Kenya för barnfamiljen

En safariresa till Kenya som passar både stora och små. Resan avslutas med sol och bad på Mombasas kust . 13 dagar/12 nätter med bra boende.

Ni besöker Lake Nakuru National Park med dess sodasjö som är hemstad till mängder av fåglar bl a flamingos, som ofta uppträder i mängder och "färgar" sjön alldeles rosa. I parken finns ett fantastiskt djurliv med bl a olika sorters apor, kattdjur och noshörningar. Parken är känd som en fristat för dessa utrotningshotade djur. Ni spenderar sedan tre nätter på en safarilodge i kända Masai Mara med safari. En safariresa i klassiska Masai Mara ger en djur och naturupplevelse utöver det vanliga och är en spännande upplevelse för hela familjen. Att se ut över savannen med hjordar av elefanter, giraffer, zebror, bufflar, rovdjur och antiloper ger hela familjen ett minne för livet.  I Masai Mara kommer ni naturligtvis att träffa nomadfolket Masaierna. Masaierna kommer ni även att träffa på safarilodgen ni bor på. Avslutningsvis tillbringar ni sju nätter på en resort vid den härliga Mombasa kusten med sol och bad.

Avresor 365 dagar om året, så vi ordnar resan precis efter era önskemål!
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Nairobi

Vid ankomst på Nairobis flygplats blir ni mötta av vår representant och körda till Nairobi och ert hotell, Pan Afric Hotel. Dagen fri för egna aktiviteter. Skulle ni anlända tidigt på dagen kan vi ordna med utflykter t ex till Karen Blixen museét.

Dag 2: Från Nairobi till Lake Nakuru

Efter frukost börjar er safari, en av östra Afrikas bästa. Ni åker mot Lake Nakuru nationalpark. Sjön är en saltsjö och ligger på botten av en sprickdal. Synen av tusental flamingos är helt fantastisk. Från långt håll ser det ut som om sjön är helt rosa. Här finns också massor av pelikaner och maraboustorkar. Lake Nakuru har också fått ett rykte om sig att vara en viktig fristat för utrotningshotade djur – speciellt Rotschild-giraffen och svart och vit noshörning. Här trivs också leoparder, trädklättrande lejon, bufflar, babianer samt svart och vit colubusapa. Ni kommer fram lagom för lunch och en eftermiddagssafari. Middag och övernattning på Sarova Lion Hill.
Måltider: Frukost, lunch, middag

Dag 3: Till Masai Mara Reservatet

Efter frukost åker ni till Masai Mara reservatet för en suverän safari som är berömt för The Big Five och de stora katterna som lejon, leopard och gepard. Ni färdas genom reservatet till er safari lodge där ni avnjuter en lunch. Boende på Keekorok Lodge. Ni kommer att bo här i tre nätter och ta det lite lugnare då slipper ni att flänga runt i en jeep för mycket utan kan göra en tidig morgonsafari och en eftermiddagssafari, äta lunch, koppla av och vila samt bada vid poolen mitt på dagen.
Måltider: Frukost, lunch, middag.

Dag 4: Masai Mara Reservatet

Morgon och eftermiddags safari i det spektakulära Masai Mara reservatet, med alla möjligheter till att ta härliga foton. ”The Mara” erbjuder ett sådant stort och mångfaldigt djurliv att det är svårt att tro: över 450 arter av djur har setts här. Ni kommer kanske att se lejon, geparder, flodhästar, krokodiler, giraffer, gnuer, zebra, buffel, vårtsvin, hyenor, schakaler, vildhundar, leoparder, elefanter och mängder av olika antiloper. Middag och övernattning på er safarilodge, Keekorok.
Måltider: Frukost, lunch, middag.

Dag 5. Masai Mara Reservatet

Idag blir det morgon och eftermiddagssafari som gårdagen och förhoppningsvis får ni se den fantastiska migrationen av miljontals djur, gnuer och zebror, som migrerar varje år till Masai Mara från Serengeti National Park i Tanzania. Det är ett spektakel av sällan skådat slag speciellt när de går över Mara floden och man kan se mängder med krokodiler som lurpassar i vattnet på sina byten. Migrationen i Masai Mara inträffar oftast i juli - oktober varje år. Övernattning på Keekorok.
Måltider: Frukost, lunch och middag.

Ett besök i en Masaiby går att göra mot en tilläggskostnad på ca 30 dollar per person. Vi rekommenderar detta för att se hur Masaierna bor och lever. Det blir också ett fantastiskt tillfälle för fotografering och inte minst ett intressant möte för barn och vuxna.

Dag 6 – 12. Masai Mara till Nairobi vidare till Mombasa med flyg

Efter frukost åker ni tillbaka till Nairobi med stopp för picknick-lunch. På eftermiddagen körs ni till JKIA airport för ett flyg till Mombasa. När ni landar i Mombasa möts ni av vår representant som kör er till kusten för incheckning på Neptune Beach Resort Bamburi. Här bor ni i 7 nätter och har en härlig avslutning med sol & bad vid Diani Beach.
Måltider: All Inclusive

Dag 13. Hemresa

Idag körs ni till flygplatsen i Mombasa för ett flyg till Nairobi och vidare flyg hem
Måltider: Frukost

Pris Resfakta

Pris lågsäsong (april - juni) från 21 380 kr per person
Pris per barn under 12 år som delar rum med 2 betalande vuxna: Från 15 795 kr
(Priset är baserat på del i familjerum)

Pris högsäsong (juli - oktober) från 28 410 kr per person
Pris per barn under 12 år som delar rum med 2 betalande vuxna: Från 19 590 kr
(Priset är baserat på del i familjerum)

Detta ingår i priset:
• Alla transfers till och från flygplats enligt program.
• Boende 5 nätter med helpension i Tanzania enligt program
• Privat service och guidning på safarin av engelskspråkig förare/guide
• Transport i minibuss med ”pop-up” tak. Detta är en privat tur så det är bara ni i bilen
• Safariturer som i reseprogrammet
• Alla skatter
• Entréer och avgifter till alla parker och reservat som nämns i programmet
• Flaskvatten under safarituren
• Boende 7 nätter på Mombasakusten inkl. All inclusive

Detta ingår inte i priset:
• Flyg t/r Sverige, från 7 000 kr per person (barnrabatt för barn under 12 år)
• Flyg i Kenya (Nairobi-Mombasa, ca 1 200 kr per person och väg)
• Reseförsäkring och avbeställningsskydd
• Dryck
• Visum till Kenya, idag USD50 per visum
• Vaccinationer, vänligen kontakta vaccinationscentral för mer information

Vi reserverar oss för prisjusteringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt skattejusteringar och valutaändringar

Tips!
 Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Det går även bra att ändra i dag-för-dag-programmet, lägga till eller ta bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Resan kan ske vilken dag som helst under året eftersom att det är reguljärflyg. 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan