Kapstaden, vin & safari - Garden Route

Detta är en toppenresa för er som vill resa på egen hand! Ni startar i Kapstaden och fortsätter sedan till Franschhoek, vidare till Oudsthoorn och Knysna. Ni vänder sedan tillbaka mot Kapstaden och bor på en fantasisk lodge utanför Mossel Bay för safari och avslutar i Hermanus innan hemfärd. Denna resa innehåller flera oförglömliga upplevelser, väldigt bra boende och mycket av det bästa Sydafrika har att erbjuda! Resan är på 14 dagar/13 nätter.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst till Kapstadens flygplats hämtas ni av vår representant som kör er till ert hotell Cloud Nine Boutique Hotel & Spa för nästkommande 3 nätter. Ni bor på ett renoverat (2016), trevligt hotell som ligger i trevliga området Gardens. Det ligger nära Kloof Street där det finns massor av trevliga restauranger och butiker. Beroende på ankomsttid så redan på eftermiddagen så blir ni hämtade på hotellet och åker på en stadsrundtur i och runt Kapstaden och besöker Table Mountain. Ev Linbana upp till toppen ingår inte. Om ni landar sent så kan vi boka in denna tur morgonen därpå.

Dag 2. Godahoppsudden/Cape Peninsula

Efter en god natts sömn och en välsmakande frukost blir ni upphämtade för en heldagstur runt Cape Peninsula och Godahoppsudden. Vi följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat över Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där den unika floran bjuder på en svårslagen artrikedom.

Dag 3. Kapstaden

Denna dag är helt ledig för egna aktiviteter. Njut av poolen vid hotellet eller kanske ett besök i Waterfront där det alltid är fullt av aktiviteter. Här finns utmärkt shopping, restauranger i världsklass och ett sprudlande folkliv utan dess like. Vi hjälper er gärna boka in någon mer utflykt om ni önskar. Kanske ni vill besöka kåkstäderna & Robben Island eller varför inte dyka med vithajar i bur (ingen dykkunskap krävs).

Dag 4. Franschhoek

Ni får en hyrbil levererad till hotellet på morgonen. Det tar en knapp timma att ta sig till Franschhoek, gourmethuvudstaden i Sydafrika. Ta det lugnt och ta er t.ex. till Stellenbosch och ta en promenad och ät en god lunch i denna vackra och trevliga universitetsstad. Sedan checkar ni in efter på läckra La Fontaine Guest House som ligger mitt i den lilla staden. Detta är ett litet fint Guest House med bra service och känsla som totalrenoveras under sommaren 2018. Nu kan ni njuta av mycket god mat och goda viner i denna lilla pittoreska stad och här finns ett flertal gourmetrestauranger och trevliga boutiquer.

Dag 5. Vintur

Idag skall ni åka på en privat vinprovartur som är helt fantastisk! Ni åker med en väldigt duktig guide som tar er runt på olika vingårdar beroende på vilka viner ni tycker om. Ni får prova viner, ost och troligtvis även choklad. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 6. Oudtshoorn

Ni fortsätter er färd öster ut på Route 62 till Oudtshoorn. Staden är känd för sina strutsuppfödningar och här bor flest strutsar i världen. I Oudtshoorn bor ni på ett av våra favoritställen La Plume Guest House. Detta guest house finner vi i det lugna, vackra Olifants River Valley med en spektakulär vy över Swartberg Mountains. Besök gärna en strutsfarm på eftermiddagen eller Cango Caves som är en av världens största grottsamling med droppstensformationer och vi förbokar gärna middag åt er på La Plume om ni önskar!

Dag 7. Knysna

Knysna Färden går vidare via Robinson Pass ner till Garden Route och ert resmål för dagen, Knysna. Här kommer ni bo i 3 nätter för att utforska staden och dess omgivningar. Ni bor på Head over Hills som är ett unikt 5-stjärnigt boutiquehotell som är beläget på en av de mest eftertraktade platserna i Knysna, the Heads, och har en lugn miljö med oändlig havsutsikt över Indiska Oceanen och lagunens mynning. Här kan ni njuta av spektakulära solnedgångar och se delfinerna surfa i vågorna och valarna leka ute till havs. Head over Hills är ett litet och exklusivt hotell med åtta rum med egna balkonger som garanterar lyxig komfort. Tre av rummen har till och med var sin Hästenssäng. Det finns en restaurang, bar och vinkällare. Pool och jacuzzi finns på terrassen och samtliga rum garanterar utsikt, antingen mot havet eller mot lagunen.

Dag 8-9. Knysna

Kör runt och titta på alla vackra platser i och kring Knysna. Här finns mycket att göra, ta en båttur ut till Featherbed Nature reserve för en guidad promenad, besök Monkeyland, en fristad för apor där ni vandrar fritt med dem eller besök deras ”syster” Birds of Eden, en fristad för fåglar som flyger fritt. Detta område kallas för the Crags och ligger alldeles utanför Plettenberg. När ni är i ostronhuvudstaden skall ni naturligtvis äta dessa godsaker på plats. Besök gärna Knysna Oyster Company eller åk på en 3 timmars båttur för att leta efter valar och delfiner. För den som är golfintresserad finns här 2 bra golfbanor, Pezula och Simola. 

Dag 10. Gondwana Game Reserve

Efter frukost och utcheckning kör ni västerut längs kusten till Mossel Bay och svänger sedan av norrut till Gondwana Private Game Reserve. Detta privata reservat är malariafritt, består av ca 11 000ha mark och erbjuder en chans till att få se The Big Five, dvs. lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning. Landskapet är väldigt öppet och man kan ganska lätt skåda hjordar av andra djur så som eland, giraffer och zebror. Redan samma eftermiddag åker ni ut på er första safari! Är man ett par så bor man på deras main lodge, Kwena Lodge. Är man ett större sällskap, varför inte bo i deras Ulubisi House där ni har en egen kock och butler som tar väl hand om er mellan aktiviteterna! 

Dag 11-12. Safari

Dessa dagar ägnar ni er åt spännande safari i öppen jeep, vandringssafari och ni kan även cykla mountain bikes och det finns ett speciellt spännande program för barn från 6 år. Djuren vandrar fritt på lodgen så ni kommer att bli eskorterade till era rum efter mörkrets inbrott. En spännande känsla som levererar det genuina vilda Afrika!

Dag 13. Hermanus

Hermanus Efter några spännande dagar i djurens tecken är det dags att resa vidare västerut till Hermanus. Resan tar ca 3,5h och om ni reser under juli till november, rekommenderar vi att ni förlänger vistelsen med en natt extra i Hermanus för att ha mer tid att beskåda valarna som kommer hit till kusten för att para sig och man kan se dom direkt från land, helt fantastiskt!

Dag 14. Hemresa

Efter frukost kör ni tillbaka till Kapstaden och flygplatsen, där ni lämnar tillbaka bilen och påbörjar resan hemåt. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!

 

Pris Resfakta

Pris Resfakta


Pris från 26 875 kr per person del i dubbelrum (priset gäller i högsäsong, oktober-14 december)
Pris från 21 985 kr per person del i dubbelrum (priset gäller i lågsäsong, maj-september)

Detta ingår i priset:
•    3 nätter på Cloud Nine Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
•    2 nätter på La Fontaine Guest House inkl. frukost  
•    1 natt på La Plume Guest House inkl. frukost
•    3 nätter på Head over Hills inkl. frukost
•    3 nätter på Gondwana Game Reserve inkl. helpension och safari
•    1 natt på Whale Rock Luxury Lodge inkl. frukost
•    Privat transfer från flygplatsen till ert hotell i Kapstaden 
•    Stadsrundtur i Kapstaden och Table Mountain exkl. linbanan, ca 150kr per person 
•    Heldagstur till Cape Peninsula och Godahoppsudden exkl. lunch
•    Privat guidad vinprovartur exkl. lunch
•    En hyrbil, D klass, Nissan Almera eller liknande enligt program i 11 dagar med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.

Detta ingår inte i priset:
•    Flygresa tur o retur Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg, ca 9 500kr per person
•    Övriga utflykter som önskas
•    Dricks till guider
•    Kontraktsavgift R85, leveransavgift R400 i Kapstaden, eventuell hyra av GPS, samt bränsle och eventuella vägtullar.
•    Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, ca 200 kr per vuxen t/r 
•    Inträde till pingvinernas särskilda byggnad i Boulders Beach, pris ca 50 kr per person
•    Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
•    Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen


​​​​​​​Vi reserverar oss för prisjusteringar pga. valutaändringar och fullbokade hotell samt flyg
 

Karta

Karta

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan