Magiska Victoriafallen med safari i Zimbabwe

Ni gör ett besök till Victoriafallen för att avsluta med spännande safari i ett avlägset och exklusivt område endast 15 minuter från Zimbabwes största reservat Hwange Nationalpark. Denna resa är en perfekt kombination till ett besök i Kapstaden med omnejd eller varför inte i samband med besök till Mocambique för härliga dagar med kritvita stränder och korallblått hav.

Detta förslag är på 7 dagar/6 nätter. Avresa alla dagar på året, förutom januari och februari, alternativet är då att byta ut Bomani Tented Camp för Camelthorn Lodge. 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Ankomst till Gorges Lodge

Ankomst till Zimbabwes flygplats, Victoria Falls Airport där vår representant möter upp er och kör er till Gorges Lodge som ligger ca 30 minuter från flygplatsen. Denna lodge ligger precis vid Batokaravinen och har en helt magisk utsikt över Zambezifloden som ligger 200 meter nedanför. Här bor ni i tre nätter där ni besöker fallen och tar del av de andra aktiviteterna som lodgen erbjuder. På eftermiddagen tar ni en promenad ner till Dibu Dibu för en drink i solnedgången, ”sundowner”. Här har ni möjlighet att få se svartörnen. Tillbaka till lodgen för underhållning och middag.
Måltider: Middag

Dag 2. Victoriafallen

En tidig kaffe och frukost medan ni blickar över den otroliga utsikten. Därefter väntar en guidad tur till de magiska Victoriafallen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter innan ni avsnjuter en middag på lodgen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 3. Besök till Chisumabyn

Efter frukost beger ni er till Chisumabyn för ett genuint besök i den lokala byn där ni tar del av den lokala kulturen. Tillbaka till lodgen för lunch innan ni på eftermiddagen ger er ut för en solnedgångskryssning på Zambezifloden. Idag serveras middagen under den afrikanska himlen, en traditionell ”braai”.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 4. Bomani Tented Lodge

Idag lämnar ni Gorges och ni beger er in i jakt på de vilda djuren. Ni blir körda till Dete Railway Station (ca 2,5 timmar) innan ni kliver på Elephant Express Rail Car som tar er långsamt ner tågrälsen till er camp, Bomani Tented Lodge. Lodgen ligger utanför av Hwange Nationalpark och har sitt egna reservat. Middag på campen innan en nattfösare runt lägerelden. För den som vill kan man åka ut på en nattsafari på Bomanis egna mark.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 5. Safari

Ni börjar dagen med en enkelfrukost innan ni ger er ut på en safaritur med bil eller till fots. Tillbaka till lodgen där det serveras en brunch. På eftermiddagen, när det börjar bli lite kyligare, åker ni ut i safarifordon för att leta efter djuren. NI stannar för en ”sundowner” medan ni ser över vattenhålen och den magiska solnedgången. Tillbaka till campen för middag.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6. Besök till Ngamobyn

Efter frukost beger ni er till den lokala Ngamobyn för att besöka deras skola (om det inte är helgdag eller lov). Ni får också ta del av de projekt som Imvelo Safari Lodges är engagerade i. Lunch tillbaka på lodgen för att på eftermiddagen åka ut på en safaritur i Hwange National Park. På kvällen serveras det en härlig avslutningsmiddag.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 7. Hemresa

Tidig frukost innan ni blir körda till Victoria Falls Airport (ca 5 timmar).

Pris Resfakta

Pris Resfakta

Pris från: 19 495 kr per person exkl. flyg
(Priset är baserat på avresa med minst 2 personer i mars-april, november - december)

Pris från: 28 395 kr per person exkl. flyg
(Priset är baserat på avresa med minst 2 personer i maj-oktober)

Detta förslag är på 7 dagar/6 nätter och boendet är av hög kvalité. Avresa året om och en prefekt kombination till ett besök i Kapstaden med omnejd eller varför inte i samband med besök till Mocambique.

Detta ingår i priset:

  • 3 nätter på Gorges Lodge inkl. helpension samt utvald dryck
  • 3 nätter på Bomani Tented Lodge inkl. helpension samt utvald dryck
  • Alla transfers och aktiviteter enligt program
  • Entréer till alla parker


Detta ingår inte i priset:

  • Flyg, till och från Sverige. Vi hjälper er gärna att boka
  • Visum till Zimbabwe, USD40 per person
  • Dricks till guider och annan personal
  • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
  • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
  • Nödvändiga vaccinationer, kontakta din lokala vaccinationsklinik för rådgivning


Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan