Skip to main content

Ngorongoro Serena Lodge

Ngorongoro serena lodge utsidanImage: Ngorongoro serena Lodge på Ngorongorokraterns kant

Ngorongoro Serena lodge ligger vackert belägen på Ngorongorokraterns kant på den sydvästra sidan av kratern. Av de safarilodger som ligger på kanten med utsikt över kratern är Serena närmast Serengeti och också väldigt nära både uppfartsvägen och nerfartsvägen till kratern. Lodgen håller högre standard än Ngorongoro Sopa Lodge och Ngorongoro Wildlife Lodge och erbjuder ett boende i bra kvalitet till ett betydligt bättre pris än t.ex. And Beyond Ngorongoro Crater Lodge.

Boende

Boende

Lodgens rum ligger alla med utsikt över Ngorongorokratern. Rummen har en balkong ut mot kratern. Lodgens rum är inte speciellt stora men trevligt inredda och anpassade för att ni ska kunna njuta av utsikten. Eftersom alla rum byggts med utsikt över kratern så ligger en del rum ganska långt från restaurangen som ligger i mitten av lodgen. Om ni har problem att gå längre sträckor be om ett rum nära receptionen/restaurangen.

Aktiviteter

Massaj på Ngorongorokraterns kant

De flesta som bor på Ngorongoro Serena Lodge gör det innan och/eller efter en safari i jeep nere i Ngorongorokratern. Djurlivet i kratern är fantastiskt och det bör inte missas på en safari i norra Tanzania. Det finns dock möjligheter till aktiviteter till fots också. Varje morgon arrangeras en guidad vandring uppe på kraterns kant med start vid Ngorongoro serena Lodge. Ni går då tillsammans med en beväpnad vakt/guide som berättar om kratern och ni får se fantastiska vyer. Andra aktiviteter som är möjliga med Ngorongoro serena som utgångspunkt är besök i Ngorongoro Highlands. Exempelvis ligger den vackra Olmotikratern endast cirka två timmars bilresa bort.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.