Namibia, Botswana & Victoriafallen

Besök tre spännande länder! Denna fantastiska resa vänder sig till äventyrslystna och aktiva resenärer på en ålder över 40 år. Ni kommer att få vandra på de ockraröda sandynorna i världens äldsta öknen, Namiböknen, upptäcka kuststaden Swakopmund och följa med på spännande safari i Etosha Nationalpark. Här finns Namibias största koncentration av djur. Därefter lämnar vi Namibia och reser in i Botswana. Vi spenderar vår tid vid fågelrika Okavango- och Kwandofloderna. Njut av en härlig solnedgångskryssning, innan resan fortsätter in i Zimbabwe. Här kan blickar vi ut över världens största vattenfall, det mäktiga Victoriafallen, eller "röken som dundrar" på lokalspråk. Fallen är upptagna på UNESCO’s världsarvslista. Detta är bara några av de upplevelser ni kommer att få under resans gång! 

Resan är på 15 dagar/14 nätter exkl. resdagar och vi hjälper gärna till med extra arrangemang i anslutning till resan. 
 

Pris från:
27 740 kr
Dagar:15
Boende del i dubbelrum med frukost, transfer, luncher, middagar och utflykter enligt program, safari och inträden/aktiviteter enligt program.
Transportsätt:Ingen transport
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
12/5-1826/5-18Ingen transportNamibia, Botswana & VictoriafallenFåtal platser27 740 krBoka
AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
7/7-1821/7-18Ingen transportNamibia, Botswana & VictoriafallenFåtal platser29 000 krBoka
AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
8/9-1822/9-18Ingen transportNamibia, Botswana & VictoriafallenFåtal platser29 000 krBoka
AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
15/9-1829/9-18Ingen transportNamibia, Botswana & VictoriafallenFåtal platser29 000 krBoka
AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
27/10-1810/11-18Ingen transportNamibia, Botswana & VictoriafallenFåtal platser29 000 krBoka
AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
22/12-185/1-19Ingen transportNamibia, Botswana & VictoriafallenFåtal platser27 740 krBoka

Program

Program

Dag 1. Windhoek 

Denna eftermiddag spenderas i Windhoek på egen hand. Passa på att upptäcka Namibias huvudstad, som har en blandning av tyskhistoriska byggnader och moderna kontorskomplex. Övernattning på Safari Court Hotel. 

Dag 2-3. Sesriem 

På morgonen bär det av mot öknen, där vårt boende i det lilla samhället Semsriem, ligger precis på gränsen till Namiböknen. Följande morgon går vi upp tidigt för att åka in till Sossusvlei, som har de ockraröda sanddynorna som inte kan ses någon annanstans i världen. Vi stannar längst med vägen för att se de växlande varma färgerna av aprikos, orange, röd och rödbrun på dynorna under solens uppgång. Promenaden in till Dead Vlei, som är en en uttorkad leröken mitt emellan sandynorna där döda akaciaträden finns kvar som skelett mot den blåa himmelen, är 5 km. På eftermiddagen går vi en kortare promenad genom Sesriem Canyon, en av de få platserna i området som har vatten året om. Övernattning på Desert Quiver Camp. 
Måltider. Frukost och middag  

Dag 4-5. Swakopmund  

Vi når kusten vid orten Walvis Bay och under lunchen kan vi se vackra flamingos söka efter föda i vattendragen. Vi fortsätter mot Swakopmund och spenderar eftermiddagen där. Följande dag upptäcker vi denna tyska kolonialstad, populär både hos turister och lokalbor. Det går också bra att boka in sig på någon av de extra utflykterna, t ex delfintur eller varför inte se ut över den väldiga Namiböknen från luften? Övernattning på The Delight. 
Måltider: Frukost 

Dag 6. Damaraland  

Vi kör inåt landet till Damaraland som med sitt vackra ökenlandskap, annorlunda djurliv och otroliga bergsformationer kan få även den mest erfarna resenären att tappa andan. Här bryts bergen mot slätter, uttorkade flodbäddar och varma, torra dalar. Vår lodge ligger på toppen av ett berg, med spektakulär utsikt. Spendera eftermiddagen med att bara njuta av den otroliga miljön eller koppla av vid poolen. Övernattning på Ugab Terrace Lodge
Måltider: Frukost och middag

Dag 7. Etosha Nationalpark

Idag fortsätter vi mot Etosha Nationalpark där vi får uppleva vår första gamedrive. Parken är känd för sin uttorkade saltöken, som kan ses från rymden. Mängder med djur samlas vid vattenhålen och det är en bra plats att se djur som anpassat sig till ökenklimatet. Nationalparken är bl.a. hem för den utrotningshotade geparden samt spetsnoshörningen. Övernattning på Okakeujo Restcamp inne i Etosha Nationalpark 
Måltider. Frukost och middag  

Dag 8. Etosha Nationalpark 

Denna park är ett av de allra viktigaste reservaten i Afrika och tusentals vilda djur som strimmig gnu, springbock, zebra, kudu, giraff, gepard, leopard, lejon och elefant kallar detta sitt hem. Dagen spenderas på en gamedrive genom parken, från väst till öst. Övernattning på Mokuti Lodge inne i Etosha Nationalpark
Måltider. Frukost och middag  

Dag 9: Okavangofloden 

Vi lämnar Etosha och kör in i Caprivi-remsan, här vi spenderar natten i frodig grönska med utsikt över Okavangofloden och på andra sidan floden, landet Angola. Under eftermiddagen finns möjlighet till en båttur på floden (mot extra kostnad). Övernattning på Hakusembe River Lodge. 
Måltider. Frukost och middag  

Dag 10: Kwandofloden

Vi fortsätter genom till östra sidan av Caprivi-remsan och kommer till vår lodge som ligger med utsikt över Kwandofloden. Detta område hyser mängder med djur och fåglar. Passa på och följa med på en gamedrive under eftermiddagen (mot extra kostnad). Övernattning på Namushasha River Lodge.   
Måltider: Frukost och middag  

Dag 11-12: Chobefloden 

Vi lämnar Namibia och korsar gränsen in till Botswana via Chobe Nationalpark. Vi övernattar på vår lodge, som ligger precis vid kanten av Chobefloden. Chobe är känt för sin vackra natur, magnifika solnedgångar och otroliga mängder med djur och fåglar. Vi får ta del av detta vackra område på en solnedgångskyssning, med chans att se djur som kommer ner till flodbanken för att dricka. Möjlighet till en gamedrive finns (mot extra kostnad).  
Övernattning på Chobe Safari Lodge
Måltider: Frukost och middag  

Dag 13-14. Victoriafallen  

Vi reser över gränsen till Zimbabwe och Victoriafallen – utan tvekan en av de mest fantastiska och spektakulära platserna i Afrika. Egen tid att shoppa på de lokala marknaderna eller följa med på någon av de extra aktiverna som erbjuds i Afrikas adrenalinhuvudstad, t ex forsränning, bungyjump eller helikopterflygning över fallen, vandra med noshörningar eller besöka fallen från marken. Övernattning vid Zambezifloden på Sprayview Hotel.
Måltider: Frukost  

Dag 15. Victoriafallen  

Turen avslutas efter frukost. Ni reser hem med mängder av upplevelser och minnen i bagaget. Vill ni förlänga resan kan vi hjälpa er med ett arrangemang. 
Måltider: Frukost  

Färdplanen kan ändras p.g.a lokala förhållanden. 

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 25 270 kr per person, del i dubbelrum/tält exkl. flyg samt local payment ZAR1500 som betalas till guiden på plats
(Priset är baserat på avresa under januari-mars) 

Pris från: 26 475 kr per person, del i dubbelrum/tält exkl. flyg samt local payment ZAR1500 som betalas till guiden på plats
(Priset är baserat på avresa under april-juni, november-december) 

Pris från: 27 680 kr per person, del i dubbelrum/tält exkl. flyg samt local payment ZAR1500 som betalas till guiden på plats
(Priset är baserat på avresa under juli-oktober) 

Enkelrumstillägg från: 7240 kr.
 

Detta ingår i priset: 

 • Boende enligt program, del i dubbelrum (15 dagar/14 nätter). 
 • Måltider enligt program. 
 • Aktiviteter enligt program
 • Guidning av professionel och engelsktalande guide
 • Transporter mellan platserna enligt programmet med en overland truck, en slags safaribuss
   

Detta ingår inte i priset: 

 • Flyg till och från Sverige, pris från ca. 8500 kr
 • Luncher
 • Dryck
 • Extra bokade utflykter
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Inträde till parker och andra sevärdheter, lämnas första dagen till guiden. Ca. 1500 ZAR per person.
 • Visum till Zimbabwe
 • Avbeställningsförsäkring som tecknas innan första inbetalning
 • Reseförsäkring, går även att köpas som ett komplement till hemförsäkring
   

Bra att veta:

 • Gruppstorlek: 4-16 deltagare
 • Deltagare kan vara från världens alla hörn
 • Språket på resan är engelska

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar. Flygskatterna kan behöva korrigeras pga skatteändringar från flygbolagen. Förändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll.

Pris från:
27 740 kr
Dagar:15
Boende del i dubbelrum med frukost, transfer, luncher, middagar och utflykter enligt program, safari och inträden/aktiviteter enligt program.
Transportsätt:Ingen transport
Boka resa
Boka resa