Skip to main content

Mara Nyumbu Camp


Mara Nyumbu Camp är en liten tältcamp belägen alldeles på gränsen till Kenyas världsberömda Masai Mara National Reserve. Lodgen ligger i den östra delen av Masai Mara, nära Talek Gate, Ngila plains och Talekfloden. Detta är ett av de bästa områden i Masai Mara för djurskådning. Djur ses ofta från lodgen. Bland de mängder av djur som finns i lodgens absoluta närhet är lejon, leopard, hyena, elefant, buffel, zebra och ett flertal olika antiloper och apor.

Boende

Boende


Lodgen har endast 13 rum som alla ligger i fasta tält uppställda på träplattformar. Alla rum har riktiga sängar, toalett och dusch. Rummen har en dubbelsäng eller två enkelsängar. En extra säng kan ställas in i ett tält så att tre personer kan bo i varje tält. Lodgen har inga stängsel utan djur kan komma in mellan tälten. Av den anledningen har lodgen vakter som eskorterar er mellan restaurangen och ert tält efter middagen.

Aktiviteter

Aktiviteter


Mara Nyumbu Camp ligger precis på gränsen till Kenyas världsberömda Masai Mara national reserve och det är därför naturligt att den främsta aktiviteten här är game drives (safari i jeep). Eftersom området "bakom" lodgen ligger utanför reservatet går det att genomföra bush walks (safari till fots) vilket är ett spännande komplement till safari i jeep. Lodgen ligger i ett område där det finns flera massajbyar och ett besök i en av byarna är också en spännande aktivitet ni kan göra medan ni bor här. Om ni inte bokat besök i massajby eller bush walk innan ankomst så tillkommer kostnad för dessa aktiviteter.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.