Skip to main content

Om African Tours & Safaris

Gemensamt för oss som äger och driver och lever med African Tours & Safaris är vår passion och vårt intresse för Afrika. Några av oss har bott i Sydafrika och vi har alla rest, upptäckt och upplevt Afrika intensivt under de senaste 15 åren. I dag får vi våra "kickar" lika mycket av att höra nöjda gäster komma hem uppfyllda av fantastiska reseupplevelser som av våra fortsatta egna utforskningar av Afrika. Idag koncentrerar vi oss på Sydafrika med närliggande länder som bl.a Botswana, Namibia, Mocambique, Zambia, Zimbabwe inklusive Kenya och Tanzania i östra Afrika. Vi har själva besökt de platser vi rekommenderar vilket gör att ni kan känna er trygga med resan ni bokar hos oss. När ni bokar er resa hos African Tours & Safaris så får ni alltid en trygghetsgaranti som innebär att ni får ersättning för förlorade resdagar om resan behöver kortas ner eller ställas in på grund av t ex strejk, snökaos, askmoln, svin-/fågelinfluensautbrott etc. Skulle ett hotell eller flygbolag gå i konkurs så garanterar vi att våra resenärer får annan likvärdig tjänst eller ersättning.

På Fabriksgatan 13 i Gårda, Göteborg finns vi på African Tours & Safaris som är ett av de specialistföretag som ingår i Intoit Travel Group, en av de äldsta researrangörerna i Sverige. Våra andra systerföretag är Hummingbird Lifestyle Travel (specialister på kryssningar och konferensresor), Hummingbird Grupp & Konferens (specialister på konferens- och gruppresor världen om), Scuba Travel (specialister på dykresor) och Invictus Travel & Training (specialister på träningsresor). 

Självklart har vi ställt resegarantier enligt de krav som Kammarkollegiet ställer.

African Tours & Safaris Tanzania

African Tours & Safaris Tanzania är vårt dotterbolag i Tanzania. Vårt lokala kontor ligger i Arusha, i norra Tanzania, som är utgångspunkten för alla våra safaris i Tanzanias norra parker. Här jobbar våra hängivna kollegor Arnold, Seleman och Lemeck med att samordna och organisera för alla resenärer till Tanzania. Våra kollegor jobbar med allt från att boka alla hotell, se till ni får exakt de rum ni ska få och specialmat om ni behöver och se till att alla transfer går i tid till att besöka lodger, anställa safariguider och se till så alla safarifordon (specialbyggda jeepar) är i ordning för ert safari-äventyr.

Troligtvis kommer ni att mötas av Seleman redan när ni anländer till flygplatsen, då han har tagit för vana att möta alla resenärer personligen och hälsa er välkomna. Detta gör att resan blir en personlig upplevelse, från det att ni bokar er resa hos oss på kontoret i Sverige till att ni möts på flygplatsen och sedan guidas av er privata guide ut på safari.

Våra fantastiska safariguider Dennis, Jackson, Jacob, Emmanuel, Joseph och Clement är direkt anställda genom African Tours & safaris och de har jobbat för oss i många år. Vi vet vilken viktig del guiden är för er resa och vi är stolta att ha guider som år efter år jobbar för oss och ger våra resenärer upplevelser för livet!

Vår personal i Tanzania kan hjälpa er 24 timmar om dygnet om något skulle hända som gör att ni behöver vår hjälp under resan.

Arnold och Seleman med kollegor, på plats i Arusha välkomnar er till sitt hemland!

Historien om African Tours & Safaris Tanzania

2017 köpte African Tours & Safaris företaget Africana Travel. Africana Travel är ett företag specialiserat på resor till Tanzania och övriga Östafrika; Kenya, Uganda och Rwanda. Africana Travel bestod av ett reseföretag i Sverige och ett safariföretag i Tanzania. Africana Travel i Sverige införlivades med African Tours & Safaris Scandinavia medan safariföretaget i Tanzania fortsatt att arrangera safaris men har bytt namn till African Tours & Safaris Tanzania. I och med köpet av Africana Travel har African Tours & safaris stärkt sin kompetens på resor till Östafrika och som enda svenska researrangör har vi safari i egen regi i Tanzania.  

Vi på African Tours & Safaris

Vi som arbetar på African Tours & Safaris har en genuin passion för våra resmål och vi drivs av att skapa fantastiska reseupplevelser! Några av oss har bott i Sydafrika och vi har alla rest, upptäckt och upplevt Afrika intensivt under de senaste 15 åren. Detta har gett oss en djup kunskap om våra destinationer och en möjlighet för oss att alltid ta fram det bästa alternativet för våra resenärer. Vi vill inspirera och göra verklighet av dina resdrömmar!

Malin Ternebrink

Att resa är livet! Tänk så mycket man har fått uppleva och så många fina minnen man har kvar från sina resor! Sen 1998 har jag arbetat med att skräddarsy resor till olika delar av världen. Först var det Australien, Nya Zeeland, Kanada och USA som stod i fokus, men efter ett besök i Sydafrika var jag helt förälskad. 

Vilka är då mina bästa reseminnen ifrån Afrika? Jag har under åren besökt Sydafrika, Botswana, Kenya, Zimbabwe, Tanzania och Zanzibar, och det är svårt att välja, då man alltid får uppleva något nytt. Min första safari i Sydafrika slår dock det mesta, där vi på kort tid fick se alla ”The Big Five” och inte nog med det, vi fick dessutom besök av några av dem alldeles intill vårt tält! En annan ”nyp mig i armen-känsla” är annars när jag vid ankomst till safarilodgen i Amboseli NP (Kenya) klev ut på min veranda och möttes av en otrolig utsikt med ett vattenhål precis framför mig, där giraffer, zebror och elefanter samsades om att få dricka.
Drömmer mig ofta tillbaka till safarituren med båt längs med Chobe River i Botswana. Att få sitta i vår båt alldeles intill stranden vid det som kallas Elephant Beach, och bara få njuta av att få se ett hundratal elefanter och nästa lika många impalas dricka och svalka sig i floden. 

Ja, Afrika har verkligen något för alla! Fantastisk safari, storslagna vyer, otroliga naturupplevelser, mat och vin i världsklass och spännande möten med nya människor.
Jag ser fram emot att få hjälpa er med er kommande resa – så att ni får skapa era egna minnen för livet!

David Lenefors

Efter att ha studerat i Zimbabwe och Tanzania och drivit ett safariföretag i Tanzania i tio år vet jag att det är Afrika som är min passion och framförallt då Östafrika. Jag har haft förmånen att resa till östra och södra Afrika mängder av gånger men varje gång är ändå som den första. Nyfikenheten och kärleken har inte minskat. Det finns så mycket att se och så mycket att uppleva och varje gång jag är i Tanzania är det lite som att komma hem. 

När jag inte marknadsför och säljer resor till Afrika engagerar jag mig i Swedish East African Chamber of Commerce som jag var med och grundande och nu sitter i styrelsen för. Att lyfta fram mina bästa reseminnen från Afrika är svårt utan att göra en lång lista men om jag bara ska nämna några jag t.ex. nämna; möte med bergsgorillor i Uganda och Rwanda, migrationen i Tanzania, havskajak intill tre valar utanför Kapstaden i Sydafrika och framförallt alla fantastiska människor jag träffat.

Hanna Wik

Efter att ha bott i Sydafrika i strax över 3 år så kan jag bara konstatera att jag älskar Afrika. Att bli väckt tidigt på morgonen för att ge sig ut för att spana efter de vilda djuren, att få uppleva naturen på djurens villkor i ena stunden och i andra kliva in i ett skjul till kyrka i kåkstaden Khayelitsha och få delta i en högmässa är upplevelser man har svårt att återberätta om. Det måsta upplevas! Det bästa med Afrika är att det finns något för alla och vi vet exakt hur ni ska få ihop just er resa ni aldrig kommer att glömma.

Ulf Hansen

Jag har haft förmånen att bo i Kapstaden och på Mauritius i olika omgångar och rest regelbundet i Afrika de senaste 25 åren. Och det är med mig som med många andra som besökt olika delar av Afrika. Jag längtar tillbaka för att upptäcka och uppleva mer av kultur, natur och människor. Några av mina favoritaktiviteter är en skön vandring i bergen på Kaphalvön med en avslutande middag på en av Constantiadalens vingårdar. Safari till fots eller med kajak är en annan av mina favoriter, eller att fiska tigerfish i Zambezifloden, eller att runda Godahoppsudden i en kajak, eller att uppleva migrationen i Masai Mara eller Serengeti, eller att bli sådär personligt ompysslad på ett mysigt B&B på Garden Route, eller att… - Måste tillbaka för att samla på mig fler favoriter!

Arnold Moshi, Operations Manager Tanzania

Jag växte upp på Kilimanjaros sluttningar och började arbeta som bärare på Kilimanjaro 1999. Jag avancerade snabbt till certifierad guide på Kilimanjaro, Mount Meru och Mount Kenya. Om det finns något som jag verkligen är passionerad för i mitt arbete är det att organisera en bra safari eller framgångsrik expedition till Uhuru Peak. Jag bor med min familj i ett hus i utkanten av Arusha. Jag arbetar mestadels på kontoret nuförtiden men då och då ansluter jag mig till en Kilimanjaro-expedition. Jag gillar att springa och springer Kilimanjaro Half Marathon varje år.

Seleman Saleh, Reservations Manager Tanzania

Seleman är vår Reservations Manager i Tanzania. Han har arbetat med oss sedan 2013. Han ser till att alla era hotell, safaris, utflykter och aktiviteter är alla bokade. Seleman är ytterst organiserad och noggrann med alla detaljer i er bokning. Seleman har en universitetsexamen i tourism management från Dodomas universitet. Seleman åker ofta ut till Kilimanjaro Airport för att personligen ta emot er när ni ankommer till Tanzania. Om det någonsin skulle dyka upp ett problem under er safari i Tanzania kan ni räkna med att Seleman fixar det på direkten så att ni kan fokusera på att njuta av er resa.

Våra guider i Tanzania

Vi är otroligt stolta över våra safariguider som är anställda direkt genom African Tours & Safaris. Våra guider har jobbat för oss i många år och är en stor del av våra gästers otroliga safariupplevelser.

Jackson Noel, safariguide Tanzania

Jackson är en mycket erfaren safariguide som har varit med oss sedan 2007. Inte bara är han ett uppslagsverk när det gäller kunskap om natur, djur och kultur i Tanzania är han också en fantastisk person. Många gånger fick vi stort beröm för Jackson som till exempel när en resenär sa: "Jag har rest med guider över hela världen i större delen av mitt liv, men aldrig har jag träffat någon som Jackson".

Dennis Msoffe, safariguide Tanzania (till höger på bilden nedan)

Dennis är en av de guider som har varit med oss längst, Dennis började guida med oss redan 2009. På sin första safari med African Tours & Safaris såg han fem leoparder på den första dagen. Efter detta kallar vi honom Chui, swahili för leopard.
Dennis har varit en safariguide i årtionden och ni kommer att finna det utmanande att ställa en fråga till honom om Tanzanias natur och djurliv som han inte kan svara på.

Joseph Basabose, safariguide Tanzania

Joseph är lika artig och vänlig som han är kunnig. Joseph är flytande engelska och franska. Joseph är en social kameleont och fungerar lika bra med en familj med barn som han gör med en grupp gamla vänner eller ett smekmånadspar. Ställ en fråga till honom om Tanzanias natur, djur, människor, kultur och ni kommer att få ett svar. Joseph har jobbat med oss på African Tours & Safaris sedan 2015.

Jacob Maji, safariguide Tanzania (till vänster på bilden nedan)

Jacob är en väldigt erfaren safariguide. Han har tidigare arbetat som en guide på några av Tanzanias mest exklusive safarilodger Han är en sann djur- och naturexpert samt en mycket social och sympatisk person. Förutom att han är en expertguide är Jacob också lärare och instruktör i självförsvar åt polisen i Arusha. Jacob har andra gradens svart bälte i Taekwondo. I Arusha kallas han ofta "Maji Mdogo" som betyder "unge Maji", eftersom hans äldre bror också är en safariguide.

Emmanuel Nico, safariguide Tanzania

Emmanuel är en av våra mest erfarna guider. Han har varit en safariguide i Tanzania i årtionden och han kan alla vägar, små som stora, i Serengeti, Tarangire, Ngorongoro, Lake Manyara och Arusha National Park. På safari delar Emmanuel inte bara med sig av sin kunskap om natur och djurliv utan även om Tanzanias kultur, folk och historia.

Peter Anaeli Mbise, guide Arusha och Ng'iresi Village

Peter är vår guide på guidade vandringar i Arusha och, framförallt i Ng’iresi Village. Peter har en lång relation med folket i Ng’resi Village och känner de allra flesta vid namn. Han pratar också det lokala språket Meru, liksom Swahili och naturligtvis engelska. Peters passion för och kunskap om människorna och kulturen i byn gör att ni på en vandring med honom verkligen får en inblick i Tanzania bortanför turiststråken.

Våra svenska guider

Vi är otroligt stolta över våra svensktalande guider och får otroligt fin feedback från våra gäster som varit iväg på våra rundresor. Att inte "bara" ha en guide som vet platsens sevärdheter, utan även har en otrolig erfarenhet, passion och gedigen kunskap om landet, det gör att resan blir extra minnesvärd. Det är med en otroligt värme och stolthet vi presenterar våra svenska guider som tar er runt i Afrika.

Sven Zetterlund och Linda Rasmussen

Dina guider i Masai Mara, ett av jordens viltrikaste områden, är Linda Rasmussen och Sven Zetterlund som i drygt 10 år guidat safariresor i Östafrika och har en unik kontakt med massajfolket. Det gör att ni får upplevelser och möten som få turister har chans att få vara med om. 

Linda Rasmussen har tidigare bott och arbetat i Tanzania under sju år bla på svenska skolan i Dar es Salaam. Sven Zetterlund är fotograf, filmare och författare och har ägnat de senaste 20 åren åt att dokumentera det vilda djurlivet och massajfolket i Kenya. Tillsammans driver de Mama Zebra Memorial Fund som bla finansierat skolor för ca 1700 massajbarn i Kenya. 

Sven och Linda är era färdledare och guider på Det Stora Äventyret - Kenya & Zanzibar

Görrel Espelund

Görrel Espelund är Afrikakorrespondenten som sadlade om och blev guide. Som journalist har hon haft särskilt fokus på Afrika i över 20 år och mellan 1997 och 2004 var hon stationerad i Kapstaden som korrespondent för Sydsvenskan och Göteborgs-Posten. Hennes bevakningsområde var Afrika, söder om Sahara.
I Sverige är Görrel en flitigt anlitad föredragshållare och moderator. Genom åren har hon även skrivit ett flertal böcker, den senaste handlar om Afrikas gamla kolonialsläkter och heter ”Vita afrikaner, ett reportage om arv och identitet”. Boken kom ut 2018.
Sedan några år tillbaka har hon återvänt till sitt andra hemland Sydafrika och är nu utbildad och ackrediterad kulturguide i enlighet med South African Tourism Service Associations (SATSA) krav.

Görrel guidar på våra rundresor i Sydafrika

Andreas Karlsson

Andreas Karlsson är utbildad safariguide/ranger med lång erfarenhet från den afrikanska vildmarken. Han har en bakgrund som journalist och fotograf och har rest i och bevakat Afrika i över ett decennium. Han är föredragshållare och prisbelönt naturfotograf, och han har skrivit ett flertal böcker om Afrika, bland annat ”Kap till Kairo”, ”Mitt Kapstaden”, ”Sydafrikas historia” och är under 2018 aktuell med ”Det nya Sydafrika”.
Andreas är ackrediterad av Field Guides Association South Africa (FGASA). Han är även utbildad och ackrediterad kulturguide i enlighet med South African Tourism Service Associations (SATSA) krav.

Andreas guidar på våra rundresor i Sydafrika

Klimat & Socialt ansvar

Vi på African Tours & Safaris känner ett stort socialt ansvar. Vårt miljöarbete handlar om att ta ett långsiktigt ansvar i det dagliga arbetet, i såväl miljöfrågor som i samhällsfrågor men också att stötta projekt i de områden som vi jobbar med. Läs mer om våra olika projekt och vårt viktiga arbete med klimatkompensering.

Intoit Travel Group

African Tours & Safaris tillhör Intoit Travel Group. Intoit Travel Group består av nischade researrangör som med passion, kunskap och stor erfarenhet skapar resor, möten och upplevelser åt våra gäster. Företagen som, förutom African Tours & Safaris, ingår i Intoit Travel Group är:

  • Hummingbird Lifestyle Travel – specialisten på resor till exotiska platser och kryssningar världen över. Söker ni en expert på drömresor till Karibien, Maldiverna, Mauritius, Australien eller Nya Zeeland ska ni kontakta Hummingbird Lifestyle Travel.
  • Scuba Travel – dykresorna som du drömmer om. Scuba Travel arrangerar dykresor till hela världen. Landbaserade resor och liveaboard. Scuba Travel har den perfekta dykresan för dig oavsett om du är nybörjare eller en erfaren dykare.
  • Hummingbird Grupp & Konferens – Specialister på att skapa framgångsrik kommunikation och bygga relationer med upplevelser, möten & resor som verktyg. Hummingbird arrangerar varje år ett hundratal möten och konferensresor, alltid skräddarsydda efter kundens behov. Kontakta Hummingbird Grupp & Konferens för att skapa er nästa konferensresa eller event.
  • More Sailing – experten på seglingsresor världen över. Segla i Kroatien eller i Grekland, i Karibien eller över Atlanten. More Sailing har seglingsresorna för er som vill segla på egen hand och för er som föredrar att ha en besättning.

Go Discover

Go Discover

Go Discover är vår egen resemässa som vi arrangerar i samarbte med vårt systerföretag Hummingbird Lifestyle Travel

GO DISCOVER 2022. 1 OKTOBER, GÖTEBORG. 

Lördag den 1 oktober Kl. 10.00 - 16.00
Quality Hotel The Weaver
Göteborgsvägen 91
431 37 Mölndal

Anmäl er för deltagande här. Observera at vi tar emot max 300 deltagare så säkra er plats innan de tar slut. 

Ni hittar Go Discover omskrivet på bloggar här, här och här

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.