Kenya & Tanzania en unik rundresa

Följ med på ditt livs safari, ordet safari är Swahili och betyder resa. Ni kommer att uppleva en mångfald av landskap som är väldigt varierande. Ett överflöd av djurliv finns i både Tanzania och Kenya och ni får uppleva alla de kända nationalparkerna och reservaten. Vi besöker Masai Mara Reserve, Lake Naivasha och Amboseli National Park i Kenya, Serengeti National Park, Ngorongoro kratern och Lake Manyara Nationalpark i Tanzania.

Resan är 12 dagar/11 nätter och boendet håller väldigt hög klass. Safariresan sker i en mindre grupp med internationella resenärer, min 2 personer, max 6-7 personer per avresa. Engelsktalande guide. En populär och uppskattad resa!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Nairobi

Vid ankomst till Nairobis flygplats blir ni mötta av er guide och transporterade in till Nairobi och ert hotell, Pan Afric Hotel eller Nairobi Serena Hotel (uppgradering till Nairobi Serena kostar USD20 per person).  

Dag 2. Nairobi till Lake Naivasha

Efter frukost åker ni ca 2 timmar nordväst om Nairobi till Lake Naivasha som ingår i Great Rift Valley. Ni kommer att stanna till längs vägen för att kunna ta kort på den vackra naturen och branten ner mot Great Rift Valley. Sjön Naivasha är en vacker sötvattensjö. Sjön är ungefär 139 km2 och har ett medeldjur på ca 6 meter. Efter lunch börjar ni med båtsafari på sjön Naivasha. Giraffer vandrar bland akaciaträden, Bufflar vadar i träsken och Colobus apor hänger från trädtopparna medan flodhästarna vilar i sjön. Övernattning på Lake Naivasha Sopa Lodge eller Lake Naivasha Simba Lodge.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 3. Masai Mara 

Efter frukost reser ni till Masai Mara reservatet för en suverän safari som är berömt för The Big Five och de stora katterna som lejon, leopard och gepard. Ni färdas genom reservatet till er safari logde där ni avnjuter en härlig middag. Boende på Mara Serena Lodge, Ashnil Lodge eller Mara Sarova Camp.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 4. Masai Mara Reservatet

Morgon och eftermiddags-safari i det spektakulära Masai Mara reservatet, med alla möjligheter till att ta härliga foton. ”The Mara” erbjuder ett sådant stort och mångfaldigt djurliv att det är svårt att tro: över 450 arter av djur har setts här. Ni kommer med all sannolikhet se lejon, noshörningar, flodhästar, krokodiler, giraffer, gnuer, zebra, buffel, vårtsvin, hyenor, jackaler, vildhundar, leoparder, elefanter och mängder av olika antiloper. Middag och övernattning på er safari lodge. 
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 5. Masai Mara till Serengeti National Park

Efter frukost packar ni ihop en picknick-lunch och lämnar er safari lodge för en lång bilfärd genom Masai Mara ”crossing”, gränsen mellan Kenya och Tanzania. Här åker ni genom tullen för att fortsätta in i Tanzania och resa mot Serengeti National Park via Ndabaka. Parkens namn, Serengeti betyder oändliga slätter och är taget från Masai språket. Parken ligger på en hög platå mellan Ngorongoros högland, Kenya och Tanzania. Om ni hinner gör ni en safari på väg till er lodge. Ni bor på Serengeti Serena Lodge, Serena Mbuzi Mawe Camp eller Mbalageti Tented Lodge.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6. Serengeti National Park

Efter frukost ska ni njuta av er Tanzaniasafari i den världsberömda fristaden för djur, Serengeti National Park. Det är den största nationalparken i Tanzania och är ca 14 763 km2. Serengeti har det största kvarvarande beståndet av slättdjur så som zebror, giraffer, antiloper, gnuer, vårtsvin och kan inte ses någon annanstans i världen i så stor utsträckning. Serengeti är även känt för de berömda rovdjuren, tex. lejon, gepard, leopard, hyena och här finns även ett varierande fågelliv med ungefär 500 olika fågelarter. Middag och övernattning på lodgen. 
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 7. Serengeti National Park

Nu har ni ännu en underbar dag med safari i Serengeti National Park och picknick lunch. Er safariguide kommer att utforska olika områden med er, som Moro Kopjes och Gol Kopjes. De utbredda grässlätterna flyter samman med Kopjes klippiga berghällar så det ser ut som flytande klippblock där varje del har sin egen samling av djur. Upptäck Seronerafloden som forsar genom parken och ger hem åt många olika fågelarter, kräldjur och reptiler. På eftermiddagen fortsätter ni till Nabi Hill Gate där ni avnjuter en minnesvärd picknicklunch. Ni fortsätter sedan till Malanja Depression (fördjupning) och åker in i Ngorongoro reservatet och fortsätter till ert boende. Med molnen som rullar över kanten på kratern som ett dimmigt vattenfall så blir området drömlikt. Er unika lyxiga safari lodge passar in i konturerna av kraterns kant och det är byggt på en vulkanisk klippa. Detta ger er en underbar utsikt över kraterns botten, men är helt osynlig sett nerifrån kratern dit ni åker dagen efter på er safari. Middag och övernattning på er lodge, Ngorongoro Serena Lodge eller Ngorongoro Explorian.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 8. Ngorongoro Krater 

Efter frukost kan ni förbereda er på en 6 timmars tur i Ngorongoro kratern, även kallad Africa´s Eden. Kratern är känd för sina Big Five, svart noshörning och sin egen saltsjö. Beståndet av djuren innebär att det finns stor chans att se flera lejon under en kort tid. Ni åker ner mot botten med ert safarifordon ca 700m och har en underbar dag tillsammans med Afrikas Big Five, lejon, elefant, buffel, noshörning och leopard innan ni tar er till er lodge för natten. Middag och övernattning på er lodge, Lake Manyara Serene Lodge eller Kirurumu Tented Lodge.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 9. Lake Manyara National Park

På morgonen efter frukost åker ni till Lake Manyara nationalpark som är en av Tanzanias finaste parker. Ni kommer att njuta av en morgon och en eftermiddagssafari samt en picknicklunch eller lunch på er lodge. Senare på eftermiddagen åker ni mot byn Mto wa Mbu och Great Rift Valley och fortsätter till er unika safarilodge som erbjuder en osannolikt vacker utsikt över Lake Manyara National Park. Middag och övernattning på er lodge, samma som dagen innan. 
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 10. Amboseli National Park

Ni reser till staden Arusha, som är centrum för resan Cape to Cairo där ni har picknicklunch. Ni fortsätter sedan till Ambolesi nationalpark, passerar gränsen mellan Tanzania och Kenya där ni måste gå igenom tullen innan ni reser in i Kenya. Här fortsätter Amboseli nationalpark och om ni hinner så gör ni en liten safaritur innan ni äter sen middag och bor på Amboseli Serena Lodge eller Amboseli Oltukai Lodge.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 11. Amboseli National Park

Efter frukost upplever ni ännu en safaritur i Amboseli nationalpark som ligger vid foten av Mount Kilimanjaro (5882möh). Amboseli är känt för sina väldiga hjordar av elefanter och en slående utsikt över Kilimanjaro när vädret är klart. Ni äter lunch på lodgen och tar en till safaritur på eftermiddagen. Middag och övernattning på lodgen. 
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 12. Amboseli National Park till Nairobi.

Om det finns tid efter frukost så tar ni en liten safaritur i Amboseli nationalpark innan ni har lunch vid lodgen och säger adjö till en underbar safari i östra Afrika. Ni reser till Nairobi och flygplatsen för ert flyg hem. 
Måltider: Frukost och lunch

Pris resfakta

Pris resfakta

Pris lågsäsong (exempelvis mars-maj samt november):
Från 43 920 per person, del i dubbelrum exkl. flyg

Pris högsäsong (exempelvis juli-oktober):
Från 53 565 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg

Enkelrumstillägg från: 8 800 kr

 

Resan går 2-4 gånger/månad hela året så kontakta oss för exakta avresedatum.
Safariresan sker i en mindre grupp med internationella resenärer, min 2 personer, max 18 personer (6 personer per bil). Engelsktalande guide.

Detta ingår i priset:

 • Boende enligt program, del i dubbelrum (12 dagar/11 nätter) med helpension (frukost lunch och middag)
 • Transfers och safariaktiviteter enligt program
 • Guidning av engelskspråkig förare/guide
 • Transport i en 4WD fordon med ”popup” tak för att se på djur
 • Entréer, avgifter och skatter till alla parker och reservat enligt program
 • Vår Trygghetsgaranti


Detta ingår inte i priset:

 • Flyg från och till Sverige, pris från ca 8 000 kr per person
 • Dryck
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Visum till Kenya och Tanzania, USD50 per person och land
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa till genom African Tours & Safaris, även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral för rådgivning


Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar

Kommentarer

Hej African Tours & Safaris!

Vi hade en helt underbar och välplanerad resa. Den stora fördelen med en sådan här resa är att man har samma bil och chaufför/guide hela tiden. Den guide vi hade hette Barack, som presidenten, och var mycket kunnig och öppen för våra förslag. Han var mycket avslappnad på ett positivt sätt, satte inte upp en massa regler för safarin som kunde verka dämpande och gjorde verkligen ALLT för att vi skulle få en härlig upplevelse. Hans personlighet och kännedom om djurlivet bidrog i högsta grad till en lyckad safari.  Har du möjlighet vill vi gärna att du vidarebefordrar vår, och då talar jag för hela sällskapet i bilen, MYCKET positiva uppfattning om honom. När vi skulle passera gränsen till Kenya och Amboseli på hemvägen hade politikerna två dagar innan på vanligt politikervis stiftat en ny, meningslös lag som förbjöd tanzaniaregistrerade bilar att just här passera gränsen. Därför fick vi byta bil och guide vid gränsstationen.
Lodgerna och maten under resan var helt tillfredsställande. Och under hela färden har vi på dessa ställen bara mött vänliga och tillmötesgående människor.
Vi är också mycket nöjda med det djurliv vi fick uppleva. Bland många höjdpunkter var det fantastiskt att ha fått se fem leoparder och uppleva migrationen av gnuer i Masai Mara för att nämna något. Djurlivet inne på lodgeområdena både dagtid och under natten var en extra krydda.
Ressällskapet blev också det väldigt lyckat. Förutom oss, ett par från Australien och två kvinnor från Tyskland. Hela sällskapet i ungefär samma ålder. Vi kom alla väldigt bra överens och umgicks även gärna efter safaridagarnas slut.
Sammanfattningsvis, en mycket lyckad resa som vi skulle kunna tänka oss att göra om. Kanske under en annan tid på året för att uppleva ett mera grönskande Kenya/Tanzania.
Mvh,
Tommy och Lena Brav

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan