Skip to main content

Kichanga Lodge


Kichanga Lodge på sydöstra Zanzibar är ett av våra populäratse och mest prisvärda mellanklasshotell. Hotellet ligger på en korallvit sandstrand på sydöstra Zanzibar. Kichanga logger i ett lugnt område som pssar perfekt för er som vill slappna av och njuta på en tropisk paradisstrand men ändå ha nära till spännande upplevelser. 

Boende

Boende


Alla rum på Kichanga Lodge ligger i en egen fristående bungalow som är byggd en bit ovanför marken på ett trädäck. Undantaget är de fyra familejrummen som består av två bungalows bredvid varandra på en stor träplattform. Samtliga rum är rymliga och har egen toalett med dusch och en veranda med utsikt mot havet eller mot hotellets trädgård. Hotellet är inte stort så även från garden view rummen är det nära till stranden. Rummen är dubbelrum men kan bokas även som enkelrum eller trippelrum. Familjerummen passar perfekt för er som reser med barn och ungdomar och kan max ta sex personer (tre i varje bungalow). 

Hotellet har dessutom två ocean villas som är större rum som ligger direkt vid stranden. Ocean villas har ett sovrum och ett vardagdsrum och kan bokas för 2, 3 eller 4 personer. Boende på Kichanga Lodge är med halvpension (frukost och middag) eller helpension (frukost, lunch och middag). Kostnad för dryck tillkommer alltid till lunch och middag. 

Aktiviteter

Aktiviteter


Kichanga Lodge ligger på en lkång och vacker strand och de flesta som bor här solar, bdar och promenerar på stranden. Det går även att göra korta promenader i byn i närheten av lodgen. För er som vill dyka och/eller snorkla är det enkelt att ta sig till exempelvis Nungwi eller Mnemba Island på en dagsutflykt. Ett utflyktsmål som ligger alldeles i närheten av Kichanga är restaurangen The Rock som upptar en egen liten ö ute i Indiska Oceanen. Vid lågvetten kan ni promenera ut till ön och vid högvatten kan ni simma eller ta en båt. 

Andra utflykter ni kan göra när ni bor på Kichanga Lodge är exempelvis:

  • Besök i Stone Town
  • Besök i Jozaniskogen med den sällsynta Röda Colobusapan
  • Segla traditionell båt, Dhow
Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.