Krugerparken, Swaziland & Mocambique

Denna resa till Sydafrika och Mocambique är för er med en äventyrlig själ, som har relativt få dagar till förfogande men som ändå vill hinna med massor av upplevelser. Man behöver inte vara vältränad men pigg på naturupplevelser. Resan till Sydafrika och Mocambique ger er som älskar att se och uppleva exotiska djur, vackra stränder, underbar natur och ett fantastiskt maritimt liv en ultimat resa. Passa på innan massturismen kommer till Mocambique. Boendet sker i enkla, rena rum men med riktiga sängar och wc/dusch, oftast på rummet. Ni färdas i ombyggda lastbilar, liknande bussar, varifrån alla har god sikt. All mat tillagas av guiden och dess assistent på plats. Ni får gärna hjälpa till och delta vilket ger en trevlig gemenskap. All guidning är på engelska och grupperna består av internationella resenärer, max 12 st, som ger vänner för livet.

Vill ni förlänga före eller efter resan med tex Kapstaden, Garden Route osv. går det jättebra och vi hjälper er att boka.
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Ankomst Johannesburg

Vi landar på Johannesburgs flygplats, dagen efter avresan från Sverige. Här möts vi av en chaufför som tar oss til vårt boende för natten, Rivonia Road Lodge, som ligger i området Sandton.

Dag 2-3. Johannesburg till Zululand

Vi avreser från Johannesburg tidigt på morgonen, ca 06.30, och åker ner till Kwazulu Natal där vi bor på Zululand Lodge i Mkuzi Game Reserve som är hem till flera av den utrotningshotade svarta noshörningen. Vi åker på safari i öppna jeepar och bor i chalets med delad toalett. Här finns även pool och restaurang.
Måltider: 1 frukost, 2 luncher och 2 middagar.

Dag 4-6. Kosi Bay

Resan fortsätter till kusten och naturreservatet Kosi Bay som har flera flodmynningar, mangroveträsk, skogar och sjöar. Dessa upptäcker vi till fots och med kajak. Här på stranden lägger även sköldpaddor sina ägg under säsongen november till januari. Vi åker till flodmynningen för att snorkla och ser hur fisket går till i området av de lokala fiskarna. Vi får en guidad tur av en lokalguide som tar oss till en Zulu-by där vi får lära oss mer om deras seder och bruk. Vi bor på Amangwane Lodge i chalets med delade tvättmöjligheter.
Måltider: 3 frukostar, 3 luncher och 2 middagar.

Dag 7. Swaziland

Vi åker in i kungadömet Swaziland och till Hlane Game Reseve där vi vandrar med en lokalguide för att titta efter noshörningar, elefanter och får se ett fantastiskt fågelliv. Vi bor på Hlane Game Reserve i chalets med delad toalett.
Måltider: Frukost, lunch och middag.

Dag 8. Maputo

Vi reser in i Mocambique och vidare till huvudstaden Maputo. Här möts portugisisk och afrikansk kultur i en härlig blandning av seafood och stadsliv. Vi bor på Catembe Gallery Hotel där 2 rum delar på ett badrum.
Måltider: Frukost

Dag 9-11. Inhambane

Vi fortsätter till kusten och staden Inhambane som är väldigt arabinfluerat från tiden då man handlade med slavar, elfenben, guld och kryddor. Upptäck den 200 år gamla katerdralen i Inhambane innan vi fortsätter till vårt boende på stranden. Vi bor på Palm Grove Resort i så kallade casitas (stugor) med delad toalett.
Måltider: 3 frukostar, 3 luncher och 2 middagar.

Dag 12. Bilene

Vi vänder söderut och reser ner längs kusten till staden Bilene som ligger vid gränsen till Uembje-lagunen. Lagunen är 8km bred och 27km lång med kristallklart vatten och långa, vita sandstränder. Vi spenderar eftermiddagen med att bada och slappa eller (mot tillägg) paddla kajak eller snorkla. Boende på Laguna Camp i casitas med eget badrum
Måltider: Frukost och lunch.

Dag 13-14. Kruger National Park

Vi åker nu upp till den berömda Krugerparken i Sydafrika. Vi åker på safari för att få se olika djur, så som lejon, giraff och de mäktiga elefanterna. Vi bor på Kruger National Park Chalets med delad toalett och här finns även pool, restaurang och bar.
Måltider: Frukost, lunch och middag.

Dag 15. Johannesburg-Hemresa

Efter en tidig morgonsafari åker vi tillbaka till Johannesburg och anländer framåt kvällen och flyger hemåt.  Med oss i bagaget har vi många härliga minnen och upplevelser från vår resa.
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Pris från: 20 850 kr per person del i dubbelrum exkl. flyg
Enkelrumstillägg från: 3 850 kr

Fråga oss vilka avgångsdatum som finns för 2018

Grupperna är små och består av minst 2 och max 12 deltagare.

Detta ingår i priset:

  • Boende enligt programmet (1-3 stjärnigt) med 13 frukostar, 13 luncher och 10 middagar
  • Transport i minibuss/safarifordon och fyrhjulsdrivna jeepar
  • Entréavgifter till parker
  • Duktiga engelsktalande guider
  • Båtutflykt i Kosi Bay


Detta ingår inte i priset:

  • Flyg från och till Sverige, från ca 6 900kr per person
  • Ytterligare utflykter som går att köpa till på plats
  • Dricks till guider
  • Visum till Mocambique, ca 550kr, måste sökas i Sverige hos Ambassaden i Stockholm

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar.


Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan