Löparäventyr i Tanzania med Kilimanjaro marathon

fredrik zillen springer mount meru

2019 ÅRS RESA VAR EN SUCCÉ! NATURLIGTVIS RESER VI IGEN 2020!

Unik resa till Tanzania tillsammans med löpcoachen Fredrik Zillén. Lär er mer om löpning av en Sveriges ledande experter på löpteknik. Detta är en resa för er som vill ha upplevelser, äventyr, möten med fantastiska människor och uppleva underbar natur. Resan är på 10 dagar/9 nätter inkl. resdagar.

Höjdpunkter: 
Löpning i fantastiska miljöer och att vara folkfesten vid Kilimanjaro Halvmaraton och marathon.

I resan ingår: 

 • Flyg tor. Stockholm - Kilimanjaro. Möjlighet finns att, mot tillägg, ansluta från Göteborg eller Köpenhamn
 • 4 nätter på Planet Lodge, Arusha
 • 3 nätter på Ameg Lodge, Moshi
 • Måltider enligt program
 • Transfer Kilimanjaro Airport  - Planet Lodge vid ankomst
 • Transfer Ameg Lodge - Kilimanjaro Airport vid hemresa
 • Alla transfers under resan enligt programet ovan
 • Alla utflykter under resan enligt programet ovan
  • Guidad dagsutflykt, culture walk, inklusive lunch
  • Traillöpning på Kilimanjaro tillsammans med Simon Mtuy, inklusive lunch och guidad tur på hans ekologiska jordbruk
 • Professionell löpcoach som leder resan
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här


Pris från: 23 500 kr per person
För mer detaljerad information, se program och pris/resfakta

Pris från:
23 500 kr
Dagar:10
Flyg t.o.r. Stockholm-Kilimanjaro, måltider enligt program, aktiviteter enligt program
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
23/2-202/3-20StockholmLöparäventyr i TanzaniaMer än 823 500 krBoka

Resans löpcoach

Resans löpcoach


Löpcoach och ledare på denna resa är Fredrik Zillén. Fredrik är professionell löptränare och specialist på löpteknik som hjälpt ett flertal olika SM-medaljörer och landslagsmedlemmar i triathlon och friidrott att springa mer energieffektivt och att undvika och/eller komma tillbaka från skador. Förutom att vara mångårig klubbtränare i friidrott och triathlon har Fredrik Zillén varit kursledare i energieffektiv löpteknik för sammanlagt ett par tusen löpare och Fredrik leder även vidareutbildning åt Svenska Naprapatförbundet i ämnet löpteknik och skadeprevention. Fredrik är även certifierad fystränare och en flitigt anlitad föreläsare runt om i landet. 

Tillsammans med Fredrik kommer ni på denna resa få uppleva Tanzania, springa på fantastiska platser, lära er mer om löpning och om er själva som löpare och naturligtvis delta i folkfesten kring Kilimanjaro Halvmaraton och Marathon.


Fredrik på en löprunda i utkanten av Arusha

Program

Program

Söndag 23/2. Avresa från Sverige

Flyg från Arlanda. Möjligheter finns att ansluta från t.ex. Göteborg.

Måndag 24/2. Ankomst till Tanzania

Vid ankomst till Kilimanjaro Airport i Tanzania blir ni mötta av resans löpcoach, Fredrik Zillén och personal från African Tours & Safaris Tanzania. Efter att alla fått sitt bagage skjutsas ni till hotellet i Arusha. Boende på trevliga Planet Lodge. 16:00 hälsas alla välkomna av Fredrik som  presenterar i detaljprogrammet för den kommande veckan. 17:00 är det en lättare joggingtur i området kring hotellet för de som orkar och vill jogga ur sig den långa resan. 19:00 middag på hotellet.

Tisdag 25/2. Morgonlöpning, sightseeing i Arusha och Lengani Village

06:30 är det morgonjogg i cirka 45 minuter. Tillbaka på hotellet för en dusch. 08:00 frukost. 09:30 running clinic med Fredrik. 11:30 kör ni hela gruppen tillsammans in till centrala Arusha för ett besök på Masai Market och en kortare guidad tur. Därefter lunch och för den som vill möjlighet att strosa inne i staden på egen hand. 15:15 går bussen vidare till Lengani Village. De som vill kan jogga den sista biten upp mot Lengani Village som ligger en bit upp på Mount Merus sluttning. I Lengani besöker ni skolan som byggts i samarbete mellan byn och Sverige (måste ha bättre text här). Efter skolbesöket beger ni er på en kortare trailrun i området i solnedgången. Buss tillbaka till Planet Lodge för dusch och middag.

Onsdag 26/2. Culture walk/Ng’iresi Village

06:30 är det morgonjogg i cirka 45 minuter. Tillbaka på hotellet för en dusch. 08:00 frukost. 09:00 hämtas ni vid hotellet för transfer en kort bit till utkanten av Arusha. Denna dag kommer ni att guidas genom en av Engiresi Village vid Mount Merus fot norr om Arusha. I byn guidas ni av vår mycket erfarne och kunnige guide och får en insikt i livet i Tanzania idag. Ni vandrar i cirka tre timmar och avslutar med lunch vid ett vackert vattenfall. Lunchen tillagas på plats av en av African Tours & Safaris kockar som normalt lagar mat på våra Kilimanjaroexpeditioner. Välj sedan om ni vill åka bil tillbaka till startpunkten och därefter hotellet eller om ni vill springa tillbaka. Löpning tillbaka tar troligtvis cirka en timme. Eftermiddagen på egen hand på hotellet. 19:00 är det åter avfärd från hotellet för middag på Khan's, en lokal BBQ restaurang inne i centrala Arusha. Khan's lockar både lokalbefolkning och turister.

Torsdag 27/2. Lugn dag eller dagsutflykt till Arusha National Park

Morgonjogg och stretching och därefter frukost. 08:45 running clinic med Fredrik. Lugn dag på hotellet med lunch och middag på hotellet. Gå en promenad i omgivningen eller sola och bada vid hotellets pool.

Alternativ denna dag är dagsutflykt till Arusha National Park med safari i jeep och till fots. Arusha National Park består av Mount Meru, Momela sjöarna, svann och skog. I parken finns djur som t.ex. buffel, elefant, giraff, antiloper, zebra och ett flertal olika sorters apor. Ni gör er safari i jeep med guide och till fots tillsammans med en beväpnad parkvakt. Picknicklunch i parken mitt på dagen. Ni kommer tillbaka till hotellet i tid för middag. Denna dagsutflykt ingår inte i priset utan bokas separat. Ni som ska till Arusha National Park lämnar 10:00 så att ni hinner vara med på Fredriks running clinic innan avfärd.

Fredag 28/2. Traillöpning på Kilimanjaro

Ni checkar ut från hotellet och packar in er i minibussar för färd mot Moshi vid Kilimanjaros fot. I Moshi kommer ni att träffa Simon Mtuy som är Tanzanias främsta ultralöpare genom tiderna. Simon har slutfört Western States 100 miles 10 gånger på 10 försök och har ett flertal gånger hamnat på topp 20 i tävlingen. Simon är även rekordhållare i oassisterad löpning uppför och nerför Kilimanjaro (från Mweka Gate 1900 möh. till Uhuru Peak 5 895 möh. och tillbaka till Mweka Gate) samt den som coachade rekordhållaren i assisterad löpning; Kilian Jornet. Läs mer om Simon här. Simon berättar om sina erfarenheter som ultralöpare och tar sedan med er på traillöpning på Kilimanajros sluttning. Cirka 1,5 – 2 timmars löpning på mellan 1300 och 1800 meters höjd i fantastisk terräng. Ni kommer att ha flera guider och gruppen kommer delas in i 2 – 3 grupper för att ingen ska känna sig stressad utan alla ska kunna springa i sin egen takt. Simon har växt upp och levt större delen av sitt liv på Kilimanjaro. Om vädret är klart kommer ni få vackra vyer både över Kilimanjaros vita topp och över Mount Meru i väster. Löpningen avslutas vid Simons farm i Mweka Village. Här finns möjlighet att duscha (enkla utomhusduschar) och byta om innan ni äter lunch tillsammans på Simons farm. Er följebil har kört i förväg och väntar på er vid ankomst så ni behöver inte bära med er handduk och ombyte utan det finns i bilen. Efter lunchen får ni en guidad tur på Simons ekologiska farm. På eftermiddagen kör ni ner till Ameg Lodge i Moshi där ni ska bo de sista nätterna. Middag på hotellet på kvällen.

Lördag 29/2. Förberedelse för Kilimanjaro Marathon/Halvmaraton

Avfärd från hotellet 06:30 för en kortare tur till startpunkten för loppet imorgon och de som vill kan jogga lätt längs de första och eller sista kilometerna av banan. Åter till hotellet för frukost. Resten av dagen på egen hand för vila och förberedelser inför loppet för de som ska springa halvmaran eller helmaran. Middag på hotellet på kvällen. Under middagen kommer Fredrik att ge er lite tips inför loppet. Vi rekommenderar att ni går och lägger er tidigt.

Söndag 1/3. Kilimanjaro Halvmaraton/Marathon

Frukost serveras redan 04:00. 05:00 avfärd till startpunkten för er som ska springa Marathon. 06:00 avfärd för er som ska springa halvmaraton. Vi hoppas att ni får en fantastisk upplevelse och verkligen passar på att njuta av folkfesten. Vid målgång får ni er medalj och ni kommer också att få ett mellanmål av oss. Vi samlar hela gruppen för bilder och kanske en gemensam välförtjänt skål i valfri kyld dryck som säljs vid målområdet. Transfer tillbaka till hotellet för lunch och en eftermiddag med vila och egen tid. Middag på en lokal restaurang på kvällen.

Måndag 2/3. Till Marangu Village och därefter till Kilimanjaro Airport för resa hem

Frukost på hotellet och därefter en dagsutflykt till Marangu Village på östra Kilimanjaro. I Marangu vandrar vi sakta genom byn som ligger på mellan 1200 och 1800 meters höjd på Östra Kilimanjaro. Marangu är centrum för folkslaget Chagga. Här får ni en chans att testa det lokala ölet (bryggt på banan), möta människor och kanske bära ved på huvudet. Om ni har tid besöker ni ett vackert vattenfall där ni kan svalka av er innan bussen kör till Kilimanjaro Airport för resa hem.

Är detta en resa för dig?

Är detta en resa för dig?


Denna resa vänder sig till er som gillar att springa, träna löpning och springa i fantastiska omgivningar. Ni behöver inte vara elitmotionärer utan vi ser gärna en blandad grupp med löpare av olika kaliber. Det viktigaste är att du är sugen på ett äventyr och att du gillar att springa och vill lära dig mer om löpning tillsammans med en grupp likasinnade. Fredrik Zillén som leder resan är professionell löpcoach som arbetar med såväl motionärer som elitidrottare. Löppass under resan kommer att anpassas efter deltagarnas nivå.Så om du gillar att springa och träna i grupp och vill vara med på en exceptionell resa och springa ett fantastiskt lopp med en sannolikt galet inspirerande grupp och gärna vill träna med en av Sveriges främsta löpcoacher är detta definitivt en resa för dig.

Om Kilimanjaro (halv)marathon

Om Kilimanjaro (halv)marathon


Kilimanjaro Marathon och halvmaraton är Tanzanias största lopp både för motionärer och elit med tusentals startande. Loppet startades för att öka intresset för löpning i Tanzania. Loppet vill få fler tanzanier att springa som en motionsidrott och samtidigt inspirera fler att bli elitlöpare. Banan startar på 876 möh. i utkanten av staden Moshi vid Kilimanjaros fot. Högsta punkten kommer cirka 9 km in i halvmaran, 1 174, möh. Första 9 km på halvmaran går mestadels uppför med totalt knappt 250 meters stigning. Därefter följer 10 km med i princip konstant svag nerförsbacke innan det går lite uppför och lite nerför de sista två kilometerna. Mål på samma ställe som starten. Halvmarans bana går i en snäv hästsko. Marathonbanan startar med 10,5 kilometer löpning på i princip flack väg till en vändpunkt och sedan 10,5 km tillbaka samma väg igen till starten där andra halvan av maran går samma bana som halvmaran. Läs mer om Kilimanjaro Marathon här.

Resfakta Pris

Pris: 23 500 kr per person, del i dubbelrum, inklusive flyg

I priset ingår:

 • Flyg tor. Stockholm - Kilimanjaro. Möjlighet finns att, mot tillägg, ansluta från Göteborg eller Köpenhamn
 • 4 nätter på Planet Lodge, Arusha
 • 3 nätter på Ameg Lodge, Moshi
 • Måltider enligt program
 • Transfer Kilimanjaro Airport  - Planet Lodge vid ankomst
 • Transfer Ameg Lodge - Kilimanjaro Airport vid hemresa
 • Alla transfers under resan enligt programet ovan
 • Alla utflykter under resan enligt programet ovan
  • Guidad dagsutflykt, culture walk, inklusive lunch
  • Traillöpning på Kilimanjaro tillsammans med Simon Mtuy, inklusive lunch och guidad tur på hans ekologiska jordbruk
 • Professionell löpcoach som leder resan
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här


I priset ingår inte:

 • Visum till Tanzania (500 kr från Tanzanias ambassad innan avresa eller USD50 vid ankomst till Tanzania)
 • Startavgift till Kilimanjaro Marathon eller Halvmaratohn. Tillkommer med 1250 kr. per person (inklusive transfer till och från start samt "snackbox" efter loppet)
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
 • Dagsutflykt till Arusha Nationalpark. Kostar 2 690 kr. per person inklusive transfer, parkavgifter, safari i jeep samt safari till fots


Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar 

Lägg till safari

Lägg till safari


Lägg till en safari efter att ni sprungit Kilimanjaro Marathon eller halvmaraton. Tanzanias safariparker har ett djurliv som är oöverträffat och på en safari kan ni se mängder av djur inklusive de berömda Big Five. Vi har satt ihop en skräddarsydd safari till er som reser med på vår Kilimanjaro Marathon/halvmaraton resa.

Måndag 2/3. Lake Manyara

07:00 hämtas ni som ska på safari vid hotellet. Transfer i bil eller minibuss till Arusha. Bilresan till Arusha tar cirka 1,5 timmar. I Arusha träffar ni er safariguide och byter bil till safarijeep. Färden fortsätter till Lake Manyara. Efter cirka 2 timmar kommer ni till Lake Manyara. Efter ett kort stopp vid parkens gate kör ni in i parken som är känd för att ha fler elefanter per kvdartkilometer än någon annan park i Afrika. Andra djur ni kan se denna dag är bland annat vårtsvin, buffel, giraff, zebra, flodhäst, babian, impala och ett flertal olika sorters apor. Boende på Octagon Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Tisdag 3/3. Ngorongorokratern

Ni startar dagen med en tidig frukost och beger er därefter tillsammans med er guide mot Ngorongorokratern. Ni gör ett kort stopp på en utsiktspunkt uppe på kraterns kant innan ni kör ner till botten av denna väldiga kaldera där ni bland annat kan få se noshörning, lejon, hyena, elefant, gnu, zebra, flodhäst och ett flertal olika sorters apor. Ni stannar mitt på dagen vid en rastplats nere i kratern för picknicklunch. På eftermiddagen kör ni upp ur kratern och tillbaka till Arusha och Planet Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Onsdag 4/3. Hemresa

3 timmar innan ert flyg avgår hämtas ni vid hotellet för transfrer till Kilimanjaro Airport. Flyg hem med Ethiopian Airlines avgår 17:35. Frukost ingår denna dag.

Pris

9 990 kr per person, del i dubbelrum

Pris är baserat på grupp om minst 4 personer

I priset ingår:

 • Transfer Moshi - Arusha
 • Safarijeep, 4X4 specialanpassad Toyota Landcruiser
 • Boende enligt resplan
  • 1 natt på Octagon Lodge
  • 1 natt på Planet Lodge
 • Privat safariguide
 • Alla parkavgifter (Lake Manyara och Ngorongorokratern)
 • Försäkring med Flying Doctors. Flygtransport till Nairobi vid den osannolika händelsen att ni blir akut sjuka eller skadade under er safari
 • Alla måltider som specificerats i resplanen (helpension)
 • Alla aktiviteter som specificerats i resplanen

Lägg till en vecka på Zanzibar

Lägg till en vecka på Zanzibar


Om ni vill kan ni naturligtvis lägga till en vecka eller några nätter på Zanzibar efter Löparäventyret. Varva ner och smält alla intryck på en av Zanzibars vackra stränder. Kontakta oss för ett prisförslag.

Här finner ni information om alla våra hotell på Zanzibar.

För er som söker en strand långt bortanför turiststråken kan vi rekommendera att lägga till en vecka på Mafia Island utanför södra Tanzania (t.ex. på trevliga Pole Pole Bungalows) eller Pemba island norr om Zanzibar (t.ex. på paradishotellet Manta Resort).

Pris från:
23 500 kr
Dagar:10
Flyg t.o.r. Stockholm-Kilimanjaro, måltider enligt program, aktiviteter enligt program
Transportsätt:Flyg
Boka resa
Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.
Boka resa