Södra Madagaskars höjdpunkter

En fantastisk resa söderut på Madagaskar. Upplev det fantastiska djurlivet, den orörda naturen och en otroligt vacker fauna. En otroligt innehållsrik rundresa som varmt rekommenderas av oss som själva varit där. 

Denna resa är på 13 dagar/12 nätter exkl. resdagar men kan skräddarsys efter era önskemål. Kan med fördel kombineras med en förlängning till östra Madagaskar. 

Höjdpunkter:
Antananarivo, Ranomafana Nationalparl, Anja Nationalpark, Isalo Nationalpark och stranddagar i Ifaty

Följande ingår i resan: 

 • Boende på medelklass hotell inkl frukost enligt programmet
 • Bil med engelsktalande chaufför
 • All transfer mellan hotell och flygplatser
 • Entré avgifter till parker och reservat (Ranomafana, Anja, Isalo)
 • Kostnad för lokala guider i parker och reservat
 • Bensin och kostnader för chauffören
 • Turistskatter och moms
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här
   

Pris från: 15 695 kr per person
För mer detaljerad information, se program och pris/resfakta

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Europa - Antananarivo

Vid ankomst till Madagaskars huvudstad Antananarivo, även kallad Tana, blir ni mötta på flygplatsen och körda till ert hotell Residence Lapasoa. Hotellet ligger i ett område där flera ambassader ligger och det är några minuters promenad till supermarket och souvenirbutiker. Hotellet har en restaurang som serverar maträtter från Madagaskar och Frankrike.

Dag 2. Antananarivo - Antsirabe 

Efter frukost åker ni först till en lemurpark, ca 25km utanför Tana och sedan vidare till Antsirabe som ligger ca 169 km från Tana. Vägen dit är väldigt vacker med risfält och odlingar av fruktträd och grönsaker. Efter vägen gör ni ett litet besök i Ambatolampy där man tillverkar bl.a. kastruller i aluminium och det är en annorlunda upplevelse att få se männen elda upp gammalt skrot för att sedan smälta ner aluminium och göra kastruller i olika storlekar. När ni kommer fram till Antsirabe så bor ni på Chambres du Voyageur. Hotellet är väldigt charmigt med rustik inredning och omgivningarna är full av grönska. 169km och ca 3h körtid.
Måltider: Frukost

Dag 3. Antsirabe - Ranomafana

Efter frukost kör ni mot Ranomafana och stannar till i Ambositra. Här finns de flesta tillverkarna av träsnideri och ni får se hur det går till. Efter vägen passerar ni "le Col de Tapia", en typ av träd, som motstår de gräsbränder som ibland är i området. Landskapet domineras fortfarande av risfält, tallskogar, eukalyptusträd och klippiga bergsformationer. Ni checkar in på ert hotell CentrÉst. Ni gör sedan en nattpromenad längs vägen för att se nattaktiva djur. 240km och ca 5h körtid.
Måltider: Frukost

Dag 4. Ranomafana-Fianarantsoa

På morgonen gör ni ett besök till Ranomafana nationalpark som är hem för olika arter av lemurer som gyllenhalvmaki, brun maki, fåglar, kameleonter, grodor, orkidéer och medicinalväxter. Ni fortsätter sedan till Fianarantsoa, som är "huvudstaden" för Betsileo stammen. Övernattning på Villa Sylvestre. 295km och ca 5,5h körtid.

Dag 5. Fianarantsoa - Ranohira

Efter en tidig frukost åker ni vidare till Ambalavao som är centrum för den södra regionen Betsileo, känd för sitt folk, konst och hantverk. Ni kommer att besöka Antemoro pappersfabriken. Här gör dom fina, handgjorda, blomsterprydda papper gjort av fibrer av trädet som kallas "Avoha". Efter Ambalavao stannar ni sedan för att besöka ett litet reservat för att se ringsvanslemurer (catta lemurer), en sådan som King Julian i filmen Madagaskar. Sedan fortsätter ni till Ranohira där ni bor på Isalo Ranch. Här bor ni i trevliga små bungalows och det finns en restaurang/bar och en pool.
Måltider: Frukost

Dag 6. Ranohira

Ni gör ni morgonvandring inne Isalo Nationalpark för att upptäcka bergsmassivet Isalo, dess ruinliknande klippor, raviner, endemiska djur och växter såsom såsom Pachypodiums, aloe, The Satrana (Medemia palmer) och ni får möjlighet att simma i en vacker naturlig pool. Ett dopp här är underbart efter en vandring. Ni bor en natt till på Isalo Ranch.

Dag 7. Ranohira - Ifafty

Efter frukost åker ni till Tuléar som ligger vid den sydvästra kusten av Madagaskar. Landskapet består av höga buskar, täta skogar och några stolt dekorerade Mahafaly-gravar och Antandroy-gravar. Därefter åker ni vidare till Ifaty, som har en vacker strand för strandliv och aktiviteter till havs eller bara sola och bada. Här är den torraste delen av landet och beläget i Deep South, domineras landskapet av taggig skog som består av kaktus, olika euphorbiaceous och didieracea. Ni bor 5 nätter på Hotel De La Plage. Det är ett trevligt ställe som har bungalows vid stranden och det ägs och sköts av en trevlig fransk familj som alla arbetar med och på hotellet. 267km och ca 5h körning.
Måltider: Frukost

Dag 8 – 11. Ifaty

Dessa dagar är fria för egna aktiviteter. Ifaty ligger på stranden och är en idealisk plats för dykning och snorkling och en populär plats för fågelskådare. Om ni önskar så kan ni boka på flera utflykter. Besök "Reserve Domergue", ett gemensamt reservat där ni kommer att se två typer av baobab-träd, taggiga buskar, reptiler som geckoödlor och kameleont parsoni (den största). Ifaty ligger i den största lagunen i landet och skyddas av ett stort korallrev, vilket gör det till en idealisk plats för dykning och snorkling. På eftermiddagen kan ni gå till byn Mangily där ni kan besöka en lokal skola och samtidigt uppleva en Vezo Fiskares livsstil, speciellt efter att de har kommit tillbaka från fisket.
Måltider: Frukost

Dag 12. Ifaty - Tulear - Antananarivo

Ni har en tidig transfer till flygplatsen i Tuléar och flyger tillbaka till huvudstaden i Madagaskar med Air Madagaskar vid 8:30 tiden.
På eftermiddagen gör ni en stadsrundtur. Antananarivo är en av de mest pittoreska huvudstäderna i världen med sina tegelhus uppe på bergssluttningarna, dess trappor och dess små affärer på gatan. Uppe på kullen finns den flera hundra år gamla staden finns kyrkor, antika kungliga platser, den nyrenoverade ståtliga residens som har en storslagen utsikt över slätten nedanför. Ni bor på Residence Lapasoa. Detta dagsprogram kan ändras beroende på vilken tid ni flyger från Tuléar.
Måltider: Frukost

Dag 13. Antananarivo - Hemresa

Ni har en transfer till flygplatsen för att ta flyget hemåt efter en väldigt upplevelserik och annorlunda resa.
Måltider: Frukost

Pris Resfakta

Pris Resfakta
Pris från: 15 695 kr per person del i dubbelrum exkl flyg.
Enkelrumstillägg från: 4 730 kr 


Möjlighet till att uppgradera till bättre hotell och med halvpension går, kontakta oss för pris.
 
Detta ingår i priset:
 
 • Boende på medelklass hotell inkl frukost enligt programmet
 • Bil med engelsktalande chaufför
 • All transfer mellan hotell och flygplatser
 • Entréavgifter till parker och reservat (Ranomafana, Anja, Isalo)
 • Kostnad för lokala guider i parker och reservat
 • Bensin och kostnader för chauffören
 • Turistskatter och moms
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här
 
Detta ingår inte i priset:
 
 • Flyg till och från Madagaskar, från ca 10 000 kr per person
 • Inrikesflyg Tulear-Antananarivo, från ca 3 000 kr per person
 • Visum EUR35 per person. Betalas på plats
 • Luncher, middagar och drycker
 • Eventuella utflykter i Ifaty
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Övriga personliga kostnader
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta er lokala vaccinationsklinik för rådgivning
 
Vi reserverar oss för prisändringar pga. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta -och skatteförändringar

Gästkommentarer

Stort tack för ett jättebra researrangemang med toppenguider, chaufför och alldeles utmärkta hotell. Ett fantastiskt land fullt av överraskningar och ett vänligt bemötande av lokalbefolkningen.
Lasse Ziethen med sällskap.

Även små utflykter, som besök hos hantverkare, var oväntat bra och roligt. 
Linnea med sällskap

Över förväntan, vi är supernöjda. Allt flöt på smidigt och njutningen var maximal. Vi fick ut bästa möjliga upplevelse pga er planering och anordning runt omkring, alla olika delar vi fick se och den fantastiska guidningen vi fick av vår driver längs vägen. 
Ellinor och Moa

Vi fick fantastiska veckor på Madagskar. Vår driver var en klippa, körde superbra och kunde ok engelska och framförallt ordning och reda. Alla ställe vi bodde på var från Toppen bra! till ok när man vet förutsättningarna på Madagskar. Vi skulle rekommendera er om vänner till oss bestämmer sig för att åka till Madagaskar och vi lär återkomma när det är dags för nästa Afrika äventyr. En stor eloge också för hur snabbt ni fick ihop hela resan.
Anette med sällskap

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.
Skicka förfrågan