Skip to main content

Kapstaden, vindistrikten, Krugerparken och Mauritius

Safarin i Krugerparken

En resa för er som vill resa på tu man hand. En populär kombination av storslagna Kapstaden, vackra vindistrikten, spännande safari i Krugerparken och avkopplande dagar på Mauritius. 
Resan är på 15 dagar/14 nätter och har högklassigt boende under hela resan. 

Höjdpunkter på resan:

Kapstaden, vindistrikten, safari i Krugerparken och exotiska Mauritius

Följande ingår i resan:

 • Internationella och nationella flyg
 • 4 nätter på Winchester Mansion inkl. frukost
 • 2 nätter på River Manor Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
 • 3 nätter på Buhala Lodge inkl. frukost och middag
 • 5 nätter på 20 Degrés Sud inkl. frukost och middag
 • 2 dagars safari i Krugerparken inkl. entré
 • Privat transfer från Kapstadens flygplats till Winchester Mansions
 • Privat transfer från Winchester Mansions till River Manor
 • Privat transfer från River Manor till Kapstadens flygplats
 • Transfer från Nelspruits flygplats till Buhala Lodge tur och retur
 • Privat transfer från Mauritius flygplats till 20 Degrés Sud - Relais & Châteaux tur och retur
 • Klimatkompensering, läs mer här 
 • Vår trygghetsgaranti
   

Pris från 44 985 kr per person, del i dubbelrum
För mer detaljerad info, se program och resfakta/pris

 

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

Ni möts på flygplatsen av vår representant som tar er till ert hotell Winchester Mansions Hotel som ligger i det populära området Sea Point och med utsikt över Atlanten. 

Förslag - City Tour
En guidad stadsrundtur i Kapstaden är ett perfekt sätt att få se lite mer av staden och få en överblick över de olika stadsdelarna. På denna halvdagstur stannar man till i Bo-Kaap och Cape Malay kvarteren och man gör även ett stopp vid Company Garden och South African Museum. Turen avslutas med Table Mountain där man med linbana tar sig upp på det 1000 meter höga berget som är ett signum för Kapstaden och där man får en makalös utsikt över hela Kapstaden. Ett minne man tar med sig efter resan!

Ev. linbana till toppen av Taffelberget betalas på plats pga att den är väderkänslig, den kan ej betalas i förskott, ca 200 kr per person. Efter turen blir ni körda tillbaka till ert hotell. Vill man stanna kvar lite längre uppe på Taffelberget, kan man meddela sin guide och sen ta sig tillbaka till hotellet på egen hand.

Dag 2. Cape Peninsula

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!

(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

Dag 3-4. Kapstaden

Dessa dagar är fria för egna strövtåg. Kapstaden har en lång lista på aktiviteter och utflykter att ta del av. Vi kommer gärna med förslag och hjälper er att boka. Några förslag kan vara: 

Förslag - Kåkstäderna & Robben Island
En heldagstur med en guide som berättar och visar er runt i en av Kapstadens kåkstäder och man får en upplevelse som fastnar både i minne och hjärta för all framtid. Efter turen till kåkstäderna kommer ni att ta färjan till Robben Island för en guidad tur. Robben Island är det mest kända, eller ökända, fängelset i landet, som är isolerat från land och har inhyst många politiska fångar, bland annat före detta President Nelson Mandela. Före detta politiska fångar kommer att vara dina guiderna. 

För dig som enbart vill besöka Robben Island rekommenderar vi att detta bokas i god tid före avresan.
Turen ut till ön där Nelson Mandela satt fängslad i så många år, tar ungefär 4 timmar totalt. Bokas lättast online på egen hand och kostar ca 350 kr/person.

Förslag - Guidad heldagstur Cape Peninsula
På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!
Måltider: Frukost

Dag 5. Stellenbosch

Efter frukost hämtas ni av en chaufför som tar er till Stellenbosch. Stellenbosch är framför allt känt för sina vinodlingar och många anser detta vara Sydafrikas högborg när det gäller vin. Här bor ni  centralt i Stellenbosch på vackra River Manor Boutique Hotel & Spa. Strosa runt i den historiska stad, vi rekommenderar ett besök till den botaniska trädgården.
Måltider: Frukost

Dag 6. Vinlandet

Förslag – Guidad heldagstur med vinprovning På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide i det vackra vindistriktet Stellenbosch, som framförallt är känt för sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap. Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i Stellenbosch och Franschhoek beroende på vilka viner ni tycker om. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.
Måltider: Frukost

Dag 7. Krugerparken

Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen för inrikesflyget till Nelspruit. När ni landar väntar er chaufför på er och kör er till er safari lodge, Buhala Lodge som ligger vid kanten av Crocodile River, som är den naturliga södra gränsen till Krugerparken. Här kan ni sitta och njuta av utsikten och se djuren komma ner för att dricka. Middag på kvällen.
Måltider: Frukost och middag

Dag 8-9. Krugerparken

Idag går ni upp riktigt tidigt för att åka på heldagssafari i Krugerparken. Ni åker i öppna 4-hjulsdrivna jeepar med ranger/guide. Er guide kommer att berätta massor av alla djur som ni ser och har ni tur så får ni se alla Big Five, det vill säga, elefant, buffel, noshörning, lejon och leopard och även många andra djur så som giraffer, zebror, gnuer, impalor och massor av fåglar! Middag på kvällen serveras på lodgen.
Måltider: Frukost och middag

Dag 10. Mauritius

Det blir väldigt tidig avfärd från lodgen för att åka tillbaka till Nelspruit flygplats där ni checkar in för ert flyga via Johannesburg till Mauritius. Vid ankomst blir ni bemötta av er chaufför som kör er till ert boende för de kommande fem nätterna, 20 Degrés Sud. Detta är ett lyxigt boutique-hotell, med en privat och diskret atmosfär. Denna pärla erbjuder vackert läge, personlig service och riktiga gourmetmåltider.
Måltider: Frukost och middag

Dag 11-14. Mauritius 

Dessa dagar spenderar ni med sol och bad. I boendet ingår flera aktiviteter så som surfing, paddla kajak, snorkla, åka med glasbottenbåt och vattenskidor. Vi rekommenderar även att ni bokar in någon utfluykt. Kanske åka ut och snorkla med katamaran, uppleva den södra delen av ön som erbjuder romplantage, vacker natur och vattenfall.

Mauritius är mest känd för sitt kristallklara turkosa vatten, underbara vita sandstränder, sin kuperade natur och ett underbart tropiskt klimat, spenderar de flesta besökarna sina dagar på stränder med sol & bad. Men det finns mycket mer att uppleva på Mauritius än bara sol, bad, cocktails och kokosnötter. Det har mer och mer blivit en spännande destination som lockar besökare från världens alla hörn med sin romantiska skönhet, kultur, historia och dynamiska atmosfär.
Måltider: Frukost och middag

Dag 15. Hemresa

Det är dags att resa hem igen och ni hämtas på hotellet och körs ut till flygplatsen i tid för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från er resa!
​​​​​​​Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 44 985 kr per person, del i dubbelrum
 
Detta ingår i priset:

 • Internationella och nationella flyg
 • 4 nätter på Winchester Mansions inkl. frukost
 • 2 nätter på River Manor Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
 • 3 nätter på Buhala Lodge inkl. frukost och middag
 • 5 nätter på 20 Degrés Sud inkl. frukost och middag
 • 2 dagars safari i Krugerparken inkl. entré
 • Privat transfer från Kapstadens flygplats till Winchester Mansions
 • Privat transfer från Winchester Mansions till River Manor
 • Privat transfer från River Manor till Kapstadens flygplats
 • Transfer från Nelspruits flygplats till Buhala Lodge tur och retur
 • Privat transfer från Mauritius flygplats till 20 Degrés Sud tur och retur
 • Klimatkompensering, läs mer här 
 • Vår trygghetsgaranti


Detta ingår inte i priset:

 • Måltider och dryck under utflykterna
 • Guidad heldagsutflykt, Cape Peninsula i mindre grupp med engelsktalande guideexkl. lunch
 • Guidad vinprovartur i mindre grupp med engelsktalande guide exkl. lunch
 • Extra utflykter som önskas i programmet
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen


Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyg, boende samt valuta och skatteförändringar.
 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.