Om African Tours & Safaris

Gemensamt för oss som äger och driver och lever med African Tours & Safaris är vår passion och vårt intresse för Afrika. Några av oss har bott i Sydafrika och vi har alla rest, upptäckt och upplevt Afrika intensivt under de senaste 15 åren. I dag får vi våra "kickar" lika mycket av att höra nöjda gäster komma hem uppfyllda av fantastiska reseupplevelser som av våra fortsatta egna utforskningar av Afrika. Idag koncentrerar vi oss på Sydafrika med närliggande länder som bl.a Botswana, Namibia, Mocambique, Zambia, Zimbabwe inklusive Kenya och Tanzania i östra Afrika. Vi har själva besökt de platser vi rekommenderar vilket gör att ni kan känna er trygga med resan ni bokar hos oss. När ni bokar er resa hos African Tours & Safaris så får ni alltid en trygghetsgaranti som innebär att ni får ersättning för förlorade resdagar om resan behöver kortas ner eller ställas in på grund av t ex strejk, snökaos, askmoln, svin-/fågelinfluensautbrott etc. Skulle ett hotell eller flygbolag gå i konkurs så garanterar vi att våra resenärer får annan likvärdig tjänst eller ersättning.

På Fabriksgatan 13 i Gårda, Göteborg finns vi på African Tours & Safaris som är ett av de specialistföretag som ingår i Intoit Travel Group, en av de äldsta researrangörerna i Sverige. Våra andra systerföretag är Hummingbird Lifestyle Travel (specialister på kryssningar och konferensresor), Hummingbird Grupp & Konferens (specialister på konferens- och gruppresor världen om), Scuba Travel (specialister på dykresor) och Invictus Travel & Training (specialister på träningsresor). 

Självklart har vi ställt resegarantier enligt de krav som Kammarkollegiet ställer.

African Tours & Safaris Tanzania

African Tours & Safaris Tanzania är vårt dotterbolag i Tanzania. Vårt lokala kontor ligger i Arusha, i norra Tanzania, som är utgångspunkten för alla våra safaris i Tanzanias norra parker. Här jobbar våra hängivna kollegor Arnold, Seleman och Lemeck med att samordna och organisera för alla resenärer till Tanzania. Våra kollegor jobbar med allt från att boka alla hotell, se till ni får exakt de rum ni ska få och specialmat om ni behöver och se till att alla transfer går i tid till att besöka lodger, anställa safariguider och se till så alla safarifordon (specialbyggda jeepar) är i ordning för ert safari-äventyr.

Troligtvis kommer ni att mötas av Seleman redan när ni anländer till flygplatsen, då han har tagit för vana att möta alla resenärer personligen och hälsa er välkomna. Detta gör att resan blir en personlig upplevelse, från det att ni bokar er resa hos oss på kontoret i Sverige till att ni möts på flygplatsen och sedan guidas av er privata guide ut på safari.

Våra fantastiska safariguider Dennis, Jackson, Jacob, Emmanuel, Joseph och Clement är direkt anställda genom African Tours & safaris och de har jobbat för oss i många år. Vi vet vilken viktig del guiden är för er resa och vi är stolta att ha guider som år efter år jobbar för oss och ger våra resenärer upplevelser för livet!

Vår personal i Tanzania kan hjälpa er 24 timmar om dygnet om något skulle hända som gör att ni behöver vår hjälp under resan.

Arnold och Seleman med kollegor, på plats i Arusha välkomnar er till sitt hemland!

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.