Resa med guldkant till Tanzania och Zanzibar

En resa för er med höga förväntningar på upplevelser, bra service, fantastiskt boende, ostördhet, god mat och goda drycker. Kort sagt en femstjärnig upplevelse för er som söker lugn och ro på ett positivt sätt. En guldkantsresa för smekmånadspar, jubilarer eller för er med högt ställda krav. Denna resa till Tanzania och Zanzibar är också för er med kort om tid. Res på en fredag eftermiddag och kom hem på söndag veckan efter. Efter att ni landat i Klimanjaro flyger ni till  Serengeti och tillbaka flyger ni från Serengeti till Zanzibar istället för att skumpa i timmar i bil och ni sparar tid. Så kallad fly in safari. Ni bor 3 nätter i Serengeti med safari och 4 nätter på Zanzibar med avkoppling och sol och bad. Naturligtvis kan safariresan till Serengeti förlängas.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Kilimanjaro – Arusha med flyg till Serengeti.
När ni landar på flygplatsen i Kilimanjaro möts ni av en chaufför som hämtar er med namnskylt och kör er till Arusha, ca 40 min, för ert lokala flyg som tar er till en landningsbana, Seronera, mitt i Serengeti Nationalpark. För att göra det så bekvämt för er som möjligt bor ni i denna fantastiska park i tre nätter på samma camp, Pioneer Camp och flyger till och från Serengeti utan att behöva skumpa på grusvägar för att ta er hit. Ni bor i bekvämt inredda tält i gammaldags safaristil, tänk Hemingway. Campen är relativt ny och vi har själva bott här och det känns lite som storviltsafari förr i tiden när man bor här. Naturligtvis finns det alla bekvämligheter i tälten och på campen. Ett underbart ställe med djuren precis runt knuten och med en fantastisk utsikt över Serengeti. Det finns inga staket mellan er och Serengetiparken så ni har följe till och från tälten av en Masaai vid middag. Måltiderna intas en liten bit från tälten. Ni bor här med allt inklusive; GP – Game Package, dvs.all mat, all dricka, tvätt och safarifärder i parken med guide inklusive parkavgift till Serengeti varje dag. Jag kan tillägga att maten är mycket bra. Idag hinner ni kanske med en eftermiddagssafari innan middagen serveras, beroende på när ert flyg landar. Ni bor i tre nätter på Pioneer Camp

Safari under dessa dagar:
Ni går upp tidigt på morgonen och gör safari i öppen jeep med ranger och återvänder sedan till campen, äter frukost, lunch och vilar mitt på dagen, kanske vid poolen, för att sedan åka ut på safari på eftermiddagen igen. Ni återvänder strax innan solnedgången, fräschar upp er och äter middag. Ni kommer att få se massor av djur och ni kommer även att se migrationen av gnuer och zebror om ni är i området november - mars då den befinner sig här i södra Serengeti.
I juli/augusti/september/oktober och eventuellt november kommer ni att bo på systercampen som också är fantastisk, Migration Camp. Även Migration Camp är en luxury tented camp men är annorlunda mot Pioneer Camp. Denna Camp ligger längre norrut vid Grumetifloden där den stora djurmigrationen sker dessa månader så att ni har chansen att se detta naturensunderverk när de befinner sig i norra delen av Serengeti.


Dag 2-3.
Serengeti Dessa två dagar ägnas åt safari. Varför inte prova på att åka luftballong över Serengeti med tillhörande Champagnefrukost på savannen. En fantastisk upplevelse!

Dag 4-7.
Zanzibar
Idag hämtas ni på campen och körs till Seronera airstrip och för att ta ett lokalt flyg till Zanzibar. Vid ankomst på Zanzibar möts ni med namnskylt av en chaufför som kör er till den nordvästra delen av ön. Resan är på ca en timma och är riktigt trevlig och tar er genom det gröna Zanzibar och genom små afrikanska byar. Ni kommer att bo på Kilindi Resort, en liten intim, exklusiv resort . Denna resort byggdes från början åt Benny Andersson i ABBA men såldes senare. Vill man vara helt ostörd och bara koppla av så är detta stället man vill vara på. Här bor man i väldigt speciella hus med en egen liten tillhörande pool. Det finns också en del av huset med solsängar och badrummet är stort och speciellt. När man bor här är det all inclusive som gäller; all mat, dryck och all tvätt ingår. Ni får en egen butler som är er privata under er vistelse här som hjälper er med det ni vill veta och göra. Ni har ett kylskåp på rummet som naturligtvis fylls med de drycker ni tycker om av er butler. Maten här är mycket bra! Ni kan i princip få maten serverad var ni vill; vid poolen, på rummet, vid stranden etc. På resorten finns en stor pool med härlig utsikt och ett Spa.
Vill ni ha hålligång och mycket folk omkring er är detta fel ställe att bo på. Ni bor på Kilindi i 4 nätter

Dag 8.
Hemresa
Idag hämtas ni och körs till flygplatsen på Zanzibar för er resa hem.
 

Resfakta Pris

Pris från 46 140 kr per person (lågsäsong: mars, juni, november 2016) April-Maj är Pioneer Camp och KIlindi stängt pga regnsäsong.

Pris: 49 100 kr per person (högsäsong: december)

Denna resa till Tanzania och Zanzibar kan göras alla veckor på året. Under april-maj kan annat boende ordnas då Pioneer Camp och Kilindi är stängt. Naturligtvis kan vi ordna safari i Tarangire, Lake Manyara och Ngorongoro kratern också om ni vill lägga till detta. Ni kan också lägga till dagar på Zanzibar om ni vill det, vi skräddarsyr er resa som ni vill. Varför inte göra en femstjärnig Sky safari, där man flyger mellan de olika parkerna  Arusha, Tarangire, Ngorongoro och Serengeti.

Detta ingår:
* Transfer från Kilimanjaro flygplats till Arusha
* Lokalt flyg från Arusha till Seronera, Serengeti (värde ca 2000kr per person)
* Transfer från Seronera airstrip till Pioneer Camp
* Tre nätters boende på Pioneer Camp alternativt Migration Camp med GP – Game Package, dvs all mat, all dricka, tvätt och safarifärder i parken med guide inklusive parkavgift till Serengeti varje dag.
* Transfer till Seronera Airstrip från Campen
* Lokalt flyg från Seronera, Serengeti till Zanzibar (värde ca 3000kr per person)
* Transfer från Zanzibar flygplats till Kilindi Resort
* Fyra nätters boende på Kilindi med All inklusive, egen butler, all mat, all dricka samt tvätt
* Transfer från Kilindi Resort  till Zanzibar flygplats
* Vår Trygghetsgaranti

Detta ingår ej:
* Flyg mellan Sverige och Tanzania och retur, vi bokar gärna till bästa pris
* Dricks
* Visum till Tanzania som löses på gränsen, 50USD per person
* Turiskatt, 1 USD samt skatt för infrastruktur, 2 USD på Zanzibar, för närvarande totalt 3 USD/person/natt för boendet på Zanizbar
* Rese eller avbeställningsskydd som vi kan boka genom Gouda

Priset är beräknat på dollarkursen april 2016 och vi reserverar oss därför mot valutaändringar
Läs mer om vår Trygghetsgaranti och Resegaranti

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan