia ligger i provinsen Kwazulu Natal på Sydafrikas östra kust, ett par timmar från Durban och den lilla staden återtog, år 2008, det gamla Zulunamnet iSimangaliso Wetlands Park. Denna pärla som sedan 1 december 1999 är upptagen på UNESCO´S lista över världsnaturarv. Inom området finns inte mindre än fem ekologiska zoner som gör att natur och djurliv är något utöver det vanliga.

För besökaren är detta den optimala semestern i Sydafrika beroende på att allt, utom storstadsliv, finns inpå knutarna. Djur, natur, bad, snorkling/dykning, safari, trevliga restauranger och underbart boende i trevliga guesthouse. Dessutom tropiskt klimat hela året. Hela området är ett reservat som också är hem för flera av ‘‘The Big Five’’. Alla av de stora; lejon, buffel, noshörning, leopard och elefant finns i Sydafrikas äldsta park, Hluhluwe, som ligger endast 45 minuters bilresa bort. Inom själva området finns exempelvis hundratals flodhästar, flera hundra nilkrokodiler, den största populationen av leoparder i Sydafrika, mängder med fågel-arter, bl a är den sydafrikanska havsörnen, fish eagel, vanligt förekommande. Här finns också jättesköldpaddan som årligen kommer för att lägga ägg samt knölvalar och delfiner som passerar här mellan juli och november.

Ingen åker härifrån utan att vara mycket nöjd med sin Sydafrikasemester.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.