Skip to main content

Ngorongoro Rhino Lodge


Ngorongoro Rhino Lodge är en trevlig lodge av lite enklare mellanklass som ligger precis bortanför Ngorongorokraterns kant på den södra sidan av kratern. Lodgen ligger i en fantastisk miljö omgiven av södra Ngorongoro Highlands högsta toppar; Lemagrut och Oldeani (båda över 3 000 meter höga). Området kring lodgen är rikt på djur. Elefanter, bufflar och olika sorters antiloper kommer ofta nära lodgen.

Boende

Boende


Ngorongoro Rhino Lodge är inte en tältcamp utan en lodge med väggar och tak. Lodgen har en gemensam yta med restaurang, bar, reception och en lounge med en öppen spis. Nätterna kan bli kyliga här (lodgen ligger drygt 2 200 meter över havet), framförallt mellan maj pch september och på kvällarna kan det vara trevligt att sitta vid eldstaden. Rummen är enkla men mycket trevliga och, liksom resten av lodgen, mycket välskötta. Alla rum har riktiga sängar och en egen toalet med dusch.

Aktiviteter

Aktiviteter


De allra flesta som bor på Ngorongoro Rhino Lodge spenderar endast en natt här innan eller efter en safari nere i Ngorongorokratern. Safari i Ngorongorokratern är också den huvudsakliga aktiviteten här. Om ni vill utforska mer av området så går det att göra spännande vandringar. Dels kan ni göra en guidad vandring nere vid Ngorongorokraterns kant. Dessa vandringar utgår från Ngorongoro Serena Lodge som ligger cirka 15 mineters bilresa från Rhino Lodge. Det går även att göra utflykter till fots söder om Rhino Lodge på bergen Lemagrut och Oldeani. På dessa vandringar guidas ni av en beväpnad parkvakt då det finns vilda djur i området. Ni får se hisnande vyer, djur och fantastisk natur.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.