Kilimanjaro halvmaraton 2019

Fredrik Zillén springer i Kenya


Unik resa till Tanzania tillsammans med löpcoachen Fredrik Zillén. 8 dagar/7nätter i Tanzania. Lär er mer om löpning av en Sveriges ledande experter på löpteknik, upplev Tanzania, spring i fantastiska miljöer och var med på folkfesten vid Kilimanjaro Halvmaraton och marathon.
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Resans löpcoach

Resans löpcoach


Löpcoach och ledare på denna resa är Fredrik Zillén. Fredrik är professionell löptränare och specialist på löpteknik som hjälpt ett flertal olika SM-medaljörer och landslagsmedlemmar i triathlon och friidrott att springa mer energieffektivt och att undvika och/eller komma tillbaka från skador. Förutom att vara mångårig klubbtränare i friidrott och triathlon har Fredrik Zillén varit kursledare i energieffektiv löpteknik för sammanlagt ett par tusen löpare och Fredrik leder även vidareutbildning åt Svenska Naprapatförbundet i ämnet löpteknik och skadeprevention. Fredrik är även certifierad fystränare och en flitigt anlitad föreläsare runt om i landet. 

Tillsammans med Fredrik kommer ni på denna resa få uppleva Tanzania, springa på fantastiska platser, lära er mer om löpning och om er själva som löpare och naturligtvis delta i folkfesten kring Kilimanjaro Halvmaraton och Marathon.


Fredrik på en löprunda i Tanzanias grannland Kenya

Program

Program


Måndag 25/2. Avresa från Sverige

Flyg från Arlanda med Ethiopian Airlines avgår 20:50. Ankomst i Tanzania följande dag. Möjligheter finns att ansluta från t.ex. Göteborg.

Tisdag 26/2. Ankosmt till Tanzania

Vid ankomst till Kilimanjaro Airport i Tanzania blir ni mötta av resans löpcoach, Fredrik Zillén och personal från African Tours & Safaris Tanzania. Efter att alla fått sitt bagage skjutsas ni till hotellet i Arusha. Boende på trevliga Planet Lodge. 16:00 är det en lättare joggingtur i området kring hotellet för de som orkar och vill jogga ur sig den långa resan. 17:00 hälsas alla välkomna av Fredrik som håller en kort föreläsning och presenterar i detalj programmet för den kommande veckan. 19:00 middag på hotellet.

Onsdag 27/2. Löpning och sightseeing i Arusha

06:30 är det morgonjogg i cirka 45 minuter. Tillbaka på hotellet för en dusch. 08:00 frukost. 09:30 running clinic med Fredrik. 11:00 kör ni hela gruppen tillsammans in till centrala Arusha för ett besök på Masai Market och en kortare guidad tur. Därefter finns tid för lunch och för den som vill möjlighet att strosa inne i standen på egen hand. Bussen går tillbaka till hotellet kl. 14:00. De som vill stanna inne i stan längre tar en taxi tillbaka på egen hand. Eftermiddagen på egen hand, vila, sola och bada vid poolen. 17:15 är det joggingtur i solnedgången. Idag springer ni upp till Moshono Hill några kilometer från hotellet. Är vädret klart får ni utsikt över Kilimanjaro. På eftermiddagens löpning kommer Fredrik att gå igenom löpteknik och ge er tips på hur ni energieffektivt springer uppför respektive nerför, något ni kommer att ha stor nytta av under loppet på söndagen. Idag kommer sannolikt några från African Tours & Safaris personal i Tanzania (som också ska springa Kilimanjaro Halvmarathon) att hänga med på rundan. Tillbaka till hotellet för en dusch innan middagen kl. 19:00.

Torsdag 28/2. Culture walk

06:30 är det morgonjogg i cirka 45 minuter. Tillbaka på hotellet för en dusch. 08:00 frukost. 09:00 hämtas ni vid hotellet för transfer en kort bit till utkanten av Arusha. Denna dag kommer ni att guidas genom en av Engiresi Village vid Mount Merus fot norr om Arusha. I byn guidas ni av vår mycket erfarne och kunnige guide och får en insikt i livet i Tanzania idag. Ni vandrar i cirka tre timmar och avslutar med lunch vid ett vackert vattenfall. Lunchen tillagas på plats av en av African Tours & Safaris kockar som normalt lagar mat på våra Kilimanjaroexpeditioner. Välj sedan om ni vill åka bil tillbaka till startpunkten och därefter hotellet eller om ni vill springa tillbaka. Löpning tillbaka tar troligtvis cirka en timme. Eftermiddagen på egen hand på hotellet. 19:00 är det åter avfärd från hotellet för middag på Khan's, en lokal BBQ restaurang inne i centrala Arusha. Khan's lockar både lokalbefolkning och turister.

Fredag 1/3. Traillöpning

Ni checkar ut från hotellet och packar in er i minibussar för färd mot Moshi vid Kilimanjaros fot. I Moshi kommer ni att träffa Simon Mtuy som är Tanzanias främsta ultralöpare. Simon har slutfört Western States 100 miles 10 gånger på 10 försök och har ett flertal gånger hamnat på topp 20 i tävlingen. Simon är även rekordhållare i oassisterad löpning uppför och nerför Kilimanjaro (från Mweka Gate 1900 möh. till Uhuru Peak 5 895 möh. och tillbaka till Mweka Gate) samt den som coachade rekordhållaren i assisterad löpning; Kilian Jornet. Läs mer om Simon här. Simon berättar om sina erfarenheter som ultalöpare och tar sedan med er på traillöpning på Kilimanajros sluttning. Cirka 1,5 timmes löpning på mellan 1300 och 1800 meters höjd i fantastisk terräng. Löpningen sker i lugn takt och ni gör stopp längs med vägen, Simon är er guide. Simon har växt upp och levt större delen av sitt liv på Kilimanjaro. Om vädret är klart kommer ni få vackra vyer både över Kilimanjaros vita topp och över Mount Meru i väster. Löpningen avslutas vid Simons farm i Mweka Village. Här finns möjlighet att duscha (enkla utomhusduschar) och byta om innan ni äter lunch tillsammans på Simons farm. Er följebil har kört i förväg och väntar på er vid ankomst så ni behöver inte bära med er handduk och ombyte utan det finns i bilen. Efter lunchen får ni en guidad tur på Simons 100 % ekologiska farm. På eftermiddagen kör ni ner till Alteza Lodge i Moshi där ni ska bo de sista nätterna. Middag på hotellet på kvällen.


Simon Mtuy springer på hög höjd på Kilimanjaro

Lördag 2/3. Förberedelse för Kilimanjaro (Halv)marathon

Frukost 07:00. 09:00 gör ni en kortare tur till startpunkten för loppet imorgon och de som vill kan jogga lätt längs de första och eller sista kilometerna av banan. Åter till hotellet för lunch. Eftermiddagen på egen hand för vila och förberedelser inför loppet. Middag på hotellet på kvällen. Under middagen kommer Fredrik att ge er lite tips inför loppet. Vi rekommenderar att ni går och lägger er tidigt.

Söndag 3/3. Kilimanjaro Halvmaraton/marathon

Frukost serveras redan 04:00. 05:00 avfärd till startpunkten för er som ska springa marathon. 06:00 avfärd för er som ska springa halvmaraton. Vi hoppas att ni får en fantastisk upplevelse och verkligen passar på att njuta av folkfesten. Vid målgång får ni er medalj och ni kommer också att få ett mellanmål av oss. Vi samlar hela gruppen för bilder och kanske en gemensam välförtjänt skål i valfri kyld dryck som säljs vid målområdet. Transfer tillbaka till hotellet för lunch och en eftermiddag med vila och egen tid. Middag på en lokal restaurang på kvällen.

Måndag 4/3. Vilodag eller dagsutflykt till Marangu Village

Frukost på hotellet och därefterär det valfritt om ni vill spendera dagen med sol, bad och kanske bara lugnt strosande i Moshi för att återhämta er från loppet eller om ni vill åka med på en dagsutflykt till Marangu Village på östra Kilimanjaro. I Marangu vandrar vi sakta genom byn som ligger på mellan 1200 och 1800 meters höjd och besöker ett chagga museum (Chaggafolket har levt på Kilimanjaro i hundratals år), en hantverksmarknad och på eftermiddagen avslutar ni dagen med att bada i ett vackert vattenfall. Bill tillbaka till hotellet i Moshi för middag. Dagsutflykt till Marangu Village ingår inte i priset utan bokas till av de som vill, kostnad 695 kr per person. I utflyktens pris ingår buss t.o.r. Marangu Village, guidad tur i byn, picknicklunch samt village fee vid besök vid vattenfall.

Tisdag 5/3. Hemresa

Frukost på hotellet. Den som vill kan hänga med Fredrik på en lätt joggingtur innan avresan till Kilimanjaro Airport för flyg hem. Ni hämtas vid hotellet 3 timmar innan flyget hem avgår. Flyg hem med Ethiopian Airlines avgår 17:35.

Det är naturligtvis möjligt att lägga till en safari och/eller sol och bad på Zanzibar för den som vill, läs mer nedan.

Är detta en resa för dig?

Är detta en resa för dig?


Denna resa vänder sig till er som gillar att springa, träna löpning och springa fantastiska lopp i vackra omgivningar. Ni behöver inte vara elitmotionärer utan vi ser gärna en blandad grupp med löpare av olika kaliber. Det viktigaste är att du är sugen på ett äventyr och att du gillar att springa och vill lära dig mer om löpning tillsammans med en grupp likasinnade. Fredrik Zillén som leder resan är professionell löpcoach som arbetar med såväl motionärer som elitidrottare. Löppass under resan kommer att anpassas efter deltagarnas nivå.Så om du gillar att springa och träna i grupp och vill vara med på en exceptionell resa och springa ett fantastiskt lopp med en sannolikt galet inspirerande grupp och gärna vill träna med en av Sveriges främsta löpcoacher är detta definitivt en resa för dig.

Om Kilimanjaro (halv)marathon

Om Kilimanjaro (halv)marathon


Kilimanjaro Marathon och halvmaraton är Tanzanias största lopp både för motionärer och elit med tusentals startande. Loppet startades för att öka intresset för löpning i Tanzania. Loppet vill få fler tanzanier att springa som en motionsidrott och samtidigt inspirera fler att bli elitlöpare. Banan startar på 876 möh. i utkanten av staden Moshi vid Kilimanjaros fot. Högsta punkten kommer cirka 9 km in i halvmaran, 1 174, möh. Första 9 km på halvmaran går mestadels uppför med totalt knappt 250 meters stigning. Därefter följer 10 km med i princip konstant svag nerförsbacke innan det går lite uppför och lite nerför de sista två kilometerna. Mål på samma ställe som starten. Halvmarans bana går i en snäv hästsko. Marathonbanan startar med 10,5 kilometer löpning på i princip flack väg till en vändpunkt och sedan 10,5 km tillbaka samma väg igen till starten där andra halvan av maran går samma bana som halvmaran. Läs mer om Kilimanjaro Marathon här.

Resfakta Pris

Pris: 19 990 kr per person i dubbelrum inklusive flyg

I priset ingår:

 • Flyg tor. Stockholm - Kilimanjaro med Ethiopian Airlines. Möjlighet finns att, mot tillägg, ansluta från Göteborg eller Köpenhamn
 • 3 nätter på Planet Lodge i Arusha
 • 4 nätter på Alteza Lodge i Moshi
 • Helpension under resan, alla måltider i programmet ingår med undantag för lunch onsdag 27/2 då ni äter lunch på egen hand inne i Arusha (räkna med tillkommande kostnad på 5-15 USD beroende på var ni väljer att äta)
 • Transfer Kilimanjaro Airport  - Planet Lodge vid ankomst
 • Transfer Alteza Lodge - Kilimanjaro Airport vid hemresa
 • Alla transfers under resan enligt programet ovan
 • Alla utflykter under resan enligt programet ovan
  • Guidad dagsutflykt, culture walk, inklusive lunch
  • Traillöpning på Kilimanjaro tillsammans med Simon Mtuy, inklusive lunch och guidad tur på hans ekologiska jordbruk
 • Professionell löpcoach som leder resan
 • Startavgift till Kilimanjaro Halvmaraton eller Kilimanjaro Marathon
 • Vår trygghetsgaranti


I priset ingår inte:

 • Visum till Tanzania (500 kr från Tanzanias ambassad innan avresa eller USD50 vid ankomst till Tanzania)
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
 • Dagsutflykt till Marangu Village måndag 4/3


Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar 

Lägg till safari

Lägg till safari


Lägg till en safari efter att ni sprungit Kilimanjaro Marathon eller halvmaraton. Tanzanias safariparker har ett djurliv som är oöverträffat och på en safari kan ni se mängder av djur inklusive de berömda Big Five. Vi har satt ihop en skräddarsydd safari till er som reser med på vår Kilimanjaro Marathon/halvmaraton resa.

Tisdag 5/3. Lake Manyara

07:00 hämtas ni som ska på safari vid Alteza Lodge. Transfer i bil eller minibuss till Arusha. Bilresan till Arusha tar cirka 2 timmar. I Arusha träffar ni er safariguide och byter bil till safarijeep. Färden fortsätter till Lake Manyara. Efter cirka 2 timmar kommer ni till Lake Manyara. Efter ett kort stopp vid parkens gate kör ni in i parken som är känd för att ha fler elefanter per kvdartkilometer än någon annan park i Afrika. Andra djur ni kan se denna dag är bland annat vårtsvin, buffel, giraff, zebra, flodhäst, babian, impala och ett flertal olika sorters apor. Boende på Octagon Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Onsdag 6/3. Ngorongorokratern

Ni startar dagen med en tidig frukost och beger er därefter tillsammans med er guide mot Ngorongorokratern. Ni gör ett kort stopp på en utsiktspunkt uppe på kraterns kant innan ni kör ner till botten av denna väldiga kaldera där ni bland annat kan få se noshörning, lejon, hyena, elefant, gnu, zebra, flodhäst och ett flertal olika sorters apor. Ni stannar mitt på dagen vid en rastplats nere i kratern för picknicklunch. På eftermiddagen kör ni upp ur kratern och tillbaka till Arusha och Planet Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Torsdag 7/3. Hemresa

3 timmar innan ert flyg avgår hämtas ni vid hotellet för transfrer till Kilimanjaro Airport. Flyg hem med Ethiopian Airlines avgår 17:35. Frukost ingår denna dag.

Pris

7 990 kr per person, del i dubbelrum

Pris är baserat på grupp om minst 4 personer

I priset ingår:

 • Transfer Moshi - Arusha
 • Safarijeep, 4X4 specialanpassad Toyota Landcruiser
 • Boende enligt resplan
  • 1 natt på Octagon Lodge
  • 1 natt på Planet Lodge
 • Privat safariguide
 • Alla parkavgifter
 • Försäkring med Flying Doctors. Flygtransport till Nairobi vid den osannolika händelsen att ni blir akut sjuka eller skadade under er safari
 • Alla måltider som specificerats i resplanen (helpension)
 • Alla aktiviteter som specificerats i resplanen

Lägg till Zanzibar

Lägg till Zanzibar


Lägg till en vecka på Zanzibar för att bara njuta och slappna av efter er upplevelserika löparvecka i Tanzania.

5/3. Till Zanzibar

Vi hämtar er på Altezza Lodge för transfer till Kilimanjaro Airport 2,5 timmar innan ert flyg avgår. Flyg till Zanzibar. Vid ankomst på Zanzibar blir ni mötta av vår personal som skjutsar er till ert hotell.

Hotell: Mnarani Beach Cottages
Måltider: Frukost/middag

6 - 12/3. Zanzibar

Dagarna på egen hand på Zanzibar. Möjligheter finns att göra utflykter så som t.ex.  snorkling, dykning och guidad tur i Stone Town.

Hotell: Mnarani Beach Cottages
Måltider: Frukost/middag

13/3. Hemresa

3,5 timmar innan ert flyg hem avgår hämtas ni vid hotellet för transfer till Zanzibar Airport. Flyg hem med Ethiopian Airlines avgår 15:45.

Pris:

7 745 kr per person i standard garden view double room på Mnarani Beach Cottages

I priset ingår:
 

 • Transfer Altezza Lodge - Kilimanjaro Airport
 • Inrikesflyg Kilimanjaro - Zanzibar (Precision Airways ekonomi klass)
 • Transfer Zanzibar Airport - Mnarani Beach Cottages
 • 7 nätter på Mnarani Beach Cottages. Standard garden view room inklusive halvpension (frukost + middag)
 • Transfer Mnarani Beach Cottages - Zanzibar Airport


Notera att vid förlängning av resan med en vecka på Zanzibar så flyttas hemresan dels från 5/3 till 13/3 och dels från Kilimanjaro Airport till Zanzibar Airport. Pris för flyget kan därför komma att gå upp pga. detta.

Mnarani Beach Cottages är ett trevligt mellanklasshotell som vi samarbetat med länge. De erbjuder ett prisvärt boende på en vackerstrand på norra Zanzibar. Pris ovan avser boende i standard gardne view room. Möjlighet finns att uppgradera till standard, deluxe eller superior sea view room. Kontakta oss för info om pris. Ni kan naturligtvis också boka något av våra andra hotell på Zanzibar (se förslag nedan), kontakta oss för pris.

 

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan